CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Locuri de vizitat si activitati de facut
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mie 28 01 2009, 9:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu am stiut unde sa intreb, asa ca intreb aici Smile

Cum pot afla daca copilul este talentat la un instrument muzical? M-am gandit sa gasesc o scoala de muzica care face mai mult decat pian si sa il dau la toate instrumentele cate 2 luni fiecare. Si apoi sa imi zica profesorii daca este intr-adevar talentat sau nu, si copilul sa zica ce ii place. Dar ca sa aiba clienti si sa faca bani cred ca fiecare in parte va spune lasa-l la mine ca e talentat....! El e fascinat acum de chitara electrica Very Happy Si ii place mult muzica. Nu mi-am dat seama daca sa o cante sau sa o danseze. Ambele. Laughing
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mie 28 01 2009, 1:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laura nu prea merge cum vrei tu Very Happy
Cica la varste mici doar pian. De exemplu la chitara ii primeste de la minimum 10 ani.
Si in plus nu zice nimeni repede "e ceva de capul lui" sau nu. Monica a facut pian din octombrie pana in decembrie, apoi a scumpit prea tare profu' asa ca acum probabil o voi duce la altcineva. Perioada minima dupa care ai ceva "feed back" de la prof e de 6 luni. In cele 3 luni cat a facut Monica a invatat notele, cheile, portativul. Avea teme de scris pe caiet ... deci mai mult un fel de bastonase Very Happy , a invatat sa-si tina mana pe pian, sa identifice clapa aferenta notei, sa apese cu pauze (patrimi, doimi), respectiv sa cante un cantecel de o linie pe portativ si 3 note Very Happy . E mai mult o chestie mecanica, identifici pe portativ ce nota e si apesi clapa respectiva. Practic nu iti zice profu e talentat sau nu, conteaza sa exerseze mult si sa ii placa, aia cu daca are sau nu talent cica mai tarziu ....
Acuma ce sa zic, sar putea sa fie si o tactica a profesorilor de a castiga bani, eu sunt complet afona si nu-mi dau seama .....
Una peste alta eu o sa mai fac o incercare cu Monica cu pianul cu o profesoara si voi vedea daca ii place sau nu. Ca deja mi-e clar ca nu-ti zice nimeni daca are talent sau nu ...
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 28 01 2009, 1:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu, talentul daca exista se vede la cum se prosteste copilul cu instrumentul respectiv. Si sincer nu vreau sa invete sa cante dupa partituri, ci doar sa cante daca ii place. Sa compuna, sa imite, sa faca ce vrea numai sa ii placa.

In ceea ce priveste pianul, am fost chinuita de parinti cand eram mica timp de 4 ani. Nu cred ca in 4 ani nu isi dadea nimeni seama ca nu imi place. Mai ales cand plangeam si ziceam ca vreau la chitara si nu la pian...dupa cateva luni de chin.

Nu vreau sa fie tocilar sa stie sa citeasca partiura, vrea sa simta ritmul si sa il poata reda. Sincer eu ma gendeam la chitara sau tobe (mai masculine, chiar daca e mic) Very Happy
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Mie 28 01 2009, 4:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laura, sa inteleg ca viitorul muzician are cui sa-i semene?

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 28 01 2009, 5:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, sper sa semene cu mine, dar doar la genurile muzicale ascultate. In rest daca am facut 4 ani ceva ce doream cu ardoare sa NU fac, nu imi dau seama daca am sau nu ureche muzicala. Daca nu o faceam de placere ci mecanic, chiar nu stiu cat talent aveam ascuns in mine.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 29 01 2009, 12:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Atunci Laura - problema ta e sa gasesti un profesor ....
Cred ca si problema mea e tot asta.
In fine eu o incerc pe d-na al carei nr. il am deja. Daca nu merge nu mai incerc altceva pana nu face 10 ani - si apoi mergem la chitara Very Happy
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 05 02 2009, 2:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laura ce-ai mai facut? Ai gasit ceva?
Noi mergem sambata la profa de pian. Pana acum n-am izbutit sa ne suprapunem programul Very Happy
La tel e foarte draguta dar pare si foarte ocupata.
Dau raportul dupa prima lectie sambata Very Happy
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Mar 24 02 2009, 12:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Diana merge din octombrie 2008 la un curs de dans sportiv de care este foarte incantata!

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 22 06 2009, 7:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hai ca n-am mai dat raportul de multa vreme.
Cu pianul adica. Fi-mea e foarte incantata si de profa si de pian.
Dar ... nu repeta deloc. Eu nu pricep deloc cum vine asta - imi place de mor dar nu vreau sa exersez.
Oricum nu are deloc - deloc rabdare.
Una peste alta - important e ca ele se inteleg si ca Monicai ii place Very Happy
Ca altceva ce sa mai zic Laughing
Doamna o pupa (la propriu) daca repeta - si atunci cand repeta face cam 5-10% din ce zice doamna ca ar trebui sa faca .... Asta o fi talentul? Muncesti 5% din ce trebuie si iese bine? Habar n-am ....
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 09 12 2009, 7:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intre timp fi-mea s-a lasat de pian. Din cand in cand Laughing mai merge la dansuri dar si acolo a schimbat clubul. Asta dupa ce a trecut printr-o perioada in care a facut patinaj.
Probabil o sa-i caut prof de chitara si canto peste vreo 2 ani ca deocamdata nu-s in stare de activitati extra Very Happy
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 09 12 2009, 9:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Andi face tenis. Ii place ca face niste jocuri de miscare, nu musai tenisul. E ciudat pentru noi, ca ne blocheza 2 seri pe saptamana. Eu stau cu el sa stau la barfa cu una din mamici, rar mai il lasam singur ca sa facem piata. Insa nu putem iesi pe undeva.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 10 12 2009, 6:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Miercuri 16 decembrie ora 17.00 la Muzeul de Arta sala Amfiteatru:

Ne face o mare placere sa va invitam, cu mic cu mare, si anul acesta la Sarbatoarea Bradului de Craciun. Miercuri, 16 decembrie, orele 17:00, in sala Auditorium a MNAR (Str. Stirbei Voda 1-3), sunt asteptati la eveniment toti copiii alaturi de parinti si bunici.

Atractia inedita a serii o reprezinta o piesa de teatru cu marionete, interactiva, bazata pe binecunoscuta „amintire” a lui Ion Creanga, Pupaza din tei. Cu aceasta ocazie, spectatorii se vor intalni cu numeroase personaje si vor (re)descoperi, in miniatura, obiceiuri si costume populare romanesti. In distributie, Violeta Mitescu si Mariana Clita; scenariul si regia, Cristian Mitescu.

Iar ca de fiecare data, Mos Craciun va veni incarcat cu surprize atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari: bradul impodobit, cozonac, vin fiert, ciocolata calda, ceai si bomboane.
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Dum 13 12 2009, 1:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Matei face aikido si dans sportiv. La aikido tocmai a primit centura alb cu galben (si eu, care speram sa renunte, de unde Rolling Eyes ), la dans are serbare vineri. Luni, miercuri vineri aikido, marti si joi dans. Miercuri are si engleza. Deci, Laura, se poate si mai rau. Laughing Ieri m-a anuntat ca vrea si tenis de camp. Numai daca renunta la ceva il dau si la tenis, ca nu ne-ajung orele dintr-o saptamana ca sa le faca pe toate trei.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 19 02 2011, 10:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acum si noi stam rau cu timpulsi cred ca va fi din ce in ce mai rau.
Acum Monica face badminton teoretic de 3 ori pe saptamana (practic mai chiulim), engleza (o data pe saptamana) si am renuntat la chirtara din lipsa detimpsi suprapunere de program cu proful. Totusi as vrea (si ea vrea) sa reluam chitara dar poate dupa ce ne mai potolim un pic cu concursurile scolare.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 08 05 2011, 5:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La Nuit des Musées | Museums' Night
14 Mai 2011
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a șaptea ediție. Evenimentul este patronat și anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei și, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat Nopții Muzeelor în anul 2009.
Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, instituite de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), care are loc pe 18 mai. În anul 2011 Noaptea Muzeelor este pentru prima dată patronată oficial și de ICOM.
Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în România și asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc în anul 2011 evenimentul. Mai multe detalii la
http://nuitdesmusees.culture.fr. si http://www.noapteamuzeelor.ro/noaptea-muzeelor/bucuresti/
În România, peste cincizeci de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.
Noaptea muzeelor în București:
În noaptea de 14 mai 2011, muzeele bucureștene își așteaptă vizitatorii la expoziții, spectacole de muzică, dans, teatru și film, proiecții și evenimente speciale interactive.
Noaptea muzeelor în București
Muzeul Aviației
Muzeul de Artă “Vasile Grigore” – pictor și colecționar
Muzeul Bellu
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”
Muzeul Municipiului București
Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Național de Artă Contemporană
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Național al Literaturii Române
Muzeul Național de Geologie
Muzeul Național „George Enescu”
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Anaid Art Gallery
Centrul Cultural Art Society
LC Foundation
Muzeul Național Cotroceni
Muzeul Labirint (Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și Muzeul Național al Țăranului Român)
Fundația Culturală Greacă din București
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4
Pagina 4 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum