| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 14 11 2007, 9:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ca in general ii luam cam tot ce-si doreste, pedeapsa este foarte simpla "Nu-ti mai luam". Singurul santaj pe care il aplicam este calculatorul si desenele animate. "Daca nu mananci tot, nu te uiti la desene..."
Si eu cred la fel ca si Paula ca ei trebuie sa invete sa faca orice lucru este nevoie fara sa fie recompensati. Oricum ei sunt niste "escroci sentimentali" daca mai pulsam si cu incurajari mareriale pe la 14-15 ani ne vor manca urechile.
Eu i-am explicat lui Andrei ca in viata trebuie sa facem si lucruri care nu ne sunt chiar dragi. Nici mie nu-mi place mereu sau "nu am chef"sa ma trezesc de dimineata, sa fac mancare, sa calc sa ma joc cu El insa...TREBUIE, deci si el TREBUIE sa se disciplineze.
Sincer... nu am intampinat probleme...pana acum _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 14 11 2007, 4:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumim de complimente Dana draga.
Monica este in ultima vreme foarte cuminte - a intrat intr-o faza de cumintenie - ptiu sa n-o deochi ). Ne minunam pe rand ca ii zici "strange si tu plastilina din sufragerie" si se executa instant Dar ... in fiecare weekend ne aduce aminte ca a fost cuminte si trebuie sa cotizam cu jucarie. Si cotizam ca ne place asa  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Geanina-Luminita Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mar 20 11 2007, 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Noi suntem in perioada de calm, cumintenie si liniste . Asta dupa noi episoade de rebeliune (soldate, ca pedeapsa, cu suparat pe ea si nevorbit decat strictul necesar, nejucat impreuna).
Aseara, cand am intrat pe usa si m-a intrebat: "ce mi-ai adus azi?", cand i-am raspuns: "ti-am adus iertarea mea deplina"! am avut imensa surpriza sa o vad cum ma ia de gat si foarte emotionata si fericita imi spune: mami, iti multumesc, sunt fericita!"
Deci a mai crescut copila mea! Apreciaza calitatea _________________ "Libertatea suprema a fiintei umane, este alegerea atitudinii, indiferent de circumstante.
 |
|
| Sus |
|
 |
danielac Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004 Mesaje: 1971 Locatie: BRASOV
|
Trimis: Mar 20 11 2007, 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| Geanina-Luminita a scris: | Noi suntem in perioada de calm, cumintenie si liniste . Asta dupa noi episoade de rebeliune (soldate, ca pedeapsa, cu suparat pe ea si nevorbit decat strictul necesar, nejucat impreuna).
Aseara, cand am intrat pe usa si m-a intrebat: "ce mi-ai adus azi?", cand i-am raspuns: "ti-am adus iertarea mea deplina"! am avut imensa surpriza sa o vad cum ma ia de gat si foarte emotionata si fericita imi spune: mami, iti multumesc, sunt fericita!"
Deci a mai crescut copila mea! Apreciaza calitatea |
Lumi, parca vorbesti de Diana mea, asa de mult se aseamana starile lor! |
|
| Sus |
|
 |
kasyro Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005 Mesaje: 109 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 24 09 2008, 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
| sorana a scris: | Ah, da!
Chestia cu banii ar fi si mai buna in sensul ca merge si pozitiv si negativ: iti dau 1 leu daca spui "buna ziua" vecinilor o zi intreaga, iti iau 1 leu daca vorbesti urat.
Daca e gata la timp si fara comentarii (inclusiv spalata pe dinti!) pentru plecarea la gradi i-as da si 5 lei  |
Ma intreb daca functioneaza si cu adultii Din ce in ce mai multi adulti devin nepoliticosi, nerabdatori si nepasatori _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Joi 25 09 2008, 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
La adulti functioneaza, dar invers, daca le iei din bani  _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Joi 25 09 2008, 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Laura a scris: | La adulti functioneaza, dar invers, daca le iei din bani  |
Mama, ce rea esti
Functioneaza si daca le dai bani (prime)  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Joi 25 09 2008, 2:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
noi nu folosim motivarea materiala, ci pe cea cu obiecte sau actiuni: daca faci asta in fiecare zi, iti luam asta... sau daca maninci asta primesti desert.
si l=am invatat ca daca promitem ceva ne tinem de cuvint. si el la fel e obligat.
si sa vedeti cind zice luni: mi-a promis tata ca-mi cumpara simbata x masinuta. si in fiecare zi ne aminteste de promisiunne _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Joi 25 09 2008, 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| sorana a scris: | | Laura a scris: | La adulti functioneaza, dar invers, daca le iei din bani  |
Mama, ce rea esti
Functioneaza si daca le dai bani (prime)  |
Nu, nu functioneaza....am incercat eu, dar e alta poveste, nu e despre copii nostri. Sa stii ca si la Andi functioneaza pedeapsa, adica nu iti dau la Itsy Bitsy in masina pentru ca nu ai zic te rog frumos. _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mar 26 01 2010, 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intre timp am trecut de faza asta. Adica nu mai cotizam material pentru cumintenie.
Intrebarea este acum - Ii stimulam sau nu pentru rezultate scolare? poate un copil in clasele primare sa priceapa ideea "inveti pentru tine si pentru viitorul tau" sau e mai simplu si usor de inteles stimularea cu cadouri? _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Mar 26 01 2010, 7:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am vazut ca la noi functioneaza motivarea materiala, directa si nu cea de viitor. la logopedie de exemplu, i-am explicat ca pentru el invata sa vorbeasca corect, pentru a nu ride copiii de el la scoala, etc si nu a mers deloc. apoi i-am zis ca la fiecare sunet bine fixat si folosit corect, cind doamna isi da ok-iul, primeste drept rasplata un lego. sa vedeti ce interes isi da. daca nu repetam zilnic imi atrage atentia, iar cu o zi ianinte ma intreaba cite zile nu am repetat ca el nu vrea s-o minta pe doamna.
concluzia mea, acasa functioneaza motivarea materiala, la scoala / gradi cea de viitor. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Mar 26 01 2010, 10:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu stiu ce mai functioneaza...ca nu am mai incercat nici un fel de motivare. Incerc sa imi dau seama daca l-am rugat sa faca ceva si a trebuit motivat intr-un fel sau altul, dar nu imi aduc aminte. In ultimul timp nici nu a avut teme, si nici noi nu i-am cerut sa faca ceea ce nu isi doreste. Ce parinti delasatori suntem!  _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 27 01 2010, 8:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Laura bucura-te de ultimul an de gradi!
In ultimul an de gradi asta am facut si eu - ne-am dus tarziu, am chiulit daca n-a avut chef, habar n-am avut ce face acolo (adica lectii), etc.
E drept ca am platit un pic la mate ca a trebuit sa lucram suplimentar la ce nu stia dar nu-mi pare rau  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
|