CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Sportul - De la ce varsta, ce, si cum ?
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005

MesajTrimis: Mar 12 02 2008, 2:14 pm    Titlul subiectului: Sportul - De la ce varsta, ce, si cum ? Raspunde cu citat (quote)

Buna mamicutelor,

Ma bucur ca dupa atata vreme am gasit pe acest forum aceleasi mamicute pe care le-am lasat acum cativa ani (din cauza de timp Sad ) dar acum cu puiuti maricei, nazdravani si voiosi hi, hi, hi Cal, calaret
Am deschis acest subiect deoarece cred ca orice mamica isi doreste ca micutii ei sa faca miscare si sa se dezvolte puternici si sanatosi.
Problema e unde si cum?
Robertelul meu are aproape 5 ani si in curand vom incepe o activitate sportiva - problema e ca nu ne-am hotarat ce? Karate, inot, gimnastica, dans sportiv....care e mai bun? care e mai eficient pentru viitorul lor?
Si cel mai important, unde ar putea sa faca un sport fara sa se imbolnaveasca din cauza conditiilor oferite de cluburile sportive?
Si acum va doresc spor la activitatiile zilnice si multa, multa sanatate puiutilor . cheers
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mar 12 02 2008, 4:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna si bine ai revenit.
Monica mea e putin mai mare decat Robert (are 5 ani si 4 luni). Noi facem dans sportiv din iunie anul trecut, deci de la 4 ani si 10 luni. Asa ca pot doar sa-ti spun cum e cu dansul sportiv.

La inceput Monicai i-a fost foarte greu sa fie atenta timp de 90 min. cat dureaza antrenamentul. In plus avea mari probleme cu coordonarea miscarilor (bratele se misca intr-un fel si picioarele in altul - iar cand trebuia sa combine miscarile iesea .... varza). In aproape 8 luni de cand practicam acest sport am constatat o foarte mare imbunatatire a coordonarii miscarilor, o marire semnificativa a puterii de concentrare, asta bine inteles in plus fata de rezistenta sporita la efort. Mai mult fi-mea este acum gratioasa in miscari, in ritm cu muzica si mai si recunoaste tipul de melodie (adica pe un cantec pe care nu l-a auzit niciodata decide ca merge sa danseze Cha-Cha, Jaif, Salsa sau Samba si face macar pasii de baza).

Pe de alta parte a trecut-o antrenoarea la perechi ceea ce s-a dovedit a fi prea mult pentru Monica. Adica nu a izbutit in 2 luni sa se sincronizeze cu partenerul, apoi a fost schimbat partenerul si .... mie mi s-a parut cam prea stresant pentru ea (antrenamente uneori de 3 ore, impreuna cu perechi care intra in concurs, de 10-12-14 ani) si cred ca vom renunta momentan la idea de perechi, mai vedem din septembrie daca facem fata.

Pe de alta parte am mers acolo doar pe idea "face ceva miscare" si apoi am realizat cat de serios si complex e acest sport, cata munca necesita pentru o coregrafie de 3-4 minute, cata atentie la detalii si concentrare e necesara, etc.
Vorbind cu antrenoarea imi spunea ca multe cluburi nu accepta copii sub 6 ani jumate - 7 pentru ca nu au cum sa execute corect un dans, nu pot tine minte succesiunea pasilor, etc si ca nu trebuie sa am prea mari pretentii
Very Happy de la un copil de 5 ani.
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mar 12 02 2008, 9:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu imi voi da copilul momentan la nici un sport. Face la Gradi karate 30-40 minute pe saptamana, tot atat dans. Eu cred ca e suficient. Si mai face "fotbal in casa" (ca e iarna) cu taica-su' de ma lasa pe mine nervii cand ma gandesc ce pot sparge....in rest, eu zic ca e destul de activ incat sa nu aiba nevoie de un sport anume. Daca imi va cere mai incolo, cand va fii mai mare, e alta discutie. Dar acum e suficient pentru toti. Wink
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 13 02 2008, 4:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laura pai la mine asta a fost unul dintre motivele pentru care am dat-o la un sport "in cadru organizat" Laughing Adica pentru a evita spargerea lustrelor cu mingea prin casa Laughing
Ma rog, asa imi imaginam eu, ca daca isi consuma energia undeva, intr-o sala de sport, acasa n-o sa mai alerge non-stop. In prima luna eram chiar mandra de mine ca functioneaza Laughing Dar .... s-a obisnuit cu efortul mai mare. Acum face 90 min. sport la sala si dupa ce vine acasa parca are si mai multa energie, zici ca a dormit in timpul antrenamentului, nu ca a facut un sport Laughing
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Joi 14 02 2008, 4:33 pm    Titlul subiectului: Sport Raspunde cu citat (quote)

Eu am sa il dau pe baietel la sport, sa vedem daca ii place, daca nu o sa fie prea obositor si mai ales daca nu ii afecteaza inocenta copilariei, nu as vrea sa se maturizeze inainte de vreme. Deja face abdomene si flotari prin casa fara sa stie ca urmeaza sa fie inscris la sport Laughing, iar Dansez pentru tine este emisiunea lui preferata, o data a inceput sa planga pentru ca el crede ca nu o sa danseze niciodata asa frumos ca acei oameni Laughing .
Pana la urma cred ca o sa fie distractiv pentru toata lumea karatist
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 14 02 2008, 4:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sa stii ca Monicai antrenamentele de dans i se par o joaca. Sunt multi copii, danseaza, e muzica frumoasa, antrenorii (un barbat si o femeie) sunt pentru ea "Liliana si Mihai", etc. Mai se intampla sa nu aiba chef si se mai intampla sa "chiulim". Dar daca ii zic "hai sa renuntam la dansuri" se supara pe mine Very Happy

Iar acum e in culmea incantarii pentru le-au facut costume!!!
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Mar 19 02 2008, 11:44 am    Titlul subiectului: Dansuri, gimnastica, inot Raspunde cu citat (quote)

Dar cum ti se pare ca se poarta profesorii de dans cu ea si colegi ei?
Daca gresesc sau nu sunt atenti sau nu reusesc sa retina un pasii cearta, tipa la ei? Eu am facut mult timp dansuri in copilarie, si la grupa cealalta se preda dansuri populare, mi se parea ca ii terorizeaza pe bietii copiii, erau unii care plecau plangand de la curs ca nu au reusit nu stiu ce pas, si cand o auzeam cum tipa la bietii copilasi imi venea sa o mustruluiesc eu personal. Profa mea insa, era grozava, ne simteam extaordinar la cursurile ei de dans, cea ce ne facea nerabdatori sa revenim la cursuri si sa "uitam" sa plecam acasa Smile .
As vrea sa gasesc si eu asa un profesor pentru Robert.
Am inteles ca la inot profesorii sunt cam exigenti iar la gimnastica sunt si mai exigenti, de aceea imi e teama. Sad
Voi ce credeti?
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 21 02 2008, 3:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fi-mea este un copil sensibil si care renunta foarte usor.
Daca tipi la ea si ii spui ca n-a facut ceva bine (de exemplu n-a desenat bine pisica) va renunta cu totul la activitatea respectiva (adica nu mai deseneaza pisici niciodata Very Happy ).
Daca in schimb o incurajezi spunandu-i ca danseaza foarte frumos doar ca ar trebui sa tina mana un pic mai sus ( Very Happy ) va face exact ce-i spui sau se va stradui sa faca cat mai bine.
Mergem la dansuri de 9 luni, ii place foarte tare, s-a atasat de antrenori (despre care zice ea ca sunt cei mai buni antrenori din lume Laughing Laughing ) si se straduie sa-i multumeasca, sa danseze "cel mai frumos".
Antrenoarea mai tipa la ei (in special la cei mai mari, 10-15 ani, daca gresesc pasii dupa 3 saptamani de facut aceeasi 10 pasi!!) si nu pot sa zic ca n-o inteleg. La inceput fi-mea a fost un pic socata ca tipa la ei dar pana la urma a priceput ca nu tipa la ea si ca de fapt tipa cam degeaba ca ei, copiii, tot ce pot sau cum pot fac ... asa ca n-o mai baga in seama Very Happy
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 22 02 2008, 10:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorana, cu riscul de a te repeta, unde face dansuri? Razz
Ca am si eu la usa un copil la fel de sensibil Laughing si caut un loc cu mai multa rabdare Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 22 02 2008, 3:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Monica face la "Dance Fever"

Toate cluburile le gasesti pe site-ul federatiei http://www.dancesport.ro/
dar adresele de acolo nu sunt adresele salilor!
In principiu ar trebui sa gasesti ceva aproape de casa ca e nasol sa strabati Bucurestiul.

Astazi am avut iar spectacol, am participat la Festivalul Limbilor Materne (noi am dansat pentru "limba italiana" reprezentata de liceul Dante Alighieri).
Partea buna e ca ne obisnuim cu spectacolele. Partea rea e ca am fost anuntate foarte "din scurt" adica Miercuri ca trebuie sa venim Joi la antrenament ca Vineri e spectacolul. Si s-a facut un dans complet nou .... asa ca emotiile au fost ceva mai mari.
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 22 02 2008, 4:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Saru mana mult de tot si bafta la toate concursurile si spectacolele!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Vin 22 02 2008, 7:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorana, mesajele tale sunt grozave, imi amintesc de perioada cand eram micuta si faceam dansuri si de abia astept sa inceapa si Robert la un moment dat. pentru ca indiferent de sportul pe care il va face foarte sigur va merge si la dansuri cel putin o data pe saptamana indiferent cat de scurta sau lunga va fi perioada pe care o va alege pentru dans.
Keep it up. Pe mine ma ajutat foarte mult dansul si cu greu am renuntat la el abia la 16 ani. Asa ca, mult inainte Laughing
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 23 02 2008, 12:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Kasyro - la clubul la care facem noi nu se poate o data pe saptamana. Pana acum am facut de 2 ori pe saptamana cate 1,5 ore (cam 5 luni) si de 3 ori pe saptamana cate 1,5 ore (restul de 4 luni) cu exceptia perioadei de dinaintea spectacolului cand am facut 1 saptamana in fiecare zi!
Din fericire perioada spectacolelor e limitata la februarie - mai si cred octombrie - decembrie, pentru ca din punctul meu de vedere e usor cam mult.
Monica nu a facut fata la perechi (perioada de 4 luni) cred ca si din cauza oboselii - e pur si simplu prea mult deocamdata pentru ea si in plus cerintele la perechi erau mult prea mari pentru ea, nu a putut sa retina succesiunea pasilor la vreo 4 -5 coregrafii (cha-cha, jive, samba, vals, salsa). Asa ca, cel putin pentru restul acestui an scolar ne-am intors la formatie. Macar acum stim ce inseamna perechile si vom vedea la anul daca mai incercam sau nu (daca si gasim pereche).
De asta spuneam ca e bine de gasit un club pe langa casa. Uneori ii tine la antrenamente 2 ore si daca mai faci si 1 ora pe drum devine deja chinuitor.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 23 02 2008, 12:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tu de ce ai renuntat la dans? Pe mine ma tenteaza sa ma apuc acum, la 35 de ani Laughing
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Mar 25 03 2008, 5:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am avut alte prioritati, dar acum caut sa fac dansuri pentru miscare mai mult si pentru ca imi place foarte mult.
Oricum dansez cu Robert prin casa de cate ori avem ocazia disco
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 25 03 2008, 5:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dar un club de inot particular in sectorul 3 Bucuresti recomanda cineva? Am auzit de unul care ar fi ok in Piata Iancului ... pana aflu mai multe amanunte poate stiti voi ceva.
As duce-o pe Monica macar vara ...
paula
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005

MesajTrimis: Joi 03 04 2008, 12:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va salut dragutzelor!!!

