| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
x_tina Membru nou

Data inscrierii: 09/11/2005 Mesaje: 28 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 20 12 2005, 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma ia cu lesin Hai mai adita, chiar daca nu sunt luciosi arata super, mi-e o pofta de mor, abia astept sa-i fac si eu!
Eu alta intrebare am... cum ii pastrati dupa ce ii scoateti din cuptor sa nu se intareasca? Ii acoperiti cu ceva? Si dupa ce se racesc? Sunt persoane care-i tin in punga sau hartie... v-am zis ca nu stiu nimic  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mar 20 12 2005, 9:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si mie mi se pare ca arata minunati... Inghit in sec...  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
dalia 946 Membru nou

Data inscrierii: 21/12/2005 Mesaje: 4
|
Trimis: Mie 21 12 2005, 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna
Sa ma prezint. Dalia, locuiesc in Israel de 17 ani.Decind am plecat din Romania, niciodata nu mi-a mai reusit cozonacul. De fiecare data am experimentat alta reteta. Se pare ca ingredientele de aici n-au aceleasi calitati ca cele din Romania. In special faina. Anul acesta, in mod special, mi s-a facut un dor de sarbatorile crestine, de nu m-am mai putut abtine si n-am hotarit ca de Craciun sa fac toate cele necesare. Dar cozonac, am inceput sa caut reteta pe internet. Asa ca am gasit acest site si m-am indragostit de el.Teodoraa, e desigur experta in asa ceva, si de ce sa nu recunosc, cozonacul ei arata splendid.Asa ca miine o sa-l incerc. SI pe urma o saintru sa va spun cum mi-a reusit.
V a doresc la toate un craciun fericit si un an nou cu multa sanatate si impliniri frumoase _________________ dalia |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 21 12 2005, 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dalia 946 !!!
Din pacata/fericire ai fost infectata cu virusul CHICOMANIEI, asa incat sper sa ne tii cat mai mult de urat si sa-ti fim de folos in orice problema ai avea...  _________________
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
|
| Sus |
|
 |
dalia 946 Membru nou

|
Trimis: Joi 22 12 2005, 10:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc fetele,
Chiar azi am facut cozonac dupa reteta Teodorei. Aiesit frumos, insa abia astept sa vad cit e de gustos. Eu nu pot vorbi despre copii, Cel mai mult pot vorbi despre nepoti. Daca nu va deranjeaza, o sa ne mai intilnim si la alte subiecte, legate de copii. Chiar azi am rasfoit putin forumul si am vazut ca exista un topic cu poezii pentru cei mici. Poezii scurte, care le-as putea invata pe nepoatele mele. C a ele stiu romaneste. V a multumesc ca m-ati primit asa frumos si va doresc inca odata toate cele bune. _________________ dalia |
|
| Sus |
|
 |
ana c Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004 Mesaje: 1482 Locatie: iasi
|
Trimis: Vin 23 12 2005, 9:18 am Titlul subiectului: |
|
|
si eu faceam cozonac la fiecare craciun si paste, asta numai daca sotul meu drag voia sa framinte. anul asta nu mai fac nimic, ca suntem amindoi foarte obositi. fac mamele.  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

Data inscrierii: 24/12/2003 Mesaje: 593 Locatie: Atena
|
Trimis: Vin 23 12 2005, 11:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Delia,bine ai venit si ma bucur ca ai incercat cozonacul...fetelor,incercati orice,chiar daca nu va iese de la inceput,fiecare esec e o lectie!
Daca ati stii cate lectii am luat eu...
Nu va uitati ca va spun doar reusitele!
UIte ce am facut ieri,dar alt aranjament...
Adita,reteta originala avea 50 gr zahar...adica mai nimic...eu cred ca poti sa pui putin zahar in plus...sau asa cum am invatat pe culinar si am facut de multe ori de la Mama Celeste,unge cozonacul cu ou si presaral cu zahar...cand se coace are o coaja dulce si crocanta si asa castigi putin indulcitor fara sa il pui in tot cozonacul! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 23 12 2005, 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Theo, astazi fac si eu cozonacii tai!
Din cantitatile date de tine, ies 3 cozonaci dreptunghiulari? eu am o singura forma dreptunghiulara si una rotunda cu gaura (aia de silicon, pe care inca nu stiu sa o folosesc ). Dar sper sa ma descurc cumva cu ce am. Crema am sa o fac dupa o reteta de-a mamei mele, ca sa fie cu mai multa crema, ca noua asa ne plac (si nu imi permit sa cumpar atata Nutella). Fac eu crema cu nuci, cacao etc.
Sper sa reusesc!  _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Vin 23 12 2005, 12:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Raluca eu cand am inceput sa fac acesti cozonaci nu aveam idee cati vor iesi...deci alea sint 2 forme mici de 22 cm si una de 25 cm...am impartit aluatul asa si a fost pt 3...te orientezi si tu in functie de marimea formelor..
Si te sfatuiesc sa faci rulat,asa ca in poza de ieri,e mai bine si sa nu pui Muuuuuuuuta crema ca nu se va coace bine si nici nu se va umfla!
Pune,dar cu masura sa ii dai posibilitatea sa "respire"...
In cei de ieri si eu am facut crema singura cu cacao,zahar,nuci si migdale! |
|
| Sus |
|
 |
dalia 946 Membru nou

|
Trimis: Dum 25 12 2005, 1:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Buna fetele,
Vreau in primul rind sa va spun CRACIUN FERICIT.
Am facut cozonacii!!!!!!!!!!! Au iesit super! pacat ca nu stiu sa pun poze aici. m-am dumirit putin cu ce-a spus Teodora, insa trebuie sa gidil putin problema, ca de........ sint mai grea de cap.
Au avut un succef formidabil. Azi i-am gustat ca am avut musafiri si am primit numai laude. Sint cei mai faini cozonaci pe care i-am facut de un timp incoace. Insa am si eu citeva intrebari.
1 Cantitatea de lapte care se pune la inmuiat drojdia cu faina si zaharul ,intra in cele 280 mililitri din reteta sau nu?
2 Si cum au mai spus si fetele ,nici mie nu mi-au iesit prea luciosi, cu toate ca i-am uns cu galbenus de ou.
3 Eu l-am framintat ca la carte, n-am stiut ca nu se framinta asa mult.
4 Grasimea se pune odata cu toate celelelta ingrediente?
Sint cam fraiera, nu?
Cam multe intrebari!
Cu toate ca am pus grasimea la sfirsit si in loc de 3 pportii cum imi propusesem, mi-au iesit doar 2 si jumatate. gustul a fost extra.
Uite acuma ascult slujba de craciun de la o biserica de la noi din nazareth. Se transmite la tv.
Si miine avem si noi sarbatoare. Prima luminarica de hanuka.
Asa ca o sa facem un craciun combinat cu hanuka. O sa iasa super. Miine o sa mincam gogosi, papanasi prajiti. chiftelute dulci de cartofi, o bucarica de cozonac, sarmale, piftie si ceva cirnati.
E placut sa ai motiv de sarbatoare,
Inca odata sarbatori fericite la toate fetele.
dalia _________________ dalia |
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Dum 25 12 2005, 2:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am facut cozonacii. Mi-au iesit unul in forma normala si o turta mare in forma rotunda. Dar e mult spus mi-au iesit
Ca sa se confirme regula, aceea ca sunt o catastrofa la prajituri, fetelor, mie nu mi-au crescut cozonacii! In rest sunt super gustosi, o sa pun si poze cand ma dumiresc. Intrebare: nu au crescut ca nu s-a topit drojdia? Eu am pus laptele la temperatura camerei, nu caldutz. Asta ar fi o varianta, alta ca nu a fost faina buna
Oricum a doua oara promit sa-mi iasa bine!
|
 |
adita Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003 Mesaje: 1302 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 27 12 2005, 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dar in poza arata foarte bine, nu par necrescuti |
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Mar 27 12 2005, 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Au crescut putin la cuptor, era ultima mea sansa , dar aluatul abia crescuse putin, desi am avut cald in buctarie si i-am lasat o groaza... cred ca de la drojdie, nu stiu, oricum, m-a mai salvat putin cuptorul si oricum am mancat toti de nu i-am nimerit, ca la gust sunt destul de buni  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 29 12 2005, 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Theo, am fost atat de prinsa zilele astea cu raceala si nervii celui mic, ca am tot vrut sa iti multumesc pentru reteta si nu am mai apucat. Am reusit o data sa scriu un mesaj si cand sa il trimit, a picat netul si nici mesajul nu l-am mai recuperat, sa incerc sa il retrimit.....
Am facut cozonac, a iesit grozav de bun, a crescut ca lumea, a fost si destul de lucios....Am facut 2, unul dreptunghiular si unul in forma rotunda de silicon, la cel rotund nu am apreciat corect cat de lung sa il fac, ca sa il pun apoi in cerc, asa ca nu am reusit sa inchid complet cercul , oricat l-am tot tras si intins , dar au iesit grozav de buni.
Am facut poze cand i-am scos din cuptor, dar nu stiu cum sa pun poza aici. Cine imi spune?
Eu am folosit faina Grania in punga verde, speciala pt cozonac. _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 29 12 2005, 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
x_tina si mie mi se par destul de crescuti si frumos rumeniti si luciosi... Eu zic ca prin practica iti vor iesi din ce in ce mai buni... Vb din experienta altora ca eu nu am facut nevre cozonaci si nici nu cred ca ma voi baga in curand... La tine e laudabila perseverenta!  _________________
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Joi 29 12 2005, 9:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Georgi, merci mult, acum am bagat a doua serie la cuptor, cand ii scot fac iar poze, astia au crescut intr-adevar... v-am zis ca nu ma las pana nu-mi ies De la drojdie mi s-a tras esecul anterior ca ce sa zic si eu acum, trebuia sa dau vina pe ceva
Oricum, multumim Theodora, iar Georgi, merita sa incerci, se fac repede si sunt cu adevarat gustosi  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Theodora Moderator

|
Trimis: Joi 29 12 2005, 11:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fetelor,ma bucur ca va reusesc cozonacii...si nu va speriati de esecuri...cum am zis,si eu am avut multe...si inca am!
Doar asa ne perfectionam! Fiecare esec e o lectie si eu sint eleva silitoare,pana nu imi fac tema corect,nu ma las!
X_tina,astept sa vad si sarja a doua,ca prima oricum e de nota 10!
Dalia,laptele e in total,deci din cantitatea scrisa iei putin si pui drojdia...
Untul se pune la temp camerei impreuna cu restul ingredientelor...dar nu e rau nici cum ai facut tu,si la framantat la fel,nu e nevoie de mult dar e bine daca poti...pt luciu,amestecati galbenus de ou si putin lapte...poate reusiti mai bine si in timpul coptului stropiti cu apa cozonacii in cuptor de 4-5 ori,ori cu mana inmuiata,ori cu un sprey ceva...o sa vedeti rezultat frumos!...
LA MULTI ANI TUTUROR! |
|
| Sus |
|
 |

|
|
| Sus |
|
 |
x_tina Membru nou

|
Trimis: Vin 30 12 2005, 4:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ralu, iti faci cont pe www.photobucket.com si faci acolo un album in care incarci poze cu cozonacii tai. La sfarsit ti se da cod IMG pentru fiecare poza, copy-paste la cod in mesajul de pe forum si gata pozele Daca nu-ti iese iti stau la dispozitie, succes! _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
|