CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Retete de PRAJITURI

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Retete culinare
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Kristin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/11/2005

MesajTrimis: Lun 27 11 2006, 1:00 pm    Titlul subiectului: Retete de PRAJITURI Raspunde cu citat (quote)

Am cautat, dar nu am gasit un topic care sa cuprinda mai multe retete de prajituri, asa ca l-am creat eu:

Azi, PRAJITURA CU MERE (poate fi si de post!)

INGREDIENTE pentru compozitie (INTAI se face compozitia!!):

- 2 kg mere date pe razatoare;
- 400 gr. zahar;
- scortisoara macinata fin;
- 1/2 pachet unt sau margarina;
- 3 linguri gris sau pesmet fin

1. Merele, untul si zaharul se pun intr-o cratita si se calesc la foc mijlociu, amestecand des cu lingura de lemn, pana scade apa. Atentie, sa nu se arda zaharul sau sa se prinda compozitia de fundul cratitei! Se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga scortisoara (dupa gust) si grisul sau pesmetul si se amesteca bine.

2. Dupa ce s-a racit compozitia, se face aluatul.

INGREDIENTE pentru aluat:

- 1 pachet margarina sau unt 250 gr.
- 1/3 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins bine cu lamaie,
- 3-5 linguri de apa rece,
- o lingura otet;
- 1 ou (optional);
- 5-6 linguri smantana (optional)
- faina cat cuprinde (aluatul sã nu fie foarte tare).

Daca doriti o prajitura de post, nu folositi ou si smantana si folositi margarina in loc de unt. Eu nu am facut-o de post.

Se amesteca ingredientele de mai sus (NU topiti untul !) si se face un aluat care se imparte in 2 parti. Se intinde o foaie de aluat intr-o tava in care am pus hartie de copt:

3. Se adauga toata compozitia:

4. Se asaza a doua foaie peste compozitie, (atentie, sa fie bine lipite foile la margini!), se inteapa cu furculita si se da la cuptor, pana ce s-a copt (aprox. 30-40 minute la foc mijlociu).

5. Cand s-a copt, se scoate din cuptor:

6. Se presara cu zahar pudra:

7. Se taie in diverse forme cat este calda (NU fierbinte). Daca se raceste, nu se mai taie usor:

E grozava la gust si e delicioasa chiar daca e de post.

Pofta mare !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Kristin
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 27 11 2006, 6:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

PRICOMIGDALE (fara migdale) Laughing

Asadar, conform acestei retete, iata cum am facut (mai scriu pasii si aici, ca sa nu va complicati cu multe ferestre):

INGREDIENTE:

250 g nuci sau migdale macinate (eu am folosit nuci si am pus putina esenta de migdale)
6 albusuri
3 linguri de faina cu varf
10 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul pana se intareste (ca la bezea). Apoi se adauga faina, nucile si zaharul vanilat si se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.

2. Se asaza intr-o tava hartie de copt. Se pun gramajoare din compozitia de mai sus cu o lingurita sau cu un cornet cu spritz (mda, scuzati talentul cu carul pe care il am la aranjat gramajoarele).

3. Se coc la foc mediu, la cuptorul preincalzit, cam 10-15 minute, pana arata cam asa:

4. Se lasa 2 minute dupa ce se scot din cuptor, apoi se desfac cu usurinta de pe hartia de copt.

Sugestie: se pot lipi intre ele doua cate doua, cu crema Nutella.

Sunt tare bune Razz .
Sus
Kristin
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 20 12 2006, 11:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

FURSECURI HAIOASE

... numai sa aveti timp si... copii prin preajma, care sa va ajute !Smile

INGREDIENTE:

- 250 gr. unt
- 300 gr. faina
- 100 gr. nuci macinate
- 200 gr. zahar
- esenta de vanilie
- putina sare
- 1 ou

In plus, mai aveti nevoie de:
- diverse forme de metal
- zahar colorat pentru ornat
- putin gem sau crema de ciocolata

1. Se amesteca untul cu zaharul, vanilia si oul:

2. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza:

3. Se lasa aluatul la frigider pentru aprox. 60 de minute:

4. Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime si se decupeaza diverse forme. ATENTIE, aluatul se lucreaza cat este rece, deci e mai bine sa nu il intindeti tot odata !

5. Se asaza formele rezultate intr-o tava in care am pus hartie de copt:

6. Se lasa tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, in jur de 15 minute:

7. Cand s-au copt, se desprind usor de pe hartia de copt si se orneaza. Se pot lipi si doua cate doua, cu gem sau crema de ciocolata.

Distractie placuta ! Laughing
Sus
adita
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:24 pm    Titlul subiectului: Cinnamon Rolls Raspunde cu citat (quote)

Theodora
Moderator

Data inscrierii: 23/12/2003
Trimis: 23 02 2006 01:18 pm Titlul subiectului: Cinnamon Rolls

--------------------------------------------------------------------------------

Pe net sint zeci de retete pt Cinnamon Rolls,dar eu o am de la Elena din Suedia de pe culinar!
E facuta de multe ori si e foarte buna reteta!

Circa 40 bucati
Se pot congela

125 g unt sau margarina
500 ml lapte
50 g drojdie
150 g zahar
0,5 lingurita sare
850 g faina)
(nu sta in reteta dar eu am pus si coaja rasa de portocala si lamaie)

Umplutura:
100 g unt sau margarina (la temperature camerei)
80 g zahar)
2 linguri scortisoara

Se ung cu:
1 ou batut cu 2 lingurite de apa rece

Deasupra se presara:
zahar tip ”perle” . In lipsa de asa ceva cu bucatele de nuci, alune, de exemplu. Nu merge cu zahar tos.

1. Se topeste grasimea. Se adauga laptele si se incalzeste pina la temperatura degetului, 37 grade C.

2. Se farimiteaza drojdie intr-un castron (in care se va framinta aluatul). Se dizolva drojdia in putin lichid (cel cu lapte).

3. Se adauga restul de lichid, sare, zahar, si aproape toata faina. Se pastreaza putina faina pentru intins aluatul.

4. Se framinta aluatul pina se dezlipeste de marginile castronului.

5. Se acopera aluatul si se lasa sa creasca circa 30 minute.

6. Se face umplutura: Se amesteca zaharul cu scortisoara si untul.

7. Se pune aluatul pe o planseta tapetata cu faina. Se framinta.

8. Se imparte aluatul in doua parti egale, circa 20 x 40 cm. Se intinde umplutura .

9. Se ruleaza aluatul. Se taie in bucati de circa 1,5 – 2 cm latime.

10. Se pun rulourile cu taietura in sus in forme de hirtie / sau pe foaie de copt, in tava.

11. Se lasa rulourile sa creasca, acoperite cu un servet, circa 30 minute. Se pune cuptorul la incalzit pe 250 grade Celsius.

12. Se ung rulourile cu ou amestecat cu apa. Se presara zaharul perlat / nuci, etc.

13. Se coc rulourile in mijlocul cuptorului, circa 15 minute.

Si acum cu poze...mai sus e pas cu pas pt cine face cu mana...eu am folosit masina de paine pt framantat...
Am pus toate ingredientele in masina

Si am pus-o la lucru...doar de aia am ajutat-o sa iasa de pe raft si sa aiba loc de onoare la mine in casa!

Am obtinut acest aluat...elastic si care nu se lipeste de mana...poate mai e cazul sa adaugati putin afaina...mie mi-a intrat 1 kg azi,mai ales ca e inorat ceea ce inseamna ca e multa umiditate...

Intre timp am amestecat untul cu zaharul si cu scortisoara si am obtinut aceasta crema

Aluatul obtinut il impartim in doua,intindem doua foi si le ungem cu crema de scortisoara asa:

Rulam si taiem felii

Le putem aseza la distanta mai mare si vom avea rulouri independente(!) sau intr-o tava mai mica in care se vor uni ca in poza
Inainte de dospit,si dupa ce le-am uns cu ou si presarat cu zahar,nuci sau ce gasim...chiar si nimic

Si astea sint din alta tava in care le-am pus la distanta...

Se pot congela si cand vreti sa mancati scoateti cu cateva ore inainte din frigider...eventual pune-ti la microunde cateva sec si e ca si proaspata!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
adita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:30 pm    Titlul subiectului: tort amandina Raspunde cu citat (quote)

Theodora a scris:
TORT AMANDINA

Reteta o am de la POCAHONDAS de pe culinar! Multumesc!

PT BLAT :
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri cu faina(eu am pus cu agent de crestere,praf de copt!)

Se bat albusurile(in care eu am pus si 2 plicuri de zahar vanilat,care nu sunt in reteta!)...ca sa stiti ca va reusit,cand intoarceti vasul,nu trebuie sa cada...ca in poza...
Apoi batem galbenusurile cu uleiul,zaharul si apa
Si amestecam intr-un vas mai mare cele doua compozitii

Si la viteza mica,unu la mixer,amestecam...
Continuam cu faina si cacaoa
Amestecam bine tot la viteza mica

Ca sa nu am probleme cu taiatul,am impartit compozitia egal in trei si am copt 3 blaturi...
Intr-o forma rotunda de diametru 24cm am copt blaturile unul cate unul
Intre timp asistentul meu,Alexandros,curata vasele

CREMA
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 pacheet de margarina ( de 250 gr)
3 linguri cacao

Punem zaharul pudra cu cacaoa si galbenusurile intr-un vas
Topim untul in MO dar nu de tot,putin doar
Si amestecam totul

Obtinem o crema foarte fina si buna,o voi folosi des!!!

Pentru sirop
400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata(eu nu am avut decat capuccino normal
Pt mine siropul a fost foarte mult,mi-a ramas jumate,alta data il fac jumate de doza!!!

Poza cu siropul am pierdut-o,cred ca am sters-o din greseala...dar amestecati totul bine si lasati apoi la racit...Pt detalii,urmati link-ul ce reteta originala!

Intre timp s-au copt toate blaturile si sunt gata de umplut,insiropat...alea,alea...

PENTRU GLAZURA
Urmarind o reteta a Adrianei,am facut asa:[/color]

200gr ciocolata cu 74% cacao sau cat mai multa cacao,eu o iau de la LIDL
150gr smantana lichida pt frisca
1 lingura miere
2 linguri de unt
2-3 linguri de lichior,eu am pus KAHLUA,reteta cere Cointreau,dar se poate inlocui!

Ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit pe bain marie

Incalzim la MO smantana cu mierea si o punem peste ciocolata impreuna cu untul si lichiorul ...Obtinem aceasta glazura

Pe care o punem intr-un recipient in care a fost maioneza sau ketchup si ornam tortul pana sa se intareasca...lasam putin sa se raceasca ,dar nu mult,ca sa curga usor...Folositi un platou mare pt ca e putin dezastru,cel putin la mine a fost,apoi curam bine marginile
Am omis sa spun ca intre timp insiropam blaturile si punem crema...dar se subintelege...

Si uite ce am obtinut...am pus deasupra ciocolata in forma de flori gata cumparata,avea la FOURNO,cuptor,unde e si cofetarie...Glazura nu am pus-o toata,a ramasa putina in sticla si o am in frigider pt alta prajitura cand o voi incalzi si o voi folosi!

[/b][/color]
Sus
adita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Valentina
Membru nou

Data inscrierii: 23/07/2006
Trimis: Lun 14 08, 2006 2:22 pm Titlul subiectului: Tort Amandina

Draga Theodora,

Iti multumesc tare mult pentru reteta transmisa si imi cer scuze ca am intirziat cu raspunsul. Motivul nu e altul decit ca am fost citeva zile plecati si de abia ne-am intors.

Primul lucru pe care l-am facut cind am ajuns acasa la ora 12 noaptea a fost sa deschid calculatorul. Nu tu bagaje carate in casa, nu tu descaltat nimic nimicuta. Directia Calculator.

Si ce mare mi-a fost fericirea sa dau de reteta. Lucru pentru care iti mai multumes odata foarte, foarte si extraordinar de mult.

Acuma o tot savurez cu privirile. Pozele sunt fantastice. Copii sunt niste frumosi si tu o femeie frumoasa si slaba lucru pentru care te invidiez profund.

Eu tot incerc de 9 luni sa tot slabesc si nu resusesc de nici o culoare. Slabesc vreo 5 Kg in 2 saptamini de dieta, ma plictisesc pina mi se face acru de dieta si o dau pe mincat fara restrictii. Rezultatul este covirsitor pentru mine. Pun la loc in 7 zile cele 5 Kg. Tragic. Asa ca nu mai tin nici o dieta si fac joi Amandina. Sa fie clar. Ca m-am cam saturat. Am gasit o dieta care se numeste South Beach care vad ca imi face bine. Dar inca nu o sa o pun in aplicare pina nu fac si maninc Amandina mea cea pretioasa. O sa pun in rama o bucatica.

Am mai vazut niste poze cu mincaruri facute de tine. Sunt de-a dreptul senzationale la privit dar la mincat cred ca pici de pe scaun de bune ce sunt.

Crezi ca mai pot apela din cind in cind la tine pentru a-mi da niste retete?

Eu de facut mincare fac ca imi si place dar al meu maninca mai rau ca o vrabie ca m-a invrajbit si i-am declarat razboi: Nu iti mai fac mincare, i-am zis. Fac doar pentru mine. Rezultatul e cel ca de obicei. Nu ma pot stapini sa nu ii inbucurez papilele gustative. Ca stiu ca savureaza dar de mincat nu maninca prea mult. Ce sa ii faci daca mi-am luat vrabie.

Am vazut si cum petreceti voi sarbatorile. Foarte frumos. Ca in tara. Aicea unde locuiesc eu in UK, sarbatorile nu prea mai exista pe la ei sau poate mi-am nimerit eu vrabia in mod gresit. De Paste nu prea se intimpla nimic la ei nici macar o mentionare a momentului. De Craciun se serbeaza, dar festivitatile de pregatire a mesei sunt egale cu 0 pentru mine cel putin, care nu sunt obisnuita cu calmul de zi cu zi in aceasta zi minunata ci cu forfota specifica acestei/acestor zile minunate. Si nu prea au buntatile noastre. E ceva fad si insipid. Se maninca tot ceea ce se maninca in timpul anului iar prajiturile sunt aceleasi si oricum nu prea au gust. Nu sunt pufoase si siropase. La ei prajiturile chiar si cele facute in casa sunt neinsiropate, daca fac o prajitura (blat) pina si aia/ala sunt cam tari si farimicioase. Nu prea inteleg de ce. Am zis ca intr-o zi o sa iau niste retete de ale lor si de ale noastre sa vad de ce blatul e asa de uricios.

In fine. Felicitari pentru familia minunata pe care o ai si socrii minunati pe care ii ai.

Numai bine iti doresc. Si pe curind.

Valentina
Sus
adita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:48 pm    Titlul subiectului: tarta cu fructe Raspunde cu citat (quote)

Theodora
Moderator

Locatie: Atena Trimis: Vin 14 04, 2006 10:40 pm Titlul subiectului: TARTA CU FRUCTE

Azi am facut prima mea tarta cu fructe si daca stiam cat e de usoara si buna sigur nu intarziam sa o fac!
Reteta e de pe Culinar de la Maya si o puteti vedea si AICI

E rapida si simpla...de lucru e doar la blat si nici acolo mult...in cateva minute e gata...va pun poza cu foaia mea din caiet,daca nu intelegeti...citi la Maya sau intrebati...

DECI:
Batem spuma albusul cu zaharul vanilat
Separat galbenusul cu zaharul pana se topeste
Apoi la mixer la viteza 1 amestecam cele doua compozitii
Punem si faina(eu am pus din cea rosie care se umfla singura) si amestecam tot usor...rezulta asta
Ungem cu unt si tapetam o tava de tarta
Rasturnam compozitia
Si dam la cuptor 25/30 minute la 160gr
Intre timp facem o budinca din comert dupa instructiunile de pe cutie
Cand blatul s-a racit,il umplem cu budinca
Si ornam cu fructe dupa gust...se pot folosi orice fructe,chiar din compot!
CINE O FACE..........O REFACE!

Kristin
Moderator

Locatie: DE Trimis: Mar 18 04, 2006 3:09 pm Titlul subiectului:

Super, Theo !

--------------------------------------------------------------------

puiutu
Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 14/01/2006
Locatie: ARAD Trimis: Joi 20 04, 2006 2:16 pm Titlul subiectului:

Tocmai am facut si eu blatul de tarta a lui Theo si a iesit minunat, l-am copt un pic cam tare dar nu are nimic, as avea o intrebare: Theo tu pui gelatina peste fructe?

"Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima."

-------------------------------------------

Theodora
Moderator

Locatie: Atena Trimis: Joi 20 04, 2006 3:02 pm Titlul subiectului:

Da..........pun o gelatina,speciala pt fructe...pt tarte...
Am inteles de la prietene din Romania ca exista si acolo in magazine...
eu am pus ce vezi in poza langa budinca!

100ml suc de fructe sau suc din compot caldut in amestec cu praful din plic...la frigider si in 10 minute e gata!

Kristin
Moderator

Locatie: DE Trimis: Joi 20 04, 2006 3:48 pm Titlul subiectului:

Puiut, cred ca in RO gasesti Tortenguss (clar sau roz).

-------------------------------------

puiutu
Parinte "cu greutate"

Locatie: ARAD Trimis: Joi 20 04, 2006 9:37 pm Titlul subiectului:

OK, mersi la amindoua, stiu ca exista chiar am folosit din cea roz dar nu era specificat in reteta ca trebuie.

----------------------------------------------------

puiutu
Parinte "cu greutate"

Locatie: ARAD Trimis: Dum 23 04, 2006 1:20 pm Titlul subiectului:

Asa arata tarta mea umpluta, am copt-o cam tare dar este foarte buna.

PS: poza a iesit cam albicioasa, in realitate tarta arata mult mai bine

----------------------------------------------

Kristin
Moderator

Locatie: DE Trimis: Lun 24 04, 2006 9:38 am Titlul subiectului:

Puiutu, NU vad poza !

----------------------------------------------

puiutu
Parinte "cu greutate"

Locatie: ARAD Trimis: Lun 24 04, 2006 12:49 pm Titlul subiectului:

Nuuu?!?! serios?

-----------------------------------

Kristin
Moderator

Locatie: DE Trimis: Lun 24 04, 2006 1:12 pm Titlul subiectului:

Pai uita-te mai sus, tie ce iti apare ?

----------------------------------------------------------

puiutu
Parinte "cu greutate"

Locatie: ARAD Trimis: Lun 24 04, 2006 1:36 pm Titlul subiectului:

Tocmai asta e problema ca eu o vad, ma mir ca tu nu. Intradevar e cam albicioasa dar se vede. Sau o vad numai eu?