Fii-miu a facut anul trecut timp de o luna inot la Lia Manoliu (fostul 23 august) de pe Maior Coravu. I-a placut nespus de mult si nu a luat nici o boala. Sunt antrenori care fac cu mai multi copii si exista si varianta de asa zisul antrenor particular care se ocupa de 2-3 copii maxim/sedinta. Fii-miu a avut noroc cu un prieten de-al lui de la gradinita si au facut doar ei doi cu un antrenor. La inceput i-a placut, pe urma nu a mai vrut, s-a cam descurajat ca nu reusea nu stiu ce ... dar cu incurajari a mers mai departe si a fost super incantat. Acum abia asteptam sa vina vara sa-l mai duc pe la vreo piscina ceva si eu sa pot sta pe margine ca spre rusinea mea eu nu stiu sa inot Embarassed . Poate ma invata el Laughing Laughing
De doua luni in schimb face baschet. ESTE ABSOLUT BESTIAL!!!!
Inca nu are varsta nici macar de baby baschet dar antrenorii (un el si o ea) care sunt extraordinari au zis ca e numai bine ca pana vor ajunge la varsta de baby baschet se vor descurca mai bine decat altii. Acum sunt vreo 3-4 pitici nascuti in 2000 respectiv 2001. Restul sunt cel putin cu doi ani mai mari. Au meciuri, campionate, vor merge in cantonament. Cantonamentele se platesc. De ex. anul acesta merg 2 saptamani la sf. lui august undeva langa targoviste cu 7 mil. Este un pret foarte bun zic eu pentru doua saptamani.
Este adevarat ca antrenamentele sunt seara tarziu dar mie imi convine ca macar pot sa-l duc eu si mai e si foarte aproape de casa. Facem antrenament de 3 ori/saptamana. Uneori doar 2, de la 20.30-21.00 si tine cam 1 ora, o ora si jumatate. Costa 70 lei/luna. Andrei este absolut incantat iar eu ma distrez copios, nici nu va puteti imagina cat pot sa rad , uneori chiar cu lacrimi.
S-a imprietenit cu doi gemeni care sunt nascuti in 2001. Sunt nedespartiti. De ex. antrenorul a incercat sa-i aseze separat pentru un exercitiu de alergare sau asa ceva. Unul la o margine de sala, unul la mijloc iar celalalt la cealalta margine de sala. Crezi ca a reusit ceva cu asta??? gresit, pana la jumatatea salii erau deja unul langa celalalt Laughing Laughing
Cert este ca ii prinde bine, face miscare, este un sport de echipa ceea ce iar e bine, este cu copiii, se joaca cu mingea iar eu am program distractiv de 3 ori pe saptamana :). Daca vreau sa-l pedepsesc si ii mai spun ca nu mai mergem la baschet imi zice: orice, te rog sa-mi interzici orice, televizor, calculator chiar nu conteaza, numai baschetul nu :)
Asa ca, va recomand cu caldura baschetul, mai ales daca puilor vostri le place sa se joace cu mingea. Dar oare exista vreun copil caruia sa nu-i placa?Smile. Exista mai multe cluburi de genul astuia unde mergem noi. Al nostru se numeste Royal Fun Club http://royalfun.cabanova.ro/?from=http://www.royalfun.ro/design.swf?b=1192375953
Parinte experimentat
Parinte experimentat

MesajTrimis: Vin 18 04 2008, 5:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bravo Andrei aplauze
De abia astept sa il vad si eu pe Robert mari si sportiv ca tine :)
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Vin 18 04 2008, 11:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Imi surade ideea pentru viitorul lui Matei, care e cam pispiriu.
Dar tu ce mai faci, Paula? Nu ne-am mai intalnit de multa vreme, chiar imi e dor de tine.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Vin 23 05 2008, 2:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

super tare Andrei! Cum ii mai merge Paula?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum