CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Divort ?!
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Familia
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Cristina
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 03/02/2004

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 11:18 am    Titlul subiectului: Divort ?! Raspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti voi despre divort ?
Cat de mult afecteaza acest lucru copii?

Ultima modificare efectuata de catre Cristina la Mar 27 04 2004, 9:12 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Vizitator prietenos
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 08/12/2003

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 11:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sincera sa fiu nu prea e asa o intrebare simpla sa poti raspunde cu da sau nu fara context.
Nu - daca se mai poate face ceva pentru a mentine familia unita.
Da - daca nu se mai poate din diferite motive: violenta, beutura, infidelitate, nepotrivire. Le-am pus exact in ordinea importantei lor pentru mine dar oricare din ele pot duce la aparitia unui divort justificat.
Copilul este afectat indiferent daca divortezi sau stai in casa cu un alcoolic sau cu cineva care te bate sau cu cineva care nu e niciodata acasa.
Asa ca, daca situatia impune, eu zic ca divortul e necesar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
fluffy
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 11:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Care-ai dat, mai, "Pro"????? Shocked

Lachitza mea

Sus
Cristina
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 11:34 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fluffy a scris:
Care-ai dat, mai, "Pro"????? Shocked

io Rolling Eyes
Sus
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 12:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Raluca a cam spus tot ! Contra daca divortul intervine dintr-o simpla cearta , din orgoliu sau din dispute minore . Pro daca intre cei 2 nu mai exista dragoste , daca se ajunge la insulte , violenta , sau infidelitate .
Important este sa avem curajul sa recunoastem momentul in care se impune divortul , si sa avem curaj sa luam taurul de coarne ! ( eu una nu cred ca as avea acest curaj Embarassed , recunosc ) . Rolling Eyes
Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 12:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Subscriu la cele spuse de Raluca.
E prea complicat sa raspunzi cu Da sau Ba.
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 12:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Geanina-Luminita a scris:
Subscriu la cele spuse de Raluca.
E prea complicat sa raspunzi cu Da sau Ba.

Eu subscriu la... subscrierea Geaninei! Embarassed

Lachitza mea

Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 12:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing
Sus
fluffy
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 12:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

:n

Lachitza mea

Sus
Roxana_G
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 24/01/2004

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 6:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu subscriu la toata lumea mai putin la opinia categorica "pro". Adica nu poti fi atat de categoric "pro" sau "contra". Depinde foarte mult de situatie.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Baru
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 27/04/2004

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 7:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cele 2 optiuni PRO si CONTRA nu spun nimic; depinde de situatia fiecaruia si divortul, uneori, este calea cea mai buna daca vrei sa ai un copil normal.
Cristina
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 9:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu recunosc ca am votat pro ,(puteti sa aruncati cu pietre ) dar parerea mea este ca acolo unde nu se mai poate face nimic ....mai bine iti vezi de viata ta si a copilului tau, vei reusi cu siguranta si te vei descurca .
Oricum ca sa ajungi la o asemenea decizie iti trebuiesc multe motive si intemeiate ,nu una ,doua gata .
Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 28 04 2004, 10:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai exact asta spuneam si noi, Cris.
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Mie 28 04 2004, 12:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca ar incerca sa ma loveasca, daca m-ar insela, daca ar fi un betivan....astea ar fi cateva din motivele pt care as vota PRO.
Daca am avea discutii prostesti...si s-ar pune problema unui divort ...cred ca as lupta mult pt casnicia noastra...greu de spus...
Cat despre copil...cred ca mai mult ar fi afectat (psihic) sa traiasca intr-o atmosfera "incarcata" decat daca ar trece printr-un divort si totul s-ar termina la un moment dat.
Ce pot spune cu mana pe inima...DOAMNE FERESTE!!!
Cristina
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Mie 28 04 2004, 8:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pe mine ma interesa mai mult cat de mult afecteaza acest lucru un copil !
Si ca sa fiu un pic mai clara nu este vorba de violenta ,bautura ci de infidelitate ,si aici ma gandesc ca intervine nepotrivirea Rolling Eyes
Sus
Baru
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 27/04/2004

MesajTrimis: Mie 28 04 2004, 11:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai indiferent care-i motivul despartirii, un copil va suferi, mai mult sau mai putin; depinde doar de cum stiu parintii sa-i explice situatia. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l inteleaga copilul este ca nu-i vina lui ca parintii nu se potrivesc, sau se injura sau se bat. Caldura si dragostea cu care este inconjurat deobicei ( in cazul unei familii normale) nu trebuie sa scada in intensitate cind apare problema unui divort, ba dimpotriva, poate daca-s oleaca amplificate nu ar strica.

Si fara suparare, daca exista nepotrivire de caracter, atunci apar si confruntari in fata copilului, ton mai ridicat, poate si cite o injuratura etc., iar un copil nu-i deloc prost, simte oricand ca ceva nu-i in regula intre parintii lui. Nu trebuie ca acestia sa se ascunda de copil si sa-l lase sa ghiceasca singurel ca ceva e in neregula, si mai rau, ca mami si tati se cearta din cauza lui. Copilului, cind se "sare calul" trebuie sa i se explice ca adultii se mai si cearta, ca sint unele lucruri cu care nu pot fi amandoi de acord etc. Trebuie evitat ca un copil care asista la certuri sa traiasca sub stres: daca mami si tati se despart? Daca li se explica din vreme situatia, eu zic ca le va fi mult mai usor sa o accepte atunci cand alta solutie decat divort nu mai exista.
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Mie 05 05 2004, 10:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu am votat contra, Doamne fereste sa ajung vreadata sa ma gandesc la alte variante!

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Lina
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 08/08/2004

MesajTrimis: Lun 09 08 2004, 11:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

admin a scris:
Daca ar incerca sa ma loveasca, daca m-ar insela, daca ar fi un betivan....astea ar fi cateva din motivele pt care as vota PRO.
Daca am avea discutii prostesti...si s-ar pune problema unui divort ...cred ca as lupta mult pt casnicia noastra...greu de spus...
Cat despre copil...cred ca mai mult ar fi afectat (psihic) sa traiasca intr-o atmosfera "incarcata" decat daca ar trece printr-un divort si totul s-ar termina la un moment dat.
Ce pot spune cu mana pe inima...DOAMNE FERESTE!!!

Arrow Sunt absolut FERM convinsa ca cel mai mult il afecteaza pe copil DIVORTUL si nu, cum am crede noi:"atmosfera incarcata". E rea treaba cu atmosfera, dar e si mai rau pentru el divortul.
Am cunoscut un copil care s-a sinucis dupa ce parintii hotarase sa divorteze... :( Dupa moartea copilului astea n-au mai divortat! ....... Nimic de spus, e trist, atat. Asa ca.... biblia zice ea ce zice si ar trebui sa luam aminte.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Forumista start
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 10 08 2004, 9:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bine, sa zica Biblia ce o vrea, viata e viata, cu bunele si relele ei si nu inseamna ca trebuie sa ne complacem in ceva ce nu e bine, doar pentru ca in Biblie spune asta.
Sa ia aminte cine doreste, si sa o faca in liniste, sa nu impuna si altora sa o faca..
Sus
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Mar 10 08 2004, 5:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fiecare este liber sa faca asa cum doreste si sa creada in ceea ce doreste ! totusi , un sfat nu strica niciodata , cu atat mai mult daca Biblia este cea care ni-l da . Ramane insa un sfat si depinde de fiecare daca il accepta sau nu ! Wink
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Familia Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
Pagina 1 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum