| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
wanna_jo Membru nou

Data inscrierii: 13/10/2007 Mesaje: 4
|
Trimis: Joi 24 01 2008, 5:33 pm Titlul subiectului: De la ce varsta trebuie sa-i spalam pe dintisori? |
|
|
Buna,
sunt noua pe forum si am cautat sa ma lamuresc pe forumul chiccbebe in legatura cu varsta la care ar trebui sa incepem sa-i spalam pe dintisori pe pitici...Multi spun ca odata cu aparitia primului dintisor (lui andrei i-a aparut la 5 luni). Dar daca sunt prea mici, cum ii convingi ca periuta nu trbuie muscata?! De la 1 an este prea tarziu sau prea devreme? Nu stiu care este momentul potrivit si nici cum se executa un periaj corespunzator (tot de sus in jos sau "cum apucam"? ).
Multumesc mult! |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Joi 24 01 2008, 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bine ai venit!
Eu zic ca dupa 1 an si jumatate....sa inteleaga ce faci si cum, sa poata invata sa faca singur. Oricum pana atunci majoritatea copiilor inca mai mananca lapte sau ceai noaptea...deci nu prea stau dintii fara mancare pe ei prea mult timp.
Si da, cum apuci, ca nu prea apuci  _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 25 01 2008, 11:51 am Titlul subiectului: |
|
|
La peste 1 an as vota si eu
Principalul este sa capete obisnuinta de a face asta intai o data pe zi apoi de 2 ori. Ca de spalat nu speli oricum mare lucru.
La inceput fara pasta deloc. Noi am inceput sa ne prindem cum sta treaba (adica sa nu mai muste din periuta) pe la 2 ani. Si pe urma am pus pasta pe care am mancat-o inca vreo 2 ani
Abia la 4 ani si ceva am izbutit sa o spal cat de cat "cum trebuie". Tot atunci am facut si prima vizita la dentist. Si d-na dr (foarte draguta) mi-a explicat ca important este sa capete obisnuinta, sa se spele singurica (asta era problema mea atunci ca se spala singura, nu ma lasa pe mine si .... numai spalat corect nu era ala), sa invete sa scuipe pasta, sa clateasca gurita astfel incat macar la dintii definitivi (6 ani) copilul sa stie sa spele corect si sa o si faca de 2 ori pe zi, daca se poate fara sa tragi tu de el.
Monica mea are acum 5 ani si 3 luni (apropos nu avem nici o carie!) si se spala singurica pe dinti cu exceptia momentelor cand ma cheama sa o spal eu pentru ca ei ii e lene (Mama freaca tu dintisorii ca mie mi-e lene! )
Inteleg ca tu ai bb sub 1 an deci mai vreo 5 ani pana la un periaj corect facut de manuta lui
 _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Vin 25 01 2008, 2:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu o spal de la aparitia primului dintisor,de la 5 luni jumate.Nu musca din periuta dar mai inchide cateodata gura ca si cum ar vrea sa molfaie peria,insa e ok,o deschide repede.Fac asta doar seara inainte de culcare si oricum ea nu mai papa nimic inainte de 4 luni noaptea asa ca e ok,dupa ce o spal ramane asa curata pe dintisori pana dimineata.Cat despre tehnica spalatului..de sus in jos....sau cum mai nimeresc......ca deh,e inca mica si nu prea pricepe ea dar sunt foarte multimita ca ma lasa sa o spal.Aici se merge pe principiul ca trebuie spalat bebe de la aparitia primului dinte.  _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Vin 25 01 2008, 3:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Noua ne-a aparut primul dintisor la 8 luni jumate. Pana am avut ce peria implinise deja un an. Si musca din periuta, probabil se scarpina cu periuta la gingii
Dany - tu o speli cu pasta sau fara? _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
wanna_jo Membru nou

|
Trimis: Vin 25 01 2008, 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
...deci tot bebeii sunt nazdravani si ori musca periutele, ori papa pasta de dinti ori si una si alta...
Andrei are acum 11 luni si jumatate (implinim 1 anisor pe 7 feb) si avem 8 dintisori si acum ne chinuim cu caninii. Avand 8 dintisori ma gandeam daca sa incep sau nu periajul constant, pt ca dupa primele incercari am capitulat
Voi mai incerca dupa 1 an, poate va pricepe mai bine ce trebuie sa fac eu cu periuta, desi dupa cum zice Sorana pana pe la 5 ani nu sunt sanse sa inteleaga ce inseamna spalatul pe dintisori.
Apropos, inghitirea pastei de dinti nu reprezinta o problema? Mi se pare aproape imposibil sa cred ca un bebe pana la 4-5 anisori ar putea sa invete sa scuipe pasta, deci o va papa  |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Vin 25 01 2008, 5:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca e nici o problema cu inghitirea pastei. Doar ca daca-i dai ceva fluor (Zymafluor) trebuie sa cumperi pasta de dinti fara fluor.
Eu nu i-am dat Monicai Zymafluor asa ca ...... a inghitit pasta cu fluor  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
wanna_jo Membru nou

|
Trimis: Vin 25 01 2008, 6:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sorana, stii cumva si ce pasta fara fluor exista / unde pot gasi si ce firma (daca se poate spune firma pe forum fara a se considera reclama)? Pe unde am intrebat mi-au zis ca nu au
Dragi mamici, cum pot sa caut in forum un anumit subiect fara a rasfoi toate categoriile? |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Dum 27 01 2008, 12:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu o spal cu pasta de dinti speciala pentru bebe asa mici.Fata mea are 8 dinti si un molar deja. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Lun 28 01 2008, 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| wanna_jo a scris: | Sorana, stii cumva si ce pasta fara fluor exista / unde pot gasi si ce firma (daca se poate spune firma pe forum fara a se considera reclama)? Pe unde am intrebat mi-au zis ca nu au
Dragi mamici, cum pot sa caut in forum un anumit subiect fara a rasfoi toate categoriile? |
toate farmaciile au la vinzare pasta de dinti speciala pentru copii, fara fluor. de regula sunt produse in afara tarii _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
|
| Sus |
|
 |
wanna_jo Membru nou

|
Trimis: Mar 29 01 2008, 11:59 am Titlul subiectului: |
|
|
| Multumesc mult mamicilor! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Lun 20 10 2008, 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe noi pediatra ne-a sfatuit sa spalam bebe de la aparitia primului dinte si ii dam si fluor zilnic,pana cand nu stiu,cica ne zice pediatra,am impresia ca pana pe la 3 ani.Eu ii dau 3 picaturi pe zi.Deocamdata o spal doar seara si cica de la 2 ani sa o spal de 2 ori pe zi pe dinti. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Lun 20 10 2008, 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
la noi am vazut ca s-a retras de pe piata preparatul cu flour si vit d- fluorvigantoletten.
acum 5 ani era la moda sa dai fluor la copil pina la virsta cind apar dintii definitivi parca, fara intrerupere. stiu ca scriam pe forum pe cind avea edi 2-3 ani ca nici un stomatolog si nici un pediatru nu ne-a recomandat fluor. si nici eu nu i-am dat.
il spalam pe dinti tot de 2 ori pe zi, la inceput cu pasta fara fluor, iar apoi cu fluor. am avut si pasta de copiii, diferite marci, dar am renuntat la ea deoarece eu una nu imi simteam dintii curati dupa ce o foloseam, asa ca il spal de pe la 3 ani cu pasta noastra de dinti.
acum tot de 2 ori pe zi il spal, ca mai mult nici el nu are chef.
primul control stomatologic l-am facut pe la 2 ani si urmatorul anul asta. edi sta bine la capitolul dinti _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Lun 20 10 2008, 9:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nici Monica nu are probleme cu dintii.
Ce stiti de sigilare? Eu as vrea sa-i fac, tinand cont si ca nu i-am dat fluor deloc ...
Dar ... nu am izbutit (adica dentista nu a zibutit) pentru ca isi tot punea libuta pe maseaua cu pricina si nu o putea usca
Cica mai facem exercitii cu tinut limba intr-o parte si mai incercam peste cateva luni ... _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Mar 21 10 2008, 8:38 am Titlul subiectului: |
|
|
si eu as vrea sa-i sigilez molarii. nu stiu cum se face, dar ma gindesc ca e cumva identic cu plomba pusa prin fotopolimerizare. sa incerce dentista sa-i tina limbuta cu un instrument. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mar 21 10 2008, 10:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Ana - nici nu-ti imaginezi
A incercat de vreo 4 ori sa usuce molarul
Am incercat si sa tin eu cateva chestii
Are gura foarte mica si numarul de obiecte care intra nu e prea mare
Avea in gura: aspirator, tampon, instrumentul ala care sufla aer si trebuia sa-i puna niste "lipici" cu o siringa. Si a fost practic imposibil.
Mi-a explicat ca daca ii pune "sigiliu" pe molarul ud nu va tine si am dat banii degeaba, asa ca mai bine incercam mai incolo. In fine, doar nu i s-o caria in 6 luni ...
Pana peste 6 luni creste de tot si molarul de sus si vom face sigilarea intai pe cei de sus, ca cica e mai usor ... _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Mar 21 10 2008, 11:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Sorana, cit costa toata procedura? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mar 21 10 2008, 1:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ana 40 RON per masea
Deci 160 RON total 4 masele la Monica
Dar nu se fac toate 4 odata, ci cate una. Pe motiv ca nu are rabdare kupilu sa stea pe scaun. Iar maseaua trebuie sa fie crescuta total. Monica are cele 4 masele definitive dar 2 sunt doar "colturi", una mai are un pic de crescut deci una singura se preta "procedurii". Asta e un alt motiv de a mai astepta 6 luni - pana atunci vor fi toate 4 crescute. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
|