| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 06 08 2009, 1:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Cetatea Cisnadioara - Marginimea Sibiului
O vezi de jos, e pe varful dealului. La poalele dealului o doamna vinde bile si iti zice ca faci 5 min pana sus. Poate atata face ghida cetatii care are vreo 15 ani ... noi am facut 15-20 min De sus e super privelistea. In curte un ceas solar din lemn si multe pietre (bolovani adica) perfect rotunde. Invatam copiii cum citesti ceasul solar si ne minunam la pietre. Apoi ne povesteste ghida - legenda zice ca daca un baiat iubea o fata trebuia sa care sus un bolovan. Cu cat mai mare bolovanul cu atat mai mare dragostea baiatului. Pana nu cara bolovanul sus nu se putea insura cu fata, daca nu reusea se mai antrena un an in mai incerca o data. Ulterior bolovanii erau folositi pentru a fi aruncati in atacatori
Tot in marginime mai este complexul Astra, foarte aproape de Cisnadioara, ambele in drumul spre Paltinis.
Complexul are o gradina zoologica nu foarte impresionanta, adica e spatiu mare, in padure, dar custile animalelor tot mici mi s-au parut. Si mai este un Muzeu al satului pe 1000 de ha. Evident am vazut cam un sfert E ceva gen o casa pe un deal si una pe altul Dar mi-a placut mai ales cum explica (pe panouri) si cum au aranjat gospodariile - dupa ocupatia locuitorilor - e prima data cand vad cum se fabricau lumanarile pe la 1800 Mi-a mai placut curatenia din complex. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Vin 21 08 2009, 1:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Wee viitor suntem la mare si plimbareti Laura ne vedem?
Mai e cineva la mare? _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Sam 22 08 2009, 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Doar daca weekend-ul nu include numai vineri-duminica De vineri pana luni suntem noi plecati din localitate....daca sunteti joi seara, suna-ma sa ne intalnim. _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Sam 22 08 2009, 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna Laura.
Da suntem joi - eu ma gandeam ca lucrati pana tarziu Te sun. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Dum 23 08 2009, 9:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am fost si noi prin concedii. Cand o sa am timp o sa va arat pe unde-am colindat.
Intalneala placuta! Sa va pupati si din partea mea!  |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Dum 30 05 2010, 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| Sorana, biletele de intrare la Disneyland le-ati platit pe loc sau le-ati rezervat online? |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Vin 04 06 2010, 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Abia acumam intrat si am vazut intrebarea somno - sper ca nu e prea tarziu sa raspund.
Biletele la diney le-a rezervat si platit on-line amicul nostru din Franta. Pentru ca este o diferenta destul de mare de pret daca esti francez (adica ai domiciliul inFranta) fata de daca esti alta natie.
Din intamplare am intrat pe disneyland.fr si cand sa fac rezervare mi-a cerut adresa din Franta si daca sunt strain sa intru pe .com si asa am vazut diferenta de pret si am rugat amicul sa le ia el. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Sam 09 10 2010, 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Anul asta am evitat litoralul romanesc mergand in Grecia (continentala).
Una peste alta a fost foarte bine.
E cam nasol cu drumul luuuung. Noi am mers cu masina proprie. Cu avionul nu prea ai cum, cel mai apropiat aeroport era la 100 km.
Preturile sunt ca la noi, pe alocuri mai mici.
De cheltuit in total am cheltuit cat cheltuiam la noi pe litoral. Cu alte cuvinte Grecia e scumpa .
Ce mi-a placut este ca ai ce vedea, nu e genul masa-plaja-masa-plaja-somn. Mie nu-mi place la plaja si nu stiu sa inot deci m-am bucurat de excursii. Ce mi-a mai placut este ca hotelul (daca pot sa-i zic asa, de fapt o vila mai mare) avea ditai spatiu - curte, piscina, bar.
Ce nu mi-a placut este ca nu prea exista distractii de noapte. Doar baruri, nu cluburi, nu discoteci. Asta desi stateam in statiunea "de tineret", cea "de pensionari" era la 2 km de noi .... acolo nici macar baruri Deci n-am dansat deloc, deloc ca n-am avut unde. Nici macar sirtaki.
Una peste alta o vacanta super mai ales daca pleci "cu grupul" de acasa, altfel poate fi plictisitor.
Noi am fost cu o pereche de prieteni. Si a fost ok, macar am mai jucat carti seara in 4.
Intr-un fel te simti "ca acasa" foarte multi romani turisti dar si naturalizati, 99% din comercianti vorbesc romana cu accent ciudat
Doar curatenia si zambetele si politetea iti aduc aminte ca nu esti in .ro.
Edit: Si poze ...
http://family.webshots.com/photo/2523836070061114643ECAbZe _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Dum 10 10 2010, 4:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce frumos. Cind vezi pozele astea iti dai seama ca esti in tari civilizate. Pina si apa marii e mai frumoasa la ei. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Lun 11 10 2010, 9:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Ana -apa marii este curata. Pur si simplu nu au alge. Marea Egee practic nu are valuri (e cam ca la Mamaia). As zice ca e ciudat de curata, ii vezi fundul cand esti cu apa pana la gat si mai vine cate un banc de pestisori spre tine
Zona in care am fost noi este la poalele muntelui Olimp (cred ca se si vede muntele in cateva poze) si este o zona stancoasa - pietroasa. In concluzie sunt plaje pe care nu e prea usoar sa faci plaja si mai ales baie (sunt pietre). Dar exista si plaje cu nisip fin si fara pietre la intrarea in apa.
Este mai cald decat la noi si ca atare au traverse de lemn pe plaja. Sotul meu a facut greseala sa considere acele traverse "fita" si sa faca 2 pasi descult pe nisip. 3 zile l-au usturat talpile de la arsuri .
Eu vreau neaparat sa ajung la un moment dat in Atena. Dar asta iarna sau toamna tarziu/primavara devreme. Eh, poate la anul. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
|