| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Mie 22 03 2006, 10:09 am Titlul subiectului: Imbunatatirea circulatiei venoase |
|
|
Nu mai tin minte daca am mai pus articolul acesta pe forum, ca sunt cam senila. Daca fluffy e mai vioaie si isi aduce aminte ca l-am mai pus odata, sa ma traga de maneca.
In Romania, boala venoasa cronica este frecventa, dar insuficient diagnosticata si tratata. 32% dintre pacienti sufera de insuficienta venoasa cronica. Dintre acestia, 53% nu sunt diagnosticati, iar 60% nu sunt tratati.
Recomandari pentru imbunatatirea circulatiei venoase:
1. Ce trebuie sa faceti:
- in timpul unei activitati statice prelungite efectuati la intervale regulate mici miscari ale gambelor.
- pasiti energic si faceti mici sarituri pe varfuri, in cazul unei activitati statice prelungite.
- preferati imbracamintea ampla.
- preferati incaltamintea cu toc cuprins intre 3-5 cm. Corijati toate deformarile piciorului.
- faceti zilnic dus cu apa rece la nivelul gambelor (de jos in sus).
- stati cu gambele ridicate in timpul noptii si de cate ori este posibil, mai ales in timpul sarcinii.
- practicati natatia, joggingul, dansul, golful, mersul pe bicicleta.
- preveniti constipatia.
2. Ce nu trebuie sa faceti:
- evitati imobilizarea prelungita.
- evitati fotoliile foarte moi sau cu spatare tari.
- evitati activitatile statice.
- evitati kg in plus si hainele prea stramte (jeans, sosetele...)
- evitati incaltamintea plata sau cu tocuri mai mari de 5 cm.
- evitati baile calde, saunele, baile de abur si tot ceea ce inseamna caldura intensa la nivelul gambelor.
- invingeti tentatia expunerii prelungite la soare.
- evitati tenisul, gimnastica aerobica si echitatia.
- atentie la pilulele contraceptive.
Exercitii pentru imbunatatirea circulatiei venoase :
- miscari energice de pedalare (de 15-20 de ori)
- miscati fiecare picior descriind cercuri mici (de pana la 10 ori)
- mergeti pe calcaie
- balansati-va alternativ de pe varfuri pe calcaie
- incrucisati alternativ membrele inferioare intr-o miscare de forfecare (de 10-15 ori)
- faceti miscari de flexie/extensie a degetelor de la picioare, tinand membrele inferioare usor ridicate si intinse (de pana la 20 de ori)
- ridicati-va pe varfuri
- apropiati si departati varfurile picioarelor |
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

Data inscrierii: 17/11/2005 Mesaje: 857 Locatie: DE
|
Trimis: Mie 22 03 2006, 10:13 am Titlul subiectului: |
|
|
| Wow, ce binevenit e topicul asta ! Si eu, si sotzul, avem probleme cu circulatia periferica, el are un job static, eu... la fel (forumeala !):)) |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Mie 22 03 2006, 10:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai atunci aveti grija de picioarele voastre! Eu am facut tromboflebita de la invatatul pntru examene in aceeasi pozitie, ghemuita pe scaun. |
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

|
Trimis: Mie 22 03 2006, 10:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| Stii, in ultima vreme imi simt picioarele mai umflate decat de obicei, desi am redus consumul de sare si fac gimnastica. Poti sa imi spui, te rog, daca pot fi si alte cauze ? |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mie 22 03 2006, 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am circulatia proasta, dar eu fac si miscare ca-mi place mult plimbareala, mai ales dimineata in drum spre munca - merg pe faleza 3 statii de troleu... Sa fi vazut in dimineata asta ce frumos era pe malul marii, si apa lina... si soare si o briza de te imbia sa faci baie in mare...  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Joi 23 03 2006, 3:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Kristin a scris: | | Stii, in ultima vreme imi simt picioarele mai umflate decat de obicei, desi am redus consumul de sare si fac gimnastica. Poti sa imi spui, te rog, daca pot fi si alte cauze ? |
Daca stai foarte mult la birou, e oarecum normal sa ai picioarele umflate. Pune un scaunel sau niste carti sub birou si tine picioarele mai ridicate in felul acesta. Daca insa nu petreci foarte multa vreme in acesta pozitie, pot fi si alte cauze: varice, greutatea ridicata, infectii urinare, si alte cauze patologice pe care n-are rost sa le enumar, ca nu cred ca e cazul tau. E bine ca ai redus sarea in alimentatie. Sa consumi lichide, sa nu te gandesti ca ele se vor cantona in picioare. Daca filtrul e bun (rinichii), sarea (de fapt, sodiul din sare e cel care face sa se retina lichidele in organism) nu e consumata in cantitate mare, iar tu nu mai ai nici o alta boala, treaba se va regla de la sine. |
|
| Sus |
|
 |
Kristin Moderator

|
Trimis: Joi 23 03 2006, 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Somno, MERCIIII !
Da, stau destul de mult la birou, munca de birou se cheama, adica stat pe chic si pe mess si pe ziare si pe mail toata ziua !!
Iar treaba cu "greutatea ridicata" m-a dat pe spate ! )
Merci din suflet. O sa pun in practica sfaturile tale. |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Joi 23 03 2006, 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai trimite si tu o poza, sa vad si eu ce miss se ascunde in spatele nickului! Ma bucur daca o sa aplici din aceste sfaturi! |
|
| Sus |
|
 |
lovelife Membru nou

Data inscrierii: 31/08/2006 Mesaje: 4 Locatie: Galati
|
Trimis: Joi 31 08 2006, 5:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu va recomand ca din cand in cand sa mai faceti cate un masaj de intretinere si relaxare sau chiar un masaj pentru drenaj limfatic sau chiar un masaj terapeutic, pentru ca ajuta mult la imbunatatirea circulatiei. _________________ Oaza ta de sanatate |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Vin 18 01 2008, 10:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am fost in vara la un ecograf dopler si mi-a spus ca circulatia venoasa e in regula. probleme as putea avea cu circulatia limfatica , care nu se poate vedea la eco. eu mereu am picioarele umflate, gen picioare de elefant _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004 Mesaje: 4217 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun 21 01 2008, 11:10 am Titlul subiectului: |
|
|
| lovelife a scris: | | Eu va recomand ca din cand in cand sa mai faceti cate un masaj de intretinere si relaxare sau chiar un masaj pentru drenaj limfatic sau chiar un masaj terapeutic, pentru ca ajuta mult la imbunatatirea circulatiei. |
Lovelife, multumim pentru informatii. Din considerente care tin de reclama, am sters trimiterile la site-ul pe care il promovezi; orice negociere privind aparitia unei reclame la site-ul respectiv trebuie purtata cu administratorii acestui forum. Pana cand administratorii isi vor da consimtamantul ca denumirea site-ului respectiv sa apara pe forum, rugamintea noastra este de a-ti sterge din semnatura adresa web a site-ului. Multumim anticipat pentru intelegere! _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Joi 24 01 2008, 10:06 am Titlul subiectului: |
|
|
| ana c a scris: | | eu am fost in vara la un ecograf dopler si mi-a spus ca circulatia venoasa e in regula. probleme as putea avea cu circulatia limfatica , care nu se poate vedea la eco. eu mereu am picioarele umflate, gen picioare de elefant |
Si eu voi face duminica eco doppler. Sper sa iasa ok. Piciorul tot ma doare, acum nu doar gamba, ci si coapsa. |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

|
Trimis: Joi 24 01 2008, 10:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Aoleu ma cuscra! Iar ai probleme cu picioarele? Of, te sarut, sa-mi dai vesti bune dupa consultatie!  _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

|
Trimis: Joi 24 01 2008, 11:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Cuscra, stai linistita, nu mor. E un control de rutina, profit de faptul ca acum avem un ecograf de ultima generatie. |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

|
Trimis: Joi 24 01 2008, 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aaaaaaa... nu ma gandeam ca mori... Dar ma gandeam ca poate iar iti face piciorul ala probleme.  _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

|
Trimis: Joi 24 01 2008, 12:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| somnorici a scris: | Cuscra, stai linistita, nu mor. E un control de rutina, profit de faptul ca acum avem un ecograf de ultima generatie. |
Cuscra, daca tot aveti ecograf de ultima generatie, pot sa vin sa-mi bag si eu piciorul in el? _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
|