CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Televizorul si muzica...bune sau nu?
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Sam 17 04 2004, 4:25 pm    Titlul subiectului: Televizorul si muzica...bune sau nu? Raspunde cu citat (quote)

Credeti ca atat TV cat si muzica pot influenta negativ comportamentul copiilor nostri?
De ce?
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Sam 17 04 2004, 9:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In mod sigur fara o supraveghere vigilenta din partea parintilor , atat TV cat si muzica pot fi nocive . Fara sa supar pe nimeni , dar daca un copil asculta muzica rock , si mai vede si un videoclip gen Marilyn Manson :Evil or Very Mad ......... Rolling Eyes !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adita
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003

MesajTrimis: Lun 19 04 2004, 8:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Votul meu nu prea se incadra la nici unul din raspunsurile chestionarului. Eu cred ca televizorul e foarte nociv( si nu numai fiindca copilul poate vedea emisiuni aiurea ci si fiindca da dependenta si chiar, dupa unele studii, duce la atrofierea emisferei stangi a creierului, cu o gramada de probleme care decurg din asta:probleme cu motivatia, atentia, creativitatea, nervozitatea,etc), dar parca nici nu l-as interzice de tot. Eu am de gand sa-mi las copiii foarte putin la televizor (jumatate de ora-o ora), la emisiuni pe care sa le supraveghez eu, ceva cat mai educativ, si nu neaparat programe speciale pt copii, pt ca si la astea am gasit multe scarbosenii
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Lun 19 04 2004, 10:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sa stii ca aici ai dreptate . Mai nimeresc cateodata pe fox kida sau alte canale cu desene si vad numai monstrii , impuscaturi , avioane de lupta si alte chestii din astea care nu au nici o treaba cu desenele care sunt totusi facute pt niste copiii !
Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Lun 19 04 2004, 10:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu Fox Kids si Cartoon le-am "dezafectat" Laughing . A ramas doar MiniMAx. Atat!
NU de alta, dar oribilitatile alea sunt... oribile Laughing ZAu asa! Cica alea-s desene animate.
Culmea, lucuru care pe mine maincanta grozav, Alexei ii place la nebunie Animal Planet, deja stie unde sa apese (butonul pentru canalul respectiv) sa vada"amaiele"
Sus
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Lun 19 04 2004, 11:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu una sunt impotriva Tv-ului folosit aiurea si lasati copiii sa se uite cat vor ei ...
pentru a nu avea probleme cu lucrul acesta, am suspendat Tv-ul sus intr-un colt si Diana nu a fost "topita" dupa el, asculta muzica fara sa se uite si nu o fascineaza foarte mult desenele animate, prefera sa deseneze pe catile si caietele ei...
Tv-ul la noi in camera seara e pe post de veioza, pentru ea, ca asa s-a obisnuit mami sa doarma cu el dat drumul...

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Lun 19 04 2004, 12:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cat despre muzica... depinde acum ce genuri de muzica...
Alexa mea nu adoarme fara Postman Pat sau Cutiuta muzicala Laughing
Sus
Baru
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 27/04/2004

MesajTrimis: Mar 27 04 2004, 2:28 am    Titlul subiectului: Re: Televizorul si muzica...bune sau nu? Raspunde cu citat (quote)

admin a scris:
Credeti ca atat TV cat si muzica pot influenta negativ comportamentul copiilor nostri?
De ce?

TV-ul - daca il folosesti ca "portita de scapare" si-l uiti pe copil de mic in fata lui, atunci in mod clar numai la surprize neplacute te poti astepta ca parinte. Ca sa nu mai vorbim de cite efecte negative ar avea asupra copilului toate imaginile succedate pe ecran, in special daca nu-s destinate virstei lui, si mai ales daca se deruleaza mai mult de 1/2 sau 1 ora pe zi la un copil sub 3 ani. Shocked

