CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Macinicii

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Retete culinare
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Mar 26 06 2007, 11:54 am    Titlul subiectului: Macinicii Raspunde cu citat (quote)

roxanica-mamica
Moderator

Data inscrierii: 03/12/2003
Trimis: Mie 03 03 2004, 10:31 pm Titlul subiectului: Macinicii

--------------------------------------------------------------------------------

yumi-yumi ! Eu i-am cumparat . Voi ? :P

Cristina
Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 03/02/2004

Trimis: Mie 03 03 2004, 10:41 pm Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

Abia astept ca nu mai pot ,(ooooffff si mai sunt cateva zile :( ) dar o las pe mama (soacra ),ca oricum ea stie mai bine ca mine

roxanica-mamica
Moderator

Trimis: Mie 03 03 2004, 10:49 pm Titlul subiectului:

eu stiu cel mai bine ...... sa ii mananc !

Theodora
Moderator

Data inscrierii: 24/12/2003
Trimis: Mie 03 03 2004, 11:24 pm Titlul subiectului:

Eu vreau o mamica care stie,sa-mi spuna cum sa-i fac!!!
Stiu ca trebuie scortisoara,nuca,mi-aduc aminte ca acasa la mama aveam un instrument ca un 8 (opt) si taiam mucenicii in casa si erau asa de buni si mirosea asa de frumos casa!!!
Hai,cine i-mi sare in ajutor???

adita
Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003
Trimis: Joi 04 03 2004, 12:22 am Titlul subiectului:

Tu vrei sa faci coca singura? Pai ai acolo cu ce sa-i tai? Chiar, la greci exista obiceiul asta?

Theodora
Moderator

Trimis: Joi 04 03 2004, 12:29 am Titlul subiectului:

adita a scris:
Tu vrei sa faci coca singura? Pai ai acolo cu ce sa-i tai? Chiar, la greci exista obiceiul asta?
Da,vreau sa fac coca singura,fac eu foi de placinte,dar o amarita de coca de mucenici!!!
Cu taiatul e o problema,dar sigur pot gasi o solutie,o sa caut prin magazine ceva forme de taiat,sigur voi gasi ceva!!!

Cit despre acest obicei la greci,nuuuuuu...cred ca e ceva specific romanesc!

Raluca Megles
Parinte experimentat

Data inscrierii: 08/12/2003
Trimis: Joi 04 03 2004, 10:28 am Titlul subiectului:

Draga Theodora, daca nu ai aparat pentru forma, fa-i cu mina. Oricum, iti garantez ca mucenicii tai facuti in casa vor fi mai buni ca ai nostrii cumparati. Nu stiu de ce, dar eu am incercat amblele variante si cei facuti in casa sint mai buni. Poate-i pui un pic la cuptor dupa ce se usuca ca sa prinda o usoara aroma de copt.
Eu mi-as dori sa-i fac, mai ales ca am si aparat dar stau asa rau cu timpul .. poate reusesc in weekend. Am observat ca mucenicii facuti proaspeti in casa (cu 1-2-3 zile inainte) nu se sfarma asa de rau ca cei cumparati care sint in mod sigur facuti cu 1 luna cel putin inainte . Cred ca asta-i singura explicatie.
Reteta cica e simpla dar depinde de gust. Sotul meu, ma pune sa pun nuca putin la fiert. Adica nu doar sa o adaug la sfirsit dupa ce am inchis focul ci sa o fierb si pe nuca un pic cu mucenicii. Mama mea nu facea asa. Arunca nuca la sfirsit dupa ce stingea focul. Restul ingredientelor se pun dupa gust.
Aoleo .. abia astept !!!

------------------------------------------

adita
Moderator

Trimis: Joi 04 03 2004, 10:46 am Titlul subiectului:

Nici noi nu punem nuca la fiert, ca sa nu prinda zeama o culoare prea inchisa si urata.
Da de mucenici moldovenesti ce ziceti? Eu as face, dar o sa fiu plecata de acasa, asa ca raman tot la astia cu zeama, pe care o sa-i faca bunica

Geanina-Luminita
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

Trimis: Joi 04 03 2004, 10:50 am Titlul subiectului:

Noroc ca face soacra mea ( foarte, foarte buni si gustosi), ca eu am cumparat mereu, dar nu mi-au placut, desi pusesem si scortisoara si nuca ( zeama era buna, dar mucenicii... si tot la ea am ajuns sa mancam :P

admin
Site Admin

Trimis: Joi 04 03 2004, 11:15 am Titlul subiectului:

Eu nu am timp sa fac dar mamele fac amandoua asa ca... Soacra mea e moldoveanca asa ca face din cei moldovenesti.., mama insa face si din cei moldo si din cei fierti, ambii sunt deliciosi....
Theo o intreb pe mama si iti spun ...(sper sa nu uit ca tot asa am zis si cu budinca de gris si...scuze, dar ajung mai rar acum pe la mama si se mai intampla sa si uit...sunt aiurita ...v-am mai spus)

adita
Moderator

Trimis: Joi 04 03 2004, 1:09 pm Titlul subiectului:

Coca e simpla de tot: apa, sare si faina, in functie de cata compozitie vrei sa faci. Ii intinzi, ii tai (cred ca la o adica merge sa faci niste suvite subtiri de coca si sa le dai forma de opt), ii pui la uscat (eventual la cuptor). Pe urma ii fierbi in apa cu sare, scortisoara, coaja rasa de lamaie si eventual nuca (dupa cum spuneam mai sus noi nu punem nuca la fiert, ca se inegreste zeama).

Trimis: Joi 04 03 2004, 1:14 pm Titlul subiectului:

da puneti nuca nu?
Mie cel mai mult imi place nuca de la cei fierti, o adun de pe deasupra ....yum, yum..

adita
Moderator

Trimis: Joi 04 03 2004, 3:06 pm Titlul subiectului:

Sigur ca punem nuca, chiar multa, dar direct in farfurie

Raluca Megles
Parinte experimentat

Trimis: Joi 04 03 2004, 3:15 pm Titlul subiectului:

Asa ii face si mama mea cum zice Adita, dar sotul meu a fost invatat sa se fiarba nuca un pic (chiar daca ia intr-adevar o culoare mai galbuie). Ce de metode pentru un soi de mincare care se face 1 data pe an si care pina la urma e atat de banala....
-------------------------------------
adita
Moderator

Trimis: Joi 04 03 2004, 3:40 pm Titlul subiectului:

da mie imi place taaaare mult si imi pare rau ca se face doar o data pe an. si daca fac de mai multe ori ce-i

admin
Site Admin

Trimis: Joi 04 03 2004, 5:04 pm Titlul subiectului:

Noi punem nuca inainte de a da ultimul clocot, sa fie un pic oparita...chiar daca isi schimba o idee culoarea...gustul conteaza...

Cristina
Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 03/02/2004

Trimis: Joi 04 03 2004, 7:00 pm Titlul subiectului:

E clar daca mai citesc subiectul asta pana pe 9 mor de tot

P.S Mai devreme nu se pot face

----------------------------------------------------------------------------------
adita
Moderator

Trimis: Vin 05 03 2004, 12:38 am Titlul subiectului:

Ma iertati, abia acu mi-am dat seama ca n-am scris ca se pune si zahar la fiert

Raluca Megles
Parinte experimentat

Trimis: Vin 05 03 2004, 10:08 am Titlul subiectului:

Io, de exeplu, o sa-i fac in week-end. Ca sa fiu sigura pentru ca trebuie sa fierbi la ei o gramada si mi-e teama ca nu o sa am timp luni seara. Cred ca nu e o asa mare tragedie ca doar nu vorbim de paste sau de craciun unde ok, faci bradul in seara de ajun samd..
Asa ca dragele, POFTA BUNA ...
------------------------------------------------------
roxanica-mamica
Moderator

Trimis: Vin 05 03 2004, 10:34 am Titlul subiectului:

Cristina a scris:
P.S Mai devreme nu se pot face ? oops:

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
admin
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Mar 26 06 2007, 12:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

paula
Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005
Trimis: Joi 09 03 2006, 1:14 pm Titlul subiectului:

ia uite ce am gasit! ce bine! nici n-am stiut ca le zice si macinici
Ieri seara am facut si eu mucenici si m-am gandit sa va arat si voua ce mi-a iesit si sa va dau reteta de mucenici moldovenesti.

Deci, mai intai reteta:
1 kg faina, 100 ml ulei, 5 oua, 600 g zahar (din care opresti 250 g pentru sirop), 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lamaie (de fapt doar coaja), 400 ml. lapte, miere pentru uns pe deasupra, aprox. 250 g nuca macinata, un praf de sare, esenta de vanilie sau de lamaie si 100 g margarina, 2 pachetele de drojdie uscata sau doua cubulete mici de drojdie,

Se dizolva drojdia in putin lapte cu zahar. Se toarna in adancitura pe care o faci in faina, presari putina faina deasupra si lasi sa dospeasca. Daca maiaua creste inseamna ca si aluatul va creste. Dupa ce a crescut se adauga restul ingredientelor (mai putin mierea si cele 250 g zahar pentru sirop ) Se framanta bine de tot, pana nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de frig, pana isi cam dubleaza dimensiunile (aprox. 1 ora si jumatate, dar daca e nevoie chiar mai mult). Cand a crescut iei cate o bucata si faci suluri lungi si dai forma cifrei 8.
Se unge tava cu ulei si asezi in ea mucenicii pe care ii ungi cu ou batut. Se aprinde cuptorul si lasi tava cu mucenici, deasupra, pentru ca acestia sa mai creasca dupa care se baga la cuptor.

Cand s-au rumenit ii scoti din cuptor si ii insiropezi.

Dupa aceasta se ung cu miere si se presara deasupra nuca macinata.

Pofta buna!!!

Bibicutza
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 29/09/2005
Trimis: Joi 09 03 2006, 1:18 pm Titlul subiectului:

Paula nu pot sa vad pozili!!!!! vreau sa le vad!!!!!repede repejor ca ma scurg si ma deshidratez de pofta!

paula
Moderator

Trimis: Joi 09 03 2006, 1:25 pm Titlul subiectului:

oare nici acum? eu de ce le vad ?

Bibicutza
Cel mai tare parinte

Trimis: Joi 09 03 2006, 1:31 pm Titlul subiectului:

POK! nu stiu...poate numai eu nu le vad hmmmmmmm urata treaba...cre ca e semn de sus sa-mi pun pofta in cui!

paula
Moderator

Trimis: Joi 09 03 2006, 1:41 pm Titlul subiectului:

gata, acum chiar ca trebuie sa se vada, sper

Bibicutza
Cel mai tare parinte

Trimis: Joi 09 03 2006, 1:43 pm Titlul subiectului:

uaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! super Paula!!!!!!!!!!!!!!!

Theodora
Moderator

Trimis: Joi 09 03 2006, 5:36 pm Titlul subiectului:

DECI:

In primul rand multumesc Elenei din Suedia pt reteta si sfaturi

Am pus un cup plin de faina si inca putin apoi...cam 200gr sa zicem,sare si apa strop cu strop pana am avut o coca destul de groasa dar usor de lucrat...nu pot sa spun cantitatea..
Cand coca a fost gata am taiat bucatele mici pitici ca in poza

am intins mici macaroane si apoi le-am facut opturi...

Le-am pus pe tava si le-am dat la cuptor cam 10 minute la foc redus...doar cat sa se usuce sa nu mai fie umede...

Azi dimineata,am pus o oala pe foc cu apa(nu am masurat,dar nu prea multa,oricum scade si eu am completat din cand in cand cu apa calda din ibric),4-5 linguri de zahar,zeama de la o lamaie mica rau,un plic de zahar vanilat si lemn de scortisoara(optional)...

Cand a dat in fiert,am pus macinicii...mi-au iesti aproape 200 gr uscati

Au fiert cam o ora la foc potrivit...va orientati fiecare...in functie de aragaz...apoi am pus in oala nuca macinata mai mare si inca putina scortisoara praf...
Altii prefera nuca si scortisoara in farfurie...deci e optional...

Asta a fost........

Bun,dar nu ca la mama...parca ceva lipsea...mana ei,desigur!

ana c
Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 17/02/2004
Trimis: Vin 10 03 2006, 9:11 pm Titlul subiectului:

eu, moldoveanca fiind, desigur ca fac sfinti, asa se cheama la noi, moldovenesti . nu stiu sa va spun reteta, ca nu am mai facut de citiva ani, dar aluatul se face ca la cozonac, cu oua, lapte, zahar. se lasa la crescut si apoi se iau bucati, se lungesc ca pe macaroane, se impletesc 2 fire din astea si se lipesc in forma de 8. se coc si cind se racesc se ung cu miere si se presara nuca.
eu din cei care se fierb nu am mincat niciodata Tare curioasa sunt cer gust or avea. se maninca cu tot cu zeama in care au fiert? se maninca calzi?

paula
Moderator

Trimis: Mar 14 03 2006, 1:12 am Titlul subiectului:

Draga Ana, eu ardeleanca fiind vreau sa-ti spun ca in cei 28 de ani cat am trait in ardeal nu am mancat si nici nu am auzit pe nimeni sa faca macinici sau sfintisori, nici moldovenesti si nici muntenesti. Abia de cand am venit in Bucuresti am aflat de ei si tare buni sunt. Sincer mie nu prea imi plac cei fierti dar cunosc foarte multe persoane carora le plac. Cei fierti bineinteles se manca cu tot cu zeama, pai aia e cea mai buna , are vanilie, are nuca, are scortisoara si cate si mai cate mirodenii. Nu e rea, da' nu ma omor dupa ea. Se poate manca bineinteles si calda si rece, aceasta sa-i spunem asa "supa".
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Retete culinare Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum