| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Theodora Moderator

Data inscrierii: 24/12/2003 Mesaje: 593 Locatie: Atena
|
Trimis: Vin 16 12 2005, 7:28 pm Titlul subiectului: Hai sa facem COZONAC! |
|
|
Am facut in ultimi doi ani multe retete,unele mai usoare si altele mai grele,dar nici una nu a fost asa de simpla si de economica ca cea de mai jos...
Inspirata fiind din aluatul pus la reteta de bombitze de pe Culinar,am modificat putin si uite ce am facut...
800gr faina
2 pachetele de drojdie(80gr) proaspata,sau 2 pliculete uscata
2 oua
100gr unt topit
280ml lapte caldut
250gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la o lamaie rasa
1 borcan Nuttela si nuca pt umputura
bobite de ciocolata si migdale taiate pt decor(optional!)
Intr-un lighean dizolvam drojdia in putin lapte caldut,punem 2-3 linguri de zahar si 4-5 linguri de aina pana obtinem un lichid grosut...Acoperim si punel la crescut cam 15 minute...eu pun in cuptorul incalzit prealabil!
Cand drojdia e umflata,adaugam restul de ingrediente pana obtinem un aluat usor de lucrat,care nu se lipeste de mana si lighean.Faina o turnati treptat,poate mai e nevoie de putina faina,sau poate e multa de aceea nu o puneti toata de la inceput...va orientati la fata locului!
Lasam la dospit cam o ora...
Cand e gata arata asa:
Impartim aluatul in 9 bucati egale(aprox!!!)...Luam o bucata de aluat,o intindem putin ,asa ca in poza:
punem doua lingurite de nuttela si nuca si inchidem ca o mingiuta...punem in fiecare forma 3 mingiute!
Ungem cu putin ou,presaram cu ce avem si lasam iar la dospit cam o ora...Cand e gata arata asa:
Gata copt...mie mi-a luat 20 min la 200gr...dar va orientati fiecare la aragazul vostru!
Aici scosi din aragaz:
Si pusi la racit!
Ultima modificare efectuata de catre Theodora la Mar 26 09 2006, 10:28 am, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003 Mesaje: 1302 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 18 12 2005, 11:09 am Titlul subiectului: |
|
|
| ce idee buna, Theodora. maine vroiam sa fac cozonac si nu stiam ce reteta mai usoara sa gasesc, ca nu ma pricep de loc. in fiecare an de Pasti si de Craciun incerc sa fac cozonaci, dar mereu gresesc mai mult sau mai putin si zic ca nu mai fac niciodata, ca mai bine cumpar, dar in preajma sarbatorilor nu ma lasa inima si incerc iar, cu speranta ca vreodata o sa-mi iasa |
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
Trimis: Dum 18 12 2005, 3:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Super idee, Theo, am sa incerc si eu!
Vroiam sa te intreb, am primit cadou un set de forme de silicon si nu prea stiu cum sa le folosesc , tu stii cumva? Trebuie unse sau nu? Una din forme este rotunda cu gaura in mijloc si ma gandeam sa fac si un cozonac rotund.....dar nu stiu cum e cu formele de silicon....  _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Dum 18 12 2005, 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Imi pare rau dar forme de silicon inca nu am si nu stiu...
Totusi nu cred ca e rau sa ungi forma...se despreinde insa foarte usor si parca trebuie sa aiba si un cerc care pastreaza forma...formei...
Am vrut mereu sa imi iau,dar nu ma lasa inima sa dau 14 euro pe o forma!!! Si sint asa de multe tipuri...ca daca incep...si imi place...mi-e teama ca nu mai ma opresc...
Mai am o reteta usoara de cozonac,incercata..revin! |
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
Trimis: Dum 18 12 2005, 4:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am rugat-o pe sora mea si mi-a luat de la un mag ALDI (ea e in Germania) forme de silicon, cand au fost in oferta, cu vreo 8 sau 9 euro 3 forme: una pt briose, una ca pt pizza si una rotunda cu gaura pe mijloc.....Dar stau cu ele in camara pt ca nu stiu cum se folosesc!!!!! Am o carticica la ele, cu retete cu tot, dar in germana si eu nu stiu deloc...  _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |
diana99ndd Moderator

Data inscrierii: 17/10/2005 Mesaje: 1250 Locatie: in fata tastaturii
|
Trimis: Lun 19 12 2005, 9:42 am Titlul subiectului: |
|
|
| Chiar pare usoara reteta si cu ocazia asta poate miroase si la mine in bucatarie a cozonaci,ca pana acum facea numai maicamea,ca doar nu lo lasa pe gineriso sa manance cozonac de cumparat. |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

|
Trimis: Lun 19 12 2005, 10:07 am Titlul subiectului: |
|
|
| eu stiu ca nu-i nevoie sa ungi formele de silicon |
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

Data inscrierii: 09/11/2005 Mesaje: 28 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 19 12 2005, 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Theo, felia? Eu tot astept felia....
O sa ma aventurez si eu cred, arata minunat! _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Lun 19 12 2005, 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am uitat de felie,dar nu am fost acasa si nu am apucat...
Pt ca era prima data cand il faceam asa in tavi,nu am stiut cum va fi rezultatul...ciocolata a cam ramas intr-un singur loc...asta ar fi singurul "defect"...daca il faceti mai bine impartiti aluatul in mingiutze mai mici si puneti in forma rotunda ceva de acest gen...
Umplutura se imparte mai bine pt ca nu mai e asa mult aluat...uite si taiata inima:
Si uite si felia...nu e una reusita,am pastrat pt mine cozonacul facut in forma de aluminiu,care nu s-a copt prea bine la baza...o arunc ca mereu imi strica treaba...si e si de firma si o gramada de bani...o sa repet zilele astea reteta in forma rotunda...
|
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Lun 19 12 2005, 3:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mmmmmmmmmmmmmmm.tastyyyyyyyyyyyy ! Ce super arata feliile alea !Pot sa servesc una?  _________________

|
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Lun 19 12 2005, 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Wow, Theo, daca eram insarcinata lesinam pe-aici sigur! Pe mine m-ai convins, o sa fac si eu... Dar nu merge facut clasic, impaturit ca o rulada? Sa se distribuie ciocolata uniform? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 12:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Sigur ca merge...asta era doar o idee noua pe care am vrut sa o incerc...
De acum fetelor,tineti-va bine!
MI-AM LUAT MASINA DE PAINE!
Va dati seama ce paini,cozonaci si alte alea o sa fac ...
Uite si un cozonac intins foaie,uns cu ciocolata si miez de nuca,impletit si facut colac!
 |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 1:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Theodora, am facut si eu azi cozonac dupa reteta asta. multumesc mult. inca n-am gustat, dar arata bine, sunt cei mai frumosi cozonaci pe care i-am facut, si n-a fost prea greu. am si eu o intrebare, unde am gresit de cozonacii mei nu arata asa netezi si luciosi ca ai tai?as pune si eu o poza, sa vedeti ce-a iesit, dar nu stiu cum  |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mar 20 12 2005, 11:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai Teo... mie nu-mi place deloc cozonacul... mananc rar de tot si numa daca am iaurt... Vreau sa-ti zic ca acum imi ploua in gura la greu si abia astept sa pap cozonaci anul asta... Sper sa faca mami meu ca eu nu ma vad facand
Ajung sa cred ca chiccomania asta e de fapt tratament pentru unii ca uite cum te scapa de unele fixuri...  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 12:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
| adita a scris: | Theodora, am facut si eu azi cozonac dupa reteta asta. multumesc mult. inca n-am gustat, dar arata bine, sunt cei mai frumosi cozonaci pe care i-am facut, si n-a fost prea greu. am si eu o intrebare, unde am gresit de cozonacii mei nu arata asa netezi si luciosi ca ai tai?as pune si eu o poza, sa vedeti ce-a iesit, dar nu stiu cum  |
Adita,trebuia sa ii ungi cu ou ca sa luceasca asa ...orice faci,eu si painea si cozonacii ii ung cu ou si iau luciul si culoarea frumoasa!
ATENTIE,sa nu fie oul RECE! Totul trebuie sa fie la temp camerei,altfel aluatul de lasa in loc sa creasca!
Daca ati uitat sa scoateti ou din frigider din timp,puneti in apa fierbinte 5 minute si apoi e OK!
Probabil ti-a scapat...eu am scris! Data viitore!
Poze poti pune daca ai un cont undeva pe net,dar nu webshot sau yahoo...si de acolo copiezi aici pozele...
Poti sa faci un cont pe www.photobucket.com de ex,iti pui acolo toate pozele,orice poze,si sub fiecare poza o sa ai 3 link-uri ...dai copy pe al treilea si apoi paste pe forum si iese poza!
Incearca si daca ai probleme da-mi un buzzzzzz pe YM! |
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Theo, voiam sa te mai intreb ceva inainte sa ma apuc si eu de treaba: trebuie batuta coca de 1000 de ori ca la orice cozonac? Sau doar omogenizez tot si las la crescut? Ca eu le cam comit cu prajiturile.
Anul trecut am facut si eu primul meu cozonac, ma simteam mai gospodina ca eram insarcinata si am pus cred cam multa faina, ca arata super da' era tare si n-avea nici un gust  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 1:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai mult de 5 minute nu e nevoie...totul e sa nu se lipeasca de mana si de lighean...asa te orientezi!
De astae simplu de facut,pt ca nu trebuie sa il framanti 100 de ani! |
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc! O sa va zic cum a iesit _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
| am uns cu ou, dar tot nu au iesit luciosi, nu erau netezi deasupra, mai bine incerc sa pun poze, sa vezi. ma gandesc ca am pus prea multa faina si era coca prea dura. si mai am o problema, mi-ar placea mai dulci. oare daca pun mai mult zahar nu mai cresc? |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

|
Trimis: Mar 20 12 2005, 7:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
ia sa vad ce am reusit cu pozele    |
|