Muzica - poate influenta negativ doar auzul, daca este ascultata prea tare... sa nu uitam ca oricarui om dupa 10 ani incepe sa-i scada capacitatea auditiva :!: , dar un copil sub aceasta virsta are auzul foarte fin si normal ca pt. el, orice zgomot peste 80 decibeli si de durata, va fi nociv. Dar muzica relaxeaza bebelusul din primele zile si pt. urechea muzicala a micutului este chiar indicat un fond muzical placut.
Sus
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Sam 09 06 2007, 12:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fetelor?pareri noi?s-au schimbat?
nici noi nu exageram cu tv sau cu muzica....
da in cantitati industriale tv e nociv...
ce ma incanta ca....bebe a incepout sa se uite la tom si Jerry...alte desene nu...
dar cand ii vede pe nebuneii aia 2...se aseaza in fund pe jos...si lasa cuminte orice alta joaca....
Laughing Laughing Laughing Laughing tine 20 de minute....deci ne incadram ok in interval... Wink
Sus
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Sam 09 06 2007, 7:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde mult de varsta copilului ... la cei mici cred ca televizorul e foarte nociv. Muzica - n-as zice!

Acum Monica se uita la TV la anumite desene (Scooby Doo, Bibby Blocksberg si cateva de pa Minimax), cam o data la 2 saptamani vede un film (gen Pisicile Aristocrate sau Finding Nemo).
Muzica - tot timpul in masina, la gradi are dansuri si ora de muzica, mai nou dans sportiv (tot pe muzica) iar acasa uneori punem muzica, minim o data pe luna mergem la o petrecere cu muzica si dans ...
Monicai ii place muzica si danseaza bine si mai ales mult, eu zic ca e foarte bine ca ii place si o incurajez :)
blue_dove
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 10/10/2006

MesajTrimis: Dum 10 06 2007, 11:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

poate o sa vi se para straniu..insa noi am renuntat de buna cuvinta la ,,cablu'' am luat o antena de camera cu care prindem 3 posturi,si nici la alea nu prea avem timp sa ne uitam...
Marco se uita zilnic la desene,insa numai cele pe care eu le-am selectat,are 5 cu winnie the pooh - filme- care nu au absolut strop de violenta,ne mai uitam la Aristocats,Lady and the tramp/
Pana acum sunt 7,si nu s-a plictisit de ele.
Cand am mers la bunici se mai uita cu veriorii la Minimax ori alte posturi,imediat avea alt comportament.Se apucase sa dea si in noi,ce-i drept se intampla rar,dar nu era ok.
Eu vad copiii in parc cum vin cu replici din desene si ii imita pe respectivii,ba isi scot dintii unii la altii, ba se imping...Cand mergem la Mall la locul de joaca,Marco e deseori batut de unii care se cred Spider Man....
Cat priveste faimosul Tom si Jerry,am citit un studiu referitor la cata violenta este prezentata la fiecare cateva secunde.Si chiar si fara studiu se poate vedea cu ochiul liber asta.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 11 06 2007, 3:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Blue dove - ce varsta are Marco?
Eu pe Minimax nu am vazut nici un desen violent .....
In schimb pe Jetix ... gramada

Copii vin cu replici din desene. Mie mi se pare normal sa-ti serveasca replici din desene si sunt chiar haiosi Very Happy Evident, depinde din ce desene si stiu la ce te-ai referit dar crede-ma fi-mea a fost foarte haioasa cand s-a urcat pe matura si a inceput "Ini mini hop-si-asa. zboara sus stufoasa mea" Laughing

Cat despre Tom si Jerry - mie mi-au placut dintotdeauna si ma uit si acum cu placere. Mi se pare exagerat sa n-o las la Tom si Jerry, am si o colectie de vreo 5 CD-uri cu ei Very Happy

Noi acum avem un pic alta problema - fata mea e prea pasnica! Adica nici macar nu da inapoi si mie nu mi se pare ok. Ma gandesc ca va merge la scoala si sper ca pana atunci va fi un pic mai "tupeista" ca tare nu mi-ar place sa-mi vina batuta acasa.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 11 06 2007, 3:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Gata - am vazut ca Marco are 2 ani si ceva. Sa-ti traiasca! Ai sa vezi mai incolo cum e cu desenele Very Happy La gradi comenteaza intre ei episodul de seara de la Scooby Doo. Daca n-a vazut - e tragedie mare! Si daca nu o lasi deloc - ceilalti copii o considera "inapoiata", nu se mai joaca cu ea, etc.
Monica a inceput sa se uite la desene pe la 2 ani 4-5 luni. Nu avea rabdare la un film intreg (normal) - se uita cam 10-15 minute. Si nu avea nici o pretentie apropos de ce film vedea :)
Acum suntem la faza "Mami e 9.25 - hai in casa ca incepe Scooby Doo" si "Mama noi cand mergem sa vedem Shrek 3?"
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Lun 11 06 2007, 5:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorana a scris:

Copii vin cu replici din desene. Mie mi se pare normal sa-ti serveasca replici din desene si sunt chiar haiosi Very Happy Evident, depinde din ce desene si stiu la ce te-ai referit dar crede-ma fi-mea a fost foarte haioasa cand s-a urcat pe matura si a inceput "Ini mini hop-si-asa. zboara sus stufoasa mea" Laughing

Da, mie imi spunea intr-un timp "Hei papusico" Shocked Laughing Laughing De la Johny Bravo de pe Cartoon. Nu mai trebuie cred precizat ca nu il mai las sa se uite la acel desen.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Lun 11 06 2007, 5:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu sunt impotriva TV ului... in ideea de prea mult... cunosc cazuri care la 3 luni punea copilul in carut si-l posta la 1 m in fata tvului... mi s-a parut criminal atat pt ochisori, cat si pt psihic... cum sa nu devina copilul dependent de tv daca tu procedezi asa de la 3 luni? Mai tarziu se mira lumea si se plange ca nu-l mai dezlipeste din fata tv-ului cand vine vremea de teme...

Muzica da... dar la calculator (DVD) de exemplu selectii pt copii si de exemplu de ce nu am alege in locul desenelor de la tv, un desen animat de lung metraj de la Disnei...mi se par mult mai frumoase, mai atractive si cu subiecte mai de copii...

Eu pe Moni nu prea o las la tv.. si am noroc ca ea nu cere decat ff rar... si merg pe ideea ca vede destule desene la tv la cresa... ajunge pt o zi cat vede acolo.. mai bine un joc constructiv.. de exemplu vad ca-i plac puzzelurile si ma bucur enorm... mai bine un puzel decat juma de ora la desene la tv... Wink

http://www.putfile.com/georgi
Sus
blue_dove
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 10/10/2006

MesajTrimis: Mar 12 06 2007, 2:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorana a scris:
Blue dove - ce varsta are Marco?
Eu pe Minimax nu am vazut nici un desen violent .....
In schimb pe Jetix ... gramada

Cat despre Tom si Jerry - mie mi-au placut dintotdeauna si ma uit si acum cu placere. Mi se pare exagerat sa n-o las la Tom si Jerry, am si o colectie de vreo 5 CD-uri cu ei Very Happy

Noi acum avem un pic alta problema - fata mea e prea pasnica! Adica nici macar nu da inapoi si mie nu mi se pare ok. Ma gandesc ca va merge la scoala si sper ca pana atunci va fi un pic mai "tupeista" ca tare nu mi-ar place sa-mi vina batuta acasa.

Ei,treaba sta altfel. Baietii sunt baietii pana-i lumea.MAi sunt si exceptii,dar in generel sunt dispusi la batai si bubuieli.Marco e un copil cumintel,desi e f nazdravan.
Eu dc ii pun Tom si Jerry nenoroceste pe toata lumea in parc :) si de aia evit astfel de desene gen Tweety,Road Runner - tot ceea ce transmit ele este ,,lovitura'' deci violenta.
Eu am vazut pe Minimax ceva,dar din pacate nu stiu titlul,dar sunt multe desene ce intra in categoria ,,frumoase''.
Totusi nu gasesc nimic constructiv in desenele de orice tip impanzite cu elemente spiritiste,de genul vrajitoarelor,formule magice,disparitii miraculoase etc.
Si Scooby doo e plin de multe si marunte gandaci gigantici ce eu ochii rosii ,sau alti monstrii cu care am avut ocazia sa dau nas in nas cand eram la o vecina.Marco cand vede Scooby Doo zice mereu ca nu ii place si nu se uita.Si mai e grafica care nu e de calitate.Acuma fiecare copil e diferit...
Mania Spider Man iar mi se pare cciudata,cum am spus mereu Marco a fost batut de copii mai mari pe motiv ca e un personaj rau,iar ei erau Spider Man.
Mai stiu o bunica cu care am vb in parc,care era ingrozita ca pe drum nepotelul ei invoca ,,spiritele noptii si ale lupilor'' si ii spunea ca o sa o lege cu o punga pe fata - se uitase la Cartoon network..nu stiu la ce...
Si eu la fel ca si Georgi,prefer sa ii dau o alta ocupatie lui Marco.

Sus
danielac
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 12 06 2007, 2:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Georgi a scris:
Eu sunt impotriva TV ului... in ideea de prea mult... cunosc cazuri care la 3 luni punea copilul in carut si-l posta la 1 m in fata tvului... mi s-a parut criminal atat pt ochisori, cat si pt psihic... cum sa nu devina copilul dependent de tv daca tu procedezi asa de la 3 luni? Mai tarziu se mira lumea si se plange ca nu-l mai dezlipeste din fata tv-ului cand vine vremea de teme...

Muzica da... dar la calculator (DVD) de exemplu selectii pt copii si de exemplu de ce nu am alege in locul desenelor de la tv, un desen animat de lung metraj de la Disnei...mi se par mult mai frumoase, mai atractive si cu subiecte mai de copii...

Eu pe Moni nu prea o las la tv.. si am noroc ca ea nu cere decat ff rar... si merg pe ideea ca vede destule desene la tv la cresa... ajunge pt o zi cat vede acolo.. mai bine un joc constructiv.. de exemplu vad ca-i plac puzzelurile si ma bucur enorm... mai bine un puzel decat juma de ora la desene la tv... Wink

e foarte bine cum gandesti.
am facut si eu la fel, acum Diana e mare si se uita decat la dvd, si foarte rar la tv...

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Mar 12 06 2007, 2:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si noi avem mari probleme cu desenele animate.
Desi il las sa se uite la MiniMax, prefera sa nu se uite deloc....sau foarte putin.
Prefera desenele cu lupte, violenta si e foarte palpitant daca se si jignesc personajele. El nu injura, sau eu nu l-am auzit dar il amuza...

Desi am incercat sa-i explicam ca nu sunt bune, ca-i schimba comportamentul (si asta este foarte vizibil), ca-l obosesc...este aproape ca un drog.
Pare sa inteleaga si sa simta si el efectul negativ dar "ii plac".
Sufera cumplit cand nu-l las. Ar face orice doar si pentru 10-15 min de Jetix sau Cartoon.
Daca s-ar putea face ceva impotriva acestor desene as fi prima care ar lua atitudine.
Din pacate asa cum spunea si Sorana intrand in colectivitate copiii care nu sunt "informati" sunt marginalizati.
Ma bucur ca a venit vara si o sa avem foarte multe activitati in aer liber (bazin, munte, mare...) dar Desenele animate raman o PROBLEMA. Crying or Very sad Crying or Very sad

danielac
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 12 06 2007, 3:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

uite ca la faza cu marginalizarea nu m-am gandit pana acum...

Diana se uita la tv, la alte desene numai la gradinita din cand in cand, ca ma miram de unde stie de spioance, de gardience...

Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Mar 12 06 2007, 6:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Muzica pentru copii e buna zic eu,insa tv-ul mai putin.Adica trebuie sa avem grija la ce se uita pentru ca e plin de tot felul de chestii..nici desenele animate nu mai sunt cum erau candva din pacate.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum