CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Varicela (varsat de vant)
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul pediatrului
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Roxana_G
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 24/01/2004

MesajTrimis: Mie 03 11 2004, 6:33 pm    Titlul subiectului: Varicela (varsat de vant) Raspunde cu citat (quote)

Varicela (www.lumeapiticilor.ro)

Varicela este o boala infectioasa, insotita de o eruptie, si imunizanta (nu te poti imbolnavi de 2 ori!). Varicela poate aparea, in general, intre 2 si 10 ani, si provoaca mancarimi puternice. Dureaza aproximativ 12 zile.
Virusul varicelei este acelasi cu cel al Zonei Zoster (care nu este, de fapt, decat o resurgenta a varicelei).

O particularitate a varicelei este aceea ca eruptia sa nu apare intr-un anumit loc, adica puteti gasi bubite pe pielea capului acoperita cu par, precum si in palme, pe organele genitale, sau chiar si in gura…

Perioada de incubatie a varicelei dureaza in jur de 15 zile.

Perioada de contaminare (molipsire):
Perioada de contaminare este de aproximativ 8 zile dupa aparitia primelor vezicule (si nu a bubitelor). O intrerupere a scolii de 10-15 zile este obligatorie, chiar daca copilul este in forma.

Simptome:
Eruptia apare dintr-o data, pe tot corpul, prin puseuri, dupa ce copilul a avut febra – mai mica sau mai mare (ba chiar neobservata). Este vorba de mici bubite roz, situate la mare distanta unele de altele, si care se transforma in mici vezicule (basici). Acestea se sparg, apoi se usuca, lasand o coaja care va disparea in 10 zile.

Ingrijiri (medicale):
In primul rand, bebelusul trebuie impiedicat sa se scarpine si sa rupa cojitele, in caz contrar vor ramane cicatrice permanente. In acest scop, taiati-i unghiile in mod regulat. Medicul curant poate, de asemenea, sa va prescrie antihistaminice pentru a calma mancarimile copilului.

Veziculele vor fi dezinfectate zilnic, cu un antiseptic care nu irita, prescris de medicul curant, pana la aparitia cojilor.

In prezent, se studiaza un vaccin.

Complicatii:
Exista doar cu titlu exceptional. Este vorba de suprainfectii datorate scarpinarii. O simpla bubita poate sa se infecteze si apoi sa se transforme in abces (insotit de febra).

Pentru a evita orice risc de suprainfectare, aveti grija ca bebelusul dumneavoastra sa aiba, mereu, mainile curate, in caz ca se scarpina.

Ultima modificare efectuata de catre Roxana_G la Mie 10 11 2004, 9:19 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Mie 10 11 2004, 6:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Edy a avut varicela la 6 luni jumate, la inceput a debutat ca o raceala, cu secretii nazale, rosu in git, febra, diaree, medicul i-a prescris antibiotic, iar dupa 1 saptamina au erupt bubitele. Nu a facut complicatii, nici febra. Il ungeam cu pasta cu apa si atat (ni s-au recomandat doar antitermice la nevoie). In privinta alimentatiei nu am luat masuri speciale, Edy fiind alimentat cu tzatza, lapte praf si cereale, si pireuri de fructe si legume cu carne. O curiozitate, din acel moment, Edy a refuzat biberonul. Sa fi fost de vina bubitele care apareau in gurita? Am stat cam 3 saptamini in casa pina au disparut toate bubitele, si nu i-am facut baie generala cam 10 zile.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Arwen
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 05/01/2005

MesajTrimis: Mie 05 01 2005, 4:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am o problema relativ serioasa...
Sunt insarcinata in 4 luni (aproape), iar sotul meu a luat varicela de la fratele lui mai mic. Spre norocul meu au trecut 2 saptamani de atunci si eu nu am patit inca nimic.

Am intrebat o gramada de prietene care lucreaza in domeniu medical si am auzit opinii diferite... precum ca: perioada de incubatie nu este doar de la 7-10 zile (cum mi-a zis medicul meu) ci de la 7 la 21 de zile...
Apoi mi-au spus ca pot avea varicela intr-o forma usoara fara sa-mi dau seama (3 bubite in total pe pielea capului)... Apoi ca ar fi posibil ca boala sa fie contagioasa si in perioada de incubatie.

Riscurile pentru bebelus mi-au fost explicate tot de 2-3 persoane... mi-au spus ca bebe poate suferi de handicapuri fizice vizibile si psihice.

Mai nou, cumnata mea de 12 ani (care a facut varicela la varsta de un an) a contactat boala din nou. Dupa 2 saptamani de stat in casa cu sotul meu si fratele lui (bolnavi de varicela).

Mi-e groaza de faptul ca s-ar putea sa fiu nevoita sa renunt la bebe... Mi-a fost foarte greu sa raman insarcinata si exista riscul sa nu mai pot face copii... Va rog frumos, am nevoie de un raspuns clar. Am auzit atatea opinii... incat nu mai stiu ce sa mai cred. ce-am postat este doar o mica parte din ele. M-am saturat sa umblu din medic in medic...
Va multumesc.
The crownless again shall be king
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Mie 05 01 2005, 4:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca cel mai bine este sa mergi la un doctor avizat sa-si spuna parerea.
Ar fi pacat sa renunti la un bebe doar pt. ca exista o posibilitate ca tu sa ai ...dar sa nu se vada...
Daca bebe nu are nimic iar tu nu vei mai putea avea altul...n-ai regreta ?
Deci sfatul meu este sa mergi la un medic ! Si sa ne tii la curent cu ce se intampla...putem invata din asta Razz
Multa sanatate! Razz
Arwen
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Mie 05 01 2005, 4:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din pacate... am fost la mai multi medici cu opinii la fel de multe si diferite... Sad
Ginecologul mi-a zis sa stau calma... daca apare in schimb, trebuie sa renunt. totul depinde de cat de "nervos" e sistemul meu imunitar.
Pediatrul mi-a spus ca sunt in pericol, mai mult ca sigur o sa am... sa ma rog la D-zeu sa nu fac.
O amica farmacista mi-a zis ca se ia in perioada de incubatie (chestia asta m-a ingrozit).
Medicul de familie, tata (care e medic)... etc...
Atatia doctori, atatea pareri....
Au trecut 2 saptamani de-atunci... mai nou a facut si aia mica (cumnata)... pe care am pupat-o de Craciun.

Daca am facut eu, or sa faca si ai mei parinti (la care m-am refugiat), saracii au 60 de ani... la varsta asta este mult mai dificil din cate am inteles...
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Mie 05 01 2005, 5:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Imi pare tare rau sa aud asta... Sad
Iti tin pumnii sa nu iasa nimic si sa treci cu bine prin incercarea asta!
Multa sanatate! Razz
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Mie 05 01 2005, 5:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Arwen , in primul rand Bine Ai Venit ! As vrea sa te putem ajuta mai mult , dar ma tem ca nu prea se poate . De la 10 medici vei auzi 10 pareri diferite Sad . Tot ce poti face este sa astepti Rolling Eyes . Sa dea D-zeu sa fie bine ! Sa ne tii la curent .
Sus
Roxana_G
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 24/01/2004

MesajTrimis: Mie 05 01 2005, 7:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Arwen, iti tinem pumnii sa nu ai probleme.

Apropos fetelor, a auzit mama la televizor ca a inceput epidemia de varicela din pricina caldurii anormale pentru perioada asta!

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Joi 06 01 2005, 1:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bun venit si sper sa ne auzim cat mai mult timp si cu vesti bune!
Perioada de incubatie a varicelei este de 7-14 zile. Ia o carte de epidemiologie a tatalui tau si citeste si acolo. La adulti, si tu esti adult, e mult mai brutala evolutia bolii, asa ca te va anunta ea daca vine sau nu (eu sper ca nu).
Eu am facut varicela la 25 de ani. Febra mare: pana la 39.5. Bube pe tot corpul, nu doar 2-3, ci zeci! Am contactat-o la atingerea bubitelor unui copilas de 4 ani care avea 2-3 (inca nu erupsese mult si am vrut sa stiu despre ce e vorba cu ele). La Craciun m-am intalnit cu copilul, iar de anul nou zaceam cu febra mare.
Iti doresc multa sanatate si sa ne auzim fara emotii si durere!
Sus
Vizitator prietenos
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 08/12/2003

MesajTrimis: Vin 07 01 2005, 1:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aolica .... asta ne mai trebuia, dupa gripa si epidemie de varicela...
Luni incepem gradi ....Multam oricum de avertisment !!!
Sus
aissa
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 07/01/2005

MesajTrimis: Dum 09 01 2005, 8:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu am o problema cu varicela. Am o bebelusa de 3 luni si o saptamana, iar de Craciun ne-a vizitat o prietena cu baietelul. De Anul nou, acestuia din urma i-au aparut bubitele, deci cand a fost la noi era in perioada de incubatie. Miercurea trecuta, deci la aproape 2 saptamani de la "contact" ar fi trebuit sa-i fac un vaccin, dar am mai amanat 1 saptamana, pana miercurea viitoare. E suficient timp? Daca ar fi facut si fata mea i-ar fi aparut deja bubite?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Arwen
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Mie 12 01 2005, 12:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am revenit... din pacate cu vesti triste... am facut varicela, dupa ce scap de ea se presupune ca trebuie sa fac si avortul care ar evita nasterea unui bebe chinuit pt. toata viata...

Oricum, multumesc pentru sfaturi si sunt cateva chestii pe care v-as ruga fierbinte sa le transmiteti mai departe mamicilor diferite de voi, mamicilor mai... "necunoscatoare" in ale bolilor infectioase.

In primul rand boala este contagioasa din prima zi a perioadei de incubatie. Nu este nevoie de contact fizic direct. Eu cu sotul am fost certati... am dormit in camere separate... am mancat separat etc...

In al doilea rand... eu m-am molipsit de ea, din motivul ca o mamica mai neglijenta (asta ca sa fiu finuta) nu a considerat necesar sa-i spuna invatatoarei de ce fetita ei va lipsi de la scoala 2 saptamani... astefl s-a imbolnavit fratiorul sotului (cumnatul meu micut) ...

Cea mai mare rugaminte este ca atunci cand vedeti vreo mamica "negljenta"... s-o atentionati, sa-i spuneti ca bolile contagioase nu sunt o chestie "populara" despre care nu trebuie sa vorbim... pt. ca pot provoca foarte multa nefericire si ca din cauza tacerii celor ca ele apar epidemiile...

Revin cu "noutati" in vreo saptamana ... sper...

Cu bine,
Arwen
Sus
somnorici
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 12 01 2005, 8:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce rau imi pare, draga mea! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Cand am vazut ca ai scris, imi era teama ca vei scrie astfel de lucruri. Iti doresc sa depasesti cu bine aceasta problema si sa nu parasesti Chicbebe-ul. Vei intalni aici prietene care-ti pot fi aproape si in alte probleme.
Sus
somnorici
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 12 01 2005, 8:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aissa, ce face fetita ta? S-a imbolnavit si ea? Sper din toata inima ca ea este bine.
Sus
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Mie 12 01 2005, 10:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Arwen , Crying or Very sad . Putere sa iti dea D-zeu si ramai alaturi de noi !
Sus
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mie 12 01 2005, 12:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Arwen Crying or Very sad multa putere sa treci peste acest lucru.

Aissa, noutati? ce face fetita?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
adriana
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 09/06/2004

MesajTrimis: Joi 13 01 2005, 1:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu stau cu frica in san Crying or Very sad . Acum 2 duminici am fost cu Olgutica de 1 anisor la o petrecere, si am aflat acum cateva zile ca unul dintre baieteii de acolo avea varsat de vant. Lui i-au aparut bubitele dupa o zi, deci nu duminica, ci luni.. Am inteles ca din momentul in care apar bubitele devine contagioasa boala, asa e?
O mamica trista.
Sus
Arwen
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Vin 14 01 2005, 7:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Boala este contagioasa si atunci cand este vorba de perioada de incubatie.
Nu as stii sa dau mai multe sfaturi... cred ca mamicile acestui forum sunt cu mult mai experimentate ca mine. Dar ce am spus mai sus este foarte valabil. O stiu eu, pe pielea mea. Mie mi-au aparut la 15 zile de cand i-a erupt sotului, iar sotului i-a aparut la 24 de ore ...
Cred ca depinde de la om la om.

Tin pumnii sa fie totul in regula...
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Dum 16 01 2005, 12:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Imi pare tare rau sa aud ca povestea ta a avut un final nefericit Crying or Very sad
Multa putere si multa, multa sanatate Arwen. Te asteptam mereu pe aici... Razz
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Dum 16 01 2005, 12:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Adriana, aissa multa sanatate puilor vostri. Au trecut cu bine sau sunteti inca cu inima stransa ? Razz
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul pediatrului Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum