CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
IQ-ul copilului - merita testat?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Psihologul raspunde
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Lun 08 02 2010, 2:17 am    Titlul subiectului: IQ-ul copilului - merita testat? Raspunde cu citat (quote)

Ce credeti despre un test IQ pentru copil?
Ati face?
Ar schimba ceva?

Cu alte cuvinte - am auzit ca nu se recomanda pentru copii sub 10 ani pentru ca in cazul unui IQ mare parintii pun prea multa presiune asupra copilului. Sau esti dezamagit daca are IQ mai mic decat al tau Very Happy

Pe de alta parte ... eu una sunt chiar curioasa .... si stiu si pe cineva care are o corelare pentru test Raven pentru 8 ani Very Happy.

Si stiu ca nu m-as apuca s-o invat fizica nucleara daca are iq mare si nici n-as fi dezamagita daca are iq normal.

Ce parere aveti?
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Lun 08 02 2010, 8:18 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ca nu conteaza.

Nu stiu la ce ma ajuta daca stiu ce IQ are copilul meu. Nici eu nu stiu ce IQ am, si nici asta nu ma intereseaza. Nu ma face sa muncesc mai bine sau mai putin bine, nu ma ajuta in relatia cu prietenii sau familia si in nici un caz nu imi tine de cald Very Happy

Este suficient pentru mine sa vad ca am un copil cuminte si destept, sa observ cum isi dezvolta atat inteligenta cat si personalitatea.

Daca as stii ca are un anumit IQ, as avea mult mai multe pretentii de la el si i-as cam ucide copilaria. Nu ma refer sa invete cine stie ce, ci sa se poarte ca un om destept si nu ca un copil mai putin destept....dar ei au nevoie de multe ori sa se si prosteasca, sa se si alinte.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 08 02 2010, 12:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, cam asta e ideea. Adica sa nu te lasi influentat de rezultat si sa lasi copilul sa copilareasca.

Pe mine a inceput sa ma intereseze relativ recent chestia asta cu iq-ul (din lipsa de preocupari probabil Laughing ) si asa am ajuns si la iq-ul copilului.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 08 02 2010, 12:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu stiu ce iq am. Primul test de iq l-am facut in facultate. Un test standard, in conditii standar, am dat mult mai tarziu. Nu realizez la ce si daca m-ar fi ajutat cu ceva sau impiedicat la ceva sa stiu mai devreme.

Oricum este o chestie care nu cred ca se educa, e ca un talent, te nasti cu el.
Si de fapt cam asta e ideea - un talent, daca-l descoperi, incerci sa-l utilizezi, sa-l folosesti. Cam asa si cu iq-ul. Daca este (mare) poate fi folosit.
Intr-un fel ma astept sa aiba fi-mea un iq ceva mai mare decat media. Ar explica de ce nu se joaca cu copii de varsta ei si nu se poarta ca un copil de varsta ei. La un moment dat am incercat s-o fortez cumva sa se joace cu copii de varsta ei. Si mi se parea cumva ciudat ca ea se poarta altfel, ca spune despre copiii de varsta ei ca "sunt mici" si ca isi face prieteni cu macar 2 ani mai mari. Si este si mai ciudat ca cei mai mari o accepta in grupul lor, se integreaza bine in grupuri de copii cu minim 2 ani mai mari.
Am fost recent la munte. In acceasi pensiune era o fetita cu 1 an mai mare, 2 baieti de vreo 15 ani si 2 baieti de 9 ani. Ghiciti cu cine a stat fi-mea de vorba serile ... ei bine cu cei 2 baieti de 15 ani. Pe cei "mici" i-a tolerat dar nu i-au placut jocurile lor, nu a fost interesata sa se joace cu ei.
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Lun 08 02 2010, 2:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si eu am un raven pentru copii, dar e destul de greu si pentru opt ani.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 08 02 2010, 2:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am inteles ceva de corelari cu varsta
Auzisem la cineva ca are corelari pentru 10 ani, apoi la altcineva ca are corelari pentru 8 ani.
Eu stiu doar Raven-ul clasic pentru adulti, adica 16+.
Am inteles ca nu-i la fel cel pentru copii Very Happy
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 09 02 2010, 3:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

http://www.gandul.info/reportaj/112-romani-au-diploma-de-om-destept-multi-o-vor-pentru-a-se-angaja-afara-5486978
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 14 02 2010, 4:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ana - stii cumva care este scala pentru Ravnul pentru copii? Ca si coeficient adica.
La ala de l-am dat eu era pana la 136, adica la peste 136 iti zicea doar "mai mare ca 136, sub 1% din populatie".

Cat despre greu - e normal sa fie greu daca media populatiei este 90-110 si asta masoara pana la 140 ....
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Dum 14 02 2010, 6:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorana, caut si-ti spun.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Psihologul raspunde Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum