CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
RUBEOLA
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul pediatrului
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Joi 25 03 2004, 5:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multa sanatate puilor tai Alycia! Crying or Very sad Crying or Very sad
roxanica-mamica
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 03/12/2003

MesajTrimis: Joi 25 03 2004, 5:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sanatate si din partea noastra !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alycia
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 24/02/2004

MesajTrimis: Joi 08 04 2004, 2:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

FETELOR SE PARE CA URARILE VOASTRE DE SANATATE SI-AU FACUT EFECTUL...MIRCEA A SCAPAT SI NU A FACUT RUBEOLA....URA!!!!
VA DORESC TUTUROR SARBATORI FERICITE SI UN pASTE LINISTIT ALATURI DE CEI DRAGI!

http://community.webshots.com/user/penciu
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Joi 08 04 2004, 2:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bravo! Inseamna ca este un baietel rezistent. Felicitari.

[/url]
Sus
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Vin 09 04 2004, 9:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sanatate multa si sa-i fie bine baietelului curajos!

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
admin
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003

MesajTrimis: Dum 11 04 2004, 8:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intr-o asa zi mare.....numai vesti bune!!! Laughing Laughing

Multi pupici din partea noastra!!! )p )p )p
Roxana_G
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 24/01/2004

MesajTrimis: Mie 03 11 2004, 6:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rubeola este o maladie virala, greu de recunoscut, si care trece, deseori, neobservata, deoarece are putine simptome. Rubeola dureaza in jur de o saptamana.

Rubeola este o boala benigna la copil, dar este periculoasa pentru viitoarea mamica si bebelusul sau.

Perioada de incubatie a rubeolei este de 15 zile, inainte de aparitia primelor simptome.

Contaminarea (molipsirea):
Perioada de contaminare este de aproximativ 8 zile dupa aparitia bubitelor. Aveti grija ca, din momentul aparitiei bubitelor, copilul bolnav sa nu se apropie de vreo femeie insarcinata.

Simptome:
Uneori, febra mai mica sau mai mare. Erup bubite si apar ganglioni.

Ingrijiri (medicale):
Puteti sa dati copilului bolnav o doza corespunzatoare de Paracetamol, sub forma de sirop sau de supozitor, adaptat varstei si greutatii lui, pentru scaderea febrei. Ca si in cazul rujeolei si al oreionului, cel mai bun tratament ramane prevenirea bolii prin vaccinare.

Complicatii:
Pericolul nu este determinat de complicatii, ci de riscul de contaminare al unei viitoare mamici, si, de consecintele asupra fetusului ei. In acest caz, ar fi vorba de o rubeola congenitala.

Daca viitoarea mama se molipseste de rubeola in primele 3 luni de sarcina, fetusul poate avea malformatii grave, care pot fi neurologice (deficienta mentala), cardiace, oculare (orbire), sau auditive (surditate).
In aceste conditii, se propune o intrerupere terapeutica a sarcinii. Pentru a evita aceasta situatie, este recomandat sa se faca teste, in mod sistematic, la inceputul sarcinii, pentru a sti daca viitoarea mama a avut deja rubeola.

Este chiar recomandat viitoarelor mame sa-si verifice imunitatea si, daca testul este negativ, sa se vaccineze la adapostul anticonceptionalelor (in timp ce iau anticonceptionale).

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Roxana_G
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Mie 03 11 2004, 6:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca vreunul din puiutii vostri au avut aceasta boala, ar fi bine sa ne impartasiti din experienta voastra. Cum a debutat boala, ce simptome au avut, cum v-ati dat seama ce are, ce tratament au facut.

Sus
adita
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003

MesajTrimis: Joi 04 11 2004, 9:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

se pare ca Elena a avut asa ceva. a facut putina febra, dar starea generala era foarte buna. am fost cu ea la dr, a zis ca pare a fi rubeola (erau si ganglionii inflamati), asa ca mi-a zis sa astept aparitia bubitelor. am asteptat pana m-am saturat dar bubitele nu au aparut. am citit ca pot fi si forme mai usoare, in care bubitele nu apar deloc, sau apar doar pt o perioada foarte scurta de timp (cateva ore), asa ca poti sa nici nu le observi (mai ales daca perioada asta asa scurta nimereste noaptea). asa ca nu sunt 100% sigura daca a fost intr-adevar rubeola, dar daca tot a facut pe urma si vaccinul ala anti rujeola, rubeola si oreon, banuiesc ca pot sta linistita, ca acum ar trebui sa fie imuna la rubeola, nu?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Joi 04 11 2004, 9:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si Diana a avut dar tot o forma usoara, bubitele au tinut o singura zi si nu a patit mare lucru, avea 4 luni si ceva atunci...

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Roxana_G
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Joi 04 11 2004, 2:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rubeola este singura boala a copilariei pe care am facut-o. Aveam 10 ani, am scapat foarte usor. Eruptia a tinut maxim 2 zile, iar bubitele aparusera mai mult pe piept si pe gat.

Ceea ce imi amintesc foarte bine este faptul ca eu am luat boala in ultimele zile de incubatie ale unei prietene. La fel, in cea de-a 7 zi, colegul meu care mi-a adus lectiile a plecat si cu virusul.

Sus
carmenuta
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 28/03/2005

MesajTrimis: Lun 28 03 2005, 10:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut toate mamicile de pe aici. Eu de-abia acum m-am inregistrat. Am gasit forumul asta cand cautam informatii despre rubeola.
Eu am baietel de 8 luni. Matei al meu a facut o rubeola de toata frumusetea zilele astea. A facut febra vreo 2 zile (38.5 ) si nu stiam ce are. El are 5 dintisori dar la nici unul nu facuse febra asa, deci trebuia sa fie altceva . Am fost la dr si mi-a zis ca are rosu in gat. Mi-a dat sa-i dau antibiotic + Nurofen, Eferalgan si sirop de tuse.Ma cam speriasem, credeam ca a luat gripa asta nasoala de pe undeva. Si dupa ce l-am chinuit vreo 2-3 zile asa s-a umplut pe bubite pe burtica, pe gat, pe spate. Am sunat-o pe dr si abia atunci si-a dat seama ca are rubeola. A mai inghitit si atatea degeaba. De fapt Nurofenul i-a facut bine pt febra si dureri de cap (asa se manifesta )
problema e ca nu stiu de unde a luat-o. Nu stiu pe nimeni cu rubeola.
In fine, cam asta a fost experienta noastra. Se confunda usor cu o raceala pt ca am citit ca are si mucoasa faringiana inflamata. Am mai citit ca se umfla si niste ganglioni dar cand am fost la dr era f aglomerata si s-a uitat cam pe fuga la el.
Bubitele au inceput deja sa-i treaca (e a 3-a zi) dar au fost destul de proeminente, adica se vedeau clar

Poate reusiti sa scapati de o pacoste ca asta pt ca eu de exemplu am ratat toate zilele astea frumoase care au fost si mai am de stat vreo 4-5 zile
Sanatate multa la toti bebeii !
Sus
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mar 29 03 2005, 2:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si copilul meu a facut rubeola la 10 luni jumate, nu stiu nici eu de unde. E posibil ca sotul meu, care nu a facut nimic la viata lui Shocked , sa fi fost purtator. Ca nu s-a imbolnavit nici dupa.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
paula
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005

MesajTrimis: Mar 29 03 2005, 5:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu am facut rubeola la 26 de ani Laughing ... adica tot copil eram inca Laughing Laughing
febra nu am avut dar ma dureau f. tare incheieturile, nu prea puteam sa fac nimic. Imi era greu sa ma ridic si din pat pentru ca trebuia sa ma sprijin in maini. N-as putea sa spun ca am avut bubite, au fost mai mult niste pete rosii pe gat si piept.
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 27/03/2006

MesajTrimis: Mie 18 10 2006, 8:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si Ioana mea (are 10 luni si o saptamana) a facut rubeola. Nu stiu de unde!! Initial am crezut ca face febra de la dinti. Apoi mi s-a spus ca este o viroza prin oras si am tratat-o cu Nurofen. Ieri parea ca si-a revenit, dar azi-noapte, fiind foarte agitata, am constatat umflaturile de la ceafa. M-am panicat si am sunat doctorul care mi-a spus ca e rubeola.
Acum sunt tare necajita si sper sa fie totul bine...
Sus
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Sam 28 10 2006, 11:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sanatate nmulta ioanei mihaela...si bine ati venit
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul pediatrului Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum