| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 09 10 2007, 9:24 pm Titlul subiectului: Este buna motivarea materiala a copiilor sau nu? |
|
|
Eu folosesc metoda motivarii cu Monica. De exemplu acum, pentru ca nu-i intra deloc in reflex sa spuna "Buna ziua" i-am zis ca la fiecare "Buna ziua" primeste 1 punct si la fiecare 5 puncte o jucarie Bine, asta pana invata
Am mai folosit acum un an in sens negativ adica ii luam o jucarie de cate ori zicea o prostioara.
E corect sau nu? Adica pe de o parte e ok, ca invata ceva bun, pe de alta parte se si invata cu o recompensa imediata si ma gandesc ca pe urma o sa-mi ceara bani ca sa ia note bune sau mai stiu eu ce
Voi ce parere aveti?
Sau poate merge la o anumita varsta? _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mie 10 10 2007, 9:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Noi il punem sa faca curat (sa isi stanga jucariile) contra 3 lei (pentru ou kinder). Decat sa il amenint, sa il cert , etc., prefer sa considere ca a castigat ceva...ceva ce oricum ii luam.  _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 10 10 2007, 1:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
M-am gandit si eu la varianta cu banii. Adica 1 leu pentru ceva, 3 lei pentru altceva, etc. Si banii ei in pusculita, cand are mai multi isi cumpara o jucarie.
O sa incerc sa aplic si asta, cred ca merge la copii mai maricei (adica peste 5 ani) ca cei mai mici le e greu sa realizeze cum e cu banii.
Si da, e vorba de obiecte pe care le luam oricum, nu ponei (pe care am "boala" ca sunt scumpi si nu folosesc la nimic ). _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 10 10 2007, 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ah, da!
Chestia cu banii ar fi si mai buna in sensul ca merge si pozitiv si negativ: iti dau 1 leu daca spui "buna ziua" vecinilor o zi intreaga, iti iau 1 leu daca vorbesti urat.
Daca e gata la timp si fara comentarii (inclusiv spalata pe dinti!) pentru plecarea la gradi i-as da si 5 lei  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Geanina-Luminita Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mie 10 10 2007, 4:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
O fi corect, n-o fi corect, important e sa functioneze.
Si noi avem aceasta problema majora a incapatanarii de a nu saluta. Asa ca cea mai mare durere a ei este ... nu ca nu-i cumpar ce-si doreste. (ca banii inca nu o impresioneaza) Nuuuuu! Tactica e alta Ii cumpar, dar nu-i dau. I le arat (lucrurile) si-i spun ca vor fi puse deoparte pana demonstreaza ca e un copil civilizat.
Asa. Demonstreaza vreo saptamana (sa vedeti ce raspicat saluta)dupa care iar se necivilizeaza, vine cu tot soiul de pretexte: pai nu am avut pe cine sa salut , pai vecina nu m-a salutat pe mine (desi i-am explicat ca regula este ca cei mici saluta pe cei mari) . etc etc. Dam jos militaria din pod iar, iar isi revine. La un moment dat, i-o intra ei in reflex .
Adevarul e, intre noi doar fie vorba, pe mine ma amuza eforturile astea reciproce _________________ "Libertatea suprema a fiintei umane, este alegerea atitudinii, indiferent de circumstante.
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 10 10 2007, 4:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si mie mi-a servit Monica raspunsul "Pai n-o cunosc, nu stiu cum o cheama" apropos de o vecina mai in varsta pe care n-o salutase! Deci copilului nu-i fusese prezentata oficial doamna respectiva si n-o cunostea  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003 Mesaje: 1302 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 10 10 2007, 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
si noi avem probleme cu salutatul, mai ales la Antim, care mereu trebuie impins de la spate. de multe ori uita, e asa aerian ca nu-si da seama, iar cand isi da seama ca ar trebui sa salute, ii e rusine cu cei mici merge mai usor, saluta mult mai des, dar mai avem de lucru. cu banii nu stiu cat e de bine, mi-e frica sa nu se obisnuiasca asa si sa aibe pretentii mai tarziu, cum spunea Sorana. metoda Geaninei mi se pare grozava daca ai taria sa rezisti fara sa-i dai obiectul dorit, cand copilul stie ca e acolo si te bate la cap ca il vrea |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Joi 11 10 2007, 1:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sorana a scris: | | Ah, da!....... iti iau 1 leu daca vorbesti urat. |
Sa te vad cum ii smulgi copilului banii din mana!  _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Joi 11 10 2007, 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Geanina-Luminita a scris: | Tactica e alta Ii cumpar, dar nu-i dau. I le arat (lucrurile) si-i spun ca vor fi puse deoparte pana demonstreaza ca e un copil civilizat. |
Sadica esti!  _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 11 10 2007, 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da' stii ce functioneaza!
 _________________ "Libertatea suprema a fiintei umane, este alegerea atitudinii, indiferent de circumstante.
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 11 10 2007, 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
| adita a scris: | | metoda Geaninei mi se pare grozava daca ai taria sa rezisti fara sa-i dai obiectul dorit, cand copilul stie ca e acolo si te bate la cap ca il vrea |
Pai rezist, poate sa ma bata la cap cat o vrea si sa planga. I-am spus ca de ea depinde sa primeasca respectivul lucru, numai de ea! _________________ "Libertatea suprema a fiintei umane, este alegerea atitudinii, indiferent de circumstante.
 |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Joi 11 10 2007, 7:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincera sa fiu si eu o mai motivez pe fi-mea cu cate ceva.De exemplu,cand am aflat la sedinta ca mi-a luat 4 de zece (romana,engleza,franceza,geografie) si cand mi-a laudat-o diriga ca e cea mai cuminte,intelegatoare si tot timpul cu mana pe sus ca sa raspunda,a doua zi am mers cu ea in oras si i-am cumparat diverse chestii de imbracat dar am dus-o si la Mac si i-am luat HM special pentru jucarii,plus revista ei preferata .La doua zile dupa sedinte mi-a mai luat un 10.
Cand isi face curat in camera fara sa-i zic eu , duce gunoiul sau face diverse treburi fara s-o imping de la spate,ii dau banuti sa-si cumpere ea ce vrea.Nu-mi cere dar e atat de fericita cand ii dau ca-mi vine s-o mananc! _________________

|
|
| Sus |
|
 |
danielac Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004 Mesaje: 1971 Locatie: BRASOV
|
Trimis: Vin 12 10 2007, 9:31 am Titlul subiectului: |
|
|
| ieri am aplicat si eu tactica lui Lumi, i-am luat 2 dvd-ri cu desene si i le-am aratat dar nu i le-am dat pentru ca a fost pedepsita... |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Vin 12 10 2007, 10:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu personal nu sunt de acord cu motivarea materiala, adica nu in sensul: daca faci asta iti dau nu stiu ce... Ei trebuie sa invete sa respecte anumite reguli, ei trebuie sa invete ca trebuie sa faca anumite lucruri fara sa le "iasa" nimic la afacerea asta. Nu cred ca este bine sa fie materialisti chiar in orice. Pana la urma nu vor face nimic daca nu le iese ceva din chestia asta. Asta e parerea mea ...
Da, sunt de acord cu o recompensa, asa cum zicea si nicky, face ceva fara sa-i spun, a realizat ceva deosebit, a invatat bine sau mai stiu eu ce, si dupa aceea ma duc cu el la mc donalds sau ii iau ceva ce stiu ca-si doreste... da, cu asta sunt de acord.
Dupa lungi parlamentari, certuri s.a.m.d., in luna mai a invatat sa mearga pe bicicleta fara roti ajutatoare. Era si el foarte fericit cand a reusit, desi inainte ma ameninta ca mai bine nu merge cu bicicleta. Atunci i-am dat niste bani sa-si cumpere ce vrea el, asta ca un fel de premiu ca a realizat ceva deosebit.
De asemenea mai funcioneaza uneori, faci tu? fac si eu, nu faci tu? nu fac nici eu. Il terorizez cand ii spun: vrei sa faci numai ce iti place, ce vrei tu? OK, foarte bine, atunci si eu am sa fac la fel. Nu ii place deloc ideea  _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Vin 12 10 2007, 11:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, Paula asta mi-e si mie frica sa nu cumva la un moment dat sa negocieze si pe alte teme. Adica sa nu respecte o regula fara recompensa.
Totusi am folosit chestia asta dar rar, la unele chestii, la care n-a tinut nimic altceva. Pe moment functioneaza, iti atingi scopul. Sper ca daca nu e singura metoda si nu e folosita constant nu se va obisnui si nu va negocia  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ancuza Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006 Mesaje: 350
|
Trimis: Mar 30 10 2007, 12:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fara nici un comentariu, DA. Si pe linga asta, O VORBA BUNA. _________________ sint un copil fericit |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004 Mesaje: 4217 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mar 30 10 2007, 7:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu pot doar opina la modul teoretic... cand m-oi vedea intr-o atare situatie, oi vedea eu cum oi proceda...
Noi (eu si cu brotherelu' meu) nu am fost niciodata motivati material drept recompensa pentru a face ceva sau a ne comporta intr-un anumit mod... Asa ca imi propun sa nu fac chestia asta cu copilul (copiii) mei. Sper sa le pot insufla un soi de simt al responsabilitatii astfel incat sa nu trebuiasca sa le cumpar ceva pentru ca au facut ceva care e normal sa faca. Daca nu, i-oi da pe mana bunicilor, ca se pare ca s-au priceput.
Poate ca o recompensa de genul: mergem la zoo sau la KidsLand as fi dispusa sa acord... Vreau sa le iau dulciuri si jucarii pentru ca asa simt, nu vreau sa o fac avand senzatia ca e un troc...
Dar, dupa cum spuneam... om vedea la fata locului. _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 31 10 2007, 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da cuma, dupa cum spuneam  _________________ "Libertatea suprema a fiintei umane, este alegerea atitudinii, indiferent de circumstante.
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 31 10 2007, 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dana, Monica are o tona de jucarii. Dulciuri cumparam, normal, dar incercam sa mancam cu masura.
Problema este ca isi gasea tot soiul de scuze ca sa nu salute. De exemplu mi-a zis cand i-am reprosat ca nu a salutat un vecin ca nu-l cunoaste. Eu am intrebat-o cum de nu-l cunoaste, ca doar il vede in fiecare zi si ea cica "pai nu stiu cum il cheama" Si alte de-astea in diverse situatii ca doar o duce capul la tot soiul de explicatii. Si eu ma cam saturasem sa tot argumentez la nesfarsit pe diverse teme asa ca am recurs la chestia asta cu motivarea
Acum suntem la faza cu "estri cuminte toata saptamana si wee cumparam o jucarie"
Momentan asta functioneaza, asa ca ma adaptez dupa ce functioneaza, pe principiul ca important e rezultatul.
Eu cred ca foarte multe chestii depind si de firea si felul copilului si ca trebuie si ca parinte sa te mai adaptezi din mers, fara a renunta totusi la principiile de baza.
De exemplu la fi-mea nu merge deloc motivarea negativa. Adica daca o critici la ceva (azi nu ai fost foarte atenta la dansuri, nu ti-a reusit pasul de jive - de ex) renunta cu totul la activitatea respectiva (si am avut o saptamana de caraieli ca ea nu mai vrea la dansuri desi in general ii place mult si e si foarte buna ). Singura modalitate de a o face sa continue o activitate este motivarea pozitiva (sigur ca poti sa faci asta foarte bine doar tu esti desteapta/buna/frumoasa/etc/etc) _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004 Mesaje: 4217 Locatie: Iasi
|
Trimis: Vin 02 11 2007, 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Sorana, nu stiu cum o motivati sau nu o motivati, insa Monica e o scumpa si o dulce!! O fetita minunata... in prezenta noastra era ceva mai sfioasa, ce-i drept, insa probabil ca nu ne cunostea. S-o pupi din partea mea, cel putin la fel de dulce pe cat este ea.
Cuma, las' ca ajungem la momentul cu pricina si om vedea noi (doar am spus ca afirmatia e pur teoretica ) _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
|