CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Probleme la gradi
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Psihologul raspunde
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Vin 23 03 2007, 11:22 pm    Titlul subiectului: Probleme la gradi Raspunde cu citat (quote)

In ultima vrememe (cam 1 luna) Monica a inceput sa planga dimineata ca eanu vrea la gradi. E in al 2-lea an, e obisnuita, era cam ciudat. am incercat sa dau de educatoare ... am nimerit aiurea ca era iesita ... in fine dau de ea. Intre timp fi-mea imi spunea ca nu-i place ca o cearta educatoarea. Si vorbesc cu educatoarea care imi spune ca: Monica e un copil foarte inteligent si era foarte atenta si raspundea repede dar in ultima vreme e mai absenta, nu raspunde si ca ea tot incearca sa o trezeasca, o face atenta, o pune sa repete etc. Eu i-am zis ca a cam speriat copilul si ca nu e o solutie daca am ajuns sa planga dimineata, ea o tinea pe a ei - ca e pacat, ca Monica nu era asa, ca dam bani multi (e gradi particulara) si ca daca nu stie copilul tot ce-a invatat se supara parintii, ca pierde mult daca nu e atenta si n-o sa recupereze (???) - una peste alta ca sa vorbesc cu psiholoaga, ca poate mergem la cabinet.
Ok, am vorbit cu psiholoaga, care a zis ca o s-o tina sub observatie, ca are si ea un moment de oboseala si sa lasam copilul in pace si doar s-o incurajam (ceea ce mie mi se pare normal).

Copiii vostri au avut perioade de-astea? Ma refer la o perioada mai lunga (gen 1 luna sau mai mult) in care sa le scada atentia si sa fie de gen "dorm pe ei"? A trecut de la sine sau ati ajutat si voi? Cum ati reactionat?
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Sam 24 03 2007, 9:02 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Andi e in primul an de gradi...dupa prima luna-doua de dus fericit, in fiecare dimineata spune ca nu vrea la gradi....e tare stresat ca nu ii place sa deseneze si trebuie sa faca si asta. Am incercat sa ii spun ca nu trebuie sa faca ce nu ii place, dar a iesit mai rau. I-a spus doamnei ca el nu deseneaza, ca asa i-a spus mami Laughing Laughing Apoi am aflat ca il "atentiona" domnul de dans cu cate o palma pe fund. Am vorbit cu directoarea, acum e totul ok, cred. Oricum, cert e ca e un pic obositor, de multe ori trebuie sa il trezesc eu sa mearga la gradi, normal ca nu mai vrea. De atentie nu stiu ce sa iti zic, ca eu nu fac "lectiile" cu el. Nu repet poezia data in fiecare saptamana acasa....Nu sunt de accord: e mic, daca ii place o invata, daca nu il las in pace.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Sam 24 03 2007, 9:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stati linistite ca orice copil trece prin astfel de faze .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 26 03 2007, 8:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai nici eu nu fac nimic cu ea acasa.
Doar ca mi-a zis educatoarea ca nu e atenta deloc. Doarme pe ea la propriu!
Cica a lasat-o o zi intreaga in pace si la sfarsitul zilei a intrebat-o ce-au facut pana atunci (adica macar in mare, sa fi zis si ea ca au invatat o poezie, ceva!) si a zis ca nimic! Si eu o intreb ce-a facut la gradi si primesc acelasi invariabil raspuns: nimic! Saraca educatoarea zicea ca ea realizeaza ca parinitii dau bani multi si ca se asteapta sa zica si copilu ceva, ca ei fac foarte multe cu ei, macar ca se joaca (cu scop, sub indrumare - gen "de-a circulatia rutiera!") dar fi-mea pauza.
Si o tine de vreo luna starea asta!
M-a cam "lovit" educatoarea ca mi-a zis ca Monica nu era asa inainte, ca era foarte inteligenta, prindea tot, raspundea prima, etc si acum - pauza! Daca o intrebi ceva isi roteste degetul in par si zice "nu stiu!".
Eh, poate si-o reveni de la sine!
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Mar 27 03 2007, 9:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si Andrei a avut perioade de genul asta dar au trecut.
Si eu imi faceam probleme insa dupa ceva vreme si-a revenit....de la sine fara sa ne agitam. Trebuie lasata in pace...

Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Mie 28 03 2007, 2:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, si Lexi a avut si chiar nu cu mult timp in urma. Ea care ma dadea afara din clasa cand ajungea la gradi Laughing
Plangea de mi se rupea inima. Plangea seara la culcare ca ea nu mai vrea la gradi, vrea sa stea acasa si plangea si dimineata. Culmea e ca dupa ce plecam eu, nu mai avea nici o problema, era activa la clasa, lua in fiecare zi buline de merit, manca bine... Surorile de la clasa erau si ele contrariate, nu intelegeau de ce e asa...
Am zis ca e o perioada si ca va trece, pentru ca stiam sigur ca nu sunt motive, la gradi surorile se poarta frumos...
Si nici nu am cedat, sa o las acasa cum vroia ea. I-am vorbit bland, dar ferm. O tot intrebam care este motivul pentru care plange; zicea ba ca ei ii e dor de mine (ei, ash! cum plecam, uita de mine), zicea ca ii place mai mult acasa (in conditiile in care e cea mai buna din clasa...)... sau zicea: "asa, pur si simplu imi vine mie sa plang" Razz .
Cum a venit perioada, asa a si trecut, astfel ca dupa vreo 2 saptamani, nu a mai plans si lucrurile au intrat in normal. fara sa facem ceva in mod deosebit...
O alta faza pe care o face ca sa nu mearga la gradinita cand nu are chef: zice ca o doare burtica si joaca un teatru de numa. Prima oara m-a pacalit si am lasat-o acasa, caci eram ingrijorata. Cand am sunat pe la 10 acasa, era in culmea fericirii ca m-a pacalit Laughing . I-am tinut teoria chibritulu si i-am zis ca alta data cand chiar o sa o doara, nu o sa o mai credem.
Mai are si acum zile cand dimineata zice ca o doare burtica si "ar trebui" Laughing sa ramana acasa. Numai ca eu stiu cum sa-mi dau seama daca chiar o doare sau nu Smile .

Cu rabdare, o sa treaca si la voi...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 28 03 2007, 7:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Luminita - si noi am trecut prin faza "n-am chef si plang ca poate te impresionez si ma lasi acasa" si am mai trecut si prin faza "ma doare si stau acasa" - pe asta o mai repetam la nevoie cu variatiuni (adica ba gatul, ba piciorul, ba capul, etc).
Problema este ca acum Monica nu numai ca nu mai vine cu bulinute acasa dar nu e atenta deloc la "lectii" - adica se uita pierduta pe geam sau in gol si pentru ca educatoarea incerca sa o faca atenta, s-o puna sa repete, etc - s-a suparat ca cica o cearta. Educatoarea mi-a spus ca din categoria "cei mai inteligenti" din care facea parte pana in iarna acum a ajuns la categoria "cam atata pot, n-ai ce le face" - deci e un pic altceva si .... dureaza de cam mult timp. De fapt a fost oarescum treptat si noi am tot zis ba ca-i obosita, ba c-o sa-i treaca dar ....
Poate totusi o trece ca psiholoaga gradinitei (pe care am sunat sa-i zica ca mergem la ea la cabinet!) mi-a zis ca o s-o observe mai atent vreo saptamana - doua si mai vedem, ca deocamdata nu-i cazu sa deplasam copilul la psiholog ....

Ultima modificare efectuata de catre sorana la Mie 02 05 2007, 11:00 pm, modificat de 1 data in total
Sus
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Lun 02 04 2007, 5:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce-ti mai face pitica Sorana? Si-a revenit???
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 02 04 2007, 9:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc de intrebare admin.
Am luat o mica pauza. Adica a facut amigdalita si acum ca aproape i-a trecut plecam la munte.
Sper ca dupa vacanta sa nu mai avem probleme.
Presupun ca ii va face bine odihna, ii va fi si dor de gradi.
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 06 04 2007, 1:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sanatate piticutei frumoase si revenire la sentimente mai bune pentru gradi.
Poate se plictisise si ea si o pauza e bine-venita (si nu ma refer, Doamne feri!, la amigdalita, ci la mersul la munte).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
raluca badescu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 04/05/2004

MesajTrimis: Vin 20 04 2007, 9:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lor le mai dau cate un liber, uneori chiar mai multe incat se face saptamana cat stau acasa.
Sa nu le fie un calvar mersul la gradi, pe de alta parte ma gandesc sa nu se invete asa ca scoala nu e aceeasi treaba, acolo trebuie mers zilnic.
La Alexuta am avut o problema legata de cearta educatoarei fiindca nu facea liniutele drepte si se trezea pitica mea noaptea plangand si dim la fel fara sa-mi zica, am facut pauza 2 saptamani atunci si impreuna am aflat cauza acestei depresii a ei si a urii fata de gradinita, apoi am vb cu ambele educatoare si le-am lamurit ca nu tin neaparat ca la 4 ani si un pic sa faca linii drepte si nici macar altceva...cum n-au mai certat-o si au lasat-o sa faca lectia cum poate ea, s-a degajat total situatia si s-a dus de drag acolo, o facusem incepuse sa nu pape, se timora numai cand auzea numele educatoarelor...

La Andreea, am sesizat un usor dezinteres la o tura, am observat ca toti parintii se plang de aceleasi treburi si am vb cu educatoarea respectiva asa incat sa nu fie neglijata fetita mea si sa se simta cat de cat ok la gradi, dupa aceea s-a dat pe brazda educatoarea daca s-au luat mai multi de ea plus ca acum imi zice 100% tot ce face in ziua respectiva, mi-o lauda.

in nici un caz nu am avut prb legate de comportamentul lor intre alti copii, chiar au fost decretate cele mai cuminti din grupele lor.
acasa situatia se schimba, undeva trebuie sa se manifeste si ele.
la gradi, mielusei. Laughing
Deni merge la o forma step-by-step, e un pic altceva, e cooptata la activitati frumoase, chiar si asa, am avut grija sa nu fie un calvar pentru ea trezitul de dim, fiind mai mica, asa ca in zilele in care dorea sa doarma mai mult, o lasam si pana la 10..asa a invatat ca la gradi mergem de placere, si mai ales la tanti Lenutza Laughing , asa o cheama pe d-na directoare de acolo iar ele se plac f tare.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 20 04 2007, 2:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din pacate eu nu pot s-o las sa doarma dimineata.
Si eu m-am gandit ca e stresant pt. ea sculatul de dimineata, dar eu fac peste 1 h pana la job si trebuie sa fiu la 9. Sunt singura care o poate duce la gradi, gradi e departe, mergem cu masina. Deci la 8 trebuie sa iesim din casa.
Intre timp n-o mai cearta doamna si a inceput sa-i placa. O tot laudam (si eu si educatoarea) ca e desteapta, ca sigur stie sa rezolve problemele, etc si ieri a venit cu un 10 pe manuta, desteapta lu' mama Embarassed
raluca badescu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 04/05/2004

MesajTrimis: Vin 20 04 2007, 4:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bravo!!

La fete e "bulina rosie" sau "bulina neagra", stiti ce impact au!!!??? Laughing

de necrezut fac minuni, o vreme din autocolant imi facusem si acasa, lipeam pe dulap bulinele rosii sa le vada Mosu' cand vine de Craciun, fiecare se straduia sa ia cat mai multe rosii.

La gradi astazi au avut teatru, le-a placut si poate mergem zilele acestea si la "Ion Creanga".
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 20 04 2007, 9:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mie mi-a spus Andi intr-o zi ca el nu are bulina rosie ca nu a mai avut Doamna hartie rosie Laughing
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 22 04 2007, 4:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La noi e uneori cu "bulina rosie", alteori cu poze cu animale (gargarite sau iepurasi) si alteori un "10" scris pe manuta (probabil din lipsa de hartie rosie Laughing )
Oricum eu nu am pretentii sa invete cine stie ce chestii, principalul este sa-i faca placere sa se duca acolo ...
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 23 10 2008, 2:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am recitit topicul asta si am realizat ca practic eu n-am avut incredere in propriul copil!
Era clar ceva in neregula la gradinita aia.
Pretentii mari de la copii si certuri cand nu faceau fix ce li se cerea ....
Acum am schimbat gradi (dupa multe chestii in primavara) si suntem ok.
Practic ce facea fi-mea atunci ar fi trebuit sa-mi dea de gandit asupra gradinitei nu asupra copilului.

Uof, greu cu copii astia Laughing
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Joi 23 10 2008, 10:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bine ca ti-ai dat seama la timp, Sorana, si cred ca acum iti pare rau ca n-ai ascultat de copil, asa-i?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Laura
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 24 10 2008, 9:27 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

O problema asemanatoare avem si noi. Andi imi zice de fiecare data sa nu il mai duc la gradi ca il bate unul si altul. Noi ii tot zicem sa dea si el, sa nu se lase batut. La un moment dat ma gandeam ca poate stie copilul ce stie, e abuzat, e cazul sa schimb gradi, sa fac ceva. Ieri imi zice iar ca il bat nu stiu care baieti. Si il intreb daca el nu a dat. Ba da, zice, eu i-am dat si eu am si castigat! Shocked Deci problema nu ar fi asa de mare, ei se bat parte in parte, dar faza ca da si el o "uita" de fiecare data.
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 24 10 2008, 10:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

somnorici a scris:
Bine ca ti-ai dat seama la timp, Sorana, si cred ca acum iti pare rau ca n-ai ascultat de copil, asa-i?

Da, am un fel de chestie "saracul copil, ea zicea si eu n-am ascultat" Embarassed
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 24 10 2008, 10:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

asa se intimpla de cele mai multe ori. parca nu avem incredere in proprii copii, si ei saracutii spun adevarul

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Psihologul raspunde Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum