| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
danielac Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004 Mesaje: 1971 Locatie: BRASOV
|
Trimis: Joi 25 10 2007, 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| diana99ndd a scris: | Imi amintesc ca pe vremea cand fiemea era in clasa a4-a,avea un preot care preda religia care pur si simplu era obsedat sa le puna mana fetitelor pe piept ca sa demonstreze ca totul e real si nu in imaginatia elevelor,invatatoarea a stat pitita in ultima banca si a participat la ore.Nu va spun ca s-a lasat cu scandal mare si mers la inspectorat si asa au scapat de el !!!! |
wu oribil! la clasa a IV-a? pai ala merita impuscat.... |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 01 11 2007, 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Problema noastra este ca Dumnezeu si Biserica sunt de cele mai multe ori confundate cu oamenii si neputintele lor.
Este foarte adevarat ca ei sunt interfata bisericii oarecum dar sunt oameni inainte de toate.
Inainte "preotul satului" era "capul intelepciunii"...timpurile sau schimbat si toti cei ce fac o facultate de teologie, cu putina bafta si "pile" pot ajunge sa "pastoreasca" oameni.
Noi trebuie sa ne cautam preot dupa sufletul nostru nu sa cautam defecte si sa invinovatim biserica pentru faptele unr oameni (asta in cazul in care simtim nevoia normal )
Un om de proasta calitate nu ar trebui sa predea nimic cu atat mai putin religie...dar asta este problema esentiala a invatamantului romanesc...si a noastra, a romanilor in general...CALITATEA OAMENILOR _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 06 03 2008, 2:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Iata si scandalul mediatic pe tema asta
Cand am deschis subiectul nu stiam ca in manualele de religie Dzeu este prezentat ca un mos razbunator care iti trage scara sau te impinge in fata masinii.
Si mie mi se parea ca religia ortodoxa e o religie toleranta, care promoveaza iubirea si pacea ..... si ca singura problema o constituie calitatea oamenilor din biserici (cum zicea adminutza). Dar iata ca si la "nivel mare" (ma refer la lideri ai bisericii) se promoveaza intoleranta si pare ca se vrea instituirea unei imagini de razbunator si rautacios pentru Dzeu in locul uneia de iubire si toleranta ...
De ce oare slujitorii bisericii nu incearca sa-i atraga pe tineri si copii ... pentru ca mie mi se pare ca impunand credinta tot ce izbutesti este sa-i indepartezi pe oameni. Sau poate ca asa sunt eu ... am oroare de impuneri (probabil din cauza comunismului, ca se incerca sa mi se bage in cap tot soiul de chestii cu care nu puteam fi de acord).
Serios mie mi se pare acum ca biserica se comporta cam cum se comporta "partidul" pe vremuri. Crezi, nu crezi, vrei nu vrei, asa facem ca asa zic eu. Hmmm......
Imi amintesc o scena ... aveam 12 ani, eram "comandant de detasament" si era Sfantul Nicolae. Aveam 3 Nicolete in clasa. Si au indraznit sa o serveasca pe secretara de partid (care era profa de desn) cu bomboane. Mama, ce scandal a facut ... ca avem cravata rosie la gat si credem in prostii, etc. M-a sculat pe mine in picioare sa ma chestioneze daca cred in Dzeu si ca partidul, bla, bla. Stiu ca i-am raspuns ca nu e obligata sa manance bomboana aia daca nu vrea dar ca nu pricep motivul scandalului si ca nu vad care-i problema ..... eram niste copii .. ce stupizenie ....
Si ma gandesc ca acum e pe dos, ti se baga pe gat Sfintii ...
Si eu parca vad asemanarile indoctrinarii ....
Poate totusi ma insel, spuneti-mi voi ca mi se pare.
Spuneti-mi ca am castigat ceva prin caderea comunismului, dreptul la opinie si credinta. Spuneti-mi ca nu sunt obligata (ca mama mea) sa ii spun copilul "Shhhh, taci din gura ca daca ne aude cineva ....."
Ai mei au avut mult de sufeirt din cauza partidului - bunicii (tatii parintilor mei) in inchisori, pe mama n-au primit-o in partid din cauza "dosarului", bunica a lucrat la canal, etc. Si eu am crescut cu "mama, dar nu poti sa dai la drept, imi pare rau, dar nu-ti vor accepta dosarul" si diverse probleme pe care le aveau parintii din cauza "dosarului".
Spuneti-mi ca e liber copilul meu sa creada sau sa nu creada .... sa respecte sau nu sarbatorile religioase (uneori tare similare cu ale partidului - sau asa vad eu?) .....
Si spuneti-mi ca mi-am castigat dreptul de a zice "eu nu apartin unei religii" fara ca invatatoarea sa imi zica "nu se poate, TREBUIE sa aveti o religie, e obligatoriu". Ei bine NU VREAU! Of, cum o inteleg pe mama acum .... si cum parca ma vad spunandu-i copilului "shhh, mama, acasa vorbim de teoria evolutionista, dar la scoala n-avem voie, ne prefacem ca zicem ca ei si credem ca noi, dar sa nu zici, e secretul nostru"
Si ma intreb care e sansa sa apropie copii de religie asa? Cam cum m-au apropiat pe mine de doctrina comunista as zice ....
 _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Joi 06 03 2008, 6:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tare greu imi e acum sa nu invinovatesc biserica pentru faptele unor oameni.
Cand stiu ca trebuie sa-mi dau copilul la scoala si ca nu vreau sa faca religie la scoala si ca "politica" scolii e sa nu accepte cereri de retragere de la orele de religie.
Eh, om trece noi si peste asta. Cumva. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
PAPATYA Parinte incepator

Data inscrierii: 06/03/2008 Mesaje: 93 Locatie: medgidia-constanta
|
Trimis: Joi 06 03 2008, 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu stiu daca m-as fi gandit la acest subiect inca mai ales ca bebe are abia2 ani,dar acum....noi suntem musulmani deci banuiesc ca noi intram la capitolul ne luam ``scutire``de la...muftiat sau se face si religia islamica in scoli?nu stiu ce sa zic dar as prefera sa invete de la mine si nu de la altii aceste lucruri. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Joi 06 03 2008, 11:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca trebuie sa-mi cer scuze pentru mesajul prea vehement. M-am enervat ..... si n-ar fi fost cazul sa "rabufnesc" aici
Scuze. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Sam 08 03 2008, 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar se pot actiona oricand in instanta...stiu ca s-a mediatizat un caz cu un parinte care a dat in judecata inspectoratul scolar local pentru ca aveau afisate icoane in clasa. Si a castigat. Iti dai seama ca a obliga copilul sa faca ora de religie e si mai grav. _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mar 11 03 2008, 4:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sorana, eu daca as avea palarie, mi-as scoate-o in fata ta, pentru cele spuse in mesajul de mai sus!
Pe langa cele spuse de tine, mai sunt o gramada de spus, dar nu e locul aici! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 12 03 2008, 12:10 am Titlul subiectului: |
|
|
A castigat teoretic Laura. Adica a castigat in instanta si ... MEC a zis ca ei vor sa puna icoane si nu le pasa de instanta.
Deci a castigat in instanta, dar icoanele sunt tot acolo. Asa ca nu a castigat de fapt nimic.
Traim in Romania .... vorba lui Mircea Badea. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 12 03 2008, 6:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vezi, de aceea depinde de noi, parintii, cum ne educam copiii, cum le punem bazele cele mai solide.
Repet, Lexi merge la gradinita catolica. E drept, nu se compara cu una ortodoxa, dar tot... religioasa este. Culmea, daca pot sa spun asa, este ca suntem foarte, foarte multumiti de aceasta gradinita. Surorile/ maicutele sunt ca niste ingeri de bune si de drepte.
Insa, bazele le punem acasa, acasa discutam totul, stiintific... sunt asa multe de spus aici!
Ce daca sunt icoane in clasa? la fel de bine ar putea fi niste tablouri. Scandalul ar iesi daca cineva mi-ar obliga copilul sa se inchine la ele.
La catolici este doar crucea specifica, cu Isus. E drept, ei nu sunt asa habotnici.. Si iar ma repet: ar fi asa de multe de spus aici ... |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 13 01 2010, 9:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intre timp am inceput scoala. Am facut cerere sa nu faca religie. Am vorbit cu invatatoarea si i-am zis ca nam nimic impotriva sa stea copilul la ora, doar ca nu vreau sa aiba nota. Am instructat copilul acasa sa nu deranjeze ora ca desi ea n-are nota, ceilalti copii au si trebuie sa fie atenti, etc. Si am zis (mea culpa) ca ea daca vrea asculta, daca nu citeste sau coloreaza in liniste si ca nici ea sa nu deranjeze si nici domnul profesor n-o va deranja.
Ei bine domnul profesor s-a apucat s-o chestioneze ... si probabil a deranjat-o si tonul vocii. Copilul cica a intrebat d-nul profesor cine nu face, ea a ridicat mana si apoi a intrebat-o ceva cu un cuvant pe care ea nu-l stie si a zis ca nu stie dar ea nu face religie. Apoi d-nul a tot insistat si i-a tot pus intrebari si ea nu stia cuvintele alea si i-a zis iar ca nu face religie (probabil o fi intrebat-o daca e catolica, mulsulmana, etc - evident copilul habar n-avea). In concluzie a venit copilul dupa prima ora de religie si a zis ca ea nu sta la ora e "exclus" sa mai intre la ora
Am vorbit iar cu invatatoarea si a luat-o initial in cancelarie ... acum s-a rezolvat super bine in sensul ca Monica asista la o ora de italiana la o clasa paralela in timp ce colegii ei fac religia. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Sam 16 01 2010, 9:53 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ce rezolvare faina s-a gasit! Excelent! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 22 01 2010, 5:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sorana, tocmai m-ai scos dintr-un impas :).
Intre timp si noi am inceput scoala si, cum Dumnezeu le aranjeaza pe toate cum stie EL mai bine, Alexa nu este la scoala catolica. Din fericire!!!!
Nu avem alta problema la scoala decat... ora de religie. Copila este oripilata de ce se invata la aceasta ora si de modul in care doamna ii ameninta ca daca nu stau cu mainile la spate sau nu se inchina corect, ii pedepseste Dumenzeu!!!!.
Am primit acceptul directoarei sa nu mai frecventeze ora, fara probleme si fara sa fie notata, insa dilema mare era ce sa facem, pentru ca este a treia ora, imediat dupa are ora de sport. Si nu putea sa piarda ora de sport. Am sa vorbesc cu doamna invatatoare sau cu doamna secretara sa o tina cu ele in ra aia. Saru mana mult de idee. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|