| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Sam 15 03 2008, 11:48 am Titlul subiectului: Gimnastica |
|
|
Ma tot framanta in ultima vreme o problema...
Pe vremea cand inca n-avem copii, am decis sa imi ajut copiii sa-si gaseasca inclinatiile si sa si le urmeze, sa nu le decid eu viitorul s.a.m.d. pe aceeasi tema.
Matei are clar inclinatii de gimnast. E foarte mobil, elastic, face in mod firesc, fara nici un efort, multe miscari care-mi intaresc certitudinea inclinatiei lui deosebite: sta in cap, face spagatul, sta in cumpana, face podul din picioare, etc.
...Doar ca mi-e teama sa-l dau la gimnastica. Teama ca va fi foarte bun, ca ii va placea foarte mult, ca va ajunge departe. Aparent suna ciudat sa-mi fie teama de lucrurile astea. Antrenamente zilnice, obositoare, neglijarea scolii, plecare in cantonamente, probleme de sanatate pe care le au gimnastii (in special la coloana) - ma strang in spate toate astea.
Poate daca imi veti da vreun sfat, ma va ajuta sa imi mai limpezesc gandurile.
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
kasyro Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005 Mesaje: 109 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 25 03 2008, 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uite, nu e chiar asa.
Sport de performanta inseamna disciplina in primul rand si o foarte mare rigurozitate. E posibil sa fie mai tot timpul plecat, dar pentru performanta iti trebuie neaparat medii bune la scoala altfel nu poti participa. Cel putin la gimnastica. Daca va avea antrenori buni care isi dau silinta, singurel va invata sa isi mentina dieta zilnica de legume si lactate si va deveni foarte ordonat si nu in ultimul rand se va dezvolta foarte frumos.
Problema e ca unii copii au corpul format pana la o anumita varsta si dupa aceea cand apar acele pietre de hotar sau trecerea de la copil mic la copil mare sau de la copil mare la adolescent, este posibil ca organismul sau sa fie total diferit si atunci e pericol de anorexie, deoarece copilul refuza inconstient hrana zilnica in favoarea antrenamentelor pentru asi multumi parintii sau antrenorul sau doar de dragul sportului practicat.
Oricum asta nu ar trebui sa fie o piedica pentru tine sa il dai la gimnastica, daca copilul e dotat si talentat, e pacat "sa il tii in casa".
Spor _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Mar 08 04 2008, 10:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru idei, pentru sfat. Inca ma framant, noroc ca mai am la ce gandi.
Cand am vazut palmele Andreei Raducan, numai bataturi, mi s-a facut asa o mila de gimnasti... Saracutii, cum nu mananca ei ciocolata, cum nu se mai catara pe toate gardurile, in joaca lor inocenta, cum isi petrec ei copilaria, viata, departe de parinti, si-si construiesc cu manutele lor, propriul univers, de la o varsta atat de mica...
Inca mai cuget. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 09 04 2008, 12:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Personal nu mi-as da copilul la un sport pentru a face performanta. Cum zici si tu fara ciocolata si catarat pe garduri si batut mingea pe maidan - ce copilarie mai e si aia? Si in plus sunt convinsa ca un sport de performanta afecteaza rezultatele scolare. Si parca, parca, as vrea sa aiba o profesie oarescare - nu sa fie gimnasta sau dansatoare sau inotatoare ...... De preferinta o profesie (o calificare) pe care sa o poata practica si la 50 de ani ...
Dar .... sunt in favoarea sportului ca Hobby.
Acuma ce sa zic - s-ar putea sa vrea copilul sa faca performanta. Si atunci nu stiu ce as face dar as sfatui-o sa nu accepte .... Om mai vedea cand o fi mai mare, deocamdata .... _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 18 04 2008, 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am sa il dau pe Robert la Karate, indiferent daca ii place sau nu.
Am fost azi in parc si m-am ingrozit cand am vazut niste pusti de liceu (boboci dealtfel) se luasera la bataie si din greseala la dat cu capul de gard.
Deci baietelul meu va face karate sigur - restul daca vrea sa faca ceva de performanta treaba lui daca nu - o sa faca pentru distractie si relaxare, un sport la alegere, care ii place lui. Poate inot. _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Vin 18 04 2008, 6:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| kasyro a scris: | Eu am sa il dau pe Robert la Karate, indiferent daca ii place sau nu.
Am fost azi in parc si m-am ingrozit cand am vazut niste pusti de liceu (boboci dealtfel) se luasera la bataie si din greseala la dat cu capul de gard.
Deci baietelul meu va face karate sigur - restul daca vrea sa faca ceva de performanta treaba lui daca nu - o sa faca pentru distractie si relaxare, un sport la alegere, care ii place lui. Poate inot. |
O sa ajungem sa ne dam copii la tir? _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 21 04 2008, 9:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Vai, sa nu ma intelegeti gresit. Nu am degand sa fac din el un razboinic.
Dar cred ca daca pustiul acela avea cunostinte minime de autoaparare ar fi putut sa previna impactul capului sau cu gardul.
Intotdeauna am fost importiva violentei, dar intotdeauna am sa fiu pro aparare. _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Mie 04 06 2008, 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Gata, m-am hotarat: va merge la gimnastica. N-am incotro, imi roade urechile zilnic, face 'antrenamente', sta in maini, in cap, face sfoara, sta atarnat pe bara, nu mai pot.
Ii ofer ce vrea, poate s-o plictisi si-o vrea sa treaca la pictura sau aeromodele.
De la toamna, ca acum cred ca e tarziu pentru inscrierea la Clubul Copiilor.
Oricum va mai tin la curent cu noutati. |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Joi 05 06 2008, 7:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Cu cine seamana Matei, Somnorici? Cine e asa de talentat la gimnastica? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Joi 05 06 2008, 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe sotul meu. Si acum, la 30 de ani, mai poate face sfoara, isi poate pune piciorul dupa gat si alte trasnai de genul asta.  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|