------------------------------------------

ana c
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004
Locatie: iasi Trimis: Lun 24 04, 2006 3:23 pm Titlul subiectului:

nici eu nu o vad. apare un patratel in care srie ceva. nici urma de poza,

-------------------------------------------------------

puiutu
Parinte "cu greutate"

Locatie: ARAD Trimis: Lun 24 04, 2006 9:36 pm Titlul subiectului:

Atunci imi pare rau , poate data viitoare ca poza nu am salvat-o iar tarta s-a mincat
Oricum cine nu a facut-o merita sa incerce.

Sus
adita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:49 pm    Titlul subiectului: tarta cu fructe Raspunde cu citat (quote)

puiutu a scris:
Am facut o tarta pentru miine fiindca pe sotul meu il mai cheama si Constantin. Nu stiu ce mai ramine de ea pina miine ca aproape jumate e mincata Wink Very Happy

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

--------------------------------------------------

Kristin
Moderator

Locatie: DE Trimis: Mie 28 06, 2006 1:16 pm Titlul subiectului:

Fac si eu azi tarta. Abia astept sa vad cum iese.

TEOOOOOOOO, unde ai disparut ??

---------------------------------------------------

elenapeitro
Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 27/07/2005
Trimis: Joi 29 06, 2006 10:43 am Titlul subiectului:

si io am ochit-o de ceva vreme si am planuit-o...oare oi avea timp azi?

-----------------------------------------

Kristin
Moderator

Locatie: DE Trimis: Joi 29 06, 2006 2:23 pm Titlul subiectului:

DECI.... a iesit bestiala, imaginati-va ca de aseara pana azi dimineata s-a TERMINAT !!

Numai ca eu am cumparat blat special pentru tarta asta, asa ca am economisit o groaza de timp.

In 10 minute a fost gata, cu tot cu aranjamentul "coloristic")

Super faina, de acum o fac mai des !
Sus
adita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:55 pm    Titlul subiectului: placinta de mere Raspunde cu citat (quote)

AdrianaC
Vizitator

Trimis: Lun 10 10, 2005 10:21 pm Titlul subiectului: Placinta cu mere

Am o reteta f. buna de placinta cu mere, dupa care piticuta mea se da in vant. Este usor si rapid de facut si nu necesita prea multe ingrediente.

Ingrediente:
- 210 g unt sau margarina
- 120 - 150 g zahar
- 4 oua
- 300 g faina
- 2 kg mere
- coaja de lamaie, zahar vanilat

Mod de preparare:
Se freaca spuma margarina (untul). Se adauga zaharul, apoi pe rand cele 4 galbenusuri, frecandu-se in continuare. Se adauga si faina.

Compozitia se pune in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se intinde cu lingura in tava si se baga la cuptorul bine incins, la foc potrivit.
Se lasa pana cand aproape s-a copt.

Intre timp, merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, se storc bine (sucul il puteti da copiilor sa-l bea) si se pun la calit cu 6-8 linguri de zahar si 1 lingurita de scortisoara.

Albusurile se bat spuma tare cu 4-6 linguri de zahar.

Cand compozitia aproape s-a copt, se scoate din cuptor, se presara pesmet peste aluat, se adauga merele, apoi se presara din nou pesmet si se adauga albusurile pregatite ca mai sus.

Se baga din nou la cuptor la foc mic.

Inainte de a se intari albusurile se scoate tava din cuptor, se taie placinta in bucati potrivite si apoi se baga din nou la cuptor pana se intareste bine albusul.

Pofta buna !

---------------------------------------------------------------

nickysweet4u
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005
Locatie: Ploiesti acum Trimis: Mar 11 10, 2005 4:11 am Titlul subiectului:

Nu am incercat-o inca dar pare ff gustoasa .

Laura
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/07/2004
Locatie: Constanta Trimis: Mar 11 10, 2005 7:13 am Titlul subiectului:

Nu te supara Nu am incercat-o pentru ca eu nu fac prajituri. Nici mancare nu prea fac....

------------------------------------------------------

fluffy
Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004
Locatie: Iasi Trimis: Mie 12 10, 2005 9:19 am Titlul subiectului:

Adriana, bine ai venit printre noi !!!

Pare foarte gustoasa reteta ta, am s-o incerc si eu, probabil in week-end cand e mai mult timp... Dar nu am inteles rostul chestionarului...

Lachitza mea

-----------------------------------------

AdrianaC
Vizitator

Trimis: Mie 12 10, 2005 9:23 am Titlul subiectului:

Fluffy,

Vroiam sa vad si eu cum functioneaza chestionarul, in primul rand.

In al 2-lea rand, m-am gandit ca daca s-ar posta chestionare la retete, s-ar putea face eventual un top cu cele mai bune retete si cu siguranta as incerca o reteta care e apreciata de toata lumea.

Pofta buna, daca o incerci in weekend si iti place !

-------------------------------------------

fluffy
Moderator

Locatie: Iasi Trimis: Mie 12 10, 2005 9:26 am Titlul subiectului:

Adriana, sper din inima, ca nu te-ai suparat pentru intrebarea mea.

Chestionarele sunt chestionare... se preteaza mai bine la alte subiecte/forumuri... Te asteptam cu multe altele, cu siguranta ai sa gasesti subiecte interesante discutate sau care pot fi discutate.

Ideea ta cu topul celor mai bune retete este excelenta!!!! Chiar o sa o punem in aplicare!

Intre timp, te rog sa-mi spui daca ai cumva o reteta pentru zacusca de fasole... Multumesc anticipat.

Multumesc pentru urarea de pofta buna! Chiar o s-o incerc in we, ca am niste mere care asteapta rabdatoare sa devina placinta.

Lachitza mea

-------------------------------------------------------

AdrianaC
Vizitator

Trimis: Mie 12 10, 2005 9:48 am Titlul subiectului:

Nu ma supar eu chiar asa usor. In plus, nu mi s-a parut nimic de suparat.

Cu zacusca de fasole nu pot sa te ajut pentru ca noi nu prea mancam zacusca. Rar se intampla sa mai mancam si atunci o iau din comert, numai "Zacusca din gradina bulgarului", care mie mi se pare f. buna.

Daca te mai intereseaza altceva, eventual am putea sa mai deschidem un subiect de genul "Stie cineva o reteta f. buna de ..." in care lumea sa posteze de ce reteta anume este interesata iar cei care stiu si au facut sa le raspunda. S-ar putea sa aiba succes.

Ce zici ?
Sus
adita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 08 08 2007, 2:57 pm    Titlul subiectului: gogosi Raspunde cu citat (quote)

michelle
Membru nou

Data inscrierii: 03/08/2006
Trimis: Joi 03 08, 2006 6:06 pm Titlul subiectului: gogosi-retete, va rog

buna fetelor,

tocmai am descoperit forumul acesta si mi-a lasat gura apa de ce poze am vazut.

am si eu o problema, am tot incercat sa fac gogosi ...si nu-mi ies.

nu sunt incepatoare in ale bucatariei...dar gogosi chiar nu stiu sa fac.
m-am saturat sa vad ca-mi ies turtite, ori asa imbibate cu ulei....

as vrea sa fac din cele cu drojdie uscata si taiate cu paharul.
daca aveti cumva retete, va rog dati-mi si mie.

----------------------------------

diana99ndd
Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005
Locatie: in fata tastaturii Trimis: Lun 25 06, 2007 7:50 am Titlul subiectului:

Theodora Trimis: Dum 08 06, 2006 6:02 pm Titlul subiectului: Gogosi

--------------------------------------------------------------------------------
Reteta e de pe culinar!

2 Cani de faina (250 gr)
2 Linguri de zahar (35 gr)
2 Linguri de lapte praf (20 gr)
4 Linguri de unt (70 gr)
1 Ou
1/2 lingurita de sare (5 gr)
Drojdie uscata (4 gr)
1/4 Cana de apa calduta (60 ml) (initial am scris 1/2 cana asa cum spunea reteta...insa am descoperit ca asta era aproape toata greseala. Nu gasesc explicatia)

Amestecati impreuna toate ingredientele uscate inclusiv drojdia...adaugati untul si apa (eu mai adaug si mirodenii, lamiie, portocala etc.). Se framinta pina cind se deslipeste de pe castron si de pe mina. Cine are masina de piine sau procesor poate sa faca coca cu ele.
Se transfera pe o planseta si se framinta pina este foarte neted si pufos cam 20 de minute.
Se unge planseta cu unt se lasa aluatul pe planseta cam 10 minute ca sa se ohihneasca si pe urma se intinde cu sucitorul la o grosime de 1/2 cm 3/4 cm.
Se taie rozete cu un pahar cu gura larga...
Rozetele se pun pe o tava unsa cu unt...cu putina distanta intre ele...
Cu grija luati aluatul ramas si incercati intii cu degetele sa il intindeti din nou. Cu cit lucrati mai mult cu aluatul ramas cu atit devine mai batut...deci sa incercati sa-l tineti cit mai pufos.
Repetati operatiune pina ce tot aluatul e taiat in rozete.
Cind toate rozetele sint asezate pe tavi unse...le stropiti cu apa si le acoperiti cu un prosop...se lasa la cald...sa dospeasca cam 30 minute.
Se pune ulei intr-o tigaie cam 1 cm...se incalzeste bine la foc potrivit (nu incercati la foc tare...uleiul se va incalzi mai repede dar se va arde...la inceput nu se vede dar cind gogoasa e in ulei...devine inchisa la culoare)...
Intotdeauna las un pic de coca de-oparte pt a testa uleiul.
Porniti cu o gogoasa...daca uleiul nu e incins aceasta nu se va umfla.
Eu nu prajesc mai mult de 5 gogosi odata.
Prajiti gogoasa pe o parte pina este rumenita bine ...dupa aia o intoarceti...daca o intoarceti prea devreme nu se va umfla bine.
Dupa ce le-ati prajit...le puneti pe un prosop de hirtie sa se scurga de ulei...
Se servesc simple pudrate cu zahar
Sus
robe2006
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 20/10/2008

MesajTrimis: Mie 29 10 2008, 8:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vad ca demult timp nu a mai postat nimeni nimic pe aici asa ca o voi face eu,ieri am facut un tort "minge"pt o cunostinta care isi serbeaza ziua de nastere,iata-l:

Sus
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mie 29 10 2008, 10:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru ca subiectul este "Retete de prajituri", nu vrei sa ne dai si reteta?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
robe2006
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 20/10/2008

MesajTrimis: Joi 30 10 2008, 9:21 am    Titlul subiectului: reteta Raspunde cu citat (quote)

mii de scuze,nu am citit cu atentie titlul topicului,sunt noua pe aici...pan' ma obisnuiesc...

deci,blatul este un blat normal din 14 oua,14 ling zahar,14 faina

crema:300 gr frisca lichida ,300 gr ciocolata primola alba,am pus frisca la fiert iar apoi am adaugat ciocolata si am amestecat incontinuu pana s-a topit,am dat si crema la frigider tot pt 12 ore

asamblare:dupa ce s-a copt si racit blatul l-am taiat fasii si l-am aranjat intr-o strecuratoare de paste,am crema apoi inca un rand blat s.a.m.d pana am terminat ingredientele,l-am lasat la frigider 12 ore

mingea am imbracat-o intr-o pasta din lapte praf si miere in care am pus colorant rosu si albastru,gazonul este din frisca colorata verde peste care am presarat cocos verde

ps.daca vreti mai am multeeee alte torturi si prajituri gustoase de postat
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 06 11 2008, 5:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Super haios!!! Felicitari!!! aplauze

Lachitza mea

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Retete culinare Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum