CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Calatoriile cu avionul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Noi, parintii/ viitorii parinti
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Joi 26 06 2008, 5:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fetele, dar la avion cum e cu produsele cosmetice, lichide? cite aveti voie sa luati cu voi?
anul trecut la noi la aeroport impusesera astia reguli noi: citeva grame din fiecare produs lichid. si dadeau exemplu, si am contstatat ca nu iti ajungea nici parfumul, ce sa mai zic de apa de gura sau after shave.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Joi 26 06 2008, 5:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lichidele/ cosmeticele, daca le lasi la cala, nu sunt probleme, ca nu-ti controleaza in bagaje. Faci check-in-ul si valiza pleaca la cala. Doar in avion, ca bagaj de mana, daca iei ceva, trebuie sa fie de maxim 100 ml, ca vad prin scanner tot ce ai in geanta/ poseta.
Eu am trecut de multe ori si cu sticluta de 120 ml (solutia pentru lentilele de contact) si nu mi-au zis nimic.

Daca cumperi ceva din dutty-free, atata vreme cat le ai sigilate/ la punga din DF, nu conteaza cantitatea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Vin 27 06 2008, 2:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din experienta mea neplacuta in ceea ce priveste avionul este mancarea oferita de ei. Pentru un drum de 2-3 ore nu conteaza, dar la cel de 12 ore am fost cam infometati. Copilului nu ii placea nimic si a mancat numai painici cu unt, iar eu nu prea aveam ce, mai toate erau cu zahar. Si nu ne-am dat seama ca trebuie sa cer meniu de diabetici inca de cand am luat biletele, am crezut ca pot cere la check-in. Deci luati biscuiti, saratele, etc.....tot ce se poate rontai sa tina cat de cat de foame.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Vin 27 06 2008, 3:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da Laura - biscuiti, saratele ma gandisem si eu.
Dar ... APA?
Ultima data cand am zburat eu (anul trebut) nu aveai voie cu nici un fel de lichide (mi-au oprit ... cam 100 ml de Pepsi!).
Acum cum e? Pot sa iau apa cu mine? Ca e si cald, zburam si destul de mult, plus ca stai si o ora sau mai mult in sala de asteptare ....

In alta ordine de idei va trebui sa iau ceva sa nu se plictiseasca copilul. Adica probabil cateva jucarele mici, o carte + creioane .... o sa incerc sa gasesc ceva "noutate" poate o pacalesc un timp ....
Laura ma ajuti cu un sfat de indepartat plictiseala copilului te rog?
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Vin 27 06 2008, 4:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Apa nu, dar va da in avion tot ce doriti sa beti. Doar sa rezistati inainte de a urca in avion. Noi nu am stat intre a trece de securitate (unde controleaza bagajele de mana), de unde nu mai ai voie lichide la tine si pana sa intram in avion, mai mult de 15 minute.

De indepartat plictiseala, nu prea stiu...noi am luat si masinuta, si carti ca acelea ii plac. Insa nu a fost nevoie: la primul zbor, cel mai scurt s-a uitat pe geam, prin avion, etc., fiind primul lui zbor (si al meu). Apoi in cel de 12 ore a avut de la ei o punguta cu creioane, carnetel, carti de joc foarte mici, insa nu s-a atins de ele pentru ca aveam la fiecare scaun tv propriu la care puteai sa te uiti la filme/ desene animate, putea sa joace jocuri sau sa asculte muzica cei mari. Si a dormit....8-9 ore din cele 12 Very Happy

Nu stiu cat va dura zborul vostru si cu ce avion mergeti. Poate poti sa intrebi....?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 27 06 2008, 4:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai in principiu mergem cu AlItalia.
Primul zbor e de max 2h, schimbam in Milano si al 2-lea tot max 2h.
Nu am inca biletele in mana deci nu stiu durata exacta si nici cat dureaza escala.
Eu nu pot dormi in avion Very Happy asa ca Andi e un fericit.
Merci de info
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Vin 27 06 2008, 8:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Apa poti cumpara din aeroport, din magazine. Te lasa sa treci cu ea. Doar ca e destul de scumpa. Mai poti lua sandvich-uri de acasa, daca stii ca Monica e pretentioasa la mancare, mere, caise. Noua ni s-a permis sa trecem cu astfel de lucruri. Plus biscuiti, grisine, covrigei. Si chiar daca nu te-ar lasa, le arunci si gata, dar macar stii ca ai incercat. Smile
Ca idee de combatere a plictiselii, ii poti cumpara o jucarie noua, o carte noua si faina, pe care sa nu i le arati pana in avion, sa ii capteze atentia pentru ceva timp. A, si poate un binoclu ar fi fain, sa priveasca norii cu el. (desi nu vede mare lucru, dar macar incearca Laughing )
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 29 06 2008, 8:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Somnorici merci - cam pe acolo ma gandeam si eu - jucarii noi si ceva biscuiti in caz ca nu-i place mancarea din avion. Poate daca esti cu copilul te lasa cu ceva apa - pe mine m-au pus fie sa o termin in fata lor fie s-o arunc.

Sper sa fie foarte senin si sa vedem pe unde mergem - am prins un astfel de zbor si a fost super, nu m-am dezlipit de geam.

In sfarsit am aflat ca plecam pe data de 9 cu AlItalia. Facem 2,20 ore pana la Roma, o ora escala si apoi 1,40 ore pana in Tunis.

Abia astept.

Iar plecarea in Paris am amanat-o pentru septembrie, incerc sa fac rezervarea de bilete de avion saptamana viitoare.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 30 09 2008, 11:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cand ai copil poti trece cu ceva apa la tine.
Adica noi aveam o sticluta de 0,5 l si ne-au lasat cu ea cand au vazut copilul.
In plus datorita copilului am beneficiat de locuri in fata Very Happy

Am zburat cu Blue Air - companie romaneasca - nu stiu daca altii mai fac chestii de-astea Very Happy

Cat despre distractia in avion am avut carti si creioane colorate si iPod cu muzica preferata a copilului - iPod de care a fost foarte incantata. Am mai jucat joculete gen "fazan" si a fost ok vreo 2 ore dupa care a inceput tirul "cand ajungem? mai e mult? unde suntem acum? vad Parisul pe geam?" Very Happy
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Noi, parintii/ viitorii parinti Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum