| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
elenapeitro Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 27/07/2005 Mesaje: 971
|
Trimis: Lun 07 05 2007, 1:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu nu mai stiu unde citisem...ca nu e indicat....mie soacra mea mi-a adus-o de cand era bebe de 6 luni sau ceva de genu...dar nu am folosit-o decat in momentele mentionate mai sus cand chiar il ajuta sa respire mai bine... |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Sam 19 05 2007, 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pana la urma m-am lamurit cu perna,e indicata cam dupa 3 anisori din cate am citit pe net.Fetelor,voi rezistati sa nu cumparati haine la bebelusii vostri? Eu una numai asta vreau sa cumpar,desi are f multe si a primit si de la nana ei la botez f multe.Imi sunt tare dragi si mai ales imi place f mult sa o vad mereu cu altceva...faza e ca nici sotul meu nu e mai prejos! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 19 05 2007, 10:50 am Titlul subiectului: |
|
|
asa ...da-ti faliment Dany....
dar sa stii ca nici eu nu rezist...oriunde plec....macar un ceva mic sa ii iau...macar o minge...sau o jucarie...daca nu ceva de imbracat...
si pt fetite adevau e ca....sunt si niste haine de mori...eu numa cand vad hainele si imi dorecs FATIMAsa vina mai repede...  |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Sam 19 05 2007, 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai cred si eu ca nu rezistam.....doar bebelusii nostri sunt sufletul nostru!  |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Sam 19 05 2007, 1:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cam cand incepe bebe sa se intoarca singur? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 19 05 2007, 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
hmm...pai pe la 3 4 luni maxim...parca asa imi aduc aminte... a zica...proaspetele mamici... ca eu uitai... |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Sam 19 05 2007, 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
A mea cand e pe pat sau patut cu fatza in sus,se mai intoarce pe o parte...dar cam atat deocamdata...si ma gandeam cam cand ar trebui sa ridic aia din fatza de la patut...nu cumva sa cada fata din pat!  |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Lun 21 05 2007, 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mony la 3 luni se rostogolea si se chinuia sa ia pozitia de sezut... la 5-6 luni am inceput sa o invatam sa coboare din pat, de frica sa nu cada.. si apoi nam mai avut probleme ca cobora ... La 5 luni mergea de-a busilea.. inapoi, la 7 merge in picioare pe langa pat, la 8 luni mergea bine, la 11 luni fugea ca glontul de langa mine - si de aici pana la a o claca masina nu mai era decat un pas...
Pe de o parte sa va bucurati ca nu sunt grabiti la evolutie ca si Mony la 11 luni ce pricepea ea ca nu trebuie sa fuga dupa copii in strada...  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Lun 21 05 2007, 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Georgi,ma pui pe ganduri ......pai dupa cum se manifesta printesa mea.....vrea cam devreme sa faca multe,deja se intoarce pe o parte......cert e ca de acum nu o mai pot lasa singura pe pat sau canapea iar in scaunelul de masina in care o mai tin cate un pic ziua prin casa cand se plictiseste,trebuie sa-i pun centura neaparat ca se trage in fatza. |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 22 05 2007, 12:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| Georgi a scris: | Mony la 3 luni se rostogolea si se chinuia sa ia pozitia de sezut... la 5-6 luni am inceput sa o invatam sa coboare din pat, de frica sa nu cada.. si apoi nam mai avut probleme ca cobora ... La 5 luni mergea de-a busilea.. inapoi, la 7 merge in picioare pe langa pat, la 8 luni mergea bine, la 11 luni fugea ca glontul de langa mine - si de aici pana la a o claca masina nu mai era decat un pas...
Pe de o parte sa va bucurati ca nu sunt grabiti la evolutie ca si Mony la 11 luni ce pricepea ea ca nu trebuie sa fuga dupa copii in strada...  |
Cam asa si la noi, o fi numele de vina?
La 3-4 luni in funduletz, la6-7 luni in picioare si mer de manuta, la 9 si jumate singurica, la 11 alerga. Si apoi la 1 an si 3-4 luni, cine se dadea pe topoganul ala mare, mare? Mami! Ca doar nu era sa las fata singura  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 22 05 2007, 4:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt de parere sa lasi copilul sa-si urmeze ... cum sa-i zic?... evolutia... eu o lasam mult pe jos, pe vreo 2-3 paturi ii faceam un tarc mare din tamburele culcate si astupate cu perne sa nu se loveasca in ele, cu jucarii, perna, suzeta ... se juca si vorbea si mergea de-a busilea mai tarziu sau in picioare tinandu-se de canapea sau scaunele care erau marginea tarcului... cand ii era foame ii dadeam sa manance, cand ii era somn isi lua singura suzeta si se culca pe perna... ce sa zic... am lasat-o in legea ei si s-a dezvoltat ok... si mai ales daca e un copil plin de energie nu-i faci deloc un bine tinandu-l legat in scaunul de masina sau blocat intr-un premergator.... Da-i frau liber la miscare si ai sa vezi ca oasele se vor forma si in functie de activitatea muschilor... nu numai de pozitia in care sta copilul...  _________________
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mar 21 08 2007, 7:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pana la ce varsta duce bebe jucariile la gurita? Cand inceteaza sa mai duca tot in gura? _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Sam 25 08 2007, 1:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
O sa le tot duca si pe la un an! Asa le "cunoaste" ea.
In ceea ce priveste mersul de-a busilea sau in picioare,nepotica mea a fost tot asa grabita precum spunea Georgi de Moni ,plus ca pe la 10-11 luni deja spunea cuvinte, pe cand picia mea a fost mai lenesa si a mers la fix un an si 2 saptamani direct in picioare iar de vorbit n-a vrut pana la 2 ani cand a inceput direct cu propozitii.Nu spunea decat :mami,api,tata(kk),pipi si papi.Atat.Deci fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam 25 08 2007, 11:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dany parca 1 an si ceva Nu mai stiu sigur. oricum mergea bine si vroia sa ia obiecte de pe os sa le bage in gura.
Monica mea a fost rapida cu mersul ca de vorbit a vorbit tarziu tare (pe la 2 ani si 1-2 luni) .... _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 26 08 2007, 9:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca duc obiectele la gurita mai mult pana le da dintisorii, pentru ca durerea de gingie e principalul factor care le da nevoia sa roada... numai sa nu se invete cu obiceiul asta si sa tot bage in gurita... Teo saliveaza abundent de vreo 2 saptamani si isi baga degetelele, pumnul sau incheietura in gurita tot cam de atunci... Sper sa nu-i iasa dintisorii atat de devreme...
Baietelul nostru s-a dovedit a fi un mancacios, un cuminte ... noaptea ma trezeste o singura data dupa 5-8 ore de somn si dupa ce papa mai doarme minim 3 ore... asa incat grija cu trezitul noaptea a disparut... a luat multisor in greutate... :
la nastere - 3,700 Kg
la 1 luna - 5,400 Kg
la 2 luni - 7,300 Kg
la 3 luni (azi) - 8,050 Kg...
E dornic sa se ridice in fundulet de la 2 luni.. tot cam atunci a inceput sa rada si sa gangure si pe zi ce trece petrece si mai mult timp singurel, linistit, vorbind...
Dormim toti 4 in aceeasi camera tot obligati de imprejurari, dar noi in patul nostru iar ei fiecare in patutul lui...
M-am chinuit de la inceput sa-i bag suzeta si nu a vrut-o si pace... iar aseara (dupa o lunga perioada in care nu am mai incercat) i-am dat-o si nu i-a mai dat drumul... a adormit atat de linistit si fara sa mai ceara sanul, pe care deseori il cerea numai ca sa aiba ce tine in gurita ca sa adoarma (suzeta din piele de mama ii zic eu...)... si de azi ii dau suzeta cand il stiu satul si numai somnoros...
La vreo 2 luni a zis dr sa incep sa-i dau ceiut pentru ca din cauza caldurilor din vara asta a supt des (de sete) si a luat mai mult in greutate decat normal... si de atunci ma tot chinui sa-i dau macar 50 ml ceiut pe zi, desi mult ii curge din gurita pentru ca inca nu a invatat sa suga la tetina... dar eu zic ca suntem pe drumul cel bun, deoarece in ultima luna a luat numai vreo 700 gr, fata de 1,700 cum lua la inceput...
Oricum, ne laudam cu sanatatea la amandoi copii si la noi ca parinti... si va dorim si voua copii cuminti si sanatosi...  _________________
|
| Sus |
|
 |
|