| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
claudiabesnea Parinte experimentat

Data inscrierii: 05/04/2006 Mesaje: 226 Locatie: toronto
|
Trimis: Sam 29 04 2006, 8:05 am Titlul subiectului: Capsune de la ce varsta? |
|
|
| Mamicutelor va rog sa ma ajutati cu un sfat.Madalina are 14 luni pot sa-i dau capsune sa manance? Din cate stiam eu sunt dintre putinele fructe care provoaca alergie la cei mici.Daria a trecut cu brio peste asta ptr ca in perioada in care erau capsunele pe piata avea deja 1an si 7 luni si ea le-a tolerat bine la vremea respectiva.Totoodata vreau sa va spun ca Madalinei i-am dat kiwi cu branza dulce si nu a patit nimic, mentionez asta ptr ca stiam ca si kiwi poate provoca alergii.Din pacate la doctor putem merge abia peste 1 luna si asa ca va rog frumos daca puteti sa ma sfatuiti din si cu experienta voastra.Va multumesc mult. |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Sam 29 04 2006, 4:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Claudia , eu zic ca depinde de copil .Alexa a mancat cand avea doar 7 luni si n-a avut nimik . _________________

|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 29 04 2006, 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nicky multumesc mult de sfat, ca ma gandeam si eu sa incep sa-i dau in combinatie cu branza de vaci, si introducandu-l ca pe orice aliment nou o sa incep sa-i dau mai inatai cate 2 capsunele.Te pup! |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

|
Trimis: Sam 29 04 2006, 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu multa placere ! _________________

|
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Sam 29 04 2006, 11:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Claudia, dupa varsta de un an poti sa ii dai orice fruct cu seminte. Incearca intai cu jumatate de fruct si apoi mareste cantitatea. Baietelul meu e innebunit dupa capsuni! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 01 05 2006, 3:40 am Titlul subiectului: |
|
|
| Somnorici multumesc de sfat! |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005 Mesaje: 1250 Locatie: in fata tastaturii
|
Trimis: Lun 01 05 2006, 9:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Depinde de organismul fiecarui copil,fratele meu a fost tot timpul alergic la capsuni.Trebuie sa incerci ,ca altfel n-ai de unde sa stii ! _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
serini ramona Parinte experimentat

Data inscrierii: 12/10/2005 Mesaje: 145 Locatie: cluj
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 2:00 am Titlul subiectului: |
|
|
si eu i-am dat ieri o capsunica cu marut ,banana si un pic de cereale .i-au placut enorm si nu are alergie  _________________
www.chicbebe.ro/album/vanessa |
|
| Sus |
|
 |
m@mi Parinte incepator

Data inscrierii: 13/03/2006 Mesaje: 35 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 1:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu i-am dat mandrei mele, cand avea 16 luni, capsuni pe care le-am blenderuit cu lapte normal. Si a baut un biberon mare, de 250 ml. Si n-a patit nimic. Eu zic sa-i dai fara grija, mai ales ca i-ai dat Madalinei si kiwi. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
puiutu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 15/01/2006 Mesaje: 1159 Locatie: ARAD
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 2:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
| somnorici a scris: | | Claudia, dupa varsta de un an poti sa ii dai orice fruct cu seminte. |
Acelasi lucru mi l-a spus si mie pediatra: sa nu-i dau fructe cu seminte pina dupa virsta de un an. Oricum fiecare parinte face cum vrea si cum crede ca e mai bine pentru piciul lui. Eu zic ca are vreme toata viata sa manince de toate, macar acum cit e mic sa incerc sa-i protejez stomacelul. ficatelul, fierea etc. _________________ "Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima." |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 9:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Puiutu, fetita Caludiei deja are un an, deci e ok.
Am vazut ca dati capsunile in combinatii. Nu le dati ca atare copiilor, sa diferentieze gustul de cel al altor fructe? Eu in general ii dau lui Matei fructele si legumele crude separat, sa simta gustul fiecaruia in parte. |
|
| Sus |
|
 |
serini ramona Parinte experimentat

Data inscrierii: 12/10/2005 Mesaje: 145 Locatie: cluj
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu zic ca se pot da si capsunele dar daca nu vreti sa le dati sambureii atunci curatati de coaja capsunica  _________________
www.chicbebe.ro/album/vanessa |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 10:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu stiam ca abia dupa 3 ani se pot da kiwi si capsuni, ca cica ar fi pericol de alergii .... dar am tot auzit de la multe mamici care au dat copiilor mult mai devreme si n-au patit nimic. Asa ca ... asa cum au spus fetele mai devreme, depinde de fiecare copil in parte si mai ales de cat de predispus este la alergii. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
puiutu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 15/01/2006 Mesaje: 1159 Locatie: ARAD
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 10:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| somnorici a scris: | Puiutu, fetita Caludiei deja are un an, deci e ok.
|
Asa e Somnorici dar al Ramonei nu. Oricum eu ma refeream in general la copii sub un an. _________________ "Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima." |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 03 05 2006, 3:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| Noi va multumim (Mada si mama) pentru atentia acordata si pentru ca ne-ati sfatuit cum ati stiut mai bine.Mami s-a straduit sa-mi dea vreo 2 capsunele, dar le-am scuipat ca nu mi-au palcut.Pe viitor speram sa ne mai ajutati!Va pupam! |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

|
Trimis: Mie 03 05 2006, 8:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Cu placere si va pupacim si noi ! _________________

|
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mar 04 03 2008, 10:37 am Titlul subiectului: |
|
|
I-am dat si eu zilele trecute dar nu i-a placut.A scos din gurita si se stramba,desi era dulce capsunica.Cand o sa mai cumpar o sa mai incerc,poate totusi ii plac. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 04 03 2008, 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dany sa stii ca se poate stramba si pentru ca nu cunoaste gustul. Mai incearca.
Monica se stramba la fiecare chestie noua pe care o primea (intre 1 an si 2 ani ma refer). Dar asta nu insemna ca nu-i place. Uneori a doua oara manca cu placere, alteori a doua oara scuipa.
Pe de alta parte eu n-am insistat niciodata sa manance ceva ce nu-i place (ca nici mie nu mi-ar place sa-mi bagi pe gat ceva ce nu-mi place ).
Dar i se schimba si gusturile.Si poate peste 1 luna sa-i placa ceva ce nu ii place acum. Si deja te poti astepta la "mofturi". Monica a avut o perioada de 1 an jumate in care nu a mancat nimic verde. Explicatia ei era "nu mananc pentru ca e verde"
Abia pe la 5 ani a inceput sa guste din lucruri noi fara nici un fel de insistenta din partea mea. Abia la 5 ani a acumulat experienta necesara pentru a realiza ca unele lucruri noi sunt si bune ... pana la 5 ani era destul de reticenta la gusturi noi. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mar 04 03 2008, 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai dreptate Sorana.Sigur,o sa mai incerc.Daca nu-i place asta e,nu o sa o fortez. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Joi 26 02 2009, 5:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
De la 1 an,numai sa-i placa ca a mea nici acum nu le vrea. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
|