CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Gradinita sau scoala
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mar 14 10 2008, 9:52 pm    Titlul subiectului: Gradinita sau scoala Raspunde cu citat (quote)

Intrucat suntem in ultimul an de gradi si, evident, avem o tona de intrebari despre scoala, haideti sa discutam despre ce va place sau nu la scoala / gradinita la care merge copilul acum, la educatoare/invatatoare si despre ce asteptari ar trebui sa aiba (sau sa nici nu viseze) parintii la inscrierea copilului la o scoala.

Foarte exact vreau sa va intreb daca stiti ce colegii/licee teoretice din Bucuresti au si V-VIII.
Asta pentru ca tind sa-mi inscriu copilul la o scoala proasta dar aproape de casa Very Happy pe ideea ca in primii 4 ani conteaza doar invatatoarea (si am dat peste o invatatoare care mi se pare ok la scoala de langa mine). Si ma gandesc ca probabil dintr-a V-a o voi muta la un liceu ...
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Mie 15 10 2008, 10:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu deocamndata sunt la capitolul gradinite. nu-mi place ca acum au 2 educatoare care fac in ture, fata de anul trecut cind era 1 singura, o dna cu experienta de vreo 30 ani si cu mare drag de copiii. anul asta s-a facut program prelungit si a mai adus o educatoare. nu stiu ce vechime are, ce grade didactice are date sau nu, dar am inteles ca toate cele venite anul asta nu sunt cu experienta. si nici nu stie sa se apropie de copiii, nu le da atentie si nu ii stimuleaza. dimineata cind il duc pe edi e o galagie in clasa ei de iti vine sa fugi, fiecare face ce vrea: urla, arunca cu jucarii, tipa, pling si ea isi vede linistita de treaba. mai mult, intr-oi dimineata a venit copilul pe hol si m-a rugat sa merg cu el in clasa ca dna e nervoasa.
cealalta dna e opusul ei: e liniste dimineata si fiecare copil face cite ceva, nimeni nu plinge pt ca ii ia imediat in brate si le explica, le arata, se joaca impreuna, lucreaza cu copiii pe etape diferite, cu fiecare dupa capacitati si cunostinte.
mare diferenta!!!
in legatura cu scoala si eu vreau o scoala de cartier. la mine in cartier s-au desfiintat 2 scoli generale si prin urmare nu mai exista scoli buna si rele. doar invatatori care-si dau interesul si nu prea. toamana asta cautam un invatator bun si vom decide unde il inscriem . oricum, vrem sa evitam scolile de fitze din buricul tirgului ca au ramas doar cu renumele. copii de bani gata, si tineri profi care au ajuns acolo doar prin relatii ( unii).
cu siguranta ca mai sunt si profi f buni, cu rezultate deosebite care pregatesc olimpici, dar nu cred ca ne intereseaza pe noi de pe acum Laughing

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 15 10 2008, 1:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ana voi incepeti scoala in 2009?

La mine alegerea scolii a fost grea Laughing pentru ca la "scoala buna" ajung in 5-7 min pe jos si pentru ca "scoala buna" nu e doar de fitze ci chiar are rezultate (conform site-ului MEC la testele nationale 2008 la scoala buna 64% au luat peste 8.00, la scoala de langa mine doar 38% si mi se pare o diferenta semnificativa). Si totusi am decis (99% ca mai am timp sa ma razgandesc Laughing ) ca o voi inscrie la scoala de langa, nu la scoala buna ...
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 15 10 2008, 3:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

in 2010 mergem noi la scoala

Sus
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 16 10 2008, 1:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Diseara trag linie si hotarasc 100%Smile
Toti parintii sunt nebuni ca mine si cauta scoala si invatatoarea sau va inscrieti copilul la scoala de langa si vedeti dupa aia ce si cum?
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 16 10 2008, 3:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cred ca la scoala toti procedam ca si tine.

Sus
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 17 10 2008, 11:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Gata am hotarat. Vom fi la anul scolarite la sc. gen 89 "Nicolae Labis".
E scoala de langa noi, iesim din bloc, traversam o straduta mica si intram in scoala.
E o scoala mica si cocheta.
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Vin 17 10 2008, 1:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cat ii invidiam in scoala generala pe colegii care stateau aproape de scoala! Laughing Mai ales pe cel care doar iesea din casa si intra in curtea scolii. Eu stateam cel mai departe de toti colegii, cand ieseam afara sa ma joc nu prea aveam cu cine, ca toti stateau cam la 10 minute de mers pe jos.

Ai ales bine Very Happy
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006

MesajTrimis: Lun 10 11 2008, 2:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Noi sintem la mini-gradinita, ca avem doar 1 an si jumatate, dar ne place foarte mult si ridem in fiecare dimineata cind ajungem si vedem copiii. Deocamdata sintem foarte multumiti de toate, sa vedem cum o sa fie la adevarata gradinita, de la 3 anisori. Eu am sa il dau la colegiul public ca aici nu prea ai alegere, ori la public ori la colegiul de maici si cum nu prea ma cheama sistemul asta de invatamint cu cintece religioase, asa ca la public cu masa inclusa, vreo 135 euro/luna cu program de la 9 la 17. O sa mai vedem, deocamdata la mini-gradi ca e taaaaare bine acolo.

Ultima modificare efectuata de catre ancuza la Lun 10 11 2008, 5:28 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 10 11 2008, 3:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce bine e la voi Ancutza ca poti sa-l lasi la scoala pana la 17.
La noi ai de ales intre bona si "after school". Dar nu prea pricep eu cum e cu "after school" pentru ca ei cica au transport - dar nu pricep cum fac - adica de ex. daca iese copilul mai devreme ce face? Sta 1 ora in curtea scolii pana vine microbuzul? Si iar nu mi-e clar de unde ia microbuzul care-l duce la after-school? Ca la noi invatatoarea aduce copii doar pana la usa scolii, nici macar pana la poarta .......
Ma rog, bine ca am bona si n-am nevoie de after-school ca ori muream de inima ori luam eu copilul de la scoala si il duceam la after school (ceea ce oricum nu e foarte usor sa faci).
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

MesajTrimis: Lun 10 11 2008, 5:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E bine si nu e bine, ca aici munca se incepe la 8 dimineata, de la 13 la 15 e pauza de masa si dupa aia mergem la munca de la 15 la 18 (eu) sau pina la 20, faza e ca cine il duce la 9 la scoala si cine il ia la 17? Eu am noroc cu serviciul, cred ca m-ar lasa sa imi schimb programul cind o sa fie nevoie. Cu masa de prinz e optional, daca vrei il lasi astea 2 ore sa manince la scoala, bine, daca nu, il iei acasa, dar la 15 tre sa il duci inapoi ca au ore, nu e program liber. Pot sa aiba matematica, geografie, desen, etc, aici incep colegiul la 3 ani si il termina la 14 ani, ca sa zic asa are gradinita inclusa in scoala generala. Oricum e bine sa manince la scoala, asa se invata cu de toate, nu ca mine, mofturoasa, si maninc si eu linistita, e bine ca e oraselul mic si e aproape de casa, la 3 minute.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 14 11 2008, 9:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ancutza la noi scoala e asa cum probabil o stii de cand erai mica. Adica 8-12.00. Ce faci cu copilul de la 12.00 e problema ta. Si nu sunt programe "after school" in scoli. Sunt in vile noi, evident la distanta fata de scoala. Mie mi se pare foarte ciudat. Adica ma intreb ce fac oamenii care nu dispun de bani de bona sau after-school. Ma gandesc ca singura solutie este sa-i lase "cu cheia de gat". Adica singuri. Si am avut o colega a carei fetita era singura acasa de la 12 pana la 18.00 cand veneau parintii. Venea singura de la scoala. Si venea la ea o vecina sa-i incalzeasca mancarea. Si bineinteles solutia clasica - bunicii (pentru cine ii are aproape).
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

MesajTrimis: Sam 15 11 2008, 2:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e, si eu stateam cu cheia la git, dar acuma nu stiu daca se mai poate, aici nu ii poti lasa singuri pina la 10 ani, am impresia, ca pot sa te denunte si vin cei de la serviciile sociale si zic ca e un fel de "abandon de copil", este o lege de protectie a copilului, in sfirsit, eu cind eram mica, cu 8 ani, ma duceam la tara la bunica singura cu autobuzul si ai mei nici nu ma conduceau pina la autogara, dar s-au schimbat vremurile de altadat. Ce bine era pe atunci si ce copilarie sanatoasa am avut toti, iti amintesti?
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 15 11 2008, 5:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da Ancutza - alte vremuri.
In Romania e o lege ca n-ai voie sa lasi copilul singur pana la 12 ani. Ce-i drept nu stiu cati o respecta si in mod sigur cei de la Directia pentru Protectia Copilului nu au capacitatea de reactie .....
Eu la 9 ani ma duceam singura din Titan la Piata Traian la balet. Luam tramvaiul, traversam ... de la 11 ani ma duceam la film si prajituri (profiterol la Hotel Bucuresti si tarta cu ananas la Athene Palas) ... acum m-as ingrozi daca ar vrea fi-mea sa mearga singura atata Laughing
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 15 11 2008, 6:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

te cred Sorana. si noi cind eram copii eram generatia cu cheia la git. acum ma tem sa-l trimit pina la coltul blocului sa ia piine.
la noi sunt citeva scoli care au program after school. se fac lectii cu invatatorul clasei cred si mincarea e de la catering. nu stiu insa daca au transport inclus. si ma refer aici la scolile de stat, nu la cele private.

Sus
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 16 11 2008, 4:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sorana a scris:
In Romania e o lege ca n-ai voie sa lasi copilul singur pana la 12 ani.

De curiozitate...imi poti spune ce lege e? (numarul ei...titlul)
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 18 11 2008, 9:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laura a scris:
sorana a scris:
In Romania e o lege ca n-ai voie sa lasi copilul singur pana la 12 ani.

De curiozitate...imi poti spune ce lege e? (numarul ei...titlul)

Imi pare rau am cautat si n-am gasit
A scris la un moment dat prin ziare ca ne-am aliniat la legislatia europeana in domeniu ....
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 21 11 2008, 12:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mamicilor, dar de craciun ce luati cadou la dnele educatoare/ invatatoare?
la noi anul trecut s-au strins niste bani de cadouri, dar am avut noroc ca era o singura educatoare si o singura ingrijitoare. din pacate nu toti parintii au fost de acord sa contribuie.
iar anul asta nu am auzit nimic de la parinti. asa ca trebuie sa iau singura cite ceva
dati idei, va rog frumos!

Sus
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 21 11 2008, 1:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu m-am implicat, si nici nu stiu ce s-a dat cadou...stiu doar ce au primit copiii de la mosu' la serbare...
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

MesajTrimis: Vin 21 11 2008, 2:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ce bine ca aici nu se obisnuieste cu strinsul banilor, eu am sa ii duc o sticla de vin de casa si o cutie cu migdale caramelizate (facute in casa) ca ies foarte bune, cele din comert sint exagerat de scumpe (un pumn ajunge vreo 6-8 euro) si soacra-mea stie sa le faca, ca nu este caramelul pe care il stim noi, este cu zgrumtzuri de zahar, e foarte dificil de facut.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatoare
Pagina 1 din 8

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum