| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Theodora Moderator

Data inscrierii: 24/12/2003 Mesaje: 593 Locatie: Atena
|
Trimis: Joi 27 04 2006, 12:13 pm Titlul subiectului: Pastele la socrii/SI CE AM FACUT DE 1 MAI |
|
|
Am sa va spun in cateva cuvinte si in multe poze cam cum am petrecut eu de Paste!!!
Deci ne-am dus la socrii,unde au inceput pregatirile de sambata seara...
Aici socrul meu si Manolis,sotul sorei lui Makis,pregatesc mielul pe rotisor...sau cum s-o numi pe care il vom face in ziua de Paste
Apare si Alexandros si intreaba:"De ce ii legati picioarele?" Manolis ia zis" Ca sa nu plece!",si bineinteles eu am baiat destept si a rasapuns "Ce zici? E mort...nu poate sa plece,o sa il mancam!!!!"
Intre timp socrella a terminat de facut baklavaua
Si continua cu SPANAKOPITA,placinta cu spanac si feta! Poza e trasa pe furate...ca nu prea vrea sa iasa in poze...:ht:
Intre timp a aparut si Makis sa ajute si a luat el premiul sa il prezinte
Dupa ce am curatat de am ametit intestinele mielului si am spalat si organele socrul le-a taiat(organele!) si a inceput sa le puna in sulita pt KOKORETSI
Aici eu eram in pauza si m-am dus jos la sora soacrei si am pozat pomuletul ei cu oua de Paste
Intru iar in "paine"...dupa ce au fost puse organele pe sulita trebuie "imbracate" cu intestinele...mi-a cazut mana invartind...dar intr-un final am cedat locul lui Makis...(scuzati tinuta...pantalonii sint de la pijama!!!)
Soacra a terminat si maghiritsa,un fel de supa de miel(organe) care se mananca atunci cand ne intoarcem de la biserica,de la Inviere!
Am dat si peste icoanele vechi de mai bine de 150 ani ale soacrei si am vrut sa vi le arat...au o valoare inestimabila si nu ma refer la cea spirituala...numai!
Sintem gata de plecare
Primele artificii...CHRISTOS A INVIAT!
Intorsi acasa,ne punem la masa si savuram maghiritsa,infometati dupa atata munca si post,oua rosii si placinta...
Mergem la culcare la ora 01.30...gemenii dorm cu greu din cauza excitarii...e a doua oara cand dorm la o ora asa tarzie...
A doua zi e PASTELE!
Yannis si Makis duc mielul jos sa il puna la rotit...am luat eu mielul apoi ca saracutul Yannis,desi facea pe viteazul il tinea cu mare greu!
Vedeta zilei in prima poza la locul fierbinte
Makis pe post de sef
Stramba din nas ca e mult fum si ard carbunii
A aparut si KOKORETSI intre timp si socrul care are grija mare...el e directorul aici!
Copiii se joaca in tarana
Fac o ultima poza si plec sus sa am grija de cuptor...
DAR.........aud planset de copil intr-un tarziu,toata lumea era jos in afara de mine,copiii singuri se jucau nesupravegheati,ca "am crezut ca esti cu ei..." s-a grabit toti sa spuna...ca toti se invarteau in jurul cumnatei...parca nu a mai nascut femeie pe pamant...asta e o mica rautate...dar zau asa am simtit tot timpul cat am stat acolo...Alexandros a cazut si si-a spart capul,asa ca am alergat cu el la spitalul de urgente care era cel mai apropiat...mi-au iesit fire albe cum a condus Makis,ca nebunul de mai rau ma speria condusul lui decat copilul plin de sange din bratele meu!!! ,Am dat peste oameni minunati acolo in asa zi...nu ma asteptam,imediat au alergat,au lasat sa astepte altii si au luat copilul sa il examineze...doua cusaturi...Alexandros f curajos,nu a plans...ma rog totul s-a terminat cu bine si ne-am intors in cam o ora si jumate si in curand am stat la masa...
Pozele cu mielul si masa...au fost luate pe furis ca mi-era jena sa ma vada lumea cum vanez mancarea cu camera!
Asta a fost...cu bine si cu rau...
CHRISTOA A INVIAT!
Uite si pe micul nepotel
Si ai mei seara inainte de culcare
Ultima modificare efectuata de catre Theodora la Mar 02 05 2006, 5:32 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
rbkalexandru Parinte efervescent

Data inscrierii: 06/02/2006 Mesaje: 355 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 27 04 2006, 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Adevarat a inviat, Theodora!
Frumoase poze!
Ce minunat este sa petreci Pastele in familie......sa itzi traiasca totzi cei dragi si apropiatzi, sa fie sanatosi si sa facetzi multe petreceri minunate si de acum incolo!
Cat despre micul, mare accident......sa speram ca ii vor trece repede urmarile.
Noi ii dorim insanatosire grabnica si fara cicatrici, lui Alex! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 27 04 2006, 12:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am vazut lumanarile gemenilor......si Rebecca a avut una la fel, doar ca era alba cu funditza roz, a primit-o de la nasa ei, care dupa cum ti-am mai spus, locuieste la Atena.
Alaturi de lumanare a mai primit in pachet si un ou F.mare din plastic in care erau un iepuras si multe oua mici de ciocolata (sa ne fi vazut si pe noi parintzi ce ne-am amuzat si minunat descoperind iepurasul sub oua...), si hainutze.
Ne-a fost greu sa ne deplasam la Atena, ptr. ca Alexul nostru este mic, deabea a implinit un an, si iti dai seama ce inseamna sa pleci la un asa drum cu doi copii mici (nici Rebecca nu-i mai mare, are doar 3 ani si jumatate).
Poate cand vor mai creste un pic, vom face o deplasare la Atena, si atunci daca itzi va face placere, m-as bucura sa te cunosc si fizic..! |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Joi 27 04 2006, 2:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rebeca,aici nasa ia copilului lumanarea,oul de cioco si hainete sau papuci OBLIGATORIU!!! E un fel de a spune,asta e MESERIA EI...Toate nasicile iau asa pt fini,relatiile cu ei fiind f stranse chiar si dupa ce ei sint mari...ex Makis primeste in fiecare an de la nasa lui 50 euro sa isi ia ce vrea!!! Si duminica a implinit 40 ani!!!
Cat despre venirea ta in Atena,daca nu esti prea departe si pot,cu mare placere...eu locuiesc,asa ca idee,in ELLINIKO,aproape de Carrefour Alimou...sigur stie nasica lui bb!
Ea in ce cartier locuieste? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 27 04 2006, 3:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma bucur, ca dorintza de cunoastere este reciproca....
Imi face placere sa cunosc si fizic oamenii cu care impartasesc ganduri si idei, dar mai ales o prietenie virtuala, frumoasa!
Venirea mea la Atena impreuna cu bb-i se va materializa poate anul ce vine, dupa cum spuneam baietzelul este inca mic si drumul este destul de lung.
Noi am vrea sa venim cu masina, ca sa putem colinda un pic...si Rbk sa aibe posibilitatea sa stea mai mult cu nasii sai, chiar daca ei vin si in Bucuresti ( cand vin, toata lumea vrea sa ii vada si timpul din pacate nu se poate lungi..)
Nasi lui Rbk stau in Paradisu Amarusion (Atena), sper ca am scris corect!
Cand vom fi pe picior de plecare, o sa iti dam de veste si vom stabili atunci toate detaliile.
Pana atunci noi va dorim numai bine! |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Joi 27 04 2006, 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Da,stiu unde e Paradisos Amarusiou...e depaaaaaaarte rau.....de mine,dar e mai aproape de soacra,in DROSIA!!! |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Joi 27 04 2006, 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte fain, Teo.
Ce dragut ca ne-ai impartasit si noua. E asa frumos acolo la voi, iar gemenii sunt o splendoare (cared ca te-ai saturat de cate ori ti-am zis asta ). |
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

Data inscrierii: 17/11/2005 Mesaje: 857 Locatie: DE
|
Trimis: Joi 27 04 2006, 4:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daa, subscriu la ce a spus Geanina !
Parca am vazut un film frumos, de aventuri ! )
Super, Theo ! Si eu multumesc ! |
|
| Sus |
|
 |
puiutu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 15/01/2006 Mesaje: 1159 Locatie: ARAD
|
Trimis: Joi 27 04 2006, 11:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
In afara incidentului baietelului tau cred ca ati petrecut un Paste minunat. Sint obiceiuri foarte frumoase pe acolo.
Iti multumim ca te-ai gindit si la noi . _________________ "Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima." |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Vin 28 04 2006, 7:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Imi pare rau de patania micului tau , Theo !
Si in ceea ce priveste mancarurile , asa imi plouaaaa in guraaaaaaaaaa!!!!! _________________

|
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Vin 28 04 2006, 10:03 am Titlul subiectului: |
|
|
frumos ati petrecut. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Mar 02 05 2006, 5:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa va spun cum am "petrecut" eu 1 Mai muncitoresc!!!
Soacra mea,buna bucatareasa,are origini din Constandinopole(Instambul azi) si femeile care se trag de acolo sunt dintre cele mai pricepute in ale bucatariei!
De acolo a mostenit si reteta mancarii care o sa v-o povestesc aici...nu e o mancare de fiecare zi...femeile se adunau inainte de dimineata si faceau toate la un loc aceasta mancare ...si la pranz toata familia,mame,tati,copii,bunici,matusi si unchi...savurau acest mic miracol,pt care femeile au muncit din zor toata ziua!
Pe mine ma apucat depresia cand soacra-mea impartea deja mancarea in farfurii,ca se goleau tare repede tavile la care am muncit amandoua asa mult...dar aveam si o placere deosebita ca am putut face ceva deosebit pt cei dragi si laudele lor au fost pe masura!
Mancarea se numeste MANTI,"i" cu caciula si tonul pe "i"
E compusa din foaie de placinta f subtire intinsa,carne tocata amestecata cu muuuuuuuult chimen macinat,piper,sare,ustoroi si multa ceapa,4/5 cepe mari! Se serveste cu unt topit amestecat cu boia de ardei,iaurt cu usturoi si un condiment care face toata mancarea,numit SHUMAH,putin ciudat cand il gusti prima oara,dulce/acru/amarui...greu de explicat gustul...o simfonie pt cerul gurii aceasta mancare si un razboi sa o faci!
Deci...Soacra-mea a intins foile(8!!! la numar in total) si apoi le-a taiat in cubulete
O foaie avea 100-120 cuburi,in functie de marime
Pe fiecare cubulet a pus putina compozitie
Apoi,randul meu,am luat fiecare cubulet si am facut un fel de barcute ca in poze
In tava unsa cu ulei din belsug,punem barcutele si avem grija sa le dam prin ulei,ca sa nu se prinda intre ele la copt
Au fost nevoie de 3 foi si ceva pt fiecare tava
Care apoi se da la cuptor,la 180gr pana se coc
Cand sunt gata coapte toate tavile,turnam cat sa acoperim barcutele supa de vita,facuta in casa sau mai simplu KNORR
Le lasam iar pana se evapora toata supa pusa apoi asa calde,le servim cu unt topit cu boia deasupra,iaurt cu usturoi
Si renumitul SUMAC,care e ultima "pensula" a mancarii si fara de care nu e completa...
E delicios,imi ploua in gura cand va scriu...e de munca dar merita...si face soacra sa te iubeasca si mai mult,daca o ajuti,asa cum am facut eu!!! lol:
Am uitat sa va spun ca am inceput la 09.30 si am terminat la ora 13.30...eu am facut 3 ore barcute!!!...Si aluatul era facut de seara!!!
SUMAC
|
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 5:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mama Theo,eu nu mai citesc ce postezi tu ca mor de pofta !Complimentele mele,esti o adevarata gospodina! |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Mar 02 05 2006, 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
| DANY2005 a scris: | Mama Theo,eu nu mai citesc ce postezi tu ca mor de pofta !Complimentele mele,esti o adevarata gospodina! |
E mult de lucru,dar imi place si e ceva ce trebuie sa invat si sa transmit si eu la randul meu...eu un fel de mostenire de familie! Si nu e prima oara cand fac cu ea!
Am facut o data si singura,pt ziua sotului acum 3 ani! Va dati seama ca l-am "omorat"...nu si-ar fi putut dori un cadou mai gustos! |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
arata tare bine barcutele astea! _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005 Mesaje: 1250 Locatie: in fata tastaturii
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Waw,am ramas fara cuvinte !!!!!!dar cu gura cascata !!!! _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 6:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce mancare grozava ! _________________

|
|
| Sus |
|
 |
puiutu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 15/01/2006 Mesaje: 1159 Locatie: ARAD
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 7:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oaaaaaa, ce poti zice?Mmmmmmoooor de pofta.
Din nou ati petrecut grozav. Sinteti o familie frumoasa. sa fiti fericiti. _________________ "Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima." |
|
| Sus |
|
 |
serini ramona Parinte experimentat

Data inscrierii: 12/10/2005 Mesaje: 145 Locatie: cluj
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 9:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
va rog fetelor nu mai puneti poze cu mancare pe forum ca mor de pofta ... sunt foarte pofticioasa  _________________
www.chicbebe.ro/album/vanessa |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005 Mesaje: 1250 Locatie: in fata tastaturii
|
Trimis: Mar 02 05 2006, 11:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la urma tre sa stam pe capul lui Theo sa ne adopte si pe noi,ca tot are o familie mare,ce m-ai contam si noi in plus !  _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|