| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
helena Parinte efervescent

Data inscrierii: 04/12/2005 Mesaje: 403 Locatie: timisoara
|
Trimis: Mie 07 12 2005, 12:44 pm Titlul subiectului: bebitza de 2 luni jumate face caca o data la 28 de ore!!!!!! |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
Marinutza Moderator

Data inscrierii: 27/06/2005 Mesaje: 582 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 07 12 2005, 12:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
cu alte cuvinte o data pe zi nu?
eu zic ca e ok.dr lui Alex mi-a spua ca daca face o data pe zi sau la 2 zile e ok.asta inseamna ca asimileaza mult mai bine lapticul.
alaptezi sau papa formula? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 07 12 2005, 3:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
mersi mult marinutza.
bebitza mea maria papa milupa
si cind fece se rosrste toata si se chinuie foarte mult.
multumim si numai bine |
|
| Sus |
|
 |
fluffy Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004 Mesaje: 4217 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie 07 12 2005, 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Helena, nu stiu daca ai incercat, dar uita-te putin si aici:
http://www.farmaline.ro/?cid=1&pid=4665
Am mai auzit ca si sucul de portocala, sucul de mar, prune, pere, sunt indicate in rezolvarea acestei probleme. _________________ Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei! (Raymond Ruyer)
Lachitza mea
 |
|
| Sus |
|
 |
paula Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005 Mesaje: 693 Locatie: Bucuresti, de origine Ardeleanca :)
|
Trimis: Mie 07 12 2005, 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
incearca pur si simplu cu ceai de musetel. La al meu a functionat. Daca nu si nu, baga-i un supozitor cu glicerina. Gasesti la farmacie si este si ieftin.
Si al meu tot milumil a papat. N-am avut probleme. Deci nu cred ca e de la lapte. _________________
  |
|
| Sus |
|
 |
Anka-Christine Membru nou

Data inscrierii: 12/10/2005 Mesaje: 20 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 22 12 2005, 6:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
:(( La noi e si mai rau! Fetita mea are 4 luni, si de 2 luni incoace a facut singura caca doar de 4 ori! In rest, numai ajutata cu supozitor cu glicerina, pe care i-l pun la 48 de ore.
E alimentata mixt - sin si formula Milumil 1, de la 3 luni am inceput si diversificarea cu suc de mere, morcov si portocala, bea si ceai de musetel din cand in cand, ii dizolv un pliculet de baby drink in el ca sa-i placa, am mai incercat si manevra cu termometrul, si baby drink, si debridat, si bonisan (pe rand, nu toate in acelasi timp), am facut chiar laptele praf in ceai de musetel in loc de apa... Nimic! tot la supozitor ajungem. :(
si toata treaba e ceva local, nu e constipata, pentru ca face de consistenta normala, vascos spre aproape lichid. constipatie am citit ca e atunci cand face uscat si tare, la ea nu e cazul. la ea dupa ce ii pun supozitorul face in 10 minute. sapt viitoare incepem si mar ras si supa strecutata... sa vedem si atunci...
v-ati mai confruntat cu asa ceva? stiti vreun alt remediu? homeopat, crema locala... orice! dupa sarbatori mergem la doctor la vaccin si o sa mai vad si atunci ce ne mai zice, dar daca stiti ceva, ziceti-mi.
multumesc, sanatate la bebici! _________________ Anka-Christine, mama Roxanicai |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 22 12 2005, 8:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
buna fetele!
pediatrul mariei mia spus sapt trecuta sa ii fac bebitei mar ras cu brinza dulce facuta de mine din lapte gras de mag fiert cu un calciu lactic...prin tifon si gata brinzica
iam dat bebitei si...victorie
mergem bine afara,adevarul doar odata la zi dar mai usor
incearca.....
poate reuseste si la voi!
va pupam
|
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
Trimis: Joi 22 12 2005, 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce chestie....aveam impresia ca branza constipa....
Dar bine ca ati reusit!
Si puiul meu a avut probleme cand era mic, pana am schimbat laptele, cand l-am trecut pe NAN, am scapat si de probleme. O vreme a trebuit sa il "ajut" dimineata cu termometrul inmuiat in ulei de masline, altfel nu facea, supozitorul il arunca imediat afara......
Eu am mai descoperit destul de recent un sirop, in farmacie, DUPHALAC se cheama, are efect imediat si se poate da si la bebelusi, e bine sa stiti, daca cumva ajungeti sa nu faca mai mult timp, sa aveti si asta la indemana, nu? _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 22 12 2005, 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
helena, multumesc pentru sugestie! chiar incepem si noi cu mar ras saptamana viitoare, luni, pe 26 decembrie, face bebita mea 4 luni, dar am zis sa treaca Craciunul, ca va fi vanzoleala... de branzica de vaci (preparata exact asa cum spui tu) ne-a zis si noua doctorita, dar sa introducem de la 5 luni.[/b] _________________ Anka-Christine, mama Roxanicai |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 23 12 2005, 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
anka,printesa mea va avea in 26 ,3 luni!
uitenoi de luni incercam iaurt din mag,danone...ce mai sint,l-am intrebat pe pediatru cum sa manince ea iaurt ,e prea acru,insa mia spus ca trebuie sa testeze si gustul acrisor,si poate o sai placa.si asa mai diversifivate papa,isi regleaza si kaki,noi papam milumil1 dar si tzitzi ,doar asa de alint,
|
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 23 12 2005, 12:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
helena - ha! ce copincidenta cu data nasterii printeselor noastre!
si noi sintem tot cu Milumil 1, iar cand se termina punga asta trecem la Milumil 2. dar ii dau numai completare la laptele meu la masa de pranz si la cea de seara, cand o pun la san tot asa, de alint, sau cum zic eu, la misto. completare - vorba vine, ca practic aproape toata masa respectiva e din lapte praf. dar in rest, dimineata 2 mese si dupa amiaza (are 5 mese ea acum), pare ca se satura doar cu laptele meu.
azi dimineata iar i-am pus supozitor, si a facut un pic mai gros decat normal, dar tot nu e uscat, ci vascos, cleios. vorbim cu doctora mai tarziu sa vedem ce mai spune... ca vin si sarbatorile... _________________ Anka-Christine, mama Roxanicai |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 01 01 2006, 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Doctorita ne-a spus sa introducem mar ras si supa strecurata in meniu si sa marim treptat cantitatea de suc. Acuma, am facut asta - dar am renuntat la marul ras pentru ca am incercat cu el si l-a dat afara, nu prea cred ca-i place ca nici sucul de mar nu i-a placut simplu, ci numai in amestec cu morcov si/sau portocala. Tot doctorita a zis ca daca nici asa nu reuseste Roxanica sa faca caca singurica, sa-si regleze stomacelul - si n-a reusit - ar mai fi lactuloza sirop (probabil Duphalac de care spuneai si tu, Raluca_Z), dar ca ea nu prea l-ar recomanda unui copil atat de mic. Eu am citit despre Duphalac ca se da si la sugari 5 ml pe zi, n-am prea inteles de ce nu-l recomanda doctorita... Dar sper sa ma lamuresc miercuri, pe 3 ianuarie, daca mergem la vaccinul de 4 luni si consult.
Alte sugestii de care s-o intreb pe doctorita miercuri?
Multumesc! Sanatate la bebici! _________________ Anka-Christine, mama Roxanicai |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Dum 01 01 2006, 11:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mult succes in noul an! Sa ne tii la curent...  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Dum 01 01 2006, 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alexa face o data pe zi sau la 2 zile iar Sandra face de 2 ori pe zi .Si nici una nu are probleme cu stomacul . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Dum 01 01 2006, 11:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si la noi Lexi de mica a avut probleme cu constipatia. Am fost de i-a facut si eco abdominala si in afara de un colon mai sensibil, nu i-au gasit nimic ingrijorator. La noi s-a rezolvat prin alimentatie, fara sa fie nevoie de Debridat si alte medicamente, datorita pediatrei exceptionale ce o avem, care ne-a invatat cateva lucruri esentiale in alimentatie, pentru a evita constipatia.
Unul din lucrurile "negative" era ca papacioasa mea bea cate un litru de lapte pe zi (si ar mai fi baut). Daca as fi stiut ca acesta constipa cela mai cel... Asa ca dna dr ne-a zis sa-i dam maxim 500 ml/ zi (Lexi are 3 ani si jumatate)... si alte mici "erori" pe care le faceam, nestiind ca ea are o sesibilitate mai crescuta colonului...
Cel mai mult pe Lexi o ajuta kiwi. Insa la pui mici ca ai vostri nu e indicat... |
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Lun 02 01 2006, 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Geany, vinde-ne si noua mai multe ponturi ca pare interesant de stiut pt toate varstele... Platim bine...  _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Lun 02 01 2006, 7:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu trebuie sa platiti nimic , trebuie doar sa-mi fac eu timp, scriu pe fuga, caci sunt in concediu.
Cand voi reveni, promit sa scriu aici ce ne-a zis noua dna dr si la noi a functionat. Acum, depinde si de copil, dar sunt si reguli generale care ajuta.
Pentru inceput:
- se evita bananele, maslinele (Lexi e innebunita dupa ele, dar...), ceaiul de tei, laptele mai mult de 500 ml/ zi, telemeaua etc, in general alimentele care favorizeaza constipatia;
Ma it in caietul in care dna dr a scris si imi fac timp sa scriu.
Va pup pe totate. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 03 01 2006, 12:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, da, da, sa ne spui ce v-a mai zis doctorita pe tema asta! Fetita mea are 4 luni si o saptamana si e constipata de 2 luni, poate ti-a zis ceva doctorita voastra si pentru varsta asa de mica... Precizez ca am inceput diversificarea, dar sintem la primele alimente (suc de fructe, supa strecurata, piure de legume, mar ras). Multam fain! _________________ Anka-Christine, mama Roxanicai |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Vin 06 01 2006, 3:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fetelor, am incercat lactoza Milchzucher de la Humana si functioneaza!!! Dupa mai bine de 2 luni in care n-a functionat nimic (baby drink, debridat, bonisan, ceai de musetel, mar ras, suc de portocala, supa strecurata), si tot la supozitor cu glicerina ajungeam, acum de vreo 3 zile ii dau lactoza din asta si face kaka in fiecare zi! Cel putin o data, dar azi a facut chiar deja de 2 ori pana acum, pina la prinz. Este foarte buna lactoza asta!
Sanatate multa la bebici! _________________ Anka-Christine, mama Roxanicai |
|
| Sus |
|
 |
monu Membru nou

Data inscrierii: 15/01/2006 Mesaje: 23 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 07 02 2006, 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
si fetitza mea pot spune ca a suferit de asa ceva. de la 2 luni acum are 8 1/2 luni i-am dat supozitor cu glicerina in fiecare seara. am incercat toat emedicamentele si sucurile posibile si nu au avut efect. s-a reglat incet de la sine. nu stiu cum - poate ca a inceput sa mearga (in premergator) deci sta in picioare mai mult sau faptul ca sta la olitza! de 2 sapt nu a mai luat supozitoare si face de 2 ori pe zi. _________________ monu si bb Alexia Ioana |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|