CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Obiceiuri musulmane

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Obiceiuri de pe la noi...si de pe la altii!
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Sam 08 03 2008, 2:45 am    Titlul subiectului: Obiceiuri musulmane Raspunde cu citat (quote)

Mamici musulmane va rog povestiti obiceiurile legate de sarcina, nastere, copil mic.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 08 03 2008, 2:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Patpaya in afara de datul numelui si de circumcizie ce alte obiceiuri legate de copil mai aveti?
PAPATYA
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 06/03/2008

MesajTrimis: Sam 08 03 2008, 2:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MAI ESTE UN OBICEI DAR CRED CA ESTE SI LA VOI ACEST OBICEI,DE FAPT AICI IN DOBROGEA NICI NU MAI STII CARE SUNT TRADITII SPECIFICE UNEI ANUMITE MINORITATI PENTRU CA TRAIND IMPREUNA AM IMPRUMUTAT UNII DE LA ALTII VRAND NEVRAND ANUMITE TRADITII.REVENIND,CAND II APARE COPILULUI PRIMUL DINTISOR PERSOANA CARE IL OBSERVA PRIMA TREBUIE SA II IA UN CADOU BEBELULUI.DAR CUM DE OBICEI ACEASTA PERSOANA E MAMA.....TOT NOI CU GREUL Laughing
    SI MAI STIU CA IN TURCIA ESTE UN OBICEI(LA NOI NU AM AUZIT)TOT IN LEGATURA CU APARITIA PRIMULUI DINTISOR.STIU CA SE FACE CEVA CA UN FEL DE COMPOT IN CARE SE PUN SI BOABE DE GRAU FIERT SI FRUCTE USCATE(LA NOI SE FACE CHESTIA ASTA CU O ANUMITA OCAZIE O SA VA SCRIU ALTA DATA)CARE SE IMPARTE VECINILOR IAR EI II DAU BEBELUSULUI BANI,DAR TREBUIE SA FIE MONEDE CA SA AIBA DINTII TARI CA FIERUL Laughing
    IN REST NU PREA MAI STIU DAR O SA MA INTERESEZ. Wink

http://img228.imageshack.us/img228/7127/blmrdrose2za8.gif
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
PAPATYA
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Sam 08 03 2008, 2:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

MAI ESTE O KESTIE LEGATA DE PERIOADA DE LAUZIE CAERE PE MINE M-A EXASPERAT PENTRU CA DE FAPT ESTE DOAR O SUPERSTITIE SI IN ISLAM NU EXISTA ASA CEVA(AM CERCETAT Wink )TREBUIE SA STAI 40 DE ZILE IN CASA. ups EU AM ZIS CA INNEBUNESC PT CA NU AM SCAPAT DE GURA MAMEI CARE STA CU MINE.AS INTELEGE DACA NU TE-AI SIMTI BINE AI FI SLABITA DAR ASA....O IEI RAZNA MAI ALES CA BEBE MAI MULT DOARME.EU M-AM SIMTIT EXCELENT DAR ATREBUIT SA STAU SA PRIMESC MUSAFIRI,SA MANANC SI SA ALAPTEZ(CAM ASTEA AU FOST ATRIBUTIILE MELE.MAI AVEAM PUTIN SI URLAM

Sus
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 08 03 2008, 7:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aia cu 40 de zile in casa este si la crestini.
De fapt e "un obicei" nu cred ca e din biblie ....
Eu am iesit (cu copil cu tot) de la 3 zile ....
Si nici nu cunosc pe nimeni care sa se fi tinut de obiceiul asta.
Oricum mi se pare usor absurd ca si din spital pana acasa tot ai iesit.
Dar acum te-am cunoscut pe tine Very Happy
Cred ca a fost nasol ... as fi innebunit in casa.
PAPATYA
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Sam 08 03 2008, 7:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mie imi zici.......am mai iesit la primarie (ca tati din pacate era plecat si eram singura atunci si pana venea el....)dar mai mult in casa fierbe dar la al 2lea daca o mai fi cine mai tine cont de tampenia asta Question Question Question

Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Dum 09 03 2008, 10:34 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aia cu dintisorul chiar imi place! In rest..cu statul in casa...nici eu nu sunt de acord.Eu am stat 5 zile pentru ca nu ma simteam bine,nu aveam putere sa ies,dar dupa aia am iesit zilnic din casa cu fata cu tot.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 09 03 2008, 10:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Papatya:

MesajTrimis: Vin 03 07, 2008 7:25 pm

vreau sa va povestesc si eu despre obceiurile de la noi adica de la musulmani in legatura cu bebeii.nu stiu daca va intereseaza dar macar asa pt cultura voastra generala. Laughing deci dupa ce nasti si vii cu bebelul acasa cineva din familie(daca stie cum )sau un imam este chemat pentru a i se pune numele copilului.acesta ia copilul in brate il ridica si ii citeste ezanul(chemarea la rugaciune a musulmanilor)in urechea dreapta si tot asa ceva in urechea stanga iar apoi ii rosteste numele de 3 ori.

la7 zile dupa nastere parintii ii vor tunde (impropriu zis tunde mai ales ca are 2fire de par daca le are si pe alea) parul copilului il vor cantari si vor imparti saracilor echivalentul in argint(in zilele noastre in bani)al greutatii parului.acest obicei il stiu f putini aici si nu prea am auzit sa fie respectat. mai este de asemenea un obicei. se taie o oaie sau vita pentru copilul nascut si la fel carnea se imparte saracilor sau se face mancare si se imparte sau sunt chemati acasa rude prieteni sau mai stiu eu cine.vi se pare interesant?noi in mai ne pregatim de circumcizie Shocked sa vedem ce o sa fie Question eu sigur.... Crying or Very sad oricum este recomandat sa fie facuta cat este copilul mic cam pana in 3 ani cand centrii nervosi nu sunt total dezvoltati(la bebelusi)si oricum nu intelege ce se intampla nu stie sa-i fie frica si rana se vindeca mult mai repede,am inteles.va povestesc mai multe dupa.......

Ultima modificare efectuata de catre sorana la Lun 10 03 2008, 1:12 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
PAPATYA
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Lun 10 03 2008, 10:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

scuze dar eu nu am inteles nimic din mesajul trimis de tine sorana.e vreo problema?

Sus
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 10 03 2008, 1:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu papatya nu e nici o problema.
Am copiat pur si simplu mesajul tau de la topicul "botez" aici.
Pentru ca nu se potrivea acolo, la botez. Aici sta mai bine.

Hai ca te asteptam sa povestesti cum va pregatiti de circumcizie (masa mare la restaurant sau in curte?) si ce obieceiuri mai sunt.
Pupici
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Joi 30 07 2009, 5:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La musulmani,,,,de ce nu au voie femeile sa iasa din casa singure? Ca eu am o vecina din Maroc si nu iese fara sot,alte marochine insa ies ,dar mereu acoperite pe cap.
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006

MesajTrimis: Joi 06 08 2009, 12:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai alea care ies singure au permisiunea de la barbat sa iasa, alea care nu, nu le dau barbatii voie sa iasa singure. Aici au inceput sa se empacipeze, ai din ce in ce mai multe marocane soferite, am vazut si 3 africane, de alea care se imbraca cu cersaful si cu turbanul, cu masina, ma bucur din suflet pentru ele, incep sa fie libere.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Obiceiuri de pe la noi...si de pe la altii! Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum