CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
am racit......ajutor!!!!!!!
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 29/05/2006

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 10:38 am    Titlul subiectului: am racit......ajutor!!!!!!! Raspunde cu citat (quote)

buna mamici,

ce mai faceti?..mi-a fost dor de voi.....nu v-am mai scris pt ca am "agatat" o raceala de tot wekend-ul nu m-am putut ridica din pat si m-am simtit ca o balega ( scuze pt expresie )....astazi m-am simtit oarecum mai bine si m-am hotarat sa vin la birou dar tot molesita ma simt...
stiu ca nu am voie sa iau antibiotice....voi ce remediu naturist ca sa-i spun asa imi recomandati...ca imi curge nasul parca ar fi robinet si ma ustura in gat...

va tzuc si sarcina usoara!
gravida 19+
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 11:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mami, eu iti recomand ceaiul de lamaie, shodoul, lamaie cu miere si fara pastilute... Gasesti la retete ...retetele... Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing Lichide multe si multa rabdare...

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 12:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am gasit ceva pe internet,poate iti este de ajutor........

Ultima modificare efectuata de catre DANY2005 la Lun 19 06 2006, 12:04 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 12:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aspirina si anti-inflamatoriile nesteroidale precum ibuprofenul nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Ele trebuie evitate cu precadere in ultimul trimestru de sarcina, de vreme ce exista alternative sigure. Acest tip de medicamente afecteaza durata travaliului (intarzie declansarea si il prelungesc) si, mai mult, pot cauza complicatii nou-nascutului.
Analgezicele (medicamentele care reduc durerile), precum mici doze de aspirina, cresc riscul de hemoragie la mama, dar si la fetus, mai ales daca sunt luate in cel de-al treilea trimestru de sarcina.
Practica a dovedit ca aceste medicamente trebuie evitate si in primul trimestru de sarcina deoarece cresc semnificativ riscul de avort spontan sau de malformatii ale bebelusului.
Codeina si dihidrocodeina afecteaza sistemul respirator al bebelusului, daca mama le ia in ultimul trimestru de sarcina. Consumul excesiv poate dauna noului-nascut. Totusi, doze mici luate pentru o perioada foarte scurta pentru a trata anumite dureri pot fi luate in primele doua trimestre, insa numai sub supravegherea unui medic. Trebuie sa stiti ca unele analgezice contin codeina sau hidrocodeina. Consultati-va medicul sau farmacistul inainte de a lua orice fel de medicament in timpul sarcinii.

Guturai si alergii
Pentru tratarea guturaiului si a alergiilor, mai intai incercati sa reduceti expunerea la agentii alergeni care va provoaca aceste neplaceri. Daca nu este posibil, puteti folosi sprayuri nazale pe baza de sodiu cromoglicat sau picaturi de ochi, insa numai dupa ce intrebati medicul sau farmacistul.
Produsele care contin antihistaminice trebuie evitate in general. Totusi, clorfetamina este considerata drept sigura, desi nu exista informatii complete. Intrebati medicul sau farmacistul. Sprayurile nazale sau picaturile care contin antihistaminice trebuie evitate.
Decongestionanti nazali precum pseudoepfedrina, fenylefrina, xylometazolina, oxymetazolina trebuie evitate pentru ca nu exista suficiente date despre cum pot afecta sarcina. Inhalatiile (bai de aburi simple sau cu ceai de musetel) ar trebui sa va ajute in decongestionarea mucoasei nazale.

Tuse si raceala
Remediile medicamentoase impotriva tusei si a racelii contin combinatii de ingrediente, inclusiv analgezice, antihistaminice si decongestionante (vezi mai sus), de aceea este foarte important sa va asigurati ca ingredientele medicamentului pe care intentionati sa il luati sunt sigure pentru sarcina. Consultati-va medicul sau farmacistul.
Pentru tusea expectoranta preferati sa consumati mai multe lichide in loc sa apelati la medicamente. Puteti face inhalatii pentru a putea ajuta lichefierea mucoasei. Medicamentele contra tusei contin iodina, un expectorant care trebuie evitat, deoarece poate produce disfunctionalitati ale glandei tiroide a bebelusului. Consumul de miere de albine naturala ajuta viitoarea mamica in stari de raceala si tuse.

mesaj preluat din sursa: http://www.elady.ro/articole/Sarcina/Tratatarea-bolilor-minore-in-sarcina.html
Sus
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 12:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

multumesc mult mamici pt sfaturi...m-am inarmat cu multa lamaie si rabdare....si sper din tot sufletul sa-mi treaca cat mai repede pt ca tot timpul am impresia ca ma sufoc...

va tzuc,
gravida 19+

P.S: Voi ce mai faceti, cu ce va mai laudati? Sunteti bine toate?
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 12:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu placere!Sper sa iti treaca repede raceala!
Sus
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 2:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De inhalant stiam si eu dar nu eram sg daca au voie si gravidutele... asa ca m-am abtinut... Sticluta de inhalant e 30.000 si ajunge pt 4 sedinte daca nu ma insel...

Multa sanatate!!

Sus
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 2:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am vorbit si cu doctorul meu si mi-a spus ca pot lua amoxacilina profilactic...nu cred ca are rost sa mai iau...si oricum mi-e cam fricuta sa iau..totusi amoxacilina?..si mai pot lua tanctum verde..de asta stiam dar nu eram sigura...oricum ceaiul si lamaia sunt pe primul loc.....
mai stau vreo ora la birou pana vine Dan ( sotul heart ) sa ma ia, dau fugutza la farmacie si apoi direct acasica in patutz ca nu mai rezist mult..
asa ca va pup si multumesc mult inca o data pt sfaturi.

gravida 19+
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Lun 19 06 2006, 2:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu placere! heart flori_pupici

Sus
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Joi 22 06 2006, 11:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

buna mamici,

i`m back!!!!!!! Very Happy dupa doua zile de stat la pat m-am intors....mi-a fost dor de voi... ma intrebam mereu ce a-ti mai facut.....
sfaturile voastre referitoare la remediile pt raceala au fost foarte bune, cred ca n-am mancat in viata mea atata lamaie cat am mancat zilele astea Laughing ...dar m-am facut mai bine...acum pot vorbi din nou...si nu ma mai dor toate oasele..nasul tot imi curge si tusea nu a incetat...dar in rest sunt bine...cred....doctorul meu e foarte suparat pe mine ca am racit..imi tot repeta ca nu am voie... Rolling Eyes parca eu nu as stii lucrul asta...dar in fine...voi cu ce va mai laudati?...sunteti bine, sanatoase? v-au mai crescut burticile? Smile mie da...

va tzuc si ma intorc la treaba!

P.S: v-am spus ca o sa am o fetita? cred ca da... Rolling Eyes
gravida 19+
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Joi 22 06 2006, 11:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Felicitari si sanatate!

Si sa fiti AMANDOUA sanatoase... Wink

Sus
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Joi 22 06 2006, 11:27 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[color=blue]georgi[/color], ti-am zis cat de dragutza e fetiza ta in poza?...iti
vine sa o mananci....e foarte frumusica si dulcica...sa-ti traiasca!! gravida 19+
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Joi 22 06 2006, 11:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc mult!... Am o poza mai nouta... ma chinui sa o pun... Rolling Eyes

Sus
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Joi 22 06 2006, 1:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

felicitari pt buburuzaaaaaaaa.ne bucuram sa avem mirese pt strumphii nostriii. Embarassed Embarassed Laughing
Sus
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Joi 22 06 2006, 1:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[color=blue]elenapeitro[/color] multumesc pt urari, si eu sunt super incantata ca o sa am o fetitza sau mai bine zis o mica buburuza Very Happy
georgi : foarte frumoasa noua poza...pare deja o domnisorica Wink ...

gravida 19+
pupici!
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 23 06 2006, 1:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumim mult!!! Wink

Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Mar 18 07 2006, 1:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In speranta ca lucrurile s-au lamurit de ambele parti (Dany2005, eladyRo are dreptate - asta nu inseamna ca personal iti aduc vreo critica- orice sursa trebuie mentionata atunci cand este copiata), va rog politicos sa continuam discutia pe marginea subiectului.
Multumesc pentru intelegere si va doresc toate cele bune!
Sus
cristinadurdus
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Mar 18 07 2006, 2:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

da, ai dreptate, cred ca asa e cel mai bine...pupici si mult calm Wink

gravida 23+
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Mie 19 07 2006, 4:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si de la noi pupici la toata lumea... Wink Razz

Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 13 09 2006, 8:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt un pic suparata pentru ca am racit.de ieri ma doare gatul si de asnoapte a inceput sa imi curga nasul Crying or Very sad m-am inarmat cu multe lamai si portocale si ceai cu miere de albine...si rabdare,sper sa imi treaca repede.Nu stiu cum de am reusit sa racesc Crying or Very sad poate imi va trece repede.....
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum