| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 26 06 2007, 12:11 pm Titlul subiectului: Paine de casa |
|
|
Theodora
Moderator
Data inscrierii: 24/12/2003
Trimis: Joi 23 02 2006, 4:23 pm Titlul subiectului: Paine de casa
--------------------------------------------------------------------------------
Aceasta reteta e una preferatele mele,o fac cel mai des si am sa ii multumesc lui Maya de pe culinar pt ea si pt multe altele!
Azi am facut-o din nou si cum am avut timp,am facut si poze:
800 g faina
340 apa minerala
150 ml lapte(3,5%)
40 g drojdie+1/2 lingurita zahar+60 ml lapte
2 lingurite rase de sare
2 linguri ulei
1 ou
50 g seminte de floarea soarelui prajite
30 g seminte floarea soarelui neprajite
(Eu am pus din ochi semintele si nu le-am prajit pt ca erau deja prajite in pachet!)
Am pus 40 g drojdie+1/2 lingurita zahar+60 ml lapte intr-un castronel si am lasat cam 15 minute la umflat...
Am amestecat doua feluri de faina,una pt toate folosintele si una special pt paine(mai galbena,dar nu am intotdeauna,deci daca nu aveti nu e nimic!)
Am amestecat cele doua faini si am cernut totul.
Am pus toate ingredientele,plus drojdia dospita in masina de facut paine si am last sa o amestece
S-ar putea sa mai fie nevoie sa adaugati putina faina,in final trebuie sa aveti un aluat elastic si care nu se lipeste de mana
Cand a fost bine framantata,am mutat iintr-un lighea si am pus la cuptor semiincalzit acoperit cu un prosop cam 30 minute
Dupa 30 minute arata asa
Formam painea dupa cum ne place,azi am facut 3 baguette si o paine impletita in doua
Inainte de dospit
Dupa 30 minute
Coacem la 200gr 30-35 minute si din cand in cand stropim cu apa
Acum ma duc sa mananc aripioarele cu painica asta taiata!
Ia sa vad...se incumeta cineva!!!
Pt mai multe detalii si pt cine nu ar masina,aruncati un ochi si pe culinar:
Paine de casa
Trimis: Joi 23 02 2006, 4:32 pm Titlul subiectului:
--------------------------------------------------------------------------------
Poze cu alte paine...daca aveti intrebari si retete,e locul ideal!
Paine cu faina integrala,de fapt in engleza se numeste MULTIGRAIN,nu stiu exact cum e in romaneste,dar nu e cea neagra de tot...
Painea de mai sus,dar altfel impletita
Trimis: Joi 23 02 2006, 4:38 pm Titlul subiectului:
vai Theo draga mea, sunt superbe...maaamaaaaaaaa...de nu ar ingrasa painea,de ce pofta mi-ai facut as fi capabila amu sa manc paine cu paine...mmmm,yammyyyy...da ia zi fata mea,tu d unde ai invatzat s agatesti?pe mine ma sochezi de fiecare data...felicitari!!!!
Trimis: Joi 23 02 2006, 4:45 pm Titlul subiectului:
Microbul l-am avut mereu in sange...ar asa mai intensiv am inceput de cand cu Grecia si mai ales cu ccc Culinarul!
Si paine goala parca stiu ca nu ingrasa...doar in combinatii...cu sos de ex!!!
Trimis: Joi 23 02 2006, 4:47 pm Titlul subiectului:
mmmmm, vorbesti deja de lucruri sfinte...ma topesc...
vai ca si eu abia astept sa am bucataria mea si lucrurile mele ca sa ma pun pe gatite...si pe puiutz sa-l am ca sa am cine sa imi manance gateala oricum Theo, inca odata felicitari!!!Esti o bucatareasa maestra de maestra
Trimis: Vin 24 02 2006, 8:04 pm Titlul subiectului:
Mamaaaaaa....cum arata painea ta Theodora, cred ca se duce de rapa dieta mea........sa vad daca pot sa ma abtin...daca nu ma pun pe facut paine in weekend. Spune-mi te rog, ai folosit masina de facut paine sau nu?
----------------------------------------------------------------------
diana99ndd
Parinte efervescent
Data inscrierii: 17/10/2005
Trimis: Vin 24 02 2006, 8:20 pm Titlul subiectului:
Bibicutza a scris:
mmmmm, vorbesti deja de lucruri sfinte...ma topesc...
vai ca si eu abia astept sa am bucataria mea si lucrurile mele ca sa ma pun pe gatite...si pe puiutz sa-l am ca sa am cine sa imi manance gateala oricum Theo, inca odata felicitari!!!Esti o bucatareasa maestra de maestra
Bia ,ai grija si cu :"si pe puiutz sa-l am ca sa am cine sa imi manance gateala ",ca asa am facut si eu si puiutzu meu are acu 21 kg in plus.Acu daca-i spun sa faca ceva sa dea burtica jos zice sa nu ma leg de ea "ca-i burtica de barbat insurat"
Trimis: Vin 24 02 2006, 8:32 pm Titlul subiectului:
Fetelor,de cand am masina de paine...da o folosesc la framantat,dar eu faceam si fara,cam 15 minute de framantat e suficient...
Cat despre kg sotului...a fost una din "conditii" ca sa ma "ia" de nevasta...sa stiu sa gatesc super...alta era sa invat greceste...si cea de-a treia nu o spun ca e XXX
Trimis: Dum 26 02 2006, 11:22 am Titlul subiectului:
Am painica in cuptor si creste tare frumos ...de abia astept sa fie gata
Aluatul este maleabil si se framanta usor desi eu nu am masina de paine si framant de manuta.
Sunt tare multumita, acum sa vedem si cat de gustoasa imi iese
Trimis: Dum 26 02 2006, 12:00 pm Titlul subiectului:
Gata painica !!!
o singura problema am avut cu partea de deasupra care la copt a alunecat putin astfel incat painica mea este mai mult lata decat inalta dar cum poate sa miroasa in casa
Acum astept sa se racoreasca un pic sa o pot gusta
Trimis: Dum 26 02 2006, 2:19 pm Titlul subiectului:
Arata excelent Lala, felicitari !!!! Astazi vreau sa fac negresa ca a ta, asa ca tine-mi pumnii, daca iese frumoasa o pun pe forum. Am fost dimineata la Mega si am cumparat tot ce-mi trebuie, iar in plus am cumparat sos de ciocolata si capsuni ca sa fac si minunea de duminica intr-o alta duminica, nu azi. In orice caz, s-a dus naibii cura mea de slabire
Painica urmeza, bine ca stiu ca nu mor la framantat, asta e operatia care imi place cel mai putin
--------------------------------------------------------------------
Lala
Parinte experimentat
Data inscrierii: 10/11/2005
Trimis: Lun 06 03 2006, 8:18 pm Titlul subiectului:
Painea mea de duminica :
_________________ _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mie 04 03 2009, 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu tocmai am cumparat o masina pentru facut paine,asa ca sunt cea mai gospodina ! Trebuie doar la inceput sa am un pic grija cat amesteca ingredientele,apoi imi vad de alte treburi.Retete de paine are mai multe in cartea de la masina. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Mie 04 03 2009, 3:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
De ce trebuie sa ai grija la amestecat ingredientele? Eu le pun pe toate acolo si scot painea peste 3 ore fara sa ma mai gandesc la ea.
S-o stapanesti sanatoasa si sa mancati cu placere paine facuta de voi! |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Mie 04 03 2009, 4:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
somnorici, cred ca se refera la asezatul ingredientelor, sa nu stea drojdia la fundul cutiei, etc..
va place piinea la masina? noi eram topiti dupa ea la inceput si cind era calda mincam toti 3 una intreaga. dar a doua zi nu ne mai placea... se sfarima prea repede si se inacrea la fel de repede, ca nu avea eurui s-o mentina prospata
somno, ce fel de masina ai? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mie 04 03 2009, 7:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da,la asta ma refer,ca la inceput cred ca nu cantaream prea bine faina si cand amesteca ingredientele se cam lipea si mai puneam putina faina.Azi de exemplu(pentru ca am cantarit cu cantarul ca am folosit o masura pana acum) nu a trebuit sa mai adaug nimic,a iesit foarte bine painea.Noua ne place painea asta si parca ma satur mai bine cu ea.Ana,si eu prefer sa mananc painea in aceeasi zi,a doua zi parca nu mai e asa gustoasa. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mie 04 03 2009, 7:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Somno,eu inca nu am facut paine cu programul ala de 3 ore,am unul mai scurt de 58 de minute,dar vreau sa incerc si eu sa fac ca sunt mai multe retete pentru 3 ore. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Mie 04 03 2009, 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ana, noua ne tine mai mult, vreo 5 zile (daca nu apucam s-o mancam ) Ne place foarte mult, mai ales calda, cu unt si sare, miaaaaaam!
Masina e cumparata de la Plus, fara nume, ieftina, 170 de lei. |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Mie 04 03 2009, 7:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Eu folosesc programul de 3 ore, omu' il foloseste pe cel mai lung, de paine frantuzeasca, 3 ore si 50 de minute. |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mie 04 03 2009, 7:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
O sa incerc si eu zilele astea programe diferite.Nici a mea nu e cine stie ce ,am dat 50 de euro pe ea,era in oferta. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 16 03 2009, 11:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Super idee asta cu masina de paine. Sor'mea si-a cumparat acum vreun an si tot zic sa-mi iau si eu...si tot aman.
E foarte buna si c red si mult mai sanatoasa decat ce gasim in comert. Macar ca sti ca nu a trecut printr-o suta de maini inainte.
Sincer vroiam sa ma documentez mai intai; sa iau una mai de firma (sa nu raman cu painea nefacuta )dar daca somno spune ca si-a luat una ieftina ...inseamna ca nu conteaza.
Apropo: sor' mea mananca dintr-o paine 3-4 zile...
Pofta mare...miam ce pofta mi-ati facut _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
ancuza Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006 Mesaje: 350
|
Trimis: Mar 17 03 2009, 11:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Pina azi nu am auzit de asa ceva si mai ales asa de ieftina, poate am sa caut si eu sa imi cumpar una...mai ales ca aici daca te prinde seara fara piine sau simbata dupa amiaza si duminica toata, poti sa cumperi numai din magazinele non-stop si e piine congelata cruda care o baga ei la cuptor si o vind proaspat facuta, dar cind se raceste nu prea mai e buna... _________________ sint un copil fericit |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005 Mesaje: 1250 Locatie: in fata tastaturii
|
Trimis: Mar 17 03 2009, 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
A mea e moulinex,dar o folosesc in special pt framantat si dospit(paine,cozonac si multe altele) si le coc in cuptor. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mie 18 03 2009, 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cum pastrati voi painea facuta la masina? La inceput o puneam in punga dar parca-si schimba gustul,acum o las in prosop dar parca se intareste un pic...  _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Mie 18 03 2009, 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| in punga de plastic. In prosop se intareste daca o las o noapte. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|