| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Dum 07 01 2007, 2:19 am Titlul subiectului: Divortul |
|
|
Zilele trecute cautam prin forum diverse chestii printre care si despre divort. Spre surprinderea mea n-am gasit absolut nimic in afara de niste bancuri de-ale lui Georgi . M-am mirat si tot odata m-am bucurat pentru fetele de pe forum pentru ca probabil nici una din ele nu a trecut prin asa ceva sau chiar daca a trecut nu a simtit nevoia sa discute despre asa ceva. Totusi, daca exista cineva, mi-ar face placere sa aud parerea voastra. Daca ati divortat si aveti 1-2 copii, cum ati procedat, poate chiar de ce ati ajuns pana in aceasta faza, adica de a divorta. Cum ati adus la cunostinta copiilor, care au fost reactiile lor, care au fost reactiile voastre. Ati fost la un psiholog? voi sau copiii vostri?
Ma gandesc ca ar fi interesant sa discutam si pe aceasta tema. Intr-adevar nu neg sunt si eu in aceasta situatie, in curs de ... Dar am multi prieteni si cunostinte care in ultimul timp au recurs la acest lucru. Oare de ce? ce se intampla? _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 07 01 2007, 5:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Uff Paula, imi pare rau ca ati ajuns aici ....
Din fericire nu am experienta personala ...
Sper ca va va fi mai bine asa.
Pupici _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Dum 07 01 2007, 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lipsa de comunicare intre parteneri,abandonul unuia dintre ei?Stii la ce ma refer . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005 Mesaje: 1250 Locatie: in fata tastaturii
|
Trimis: Dum 07 01 2007, 7:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Paula,imi pare rau ca ati ajuns aici,dar daca nu se m-ai poate,asta e !!!!!Am m-ai discutat pe undeva despre divort(eu si Amedy din ce imi amintesc,dar nu stiu pe unde).
Eu am avut curajul sa divortez,desi nu am avut-o decat pe mama mea alaturi,restul neamurilor ma condamnau,imi tot spuneau sa stau cu el ca este tatal copilului si in plus avea si casa Si am avut curajul sa intru in a doua casnicie si imi este chiar fffff bine.Mai bine acum cand sunteti tineri si-si poate reface fiecare viata.
In privinta copilului,eu am avut iarasi o sansa imensa:fata mea avea 4 ani cand m-am despartit si nu era deloc atasata de tatal ei,pt ca timpul liber si-l petrecea prin baruri ,nu cu ea. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

|
Trimis: Dum 07 01 2007, 7:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si ca sa vezi ca nu mi-a fost usor(dar cumva reusim sa trecem peste) trebuie sa-ti spun ca toate astea se intamplau la o luna dupa ce a murit tatal meu(la 44 ani). _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Lun 08 01 2007, 9:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mda ... imi pare rau Diana dar imi pare si foarte bine pentru tine ca pana la urma ai gasit ce ai cautat. Poate voi avea si eu acest noroc, desi de fel nu prea sunt norocoasa . Va multumesc oricum si stiu ca sunteti alaturi de mine. Din pacate chiar sunt convinsa ca nu se mai poate face nimic, cel putin din punctul meu de vedere si din pacate am ajuns in punctul in care chiar nu mai vreau sa fac nimic, dar absolut nimic, ca aceasta casnicie sa mearga. Iar despre piticot inca nu stiu ce sa va spun. Maine mergem la un psiholog sa ii cerem parerea despre felul in care ar trebui sa-i spunem si cum sa procedam mai departe. Am sa va spun si voua despre ce si cum am discutat. Poate o sa le ajute macar pe alte fete care poate se vor afla in aceeasi situatie. Tineti-mi pumnii!!!! _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

|
Trimis: Lun 08 01 2007, 9:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ai ajuns in situatia de-a nu vrea sa m-ai faci nimic inseamna ca ai ajuns la capatul puterilor si nu are rost sa prelungesti agonia.
Dupa cum ti-ai dat seama,noi o sa fim alaturi de tine,macar cu un sfat,daca altfel nu putem(poate fetele din Bucuresti iti vor putea fi alaturi si fizic). _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Lun 08 01 2007, 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mult noroc , Paula! _________________

|
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

|
Trimis: Mar 09 01 2007, 12:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Multam fain, SA FIE! om trai si om vedea ce va fi si cum va fi. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
Marinutza Moderator

Data inscrierii: 27/06/2005 Mesaje: 582 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 09 01 2007, 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Paula imi pare tare rau mai ales ca eu vad lucrurile din prisma copilului care trebuie sa treaca prin divortul parintilor. dar curaj, pana la urma totul va fi bine. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
elenapeitro Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 27/07/2005 Mesaje: 971
|
Trimis: Mar 09 01 2007, 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
offffffffff....
curaj si ..bafta Paula....
eu tin sa iti spun ca voi fi in ce fel pot alaturi de tine....
despre divort parere personala...ce sa zic...sper s anu cunosc vreodata ce si cum...
dar nu mai gandi ca nu vei avea norocu Dianei...ca nu se stie....si fii optimista...
bafta la psiholog si pupam puiul....  |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

|
Trimis: Mie 10 01 2007, 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Dragele mele ... deci, am fost la doamna psiholog. In primul rand trebuie sa va spun ca nu ne stia nici pe noi si nici copilul. De aceea a incercat sa afle cat mai multe despre noi, despre relatia noastra de-alungul anilor, chiar incepand de la conceptia lui Andrei. Va dati seama ca in decurs de o ora nu poti sa afli chiar tot ce s-a intamplat in decursul a 6 ani. In fine ..
A insistat de mai multe ori sa afle daca sigur sigur nu se mai poate face nimic si sigur vom divorta. Eu i-am spus ca din pct. meu de vedere asa este. Parerea mea este ca a insistat atat pentru ca sa se asigure, poate chiar sa-si dea seama daca totusi exista vreo sansa cat de mica ca pana la urma sa nu se intample acest divort. Si asta cu siguranta ca sa nu treaca andrei prin suferinta soc si altele daca nu e cazul.
Dupa ce s-a stabilit chestia asta si a vazut ca eu sunt cea care vrea acest lucru, a incercat sa afle probabil de ce. A intrebat daca copilul a fost dorit, l-a intrebat pe tati daca a ajutat-o pe mami sau cu ce a ajutat-o de-a lungul anilor (in casa, cu copilul alea alea). L-a intrebat daca a fost cu copilul la teatru, cinema, circ, chestii din astea. L-a intrebat daca a fost la serbare, l-a intrebat cand a vorbit ultima oara cu educatoarea. Pe mine sincer nu prea m-a intrebat multe lucruri, mai degraba am mai completat eu cu diverse. Dar va repet, cred ca deoarece dorea sa afle de ce am ajuns eu la aceasta decizie ... banuiesc.
In fine, dupa toate aceste discutii ne-a spus ca lui andrei trebuie sa-i spunem impreuna, sa ii spunem de preferat adevarul , cumva intr-un fel in care sa-l inteleaga el. Oricum trebuie sa-i spunem ceva ce vom putea amandoi sa sustinem pentru o perioada lunga de timp si de aceea probabil adevarul ar fi cel mai usor. Oricum, indiferent ce am spune noi, copilul aduna singur informatii si isi face propria idee.
Pe urma, ne-a spus sa il asiguram de dragostea noastra si ca nu el este vinovat pentru ceea ce se intampla. Sa il asiguram ca noi intotdeauna vom fi acolo pentru el, oricand.
Sa fim atenti cum alegem momentul in care ii aducem la cunostinta faptul ca vom divorta si vom locui separat, ca nu cumva sa creada ca este vina lui. Adica de ex. daca cu o zi inainte a facut o boacana si noi ne-am suparat mai bine sa amanam pentru ca el ar putea sa interpreteze ca se intampla din cauza boacanei din ziua precedenta. Mi se pare logic dar eu nu cred ca m-as fi gandit asa.
Ne-a recomandat ca la un moment dat sa il dam la un sport de echipa care il va ajuta atat psihic cat si fizic, mai ales in felul in care va privi esecul la un moment dat.
Ne-a spus sa nu-l facem "minge de ping pong". In sensul ca sa nu denigram celalalt partener de fata cu Andrei.
De asemenea, a zis ca nu trebuie ca unul din parteneri sa-l scuze pe celalalt in relatia cu Andrei. De ex. daca tati i-a spus ca se vor vedea azi si nu mai poate, tati trebuie sa-i explice lui Andrei de ce si cum sau daca mami i-a promis ceva, mami trebuie sa-i explice de ce nu se mai poate s.a.m.d.
Ne-a mai spus ca degeaba mami ii zice ca tati te iubeste, sau tati ca mami te iubeste, fiecare in parte trebuie sa-i spuna si sa-i si arate acest lucru.
Cam astea ar fi lucrurile importante aflate dupa sedinta de o ora la psiholog. Parerea mea este ca a fost bine ca am facut asta, ca ne-a confirmat unele lucruri la care si noi ne-am gandit ca asa ar fi bine.
De acum sa vedem ce se va mai intampla dupa ce intr-adevar vom trece prin aceasta experienta neplacuta. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 10 01 2007, 10:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
off Paula..
iti multumim ca impartasesti cu noi....nici nu stiu ce sa zic...
sper doar ca andrei ca primi tot bine...  |
|
| Sus |
|
 |
claudiabesnea Parinte experimentat

Data inscrierii: 05/04/2006 Mesaje: 226 Locatie: toronto
|
Trimis: Joi 11 01 2007, 7:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Draga Paula,
Cu sufletul si gandul sunt alaturi de tine.Asa cum spun mereu, spun si acum niciodata nu stim ce ne rezerva ziua de maine.Iti doresc sa ai taria necesara sa treci peste aceste clipe dificile din viata ta si sa ai puterea sa zambesti, sa glumesti si sa te joci cu Andrei ori de cate ori este langa tine. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 18 02 2007, 1:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Paula ce mai e nou cu tine?sper din inima ca esti bine |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

|
Trimis: Lun 26 02 2007, 2:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nou??? din pacate nimic bun. Sau mai bine zis foarte putine chestii bune.
Pe langa problemele pe care deja le aveam au mai aparut altele.
Mama a facut ocluzie intestinala - fugi la satu mare, stai o sapt. cat a stat in spital si a fost adusa pe linia de plutire, adu-o in Bucuresti, consultatii, analize, internare, operatie de cancer la colon, reanimare, fuga dupa medicamente, servici-spital etc.
Am scos-o pe mama din spital, i s-au inflamat lui andrei ganglionii. Internare ambulatorie, "fluturas" adica branula, antibiotic zilnic la spital dimineata si seara ....
Probleme mari acasa s.a.m.d. Asa ca de aceea nici nu prea ma vedeti prin zona ca n-am nici chef, nici timp pentru chic, desi mi-e cam dor de voi. Nu va suparati pe mine si tineti-mi pumnii sa inceapa sa fie si pentru mine ceva mai bine, ca nu stiu cat mai rezist in ritmul asta
Bineinteles din cauza atator probleme inca lui andrei nu i-am spus despre despartire, separare ....
Va doresc MULTA SANATATE tuturor si toate cele bune. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 26 02 2007, 2:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa stii ca zi de zi cand deschid chicu verific sa vad daca ai mai scris ceva.... imi pare rau ca iti merge asa....doamne ajuta la mai bine in curand...eu si cred si celelalte fete iti suntem aproape in caz ca vrei sa vb cu cineva....sanatate si mamei si copilului si tie...si tie si putere sa treci peste tot... |
|
| Sus |
|
 |
Marinutza Moderator

Data inscrierii: 27/06/2005 Mesaje: 582 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 26 02 2007, 6:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sanatate celor dragi tie si mult curaj Paula. o sa rasara soarele si pe strada ta. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

|
Trimis: Lun 26 02 2007, 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Paula,dupa atatea rele o sa vina si bine,sunt sigura de asta !!!!! Sanatate alor tai si ai grija de tine !!!! _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Lun 26 02 2007, 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Paula, de acum in colo sper sa ai parte numai de bucurii, ca le meriti dupa cate ai indurat! _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
|