| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Joi 21 07 2005, 4:22 pm Titlul subiectului: Cum punem conserve pentru iarna... |
|
|
Fetelor vreau si eu sa stiu cum puneti voi diverse preparate pentru iarna... In mod deosebit ma intereseaza la congelator, ce si cum puneti, ca am si eu mai nou combina si tin mortis sa umplu congelatorul.
Voi puneti dovlecei pentru ciorba la congelator? Oparit sau nu? Altceva??
Abia va astept sfaturile!  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Joi 21 07 2005, 4:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu prea sunt eu gospodina, dar anul asta mi-am schimbat congelatorul si vreau sa pun cit mai multe. Am pus mazare, dar fara sa o spal, numai boabele. Dovlecelul nu e bun congelat ca se inmoaie. Mama mai bune fasole noua, boghi.In rest numai vinete, ardei, gogosari copti. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Joi 21 07 2005, 5:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si mama la fel .Eu am mai pus vinete ca suntem toti morti dupa ele . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003 Mesaje: 1302 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 21 07 2005, 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| la congelator am pus mazare si capsuni. o sa mai pun vinete, fasole verde, ardei si verdeata |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 22 07 2005, 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
| adita a scris: | | la congelator am pus mazare si capsuni. o sa mai pun vinete, fasole verde, ardei si verdeata |
Vinetele sunt cam scumpe, dar si noi suntem morti dupa ele, asa ca o sa fac un efort, verdeata am pus, mazare am pus dar nu indeajuns, fasolea verde inseamna pastai?
Dar ardeii de care si cum ii puneti???Ardei galbeni sau capia, copti sau cruzi? _________________
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Vin 22 07 2005, 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am pus in fiecare an gogosari - taiati cubulete ca sa-mi fie mai usor sa iau din ei si sa pun la mancare, ciorba. Am pus doar gogosari pentru ca sunt mai aromati, rosii ... bun, bun
Vinetele si mie mi se par f. scumpe acum. Nici nu stiu daca se vor ieftini sau nu. Mai astept sa se ieftineasca. Vreau sa pun cat de multe este posibil. Anul trecut nu prea am pus. Dar anul asta am si eu un congelator mai adevarat
Am si ceva verdeata la congelator. Dar iau cate putin, iar pun, iar iau cate putin si tot asa ... _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004 Mesaje: 4217 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin 22 07 2005, 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fetelor, lasati vinetele pentru la toamna.... acum sunt mult prea scumpe! _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Vin 22 07 2005, 2:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Georgi, ardei poti pune de orice fel si in orice varianta: copti (dar curatati de coaja), taiati cubulete pentru mincare, intregi pentru umplut. Eu asa ii pun, iar cei pentru umplut se pastreaza f bine, numai ca ocupa loc; iar cind ii scoti pt umplut, nu-i lasi sa se dezghete.
Am mai pus citeva capsuni si niste visine fara simburi pt tarta. Noi mai punem si cas la congelator, dar mai la inceputul toamnei, si sa fie f bine uscat (il taiem felii si-l saram intii, iar cind il dezghetam, dam deoparte gheata formata). _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
raluca badescu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 04/05/2004 Mesaje: 887
|
Trimis: Vin 22 07 2005, 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
si noi punem la fel, vinete pe care le coacem pe aragaz afara, la fel si ardei, ii punem la pungi de aprox 1 kg fiecare si cand ii dezghetam iarna suntem f multumite deoarece au un gust bun.
si fasole pastai, mazare, dovlecei taiati cuburi.
toate acestea fiind productie proprie, la ele au contribuit pana si fetele noastre.
ele chiar replica plantele si le uda cu stropitoarea, asta a fost anul trecut cand era mult mai cald.
anul acesta s-a facut excelent morcovul, ceapa s-a stricat in pamant o parte, s-au facut ardeii, incep vinetele, s-au facut f bine fructele, pana acum toate la timpul lor, sa vedem rosiile si via.
eu si familia ne organizam cateva saptamani, in medie 2, cand ne strangem si punem peste iarna conserve.
facem si zacusca, compoturi, dulceta si gemuri.
facem si gem de rabarbar, unii ii zic rubarbar.
ca sa nu zic de salata ca s-a facut excelent, marar, loboda, stevie,telina, pastarnac, patrunjel.
patrunjel am conservat la borcan,toamna facem amestecuri de rosii cu verdeata si ardei pentru ciorbe.
ne organizam astfel incat in fiecare an facem conserve.
sincer e mult mai obositor decat sa le cumperi, singura satisfactie este ca-s din curte si e ceva natural de care chiar nu am nici un dubiu. _________________ A gresi e omenesc, a ierta e divin! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 22 07 2005, 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiti ce am pus azi? Caise si piersici taiate cubulete pentru salata de fructe de sarbatori... Ei, ce ziceti? Or sa fie bune? Sunt inventiva, nu? Am pus cate 3 pungi de fiecare, dar destul de voluminoase ca sa ne saturam...
De 2 zile m-am omorat in bucatarie... Am facut 13 borcane mari de compot de piersici, 16 borcanele de gem de piersici, 4 borcane de 2 kg de castraveti murati, 2 randuri de compot "de zi" cum zice tati, adica de consum pe moment si pungile cu fructe pt congelator, plus 1 litru nectar de consum maine la plaja ...
Mama cata munca si cat lesin de caldura, numa pentru atat...?  _________________
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Sam 23 07 2005, 12:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Viu la tine sa te ajuti sa le mananci , hihihi .
Fasole pastai mai pun eu , mazare boabe . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003 Mesaje: 1302 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 02 08 2005, 9:00 am Titlul subiectului: |
|
|
| fetelor, dar stiti cumva cum as putea sa conserv porumb boabe pt salate? |
|
| Sus |
|
 |
cnicol Parinte incepator

Data inscrierii: 12/05/2005 Mesaje: 80
|
Trimis: Mar 02 08 2005, 9:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu am pus porumb intreg si nu prea mi-a lacut ca s-a schimbat gustul. Cineva mi-a zis sa incerc sa-l pun cu tot cu "invelis" (nu-mi vine acum cum ii zice) dar inca nu am incercat. Eu mai pun la congelator si dovlecel taiat cubulete pe care il folosesc la un sos cu usturoi sau la dovlecel cu branza si rosii pt pitic. Mai pun si morcovi taiati sau dati pe razatoare pt iarna, rosii din acelea mici ca sa nu ocupe tot spatiu pe care le folosesc la mancare ca se decojesc rapid sub apa calda si dau un gust tare bun. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mar 10 02 2009, 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu pun nimic in congelator,cumpar totul mereu proaspat pentru ca si vinete sunt mereu aici.Boabe de porumb pentru salate sunt in conserve chiar foarte bune,de alea folosesc. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|