| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Joi 18 05 2006, 4:43 pm Titlul subiectului: managementul crizelor de isterie |
|
|
ce facem cu crizele de isterie ale copiilor nostri? cum depasim situatia? eu am incercat sa le ignor, am incercat distragerea atentiei, am tipat la el, l-am plesnit la fund, dar totul fara rezultat. ne termina el pe noi.
daca vrea ceva (nu neaparat ceva sa-i luam, ci sa facem ce vrea el, cum vrea el si cit vrea) si noi nu ne supunem sau nu executam corect actiunea, incepe teatrul . plinge, tipa, dar nu reuseste sa vorbeasca tipa intruna, parca ar zice numai vocala a.
si inainte era mai rau, dar plingea. dupa ce l-am intarcat, acum 2 saptamini au inceput aceste manifestari. eu banuiesc ca or fi o forma de protest , de a-mi arata cit de frustrat se simte fara tzatza. ciudat e ca numai cu mine, si rar cu taicasu face asemenea scenete. cu bunicii niciodata nu face asa ceva. recunosc ca l-am alintat tare de tot, dar cum sa nu0l alint? ce pot face acum cind inca mai am timp??? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Dum 21 05 2006, 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
chiar nu s-a mai confruntat nimeni cu asa ceva? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Dum 21 05 2006, 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba cred ca toata lumea se confrunta cu asa ceva .Eu patesc in primele zile dupa ce o iau pe Sandra de la tampiti .Parca se razbuna ca am lasat-o acolo .Dar dupa acele cateva zile , cu rabdare , o fac sa-si revina . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 22 05 2006, 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ana, cred ca toata lumea a patit-o .... si nu o data. Imi pare rau nu am solutie, dar trece cu timpul. Monica are 3 ani si jumatate si nu a mai facut nici una de vreo luna. Acum 1 an facea minim 3 pe saptamana ....
ps: am recitit mesajul si suna a "Alcoolicii anonimi"  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Lun 22 05 2006, 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Matei nu prea are crize dintr-astea. Cand se intampla de tipa si se tranteste pe jos, o face cu un motiv sau intr-un context anume. Incerc sa imi dau seama care e motivul si actionez in functie de circumstanta: ori combat cauza urgent (foamea, setea, somnul) ori ii distrag atentia cu altceva tentant (in cazul in care nu pot sa-i fac baie cand vrea el sau sa i-l aduc pe prietenul lui sau sa iesim afara pe ploaie). Palma nu a functionat niciodata, i-a agravat starea de nervi. Si ignorarea ajuta, dar prefer sa nu il fac sa se simta parasit, neinteles. Ii spun sa se uite la mine si il intreb care e problema, el tipa in continuare, eu ii vorbesc in continuare, peste tipetele lui pana cand incet se potoleste, il tin in brate, il mangai, ii vorbesc calm. De obicei se potoleste bine de tot daca ii dau tom si jerry sau daca mergem pe balcon, sa vada caini si pisici.
Ana, cred ca va trebui sa suplinesti lipsa sanului o perioada, sa nu se simta dat la o parte. Poate doar ca sa iti atraga atentia are crizele astea. Pentru el asta era legatura lui intima cu tine iar acum s-a rupt. |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Mar 23 05 2006, 3:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Somnorici, exact asta banuiesc si eu, ca se razbuna pe mine.
tare ma chinui sa-l fac sa-mi vorbeasca cind are astfel de crize. daca pina saptamina trecuta crizele predominau noaptea la culcare, acuma s-au mutat in mijlocul zilei. urla aparent fara motiv. azi de exemplu, s-a jucat vreo ora singur tare frumos. si de odata, mi-a cerut sa-i scot un surub. i-am explicat/aratat ca nu se poate si a inceput. urlet, lovit cu jucaria, aruncat jucaria de pamint, cam juma de ora. degeaba l-a ignorat, i-am vorbit, am tipat la el, l-am plesnit, l-am amenintat ca scot cureaua si chiar i-am aratat-o, tot degeaba. s-a potolit cind a vrut el. nici nu mai putea respira. are gitul rosu de vreo 2 saptamini. si mai avem si vaccin vineri.
cu tatsu a incercat ieri sa faca teatru afara, dar nu a reusit. daca era numai cu mine, iar ridea lumea de noi.
PS Sorana, tare nostim alcoolicii anonomi  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Joi 25 05 2006, 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
in general eu il ignor pur si simplu. I-am spus de mai multe ori ca nu rezolva nimic cu crizele astea sau cu plansul. De obicei face crize fara un motiv bine intemeiat, deci ... IGNOR si se calmeaza. Bineinteles la inceput mergea cu distras atentia, acum nu mai merge. Stie foarte bine ca nu il parasesc sau asa ceva, deci nu e nici o problema. I-am spus de fiecare data ca atunci cand e asa nu vorbesc cu el. Dupa ce se calmeaza mai discutam. Fiecare copil cu personalitatea lui. Incearca mai multe metode si vezi care functioneaza la al tau. Bafta si rabdare! _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
rbkalexandru Parinte efervescent

Data inscrierii: 06/02/2006 Mesaje: 355 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 26 05 2006, 1:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Offff, Ana, cred ca in mod deosebit acest mod de manifestare este al baietzeilor......
de mici ar vrea ca pamantul sa se invarteasca doar dupa cum doresc ei !
Cu fetitza nu am avut probleme de genul asta, de aceea manifestarile lui Rares de genul, trantit cu fundul de pamant, lasatul moale din brate, urlatul cat il tzin plamani si strigatul ma-ma minute in sir....m-au socat initzial si totodata m-au speriat (nici nu stiam cum sa reactzionez).
Nu l-a invatzat nimeni, nu a vazut la nimeni.....de unde stie sa reactzioneze asa?
Am observat ca atunci cand vrea ceva anume si nu primeste, il las mai mult timp singurel in camere in tzarc, sau nu il las sa se vanture prin toata casa si sa exploreze toate dulapurile si sertarele, face scenele cu pricina, de care te plangi si tu..
Ce fac eu? Cate putzin din de toate!
Il cert, ii spun ca este rautz (vorbesc ca si cu un om mare, dar pe intzelesul lui), ii explic de ce nu are voie sa faca acel lucru, sau de ce nu pot sa stau cu el, ii dau o preocupare care stiu ca ii place si daca tot nu se tremina cu crizatul il ignor o vreme (dar il tzin sub supraveghere ca sa vad ce face, fara ca el sa isi dea seama ca il urmaresc.....
Mici, mici,dar sunt asa de speculanti si manipulatori!
Fiecare copil este unic in felul sau, asa ca sfatul meu este sa o iei si tu prin eliminare cu toate metodele si vezi care se potriveste cel mai bine micutzului tau.
Ceea ce am observat la copii mei, fapt ce m-a uimit si surprins in acelasi timp, este ca, ei intzeleg si stiu mai multe lucruri decat credem si ne dam seama.Ne trebuie multa rabdare, dar din pacate atat rabdarea cat si timpul nu se pot cumpara si tare sunt greu de obtzinut si mentzinut!
Incearca sa il tratez ca pe un om mare si fa-l sa fie mandru de asta (copii adora sa faca lucrurile pe care le fac adultzi..) si vorbeste-i, explica-i tot tmpul de ce faci un anumit lucru. Poate merge.......este clar ca nu tot timpul, dar macar poate asa ai un strop de liniste.
Sa ne spui ce ai incercat si a dat roade, poate mai aplicam si noi pe la bb-i nostri cand ii apuca "crizatul"!  |
|
| Sus |
|
 |
elenapeitro Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 27/07/2005 Mesaje: 971
|
Trimis: Dum 27 08 2006, 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite ca am ajuns si la momentul asta....
hehe nu stiam ca exista dar manata de dorinta de a intelege de ce a devenit micul meu un mic tiran am cautat...pana am gasit...
fetelor....a crescut puiul meu a facut un an si a inceput sa inteleaga...ca mama dimineata dispare...
crizele de isterie le face offcourse doar cu mine....cu ta-su nu, cu matusile nu...
cand ma vede pe mine zici ca vede pe al cu coarne....hihihi nu in sensul rau...
daca taica-su il lasa jos din brate nu e nimik rau..dar daca eu indraznesc sa il las din brate vai....si amar de pielea mea...
noi ne-am intzarcat singuri la 4 luni deci nu asta e cauza...dar cred ca din cauza ca a crescut si vede ca dimineata nu sunt cu el... ce si-o imagina micul ca nu mai vin?ce sa fac? imi trebuie numai rabdare?sau trebuie sa ma si conformez unui anumit comportament??
cert e ca uneori cand sunt nervoasa sau stresata din lipsa banilor acuta sau se intrerupe curentu(cauza majora a nervilor mei aici) si vreau sa fac ceva si il las jos din brate si il aud cum urla simt cum ma lasa nervii...
ana ce ai facut tu?cum ai rezolvat?au trecut crizele sau inca?voi celelalte ce imi recomandati?(sa nu ziceti sa plec din sudan ca nu am cum ) |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Dum 27 08 2006, 8:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu iti recomand sa il recompensezi...cand vii de la servici. Sa il lauzi ca o fost cuiminte fara tine, etc. Asa nu i se mai pare un lucru asa de rau ca pleci  _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Lun 28 08 2006, 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am trecut prin fazele astea cand era fata mult mai micuta si pt ca nu i-a mers... intrebam ce vrea, simi spunea.. eu ii indeplineam sau nu dorinta, ea se supara si facea scandal, eu ii explicam de ce nu primeste... si dupa explicatii din ce in ce mai acidulate, ajungeam sa o cert sau sa o pleznesc peste fund, apoi o trimiteam in pat la dormitor si-i spuneam ca sunt tare suparata pe ea... Dupa putin plans cu lacrimi de crocodil venea la mine si stand ascunsa dupa usa imi spunea printre lacrimi ca ea nu mai e obraznica... e cuminte... Urma o noua serie de explicatii cu argumente pe care cred ca abia acum era in stare sa le inteleaga pentru ca in faza aceea de nervi nici nu vor sa te asculte...
Ideea e ca nu trebuiesc lasati sa faca scandal si ca sai impacati sa le indepliniti dorinta, desi nu sunteti de accord. Tre sa fiti tari pe pozitie pentru ca apoi ei inteleg ca daca fac scandal primesc ce vor...
Sotul meu cade des in plasa lu Mony si ii cumpara ce vrea si ii inghite scandalurile... si drept urmare cand intra cu ea in magazin clar iese show... pe cand eu cand intru cu ea in magazin nu patesc la fel, ci in cel mai rau caz imi cere ceva si ii spun ca nu-i cumpar pentru ca :ori nam bani si cumparam maine, ori are fata acsa si nu mai luam alta... si tot asa... Ei daca simt slabiciunea noastra vor profita!!!  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 29 08 2006, 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
hihi....da oare o pricepe daca iol intreb ce vrea? si daca pricepe cum imi spune? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 29 08 2006, 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu garantez ca pricepe, si daca nuti poate spune in cuvinte si vrea... o sa-ti arate... Eu si acum cand mai poceste Mony cuvintele si nu o inteleg o pun sa-mi arate si in final ne intelegem noi...  _________________
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

|
Trimis: Mar 29 08 2006, 9:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
la noi a trecut de la sine... pe atunci eram disperata, iar acum zimbesc cind imi amintesc...acuma incep alte probleme. imi amintesc ca am incercat o multime de variante. nici nu mai stiu daca una anume a dat sau nu roade. important e ca am trecut in alta etapa. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 30 08 2006, 10:39 am Titlul subiectului: |
|
|
si aku ana in ce etapa sunteti???
tin sa va anunt ca ieri m-am dus acasa mi-au zis ca a mers toata ziua.m-a vazut s-a trantit in fund si imi intindea mana sa il iau de mana sa ma duca la plimbare.....
dupa ce l-am bagat la somn si s-a trezit ne-am revenit ...adica a mers iar....hihihipoate nu e ***** chiar asa de negru....  |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 30 08 2006, 9:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu e negru, dar tare incapatanat e... Ma refer la ****...  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 31 08 2006, 10:06 am Titlul subiectului: |
|
|
| Georgi a scris: | Nu e negru, dar tare incapatanat e... Ma refer la ****...  |
mdaaa |
|
| Sus |
|
 |
Bibicutza Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 29/09/2005 Mesaje: 1529
|
Trimis: Vin 01 09 2006, 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
| fetelor ca de obicei foarte interesante si utile discutiile voastre...chiar imi povestea o colega de fetita ei ca nu mai stie ce sa faca cu ea ca urla de cum pleaca ea si nui acolo,urla dupa maicasa d enuma dc nu e ea acolo e jale si amar...urat de tot...si amu citind ce vorbiti...hm...mati pus pe ganduri |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 03 09 2006, 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca fiecare copil trece printr-o perioada deasta... Tot ce conteaza ... zic tot eu... e ca in urma acestei perioada sa nu ramana cu impresia ca prin acest tip de comportament va avea de castigat... Parintii trebuie sa fie fermi si clari, ca pan la urma carei mai mare ? Oul sau gaina? Sincer eu am vazut pe Mony toata treaba si acum am cea mai cuminte si ascultatoare fetita, fara sa-i fie teama in vreun fel de mine, si e atat de isteata si pune atat de multe intrebari si daca eu ii spun ca nu are voie acolo ca nu stiu ce se intampla nu mai umbla, iar mai tarziu ii invata si pe altii ca nu ai voie acolo ca nu stiu ce se intampla...
Cunosc multi copiii scapati la propriu de sub control, si sincer nu doresc la nimeni asa un copil... dapai mie... Cred ca mi-ar scoate peri albi sau as face armata cu el... Vb de cazu care e amu in gandul meu ca si exemplu...  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 20 05 2007, 9:21 am Titlul subiectului: |
|
|
hmmm...mai aveti crize de isterie?noi daaaa...suntem in toi... am impresia ca ii ies caninii cam toti 4 odata...si e tot un mr mr...
si...sa nu indrazneasca mami sa il dea jos din brate si el sa nu vrea sa fie dat jos...sau sa ii dua o bucata de paine.,..si sa indraznesc sa rup putin din ea....ca o arunca cat colo...
e alintatura mare aci...da cu cin s ate pui...ca in casa aia...toti au un cuvant de spus...in privinta cresterii lui...
spre ex....ieir m-am dus cu ahmed si cumnata la magaizn...mare greseala s-a dovedit a fi...l intoarcere ..ii cumparasem suc lui ahmed si el numa numa s abea pe strada...asta cumnata ca...sa nu il las sa bea pe strada ca mi-l deoachie lumea... asta urla ca vrea sucu asta mai avea putin si ma batea ca...ce vreau sa urle copilu sau s ami-l deoachie lumea...ca e alb si frumos si bea suc pe strada acu imi vine sa rad...da aseara vai...in final am luat copilu pe sus...cu sucu in brate..si valvartej acasa...lasand cumnata vb singura pe strada...offffffff...
eu ce sa fac  |
|
| Sus |
|
 |
|