CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Cum ati inceput diversificarea hranei?
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
AndreeaBarac
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 23/03/2007

MesajTrimis: Vin 04 05 2007, 11:25 pm    Titlul subiectului: Cum ati inceput diversificarea hranei? Raspunde cu citat (quote)

Fetelor , am o intrebare pentru voi :Cum si cand ati inceput diversificarea hranei?Ioana mea face pe 7 mai 4 luni.Nu reusesc sa ma hotarasc daca e ok sa incep sa-i dau sucuri , sa nu-i dau......mare dilema.Am auzit fel si fel de povesti.Voi cum ati facut?Pana acum nu i-am dat decat san.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Sam 05 05 2007, 10:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mmmm...4 luni...unii ti-ar zice tinand cont ca alaptezi sa incepi diversificarea la 6 luni....eu personal...parerea mea cand oi mai avea un bebe voi incepe cat mai devreme...de ce?
pt ca pana acum ma lupt cu copilul meu sa pape fructe si piureuri de fructe...de ce...am inceput diversificarea tarziu...si el deja nu mai vroia sa accepte.... Rolling Eyes Crying or Very sad si nu reusesc s ail fac s apape.....
deci parerea mea ca poti s aincepi sa ii dai...suc de mar....lasi cateva zile si dai suc de morcov....si apoi ceva mai concentrat.....
cauta pe forum ca mai sunt subiecte de genu asta....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Sam 05 05 2007, 10:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cauta un pediatru bun si urmeaza-i sfatul. In functie de cat ai alaptat, greutatea copilului, starea generala de sanatate, etc. iti va recomanda cu ce sa incepi diversificarea si cand. Bineinteles ca ii poti "impune" si punctul tau de vedere. Wink
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Sam 05 05 2007, 11:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Corect - dupa sfatul medicului. Daca tin minte bine am inceput cu suc de morcov pe la 4 luni. Intai cateva picaturi, a doua zi o lingurita si tot asa ... cam 4 zile. Cate o leguuma sau un fruct pe saptamana, apoi dupa 6 luni si 2-3 alimente noi pe saptamana. Cel mai bine iti spune un doctor ....
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Mie 23 05 2007, 5:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am auzit ca la bebelusii hraniti numai la san e bine sa incepi diversificarea la 6 luni,in schimb la cei hraniti cu lapte praf la 4 luni se incepe.Normal ca e bine sa intrebi si un medic cam cand poti incepe,insa cred ca asta trebuie sa decizi si tu.Daca mai intri luam legatura sa-ti trimit o carte cu retete pentru bebelusi si acolo scrie mai multe despre cand si cum sa incepi diversificarea.Eu am primit-o de la o prietena si mi se pare destul de buna.
Sus
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Mie 23 05 2007, 9:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Noua saptamana trecuta ne-a facut pediatra din spital o instruire dupa ultimele norme aparute in SUA si Europa... zice ca pana la 4-6 luni se recomanda alimentatia exclusiva la san... cel devreme la 4 luni poti include in alimentatia copilului supa de legume, pireut, mere cu biscuiti, etc - chestii fara aciditate mare... dupa 6 luni poti face si sucuri de fructe (ne referim la cele acide gen citrice) si alte retete pentru copii... Wink

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 24 05 2007, 9:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e Georgi,asa am citit si eu ....
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 03 06 2007, 12:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Noi am fost vineri la control si a zis ca luna viitoare imi zice ce sa incep sa-i dau de papa,ca o sa faca 4 luni.
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 04 07 2007, 4:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pana acum fata nu avea o pediatra fixa ca era pe lista de asteptare,acum are pediatra ei.....iar asta ne-a zis sa asteptam pana la 5 luni macar chiar daca e alaptata cu lapte praf..... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes asa ca nu mai inteleg nimic,acum ii dau doar lapte si ceai.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 04 07 2007, 4:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din ce am constatat eu practic, vorbind cu alte mamici, daca incepi diversificare la 4 luni o faci foarte lent, cate un aliment la 3-4 zile (adica azi suc de morcov, peste 4 zile iaurt peste inca 4 supa) si ii dai cantitati foarte mici, crescand treptat cantitatea, pe cand daca incepi diversificarea la 6 luni o faci intr-un ritm mai accelerat, astfel incat pe la 8-9 luni copiii mananca aceleasi lucruri.
Eu am inceput diversificarea la 4 luni si n-am avut probleme.
claudiabesnea
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 05/04/2006

MesajTrimis: Mie 04 07 2007, 7:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La 4 luni am inceput si eu diversificarea alimentatiei la fetele mele, la indrumarea medicului, tin minte ca am inceput cu suc de morcovi si supa de legume,treptat.Depinde ce fel de lapte bea copilul, de greutate, de aceea e cel mai bine sa ceri sfatul medicului.
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 04 07 2007, 7:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da,ma va indruma pediatra,pe 18 avem vizita de control lunar si ne va zice atunci ceva.
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 20 07 2007, 2:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am fost la control si pediatra a zis sa asteptam pana face 5 luni si apoi sa incepem cu papa.A spus ca aici asa recomanda ,spre 5-6 luni sa se inceapa diversificarea,pana atunci doar laptic si ceai,asta in cazul in care bebe sta bine si e ok cu greutatea.Ne-a dat o schmea cu ce sa incepem,cum se prepara supica si toate alea,ce cum si cat sa punem in supica si laptic,ce mai ,e de treaba pediatra.Ne raspunde la orice intrebare si a zis ca daca dorim sfaturi sa o sunam acasa ca ne ajuta,sa nu o sunam cand are program la cabinet ca sa se poata ocupa de bebelusii ce vin la control. Very Happy
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Sam 21 07 2007, 12:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Traiasca pediatra!!!
Si noua ambele pediatre (cea din maternitate si cea personala) ne-au recomandat ca daca am laptic sa il tin numai cu laptic 4-6 luni (deci maxim 6) si abia apoi sa diversificam...

Eu te-as ruga sa ne scrii si noua schema si informatiile date de pediatra ta sa vedem ce idei putem prelua si noi... si as vrea sa compar cu parerile pediatrei noastre cand o fi cazul... Wink

Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 21 07 2007, 10:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok,o sa scriu dar cred ca luni mai multe amanunte ca acusi plecam la plimbare.Sambata si duminica nu prea stam pe acasa.
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Sam 21 07 2007, 11:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nici noi... Wink Laughing Laughing

Sus
ruxandrasto
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 29/08/2007

MesajTrimis: Mie 29 08 2007, 3:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Theo are aproape 5 luni jumate.Pana acum doar l-am alaptat,dar acum incepem diversificarea.Nu vreau sa-l intarc ,dar cred ca trebuie sa stie si altceva nu numai titi.
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 17 10 2007, 3:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De la ce varsta putem sa incepem sa dam la copilasi ceea ce mancam si noi? Voi cand ati inceput sa nu mai pregatiti separat pentru copil?
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Mie 17 10 2007, 7:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ciorbita si supita stiu ca le poti da dupa 4-5 luni,piure la fel,carnita de pui pasata pe la 8-9 luni si restul mai complicat dupa un an.Fara prajeli,carne de porc,fasole,mazare,varza.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 18 10 2007, 12:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu de pe la 2 ani. Inainte mi-a fost frica.
De pe la 1 an incepi sa-i dai sa guste din mai multe lucruri (dar fara fasole, fara sarmale, etc)
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum