CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Obiceiuri sau superstitii? Cat de importante sunt pentru voi

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Obiceiuri de pe la noi...si de pe la altii!
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mie 04 07 2007, 11:35 pm    Titlul subiectului: Obiceiuri sau superstitii? Cat de importante sunt pentru voi Raspunde cu citat (quote)

Chiar sunt curioasa voi cum considerati obiceiurile si cat le respectati? Noi (eu si sotul) le consideram mai mult superstitii. Ne distreaza vazute la altii dar nu le respectam.
De altfel preotul nostru pe care l-am intrebat inainte de botez ce ar trebui sa facem ne-a zis ca din punctul de vedere al bisericii trebuie sa avem o lumanare, restul sunt obiceiuri populare, fara legatura cu biserica si religia.
Bine, in cazul nostru la botez am avut si o cadita noua, pe care n-am mai folosit-o ulterior, ca am facut botezul acasa si cristelnita avea 80 kg deci n-o puteam aduce Laughing Si apa sfintita din cadita am varsat-o la un pom, afara, dupa botez.
Am fost acum vreo 3 ani nasii unui cuplu care a facut nunta in Dorohoi, jud. Botosani si acolo am vazut o gramada de obiceiuri de care habar n-aveam. De exemplu ne-a pus preotul sa punem bani sub cele 4 colturi ale covorului din biserica pe care stau mirii si nasii Rolling Eyes Iar la restaurant, la finalul petrecerii au venit chelnerii cu un tort pe care sa-l plateasca nasul (un fel de bacsis pentru chelneri) - tortul asta trebuia negociat adica ei ziceau o sauma, nasul alta, etc. Noua ni s-a parut chiar aiurea ca se oprise muzica si era chiar penibil asa ca sotul meu a platit repede cat au zis aia si s-a continuat petrecerea Rolling Eyes
Voi ati patit chestii de-astea?
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Joi 05 07 2007, 11:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Uite de aia e bine sa pui lucrurile la punct (la punctul tau de vedere Laughing ) cand te cununi sau cand cununi. Very Happy

Pe mine cel mai tare ma distreaza cand e nu-stiu ce sarbatoare la care nu se spala....mai zic babele ca sa nu te speli nici tu Shocked Pai si ce faci?! Mirosi urat pana se termina sarbatoarea ?! Si chiar si rufe...ca doar nu depui tu munca, ci masina...si care e "pacatul" mai mare? Sa ai rufe murdare si sa fii murdar, sau sa te ingrijesti?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Joi 05 07 2007, 12:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu sunt total pe langa cu religia (cred ca am mai spus). Eu nu pricep deloc care e legatura intre Dumnezeu, credinta in el si munca depusa in anumite zile (sarbatori). Adica de ce te-ar indemna Dumnezeu sa nu muncesti? Sau de ce nu i-ar place ca muncesti?
Si la chestia cu posturile am ceva neintelegeri. Adica stiu persoane care tin post dar fumeaza. Pai din punctul meu de vedere post ar fi o zi fara cafea si fara tigari. Ca ideea e sa te abtii de la ceva ce faci in mod obisnuit. Vreau sa zic ca n-ar fi nici un efort pentru mine sa mananc o zi doar legume si fructe dar ar fi un mare efort sa nu fumez. Si atunci care e postul si care e de fapt rolul lui?
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Obiceiuri de pe la noi...si de pe la altii! Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum