CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Giardia?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul pediatrului
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Joi 04 09 2008, 4:43 pm    Titlul subiectului: Giardia? Raspunde cu citat (quote)

Saptamana trecuta am facut analizele Monicai pentru ca o duceam la gradi si mi s-a cerut exudat faringian, ex. coproparazitologic.
Am dus copilul luni la gradi si luni seara am aflat cu stupoare ca a venit rezultatul la coproparazitologic ... pozitiv - giardia!
Dr. de familie mi-a dat un tratament pentru Monica si pentru noi.
Avand o prietena medic de laborator i-am zis chestia asta si ea mi-a zis sa nu-i dau tratamentul inca si sa repet proba pentru ca a vazut multe erori. I-am dat proba ei sa o lucreze dar ... mi-a fost cam nu-stiu-cum sa nu fac tratamentul, asa ca l-am inceput. Azi ma suna prietena si zice ca e perfect Negativ! Nici urma de giardia desi a facut si concentrare ca sa vada urmele! Nu exista nici macar Probele date prietenei erau de dinainte de a-i da eu tratamentul si in plus oricum giardia ramane si un timp (scurt) dupa tratament ...
Ei - maine repet analiza la alt lab (al treilea deja!).
Ati patit asa ceva? Mie mi se pare total aiurea sa dai unui copil medicamente care afecteaza ficatul cand n-are nimic!
Si invers - sa dai rezultat negativ cand are ceva ...
Parca nu-mi vine sa cred desi ....
In fine va zic maine cum e analiza de maine si apoi eu ce fac?
Caut al 4-lea lab?
Cum naiba stii care e rezultatul corect???
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Joi 04 09 2008, 4:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorana, asa am patit si noi cu urocultura lui Matei, eram innebunita asupra rezultatului. La un lab. era infectata cu Coli, la altul cu Proteus, tratamente complet diferite. Cine stie cum or fi inversat probele, iar alt copil a primit rezultatul cu coproparazitologic bun?...
Giardia se transmite cel mai adesea prin apa de la robinet, dar cred ca nu consumati apa de la robinet.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 05 09 2008, 1:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu consumam apa de la robinet dar speli fructe cu ea, speli paharele, mainile, ma rog. Si apropos se ia si de pe fructe nespalate, maini murdare bagate in gura o cauti cu lumanareae ex. murdare cu nisipul din parc!), chestii de-astea pe care e practic imposibil sa le previi la un copil. De aia nu mi s-a parut aiurea ca are - se poate intampla.
Si primesti rezultat pozitiv, dr. iti da tratament - mi se pare total aiurea sa ma duca pe mine ca parinte capul sa nu-i dau tratamentul si sa repet analiza Mad
Vorba aia - scapa cine are noroc, cine nu, nu.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 05 09 2008, 1:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ca sa fie treaba - treaba imi povestea prietena care a facut analiza (aia negativa) ca aceasta giardia se confunda usor cu ciupercile normale aparute daca proba nu este stocata si transportata la rece (ceea ce nu se intampla ca nici cabinetul medicului de familie nu are frigider, nici masina curierului care duce probele la lab. nu e frigorifica).
Cica ea, la 2000 de analize in 5 luni a gasit cam 10 pozitive. Cand a fost ea in concediu probele le-a facut o asistenta care a dat 12 pozitive in 2 saptamani Mad Apropos, spital mare, cunoscut - nu te-ai gandi ca se poate intampla ... ew - iaca, era dr. in concediu si nu exista inlocuitor!
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 05 09 2008, 2:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

uneori, giardia apare greu la analiza de laborator.
eu mereu merg la un laborator unde cunosc pe cineva, sa fiu sigura ca analizele ies corecte.
Edi al meu are rezultate negatibe la coprocultura si coproparazitologic, insa are colecistul marit, ceea ce ar fi semn de infestare cu un parazit. am facut si analiza pentru toxocara si e tot negativa.
cred ca cel mai simplu ar fi un test la singe care sa arate prezenta parazitilor in organism. din pacate, am uitat cum se numeste acel test. poate ma ajuta cineva!

Sus
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Vin 05 09 2008, 3:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

antigengiardia

dar dureaza cel putin 10 zile, si da, se face din sange

Sorana, cel mai simplu este tratamentul naturist cu Giardiofit. Este cu alcool (copil fericit juma de zi Laughing Laughing ) si il luati toti dimineata pe stomacul gol. Eu i-am dat lui Andi anul trecut si e ok. Nu scoate doar giardia, ci si alti eventuali viermisori. Si nu ataca ficatul
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 05 09 2008, 9:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[quote="Laura"]antigengiardia

dar dureaza cel putin 10 zile, si da, se face din sange

nu e asta. e alta tot la singe .

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul pediatrului Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum