| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Kristin Moderator

Data inscrierii: 17/11/2005 Mesaje: 857 Locatie: DE
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 10:45 am Titlul subiectului: De ce vrem/avem copii? |
|
|
"Accident" sau programare?
De ce avem/vrem copii? Motivatiile sunt interesante, mi-ar placea sa le impartasim. |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 10:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu am copil pentru ca mi l-am dorit cu ardoare. Si l-am adus pe lume in momentul in care ne-am asigurat confortul necesar, ca sa i-l putem oferi si copilului (acest confort).
Mi-am dorit copilul, ca sa las ceva in urma mea, sa nu ma fi nascut degeaba Un copil pe care il ador si care este lumina mea. |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ca simteam ca trebuie sa ne completeze ceva/cineva. Iar momentul cand s-a intamplat a fost acela cand am realizat ca niciodata nu este "momentul oportun". _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
| Laura a scris: | | Pentru ca simteam ca trebuie sa ne completeze ceva/cineva. Iar momentul cand s-a intamplat a fost acela cand am realizat ca niciodata nu este "momentul oportun". |
Mda, ai pus punctul pe i cu "momentul oportun". Ar trebui sa iau lectii, eu si inca cineva de pe forum |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 11:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu mi-am dorit mereu si inca imi mai doresc.
Am crezut din prima clipa ca un copil ne va face viata mai frumoasa iar eu ma voi simti mult mai implinita. Nu am gresit nici o clipa.
Imi plac enorm copiii.
Cunosc multe cupluri carora li s-a intamplat sa aiba un astfel de "accident" si acum multumesc lui Dumnezeu.
Dupa ce ai un copil, realizezi cat de goala este viata fara o faptura atat de minunata. _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004 Mesaje: 4217 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Of... cum sa zic... ca e un amalgam de motivatii in capul meu...
Ca sa sintetizez: imi doresc copii, pentru ca altfel viata nu ar avea sens. Pentru ca un glas, zambet de copil insenineaza cea mai incruntata frunte, pentru ca avem multe de daruit, iar copilul este destinatarul acestor daruri, pentru ca avem sansa de a lasa ceva de valoare in urma noastra, atunci cand nu vom mai fi.
Dupa trecerea noastra in nefiinta nu luam vilele, masinile, yachturile cu noi... ceea ce ramane este copilul nostru, iar daca reusim sa-l educam astfel incat sa fie cu adevarat OM, atunci putem spune ca nu am trait degeaba pe acest pamant. _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 11:29 am Titlul subiectului: |
|
|
| Kristin a scris: | Ar trebui sa iau lectii, eu si inca cineva de pe forum |
Da bre, IO. Recunosc cinstit...
La teorie suntem forte... practica ne omoara cu zile! _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
ancuza Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006 Mesaje: 350
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ca e ceva din alta dimensiune, e ceva ce nu poti trai decit in momentul cind ai acel ceva, cum sint cei mici care traiesc in lumea lor. Cu alte cuvinte, mari fiind, avem nevoie de o jucarie a noastra, dar una de adevaratelea. _________________ sint un copil fericit |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| La mine a fost programat pentru ca am vrut ca bebe sa vina intr-un anumit comfort,sa-i pot oferi ceea ce are nevoie.Eu una nu as putea sa fac un copil daca as avea bani foarte putini.Nu ma refer la averi,dar cred ca asa e cinstit,ca un copil sa vina pe lume si sa aiba parte de tot ce e necesar ,sa nu se chinuie.Poate sunt rea,dar mereu ma intrebam de ce cei care stau intr-o camera de camin fac cate 2-3 copii...ca sa-i chinuie? Cu ce drept? Un copil e o mare responsabilitate si inafara de caldura sufleteasca trebuie sa-i oferim si altceva.Un copil mi l-am dorit pentru ca viata este mult mai frumoasa avand un bebe,stii pentru ce traiesti,capata un alt sens. |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru cele care au raspuns/vor raspunde...la problema de ce un copil, adica primul: Vreau si eu pareri, unde e cazul, de ce al doilea? _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ca primul sa nu ramana singur pe lume si sa aiba pe cine se baza, dupa ce trec parintii in nefiinta. _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Laura a scris: | | Pentru cele care au raspuns/vor raspunde...la problema de ce un copil, adica primul: Vreau si eu pareri, unde e cazul, de ce al doilea? |
Pentru ca sa se elimine mai usor egocentrismul si egoismul primului copil, si pentru maturizarea lui psihica. |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ai dreptate Fluffy,e important sa ai un frate sau o sora pe care sa te poti baza! Din ceea ce am auzit eu,multi fac al doilea copil pentru ca primul sa nu fie singur sau ca sa aiba o fata si un baiat.Eu ii admir pe cei care au doi copii.In primul rand e o mare responsabilitate.E destul de greu cu un copil,dar cu doi ce sa mai zic...Nu este chiar usor sa te ocupi de cresterea si educarea a doi sau mai multi copii. |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar eu am exemplul acasa: mama mea si fratele ei nu isi vorbesc decat protocolar, de ochii lumii. Si stiu cum se poarta verisorii sotului intre ei, chiar si cei care sunt prin alianta: parca sunt frati, si parca stau in aceeasi casa, asa se ajuta unul pe altul. Iar egocentrism si egoism...puteam sa am si sapte frati  _________________
Andi
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Laura a scris: | Dar eu am exemplul acasa: mama mea si fratele ei nu isi vorbesc decat protocolar, de ochii lumii. Si stiu cum se poarta verisorii sotului intre ei, chiar si cei care sunt prin alianta: parca sunt frati, si parca stau in aceeasi casa, asa se ajuta unul pe altul. Iar egocentrism si egoism...puteam sa am si sapte frati  |
Eu am spus doar asa, la modul general, din "carti". Bineinteles ca e foarte important felul cum sunt educati cei doi copii, daca li se cultiva sau nu concurenta intre ei etc... |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

|
Trimis: Mie 13 06 2007, 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Corect: depinde cum sunt educati copiii.
Eu pentru fratele meu as sari si in foc... si nu glumesc cand afirm asta. _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Intai primul raspuns : accident
Cel mai bun accident din viata mea. Ma intreb cum am putut trai fara Monica atata timp. Acum ar trebui s-o duc 1 saptamana la tara (ar fi bine pentru ea, aer curat, joaca afara toata ziua) dar nu stiu daca o sa fiu in stare sa stau 1 saptamana fara ea.
Al doilea raspuns: Si eu am o sora pentru care as face orice si ne-am ajutat una pe alta si ne ajutam in continuare, dar in copilarie eram groaznice (ne bateam mereu ) dar voi ramane la un copil. Petrec prea putin timp cu Monica si daca l-as imparti la 2 n-ar mai ramane nimic. Nici material nu pot sa zic ca mi-l permit pe-al doilea si nu pot sa fac un copil fara sa fiu sigura ca va avea absolut tot ce-i trebuie si ce-si doreste. In plus eu nu am rabdare deloc si mai si dorm mult. Deci din egoism nu-l fac pe-al 2-lea.  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si daca fratii nu se inteleg? Asa cum nu ma inteleg eu cu al meu. Stiu ca depinde si de noi parintii ca ei sa se inteleaga, dar depinde si de "aluatul" copiilor....
Eu inca am dubii ca voi mai face un copil. Pentru ca as vrea, daca as mai face, sa fie la fel de dorit cum a fost Lexi. Plus ca mai e si partea mateiala. As vrea sa-i pot asigura si celui de-al doilea ce i-am asigurat piticei... Ori... deja sunt prea mult inca 2 asigurari (glumesc un pic, dar ati inteles ideea)
Ultima modificare efectuata de catre Forumista start la Mie 13 06 2007, 5:39 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 5:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. La mine a fost o intamplare dar este cel mai bun si mai frumos lucru care mi s-a intamplat in viata!!!
2. Frate/sora ... hmmmm .... nici nu stiu ce sa zic. Vazand ce se intampla in jurul meu, in familia mea si in cea a prietenilor, am ajuns la concluzia ca sunt foarte putine cazurile in care cei doi frati se impaca cu adevarat si sincer bine. De obicei se mai inteleg cum se inteleg pana mai exista parintii, dupa aceea majoritatea nu mai au nici o legatura unul cu celalalt.
Eu totusi as fi vrut doi, dar sa ii fi facut la diferenta de varsta cat mai mica, ca sa aiba cat mai multe activitati comune. Pe de alta parte, cred ca este mai usor cu doi, cred ca ai mai mult timp pentru tine pentru simplul motiv ca ei au momente cand se joaca impreuna iar tu poti sa te uiti la TV sau sa-ti faci manichiura, o baie sau orice alta activitate numai pentru tine ... intr-adevar este putin mai greu financiar pentru ca intotdeauna cand iei ceva pentru unul trebuie sa iei si pentru celalalt. Parerea mea ... _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
ginalacramioara Parinte experimentat

Data inscrierii: 30/04/2007 Mesaje: 130
|
Trimis: Mie 13 06 2007, 6:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu imi doresc al doilea copil ptr ca sunt inebunita dupa copii si imi doresc din suflet sa mai traiesc odata emotia pe care am avut-o atunci cand l-am vazut prima oara pe Darius , care a venit pe lume dupa 5 ani de tratament Si de ce sa nu recunosc ca imi doresc tare mult o fetita  |
|
| Sus |
|
 |
|