| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 5:32 pm Titlul subiectului: Nou nascutul |
|
|
| Este bine sa-l lasam sa doarma in camera lui ? Voi cum ati procedat cu puiutii vostri?L-ati tinut in camera cu voi sau nu?Am citit intr-o revista ca e bine sa-l obisnuim inca de la inceput separat,pentru ca,altfel,el va depinde de mama,nu va reusi nici sa adoarma fara prezenta ei.. |
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu ce sa zic, cred ca depinde si de tine, ce fel de om esti. Eu una sunt prea paranoica, nu as putea sa las copilul nou-nascut sa doarma departe de mine, m-as gandi non-stop ca poate sa vomite, sa se inece cu voma etc etc etc. Vad prin filme ca se obisnuieste sa doarma in camera lui de cum il aduce de la maternitate, eu una nu as putea. As fi mai obosita decat daca ar dormi in camera cu mine. In plus, eu cred ca trebuie totusi stabilita o relatie cat mai puternica intre mama si bebe. Nu l-as putea neglija deloc. Eu asa sunt, profit de orice clipa langa puiul meu. Nu mi se pare ca e prea dependent de mine, sta si cu mama, si cu bona, e fff sociabil si prietenos.Am invatat pe vremuri in facultate ca acei copii carora nu li se satisface nevoia de afectiune cand sunt ffff mici pot avea probleme mai mari sau mai mici in timp. Mi se pare normal sa aiba nevoie sa isi simta mama cat mai aproape, ei mult timp dupa nastere inca se simt ca facand corp comun cu mama, dupa cele 9 luni din burtica.
Asa sunt eu, nu cred in teoriile gen "controlled crying" si nu concep sa las copilul sa sufere pt a nu deveni dependent de mine. Oricum creste si pleaca de buna-voie de langa mine. Vreau sa profit de orice moment langa el, sa il sarut cat mai mult, sa il tin cat mai mult in brate si sa fiu cat mai mult timp cu el. Nu cred in chestii gen "pe copil sa il saruti doar prin somn", sau sa nu il iei in brate ca "se obisnuieste". Si noi suntem obisnuite sa fim luate in brate de sotii nostri, nu? O data ce aduci o viata pe lume, trebuie sa ii oferi un mediu cat mai securizant si mai plin de afectiune, astfel se dezvolta si increderea in sine.
hai ca v-am plictisit, cred.
A, inca o chestie, tot in facultate am invatat cum ca, copiii lasati sa planga f mult cand sunt mici nu isi dezvolta ca lumea increderea in fortele proprii. Atunci cand bebe plange, el isi exprima o nevoie (chiar si nevoia de afectiune, daca nu doar de hrana sau caldura) si el numai asa stie sa ceara, prin plans. Vazand ca nu obtine ce a cerut, isi pierde increderea in puterea sa de exprimare etc etc etc.
V-am plictisit?  _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 6:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu,deloc...vreau si eu sa aflu cat mai multe pareri de la voi..ca doar sunteti cu experienta.. |
|
| Sus |
|
 |
Bibicutza Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 29/09/2005 Mesaje: 1529
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
mama ce frumos ai scris really...cand o sa fac bebe,de fapt inainte de a face bebe vin la ore particulare ca vad ca esti buan si la teorie nu nuam la practica  |
|
| Sus |
|
 |
Amedy Parinte efervescent

Data inscrierii: 27/01/2004 Mesaje: 551 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 6:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Subscriu la tot ,tot ce a zis Raluca!!! Bravo,nici nu as fi reusit sa ma exprim mai bine! Perfect adevarat!  _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bravo Ralu! Nu te dezminti! Doar esti de profesie, nu?  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 20 01 2006, 9:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu sunt de profesie dar...asa am simtit ca trebuie sa fac  _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 10:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Amedy a scris: | Eu nu sunt de profesie dar...asa am simtit ca trebuie sa fac  |
Esti mama de profesie, cea mai frumoasa profesie din lume, nu? (apropo de subiectul ala care era pe aici, despre profesia de mama.....)[/b] _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 20 01 2006, 10:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da' chiar! Eu sunt doar mama de profesie,altceva nici nu am facut si nici nu mi-ar place.  _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |
roxid Parinte experimentat

Data inscrierii: 03/11/2005 Mesaje: 116 Locatie: Winnipeg
|
Trimis: Vin 20 01 2006, 11:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
din cite am citit eu e bina ca copilul sa stea in camera lui, ca asa si-ar crea independenta fata de mama in timpul somnului. nu zice nimeni sa-l lasi sa plinga pina se invineteste. cind are nevoie de mama, bebe o cheama plingind. daca are copilul camera lui, poti avea si tu momente intime cu sotul in dormitorul vostru, pentru ca dupa ce apare copilul, mama cam tinde sa neglijeze relatia cu tatal copilului. faptul ca mama ar vrea sa fie mereu cu copilul e de inteles, dar cred ca depinde de fiecare. plus ca eu cred ca e foarte obositor sa fii in permanenta cu bebe. asa am fost eu cu primul copil, la al doilea nu prea mi-am permis sa fiu mereu cu el ca aveam mai multe treburi de facut, si se vede, baiatul e mai independent, stie sa se joace singur, e foarte vesel, se bucura de orice, a invatat sa cada mai repede ca fii-mea (ea la 4 ani a cazut de si-a rupt nasul), el merge de-a busilea, fii-mea a luat-o drept in picioare pentru ca eu stateam mereu de funduletul ei si-o tineam de minute sa mearga in picioare.
concluzie: dupa experienta mea cu doi copii, eu l-as pune in camera lui daca mi-as permite |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 20 01 2006, 11:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu stiu cum e in alte cazuri,dar eu m-am odihnit suuuper bine cu copilul langa mine,el sugea si eu dormeam noaptea ,decat sa alerg intr-una prin casa de cate ori scanceste,pt ca , sa fim seriosi, copilul perfect care sa doarma singur ,beton,toata noaptea,de la 10 seara la 8dim.din prima zi...cam greu de gasit.Cred ca as fi fost zombie dupa o saptamana de curse noaptea prin casa,si lauza si nedormita si cu hormonii in dezordine dupa nastere . Pai cred ca in felul asta nu se mai nastea si al doilea copil...Eu am dormit cu puiul la piept...din prima noapte si dormeam tun pana dimineata,se scula ,sugea tzatza,eu dormitam,ma obisnuisem,nici un scancet nu se auzea macar,si sotul se odihnea super bine ca se ducea la servici a doua zi.Daca ar fi fost sa fac noaptea curse intre dormitoare cred ca il invitam si pe el ca nu facusem copilul singura .Cred ca mai odihnit era asa. (copil cu noi in pat)Asta la inceput. Apoi l-am mutat frumusel in camera lui cand nu s-a mai sculat noaptea sa suga si a dormit bine-mersi acolo,nu e un copil dependent de mine,desi ma iubeste nespus,si eu pe el. E cuminte,ascultator,nu se plange nimeni de el, ce ii spun aia face,discutam, ne intelegem,nu am reclamatii.
Al doilea copil a supt biberon,a dormit in patutul lui ca asa a vrut el,insa mi s-0a parut mult mai obositor sa bantui noaptea prin casa sa fac biberoane si abia am asteptat sa nu se mai scoale noaptea ceea ce s-a intamplat dupa doi ani aproape si nu dupa 3luni ca la primul.
Amandoi sunt in aceeasi masura dependenti de mine si unul de altul Acuma...depinde ce intelegem prin dependent...  _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 20 01 2006, 11:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu abia astept sa nu ma mai trezeasca noaptea... Dar pe de o parte e meritul socrului, (si oare ar trebui sa-l aplaud? ) ca ne-a inghesuit pe toti 3 intr-un dormitor de 3,5/3,5 si obligat-fortat am patutul inghesuit intre calorifer si pat si intind numa mana sa-i dau "mimiu" sau o iau imediat de o pun pe oala... Stiu ca oricum nu as puteao pune in camera separata deocamdata, dar tare mi-as dori... Vreau sa dooorm...  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 21 01 2006, 1:49 am Titlul subiectului: |
|
|
cit de mult doarme copilul noaptea fara sa se trezeasca, sau mai bine zis sa ne trezeasca pe noi e diferit de pusul copilului in camera lui. fii-mea la 3 ani ne scula noaptea ca isi pierdea ursul, sau ca vroia invelita, pina m-am zburlit si am lasat-o sa plinga. era suficient de mare sa se inveleasca singura, sau sa intinda mina sa-si caute ursul. a plins de-a rupt citeva nopti si dupa aia i-a trecut, nu ne mai trezeste pentru prostii noaptea.
camera copilului zic eu ca tine de posibilitatile fiecaruia. copilul vrea sa doarma in pat cu parintii cit e mic. problema e pina la ce virsta i-l lasi sa stea cu tine in pat? vrei sa imbratisezi barbatul si dai peste copil cind creste copilul mai mare (n-as putea sa spun la ce virsta, poate cind vine pubertatea peste el) isi doreste patul/camera lui. eu imi amintesc ca eram mare si dormeam cu mama si vroiam si eu macar patul meu, ce sa mai zic de camera mea... vise. zic eu ca depinde de posibilitatile fiecaruia |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 21 01 2006, 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am camere destule si putea avea camera lui dar aici era vb de nou nascut nu de copil de trei ani.Chiar daca nou nascut a dormit cu mine in pat,pt ca se trezea sa manance nu sa caute jucaria(la 10 zile nici nu avea cum sa o caute) ,la doi ani a fost mutat in camera lui si nu a fost nici o problema.Daca nu sunt doi ani sunt trei sau poate mai putin de doi,depinde de copil si de atitudinea fiecarei mame. Eu nu mi-as da copilul la o parte ca sa imbratisez un barbat (dar asta e doar optiunea mea,nu zic ca trebuie sa faca toata lumea la fel,asa am simtit asa am facut), as pune copilul in camera lui la momentul potrivit sau cand a-m dori noi,eu si copilul. Daca barbatul se supara ca nu-si face nr de sex ca da copilul LUI in pat....scuze..no coment! Am o gramada de prietene cu soti care fac dragoste foarte bine in cealalta camera sau gasesc ei solutii...Daca stai in garsoniera ce faci?Duci copilul la saptamanal ca sa te imbratisezi cu sotul? Cred ca poti pune copilul in camera lui ,daca vrei,daca simti asta,daca se poate,sau daca,spatiul iti permite asta dar nu pt ca da sotul de el in pat si vezi Doamne se supara. Parerea mea,doar! _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 21 01 2006, 10:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai Amedy, fata zicea ca daca vrei tu sa imbratisezi sotul, nu invers... Nu e vina barbatului in cazul asta. Sunt de accord cu tine ca daca el se supara np... Numa sa nu ma supar eu...  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 21 01 2006, 10:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da ,in cazul in care vrea sotia ,ok,treaba ei unde culca copilul, eu vorbeam NUMAI din pielea mea,din punctul meu de vedere, mie una dupa nastere,din cauza schimbarilor din organism, din cauza oboselii,si din multe alte motive nu mi-a prea ars de imbratisarea sotului,si el deasemena,era obosit si aveau loc mari schimbari si in viata lui nu numai a mea ca doar si el avea un copil nu numai eu Asta zic eu in primele doua luni pt ca aici era vb de NOU-NASCUT nu?Apoi desigur lucrurile intra in normal,unde mai intra . Repet era vb in subiect despre nou nascut nu despre copilul mai mare. _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 21 01 2006, 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Adevarul est ca nici mie nu mi-a prea ars primele 2 luni, mai ales cu epiziotomia si cicatricea respectiva.. . Hai ca am tras o tura de ras... Si al meu sot ma asteapta linistit si calm si eu tot nu ma indur sa las chicul... Uneori ma minunez cat de calm poate sa fie in privinta mea cu statul pe net... Eu nu l-as fi lasat pe el atata... Rusine mie!  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 21 01 2006, 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu am avut epi...cum ii zice ca am nascut cu cezariana si sincer va spun ca nu am avut nici o durere si cred ca as fi putut "imbratisa" sotul dupa o saptamana din acest punct de vedere, insa pur si simplu nu imi ardea de asa ceva,eram innebuniti sa privim copilul,sa facem cunostiinta cu el,sa il mirosim sa il plimbam ,sa il CUNOASTEM pur si simplu. Abia dupa doua luni ne-am mai linistit si totul a intrat in rutina,mancarica,baitza,plimbarea,ritualul de adormire,etc.Si sotul il adormea nu numai eu,il lua in brate ,cu capul pe umar si dansa usor cu el pe muzica pana adormea, si ii placea lui bebe Faceam cu randul totul(la inceput). Doua luni parca eram teleghidati,disperati,citisem despre sindromul mortii subite la sugar si ..Doamne ne imaginam toate prostiile, cred ca nici morti nu l-am fi culcat in alta camera ,poate daca dormeam si noi langa el ,pe vremea aceea nici de interfon nu se auzise pe aici,nu asa mult ca acuma.Dupa doua luni,hai sa zicem,trei copilul ar fi putut fi mutat f bine in camera lui,recunosc.Ca nu am vrut sa-l mutam ...asta e alta poveste,dar putea fi mutat. Insa la trei luni nu mai e Nou-nascut. _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 22 01 2006, 1:05 am Titlul subiectului: |
|
|
| de ce am auzit ca nu e bine sa dormi cu copilul nou nascut linga tine in pat? nu stii ce faci in somn, poti da peste el sa-l lovesti, sufoci, nu stii. eu nu am facut asta, deci nu stiu mai multe. Dar, stiu ca am stat cu fii-mea noaptea in pat cind era bolanava si vreau sa va spun ca ala nu a fost somn, a fost chin. Probabil ca si voi ati dormit cu copii cind erau bolnavi si stiti cum e. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 22 01 2006, 1:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu in vreo trei ani cand am dormit cu copilul in pat niciodata nu s-a intamplat sa ma intorc pe el,apoi,nici nu poti sa respiri in camera ca eu ma trezesc,asa somn am. Asa sunt eu.De ex mama,cand doarme,poate sa treaca trenul pe langa ea,sa spargi asfalt cu picamerul ca nu se trezeste. Eu bubuiam muzica la maxim in sufragerie si ea dormea bine mersi in dormitor. Sunt feluri si feluri de oameni fiecare cu somnul lui Si eu si tata daca respiri in camera langa noi, ne trezim.Eu ma scol intotdeauna cu cateva secunde,un minut inainte sa sune ceasul dimineata,nu programez,pur si simplu asa sunt, de grija sa nu scoale ceasul copilul care doarme in patut langa patul meu.Nu il scoala dar mie tot mi-e grija Nu cred ca l-as putea rani in somn, el ce mai imi dadea cate un picior cand se marise Cateodata ma enerveaza sensibiliattea asta a mea cu somnul pt ca nu dorm mai deloc dupa masa cand nu e f liniste in bloc,ca noaptea. Cand era Denis mic dormea la san si eu stateam cu mana in sus deasupra capului sau ,numa daca o dadeam in jos puteam sa-l lovesc rau in cap dar niciodata nu s-a intamplat,instinctul dezvoltat probabil..  _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|