CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Cu sau fara certificat de casatorie ?
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Exclusiv Doamnelor
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 11:46 am    Titlul subiectului: Cu sau fara certificat de casatorie ? Raspunde cu citat (quote)

Este un certificat de casatorie important atunci cand esti insarcinata ?

Ultima modificare efectuata roxanica-mamica la Vin 18 06 2004, 12:13 pm, modificat de 4 ori in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
diana_sim
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 10/03/2004

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 12:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde de fiecare cuplu in parte. Conteaza ce simte fecare, nu cum dicteaza societatea. Si cand spunem "conteaza" la ce ne gandim? Pt. cine sa conteze? Cred ca pt. unii e o chestie super importanta, iar pt. altii nu conteaza deloc. In orice caz, se naste o alta intrebare de-aici. Pt. cei care conteaza, de ce conteaza?
Eu cred ca una e certificatul ala si alta e casatoria religioasa. Pt. mine asta conteaza, a fost minunat, pt. ce simt in biserica, merita s-o faci. Pt. oamenii ca mine, visatori, romantici si atrasi de misticism, casatoria in biserica conteaza. Daca n-as fi facut-o, as fi simtit mereu ca am sarit peste o etapa.
Este ca in viata, nu poti sa fii adult daca n-ai trait copilaria, nu? Pt. cei mai pragmatici si mai realisti, nu cred ca are vreo importanta nici asta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
fluffy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 12:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Impartasesc parerea Dianei in ceea ce priveste casatoria religioasa.
Insa... vis-a-vis de intrebarea ei: "Pt. cei care conteaza, de ce conteaza?", eu as adauga si reversul medaliei... "Pentru cei care nu conteaza... de ce nu conteaza?"

Eu am in familie un exemplu de 2 copii nascuti fara ca parintii sa fie castoriti... Si nu e bine deloc... Mama sufera, la fel si copiii, indirect, ce-i drept... Si apoi... e bine sa fie binecuvantare de la Dumnezeu atunci cand aduci pe lume o viata.

Lachitza mea

Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 12:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fluffy a scris:
Si apoi... e bine sa fie binecuvantare de la Dumnezeu atunci cand aduci pe lume o viata.

Aducerea insasi pe lume a unei noi vieti, este o binecuvantare.
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Corect, insa trebuie sa ne asiguram ca si existenta acelei fiinte nevinovate va fi o binecuvantare pentru ea insasi.

Lachitza mea

Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

... insa nu in toate cazurile acel certificat de casatorie ii asigura acea binecuvantare

E pera complex subiectul acesta. Raspunsul nu poate fi dat in cateva cuvinte. Cel putin din virgula mea de vedere.
Sus
diana_sim
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da' certificatul ala de castorie nu-ti ofera nici o binecuvantare!!! Ala pe mine m-a facut sa-mi schimb toate actele!!! Poate ajuta doar in cazul in care se pune pb. divortului, la partaj! Ca in functie de certific. de casatorie, toate bunurile dobandite de unul dintre soti, precum si cele in comun, se impart in mod egal. Daca ai dovada ca e bun dobandit dupa acea data. In rest...nu ajuta la nimc.
Sus
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu m-am referit daca nu ati fi casatoriti legal , si ai fi insarcinata , ai aduce copilul pe lume chiar si fara un cadru legal ?
Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da. Pentru ca se presupune ca am ramas insarcinata de buna- voie (in cunostinta de cauza). Si inseamna ca acel copil e rodul iubirii.
Sus
diana_sim
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu l-as face si daca as stii ca as ramane singura, nu doar ca n-as fi casatorita!!!
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In mod cert nu as face un copil in afara casatoriei, decat daca as fi silita pe baza unui motiv bine intemeiat: o chestiune de sanatate, situatia in care se ajunge la o varsta destul de inaintata, fara sa fii intr-o relatie si ai dori sa-ti umpli viata cu o fiinta careia sa-i daruiesti toata dragostea de care esti in stare...

Eu una nu cred in mitul femeii care poate fi si mama si tata... fiecare dintre soti isi are rolul si influenta sa, bine stabilite in viata copilului.

Lachitza mea

Sus
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Noi nu suntem casatoriti inca . SI asta pt ca nu am avut timp . Poate suna ciudat , dar asa este . Efectiv am lasat pe maine , pe poimaine , si uite - asa inca nu am facut actele . Nici o secunda nu mi-a trecut prin minte ca asta sa fie o problema . Si ma intrebam daca pt altii este . Wink Acum ati inteles la ce m-am referit ?
Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 1:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fluffy a scris:

Eu una nu cred in mitul femeii care poate fi si mama si tata... fiecare dintre soti isi are rolul si influenta sa, bine stabilite in viata copilului.

Stai un pic, ca aici nu cred ca era vorba de a creste un copil singura.
Ci de a te casatori legal sau nu. Copilul crescut impreuna, dar fara casatorie legala.
Ca povestea cu single-mother e alta poveste.
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu cred ca m-as simti confortabil la infinit in aceasta situatie oricum.... Si daca eu nu ma simt confortabil, asta s-ar vedea clar in familie, automat ar percepe-o si copiii. Si repet... vad chestia asta intamplandu-se sub ochii mei, in cazul unei rude... Si nu-mi place deloc... ea se consuma, lui ii convine...

Lachitza mea

Sus
diana_sim
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Roxanici, daca voi va iubiti si asa va e bine, foarte bine! Nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme. Daca tu simti ca nu e ok asa, fa-te miresica- printesica repede, repede!
Sus
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu ma simt f bine , de fapt Liviu a insistat de mai multe ori dar eu am fost mai comoda Embarassed . Nu de asta e vorba , vroiam sa stiu ce parere aveti voi , in general , despre treaba asta ! Wink Pupici

ps - am fost printzesica-miresica de atatea ori ca nu mi se mai pare nimic spectaculos ( nu dati cu rosii Wink ) Very Happy
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

diana_sim a scris:
Roxanici, daca voi va iubiti si asa va e bine, foarte bine! Nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme. Daca tu simti ca nu e ok asa, fa-te miresica- printesica repede, repede!

Sustin in totalitate sfatul Dianei!
Uite, eu am niste prieteni, un cuplu, care intr-o pauza intre doua cursuri la facultate, s-au dus si si-au depus dosarul la Starea Civila, si in doua saptamani, tot in timpul unei pauze, au mers si s-au casatorit. Fara sa stie parintii, fara nimic, doar cu doi martori. Asta se intampla intr-o zi de 31 martie si a doua zi, de 1 aprilie le-au comunicat parintilor ca s-au casatorit si bineneteles ca nu au fost crezuti... pana in momentul cand le-au aratat certificatul. Intr-adevar, sunt ei ceva mai trazniti, dar uite ca puteti sa aveti si voi un moment de impulsivitate... si sa efectuati si etapa asta, dragilor. Laughing

Lachitza mea

Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

roxanica-mamica a scris:
ps - am fost printzesica-miresica de atatea ori ca nu mi se mai pare nimic spectaculos ( nu dati cu rosii Wink ) Very Happy

Lasa Roxanique, ca atunci cand ti se va intampla in viata reala... sigur ai sa traiesti momentul in cu totul alt mod... in the Roxanique style... Laughing Laughing

PS: Nu dam cu rosii... mai bine le mancam. Wink

Lachitza mea

Sus
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

diana_sim a scris:
Eu cred ca una e certificatul ala si alta e casatoria religioasa. Pt. mine asta conteaza, a fost minunat, pt. ce simt in biserica, merita s-o faci. Pt. oamenii ca mine, visatori, romantici si atrasi de misticism, casatoria in biserica conteaza. Daca n-as fi facut-o, as fi simtit mereu ca am sarit peste o etapa.
Este ca in viata, nu poti sa fii adult daca n-ai trait copilaria, nu? Pt. cei mai pragmatici si mai realisti, nu cred ca are vreo importanta nici asta.
......si eu gandesc la fel!
Casatoria civila, certificatul in fapt, nu conteaza decat daca se pune problema de averi si alte de-alea...dar daca exista dragoste si intelegere...nu-i bai!......e timp pentru toate...voi sa fiti sanatosi si fericiti!
Sfatul meu este ca ar fi bine daca s-ar intampla chestia asta pana Mark va intra in ...societate...gradi, scoala si asa mai departe...copiii sunt foarte rautacioasi si sa nu fie oarecum afectat!...parerea mea. Wink
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 18 06 2004, 2:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fiecare are modul lui de viata, fiecare vede viata in felul lui.
Si fiecare are dreptul de necontestat, sa isi traiasca viata asa cum doreste.

Aici doar ne-am spus fiecare opinia.

Cand ai intrebat (si mai ales cand ai spus acel detaliu din viata ta), tu Roxutza, trebuia sa te astepti la reactii diverse, pentru ca suntem oameni ... diversi Razz .

Tu sa faci asa cum crezi tu ca e mai bine.
Cat priveste viitorul lui Marc, eu nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme,a tata vreme cat el poarta numele tatalui sau.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Exclusiv Doamnelor Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
Pagina 1 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum