CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Eruptie incisivi
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul Stomatologic
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Aurasa
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 13/03/2006

MesajTrimis: Lun 13 03 2006, 8:35 pm    Titlul subiectului: Eruptie incisivi Raspunde cu citat (quote)

Baietelului meu in varsta de 9 luni si o saptamana i-au aparut 2 dintisori jos. De curand au inceput si sus, dar acum apare intrebarea si dilema: i-au aparut incisivii laterali, iar cei mediani sunt in curs (gingia este tare si dureroasa la atingere). As dori sa stiu daca este normal si de ce nu au aparut intai cei mediani si apoi lateralii?
Multumiri
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
m@mi
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 13/03/2006

MesajTrimis: Mar 14 03 2006, 1:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu trebuie a fie o regula. Intr-adevar exista o schema de aparitie a dintilor, dar este pur informativa. Asta nu inseamna aparitia dintilor trebuie sa fie la fel ca pe schema. Fiecare copil este unic, deci si aparitia dintilor nu poate fi aceeasi la toti copii.
Apropo, si fetitei mele mai intai i-au dat incisivii centrali de jos, apoi cei 4 incisivi de sus au aparut deodata. Au urmat incisivii laterali de jos, apoi maselele si acuma avem iesiti si caninii.

MesajTrimis: Lun 28 08 2006, 3:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vreau si eu sa intreb daca e vreo problema in faptul ca i-a iesit copilului meu doar un dinte, incisiv central de sus stanga. Nu a facut prea mare scandal din cauza asta. In schimb am auzit de ceva superstitii legate de acest fapt. Voi stiti de asa ceva? Inseamna faptul ca au iesit dintii de sus primii ceva?
Sus
Marinutza
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 27/06/2005

MesajTrimis: Lun 28 08 2006, 4:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu n-am auzit de nici o superstitie si chiar daca as auzi nu as lua in seama. copilului meu i-au iesit dintii total aiurea, nicidecum in ordinea "fireasca". important e sa fie sanatos si sa treaca cu bine peste momentele dureroase ale eruptiei.

santate la pui!
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Mar 29 05 2007, 6:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se poate sa iasa dintii si la 3 luni? De cateva zile fetii mele ii curge multa saliva din gura,azi era uda pe haine..... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes ...deci....nu stiu ce sa cred.E posibil sa fie si de la altceva salivarea asta?
Sus
Marinutza
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 29 05 2007, 11:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dany cam asa incepe perioada de eruptie, cu salivare abundenta. cred ca totusi va mai dura cel putin 2 luni. cu siguranta vei observa cand isi va face aparitia primul dintisor.
succes!
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 10:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai stiam ca salivarea abundenta e determinata de aparitia dintilor....pai si cum,saliveaza cu asa mult timp ianinte sa-i iasa dintii??? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Sus
Marinutza
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 10:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bineinteles Laughing Laughing
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 30/04/2007

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 12:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Darius a inceput sa saliveze la fel pe la 3 luni si tot am asteptat si tot am asteptat si nic ,si il dadeam cu gel ptr gingii de pe la 6 luni dar primul dintisor abia la un an a aparut Laughing
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 1:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes deci asa sta treaba!
Sus
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 2:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oh, Dany, mare problema cu dintisorii astia. Matei a inceput sa saliveze la 4,5 luni, iar dintii au inceput sa iasa la 9 luni. Pana la un an si jumatate/2 ani, tot o sa mai vizitati topicurile despre dentitie. E destul de greu de suportat durerile de dinti de catre copilasi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 3:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Faza e ca e un pic cam nervoasa Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes ,pana zilele trecute nu facea asa.....de asta ma preocup,ca e cam devreme zic eu.
Sus
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mie 30 05 2007, 11:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dany cum ti-au zis si fetele stai linistita ca nu ies acum. Saliveaza doar .... Oricum uite-te in gurita ei, la gingie, in fata. Daca vezi un coltisor de dinte (spargand gingia) atunci ... vorbeste cu un stomatolog pediatru. Dar eu zic ca nu vei vedea ... inca macar 2-3 luni de-acum incolo.
Iar de salivat cred ca a salivat de pe 4 luni pana pe la 1 an jumate. Primul dintisor i-a aparut la 8 luni jumate.
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 09 08 2007, 4:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Are 5 luni si inca nimic,doar salivare abundenta care a inceput destul de devreme.De vreo 3 zile insa,e un pic cam maraita,iar daca imi prinde degetul strange foarte tare.Uneori mai da cu o jucarie si incepe sa planga,oare se pregateste un dinte sa apara? M-am uitat la gingie,pare un pic mai alba insa nu e prea rosie sau umflata.La faza asta chiar nu am experienta,am mai stat eu in tara cu nepotii mei dar despre eruptia dintilor chiar ca nu prea stiu decat ce am citit.Cam in cat timp iese dintele de la aparitia semnelor?
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 09 08 2007, 5:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate tin eu minte daca e gingia alba dintisorul e pe aproape. Adica va mai dura (spersa nu ma insel) cam o luna.
La primii dinti Monica a avut diaree 2-3 zile, chiar atunci cand spargea dintele si nu mai vroia sa manance mai nimic (cred ca trait 2 - 3 zile cu iaurturi la fiecare dinte!).
La primele masele si la canini a avut si febra (destul de mare, peste 38) si la unii a si varsat.
Din cate stiu eu semnele ca sparge dintele pot fi febra, diaree, varsaturi sau nici una. Parca si noua ni s-a intamplat sa ne trezim cu un dintisor nou, fara nici un fel de semn.
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 09 08 2007, 5:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

M-am uitat acum mai bine,se vede clar gingia alba si intr-o parte e mai bine,adica parca vad un coltisor.Ieri a facut un pic mai moale dar credeam ca din cauza ca am inceput diversificarea.Poate mi se pare...desi nu cred.Dar chiar o luna dureaza pana iese dintele,mi se pare asa mult....
sorana
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 09 08 2007, 11:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai nu Dany. Eu credeam ca e doar un pic albita gingia, nu ca vezi un coltisor.
Probabil intr-o saptamana aveti dintisor!
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 10 08 2007, 9:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cel putin eu asta zic ca am vazut Embarassed .Important e sa nu-i fie rau,sa faca febra.
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 10 08 2007, 3:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salivarea abundenta este si pentru ca se formeaza glandele salivare.
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 11 08 2007, 11:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E sigur ceea ce am vazut..acum sa vedem in cat timp vom vedea dintele! Voi tot asa de bucuroase erati?
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul Stomatologic Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum