| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Vin 30 01 2009, 12:33 am Titlul subiectului: Alergolog bun |
|
|
Am mare nevoie de ajutor!
Mai am putin pana vine primavara si iar incepe Andi cu alergia. Trebuie sa gasesc undeva in tara un alergolog bun (de preferat cel mai bun din tara). La care sa putem ajunge, adica sa aiba un cabinet particular unde sa putem face o programare. Este ok si la spital de stat, dar totusi sa pot face o programare, nu sa ma plimb cu copilul prin tara si ajungand acolo sa ne milogim pe holurile spitalului sa ne vada si pe noi.
Daca stiti de un alergolog bun (de copii eventual?) va rog sa imi oferiti un nume si localitate. _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Vin 30 01 2009, 12:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Si am uitat sa spun....cand am fost in State la clima primavara - vara Andi tot concediul a avut ochii rosii de alergie. Cum am ajuns in tara la iarna si frig nu mai avea nimic. _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Vin 30 01 2009, 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Laura, din cite stiu eu cei mai buni alergologi sunt in bucuresti. la noi e un singur alergolog cunoscut, dar e la virsta pensiei si nu are cabinet particular. in bucuresti stiu ca e mihaela leventer. oare nu e dermatolog alergolog? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 30 01 2009, 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Leventer nu stiu daca e alergolog ... stiam ca e dermatolog. Hai ca sap la o prietena medic cu baietel alergic sa vad la cine au fost ei ... _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Vin 30 01 2009, 2:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu stiu ca de regula dermatologul e si alergolog _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Sam 31 01 2009, 1:20 am Titlul subiectului: |
|
|
| Nu, sunt specialitati diferite. La Iasi e dr. Sinitchi, nu? Eu n-am fost incantata de ea, a facut niste teste si ne-a aruncat o reteta, pe care n-am stiut nici macar cata vreme s-o urmam. Macar omu' stie acum la ce e alergic, tot ii bun. |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mie 11 02 2009, 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alergologul e alergolog, dermatologul e dermatolog, nu au nici in clin nici in maneca unul cu celalalt.
Va vorbeste o persoana cu fond alergic sever care s-a saturat de mers la alergolog mai des ca la mama in vizita .
Laura, musai sa ceri sa-i faca Panel alergii - ma uit acasa exact ucm se numeste (nu se face decat in cateva clinici, eu am facut in Euroclinic), pentru ca este SINGURA analiza care releva la ce e alergic. Si numai asa, stiind la ce e alergic, se poate trece si la desensibilizare.
testele de alergii care se fac in mod uzual (acele intepaturi pe piele) nu sunt relevante.
orice informatii mai doriti, persoana cu fond alergic sever care sunt va sta la dispozitie .
V-am pupat, in mare fuga |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Vin 20 02 2009, 11:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ajuns la dna doctor Bucur la Malaxa. Ne-a dat sa facem analizele de sange, dar ne-a spus ca nu sunt mari sanse sa apara ceva la ele. Cica la alergiile localizate exclusiv la ochi, se depisteaza foarte greu care este alergenul. Ea era 90 % sigura ca nu va apare nimic la analizele de sange si ca sunt cam tot atatea ca nici la cele subcutanate sa nu se vada. Ceva legat de cat interactioneaza aparatul ocular cu restul organismului.
Revin cu detalii dupa ce avem rezultatele. _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
ancuza Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006 Mesaje: 350
|
Trimis: Lun 23 02 2009, 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lui David i-au iesit bune rezultatele pe care i le-au facut sa vada daca bronsita este de natura alergica sau nu. I-au luat trei fiole de singe, dar nu stiu sa spun ce tipuri de analize i-au facut, mi-a scos doctorul 4 foi cu rezultatele, dar rezultatul e ca nu este alergic la nimica. Si nu mi-a dat rezultatele acasa, au ramas in spital la dosar. _________________ sint un copil fericit |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Lun 23 02 2009, 3:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
ancuza, daca ai fost internata ti se scriu rezultatele pe scrisoarea medicala la externare. eu stiu copii destul de multi care faceau bronsite repetate, unii chiar astm. dupa n analize de care vreti plus teste alergice care ieseau toate bune, si chiar luni de tratamente cu antibiotice pt boli pulmonare, a iesit pozitiv testul pentru toxocara, test facut ca o ultima varianta. minunatia asta de toxocara are complicatii fie in aparatul respirator, fie in cel digestiv sau la ochi. pentru cine se intreaba ce-o fi toxocara, e varianta canica de la toxoplasma.
eu am facut lui Edy testul asta in vara si a iesit negativ. nu se compenseaza si costa cam 30 lei _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Lun 23 02 2009, 4:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mie Panelul (Panel alergeni activi) asta mi-a relevat 2 alergeni care nu au mai iesit la nici o alta analiza. Asa ca acum incep desensibilizarea. |
|
| Sus |
|
 |
ancuza Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006 Mesaje: 350
|
Trimis: Mar 24 02 2009, 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am fost internata, mi-a dat pediatra trimitere la alergologul de copii si el m-a trimis la laborator sa ii ia singe lui David si la o luna am fost dupa rezultate, ca o parte din ele iau ceva mai mult timp pentru a fi analizate, cica dureaza vreo 2 saptamini. _________________ sint un copil fericit |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Mar 24 02 2009, 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Au iesit analizele: toate negative, cum ne asteptam. Acum trebuie sa mergem iar la doctor sa i le faca si pe cele cutanate. Ce ne mai distram!  _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Lun 22 06 2009, 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am vrut sa creez un subiect nou, deoarece nu cred ca va avea continuitate prea multa, asa ca postez tot aici.
AJUTOR! Am nevoie de informatii din toata tara, am nevoie de ajutor de la toata lumea :
Datorita alergiei lui Andi, care este foarte suparatoare si care nu ii da pace, nu reusim sa gasim cauza, asa ca ne gandim sa ne mutam. Avem nevoie insa de informatii: Orase din tara in care nu prea bate vantul, in care e mai racoare, putina poluare, departe de dispozitive militare sau uzine nucleare. Greu, insa am vrea sa aflam daca exista un astfel de oras pentru a incerca totusi sa amelioram cumva efectele. _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Lun 22 06 2009, 8:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am precizat ca atat alergologul cat si oftalmologul nu au gasit nimic care sa determine cauza alergiei lui, si ca ambii ne-au spus ca marea are "calitatea"de a potenta alergiile respiratorii si olfactive. Acest lucru precizat in urma experientei lor pe pacientii din Romania....dovedit fiind statistic ca mult mai multi copii de pe malul marii au alergii olfactive decat din alte parti. _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Mar 23 06 2009, 1:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Laura, e de risu-plinsu. in 2009 sa nu se poata depista cu precizie un alergen, nu e de bine. sa ajungi sa schimbi orasul, iarasi e greu. sunt curioasa ce oras veti gasi sa corespunda nevoilor voastre. insa sa faci acest lucru pentru sanatatea copilului tau, e un lucru deosebit. si cind te gindesti citi ar vrea sa stea la mare...
sanatate multa! _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mar 23 06 2009, 11:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu ti-as recomanda un oras de munte - gen Brasov.
ana - eu tin minte ca eram copil si am facut cumva o tuse pe baza alergica (numita popular tuse magareasca). Fara factor alergen propriu-zis ci doar din cauza poluarii bucurestene. Eram deja scolar, nu se punea problema schimbarii orasului (alte vremuri). Singura solutie, care a functionat perfect, recomandata de un doctor bun a fost 3 luni in Busteni. Adica toata vacanta de vara. Tusea pe care cred ca o aveam de prin martie-aprilie a disparut intr-o luna de stat la munte. M-am intors dupa 3 luni in Bucuresti si n-am mai avut nimic niciodata. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Mie 24 06 2009, 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
sorana, tusea magareasca nu e provocata de un pneumococ? sau ce-o mai fi si natia aia? eu stiu ca trece la altitudinea inalta. daca nu poti sta 3 luni la munte, mergi cu avionul. cica ar avea acelasi efect.
si brasovul nu e tot un oras poluat acum? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 24 06 2009, 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ana ... habar n-am. Si amintiri de atunci .. doar in sensul ca am stat mult la Busteni si ca imi facusem o prietena
E posibil sa ai dreptate. Care o fi legatura cu altitudinea nu prea pricep ..
Tin minte ca mi s-a spus ca trebuie sa stau la "aer curat", fara poluare ... cred ca protestam ca stau atata timp departe de parinti si prieteni (am fost cu bunica, parintii au ramas in Buc. - nici macar nu-mi amintesc daca a fost si sora mea cu mine sau nu ...)
Parerea mea e ca oricat de poluat ar fi Brasovul nu se pune problema atingerii cotelor oraselor de campie. Din cauza padurilor din jur adica.
Dintre orasele mari (ca eu asa am inteles, ca Laura vrea un oras cat de cat mare, nu ca ar vrea intr-un oras mic) cred ca Brasovul e cea mai buna alegere  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Mie 24 06 2009, 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din motive personale, Brasovul este exclus din discutie. Altul ....  _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
|