| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
kasyro Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005 Mesaje: 109 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 19 02 2008, 3:42 pm Titlul subiectului: Olita |
|
|
Nu. nu
Ma refeream in general la mamicile care isi obisnuiesc bebei cu olita de pe la 7 luni. Una dintre aceste mamici fiind chiar surioara mea .
Oricum, foarte bun topicul.
Keep it up  _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Joi 11 09 2008, 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hm...7 luni e cam devreme zic eu.A mea a facut deja 18 luni si inca nu am inceput sa o pun la olita.Poate voi incepe sa incerc macar pentru ca are momente cand vine la mine si se stramba intr-un anumit fel cand incepe sa faca treaba mare.Dar cred ca operatiunea olita o vom incepe cu adevarat cam pe la 2 ani pentru ca atunci cred ca va sti mai multe. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 11 09 2008, 3:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dany eu as zice sa iei o olita si sa incerci. Incercarea moarte n-are Macar sa vezi daca o tenteaza ideea. Ia si un colacel de wc - poate ii place mai tare ....
Dar nu te astepta sa si priceapa ce vrei de la ea si nu te astepta nici sa execute.
Daca nimic - nimc, le pui frumos deoparte si mai incerci peste 2-3 luni ...
Pana la urma, candva, va scapa de pampers ca inca n-am vazut copii cu pampers la scoala  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Joi 11 09 2008, 4:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai dreptate Sorana.O sa iau olita doar ca sa incerc,stiu ca e destul de devreme ,nici nu ma gandesc sa o chinui degeaba pana nu imi va cere ea. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Vin 12 09 2008, 5:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Matei a preferat colacul de wc, de la 1 an si 4 luni am inceput, dar cu adevarat a inceput sa-l 'pasioneze' wc-ul la 2 ani. La 2 ani si 4 luni nu mai folosea deloc pampersul. |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Sam 13 09 2008, 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai cam asa este,pe la 2 ani stiu ei cu adevart ceea ce fac,atunci cred eu ca sunt ei in stare sa ceara la baie. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Vin 05 12 2008, 5:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
De cateva zile i-am luat olita dar degeaba.La inceput era bucuroasa cand a vazut-o,eram in baie cu ea si i-am zis ca ea acolo trebuie sa faca caca ,sa ceara cand vrea....A doua zi deja nu mai baga olita in seama si nici macar nu a cerut sa faca,nu zice cand face.Asa ca cred ca pun olita deoparte si o mai las in pace,are de abia 21 de luni,are timp si pentru asta. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mie 10 06 2009, 12:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
As vrea sa vorbim despre trecerea de la pampers la olita....voi cum ati procedat? Ati lasat copilul in chilotei? Il puneati la olita la un anumit interval? _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Mie 10 06 2009, 12:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
A mea are 2 ani si 3 luni acum.....si am citit asa de multe ca nu stiu cum sa mai procedez....am lasat-o si fara pampers dar cand mergeam afara ii puneam un chilotel de ala subtirel ca un pampers.........chiar nu stiu cum e mai bine sa procedez.Daca ii las pampers si o pun eu regulat la olita va invata ca doar acolo trebuie s afaca? _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Mie 10 06 2009, 3:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca sunt in masura sa dau sfaturi tinand cont ca noi am scapat de pampers peste zi pe la 3 ani si 2 luni si peste noapte la 3 ani si 10 luni
In cazul nostru Monica a refuzat orice fel de contact cu olita si eu n-am insistat. A inceput gradi la 2 ani si 11 luni. Toti ceilalti mergeau la WC, ea era singura cu pampers.
Fiind mici ii intreba la jumatate de ora daca vor, ii ducea ingrijitoarea pe rand pe cei care vroiau. Si de fiecare data o intreba si pe Monica.
Peste o luna a vrut. Probabil din curiozitate si pentru ca ceilalti mergeau. Apoi circa o luna era cu pampers dar la gradi facea la wc. Si cei de la gradi mi-au zis la un moment dat ca nu mai face pe ea, deci nu mai are rost pampersul. Am dus-o fara si in acelasi timp a cerut si acasa la wc (am cumparat adaptor).
Olita noi nu nu am folosit-o niciodata. Desi am avut cam 4 olite, una o mai am si acum, e folosita ca "treapta" pentru chiuveta de la baie (pentru ca are capac).
Cu alte cuvinte la noi a functionat "exemplul personal" al celorlalti copii, dorinta ei de a fi ca ceilalti copii si nimic altceva.
Bafta  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi 11 06 2009, 1:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu m-am ocupat de acest lucru.
Iti trebuie in primul rand tie multa rabdare.
Copilul nu trebuie fortat insa trebuie sa stie ca asa este frumos, bine...bla, bla...depinde de copil.
Andrei a fost si este un copil bun care nu vrea sa ne supere.
Am inceput sa-l pun la olita pe la 8-9 luni, fara sa renuntam la scutec.
Il puneam dupa ce dormea, dupa ce manca sau cand aveam eu nevoie pentru a-l putea supraveghea.
Nu-l lasam niciodata mai mult de 10 min (este foarte important sa nu amorteasca pentru ca senzatia este neplacuta si poate fi un factor care va influenta respingerea olitei).
Dupa ce a inceput sa vorbeasca am inceput sa denumim ceea ce facea la olita si a fost foarte incantat.
A urmat apoi o reactie de respingere. Este un copil deosebit de energic si i se parea ca pierde vremea la olita.
In preajma Craciunului se ascundea dupa bradut si acolo facea pipi. L-a prins intr-o seara Cristi dupa bradut si i-a spus sa nu faca pipi iar el si-a dat drumul si a facut. L-a certat tare CRisti si de atunci i-a fost ...cred ca teama sa mai faca.
Mult succes si multa rabdare! _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Joi 11 06 2009, 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da,asa e trebuie multa rabdare.Eu o pun regulat la olita dar are si momente cand nu vrea. Daca o las numai cu chilotel face pe unde apuca ca nu stie inca sa se tina.I-am luat chilotei absorbanti de la huggies si dispare desenul cand face,cica sa-i arat sa o stimulez ca uite daca faci nu mai e desenul....sa vedem poate reusesc. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Joi 11 06 2009, 2:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ar fi o problema la noi:prin casa o las in chilotei de bumbac,dar pe afara ii pun aia de la huggies ca astia s-ar uita ciudat de tot la mine daca as lasa-o sa se ude pe ea.Procedand asa,oare am sanse sa o invat la olita? _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
Laura Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004 Mesaje: 1741 Locatie: Constanta
|
Trimis: Vin 12 06 2009, 2:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, ai. Cu Andi am renuntat la pampers toamna, si in zilele in care era frig afara ii puneam pampers cand ieseam cu el ca sa nu raceasca daca se uda....important este sa ii arati ca esti foarte suparata pe ea daca se intampla sa faca in chilotei (fie ei si absorbanti) cand e afara. Si cred ca in aceasta perioada este bine sa nu stai mult cu ea pe afara, ci reprize mai scurte. Nici un copil de 4 ani nu reuseste sa faca la olita/wc cand se ia cu joaca si mai face pe el....daca tu esti cu fata afara la joaca si stati mult, nu iti va cere la olita ca sa o iei de acolo.
Noi am fost foarte "suparaciosi" in perioada aceea, la fiecare "scapare" ne suparam....si-a dat seama pana la urma ca nu e un lucru bun si ca ar trebui sa zica de olita din timp Cu toate ca treaba mare o facea la olita de pe la un an jumate (pus de noi in momentele in care ar fi trebuit sa faca.....mai cerea el, dar rar), chiar si la doi ani si ceva mai aveam surprize sa faca in pantaloni acasa. De pipi nu mai zic, ca ala e lichid si curge mai repede  _________________
Andi
Se intampla si lucruri bune. |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Vin 12 06 2009, 10:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi de sfaturi ca sincer chiar eram ingrijorata.Va pupacesc! Pe mamici si bebici cu sau fara pampers . _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

|
Trimis: Vin 12 06 2009, 2:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dany nu ai de ce sa te ingrijorezi. Pana la urma scapi de pampers.
Iar fara accidente deloc-deloc noi am fost abia de pe la 5 ani.
Prin accident inteleg ca pe la 4 ani si ceva a vrut sa se duca noaptea la baie si a nimerit la noi in pat
De fapt fi-mea n-a facut la ea in pat, numai la noi.
Pleca pe la 3-4 dimineata spre baie, cred ca uita pe drum unde se duce , venea la noi in camera (camera noastra e chiar langa baie), se urca frumos in pat si ma uda pe mine
De abia de pe la 5 ani nimereste baia peste noapte fara rateuri  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Vin 12 06 2009, 3:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inca nici nu ma gandesc sa o las fara pampers noaptea.Deocamdata lucram la asta doar pentru zi.Inainte sa se culce si-a dat jos singura chiloteii,s-a asezat pe olita si a facut pipi .Sunt sigura ca asta e doar inceputul si ca inca va mai face pe ea dar macar sunt bucuroasa ca,cat de cat ne indreptam in directia dorita.Mergem pe drumul asta-in casa in chilotei normali de bumbac ,o intreb eu cam la 2 ore daca vrea sa faca pipi,afara cu chilotel absorbant de la huggies ca se ia cu joaca si nu imi zice.Poate scapa de pampers pana pe 1 septembrie cand incepe gradi,daca nu,o sa o invete acolo ca sunt toti la 3 ani aici cu pampers si-i invata(ea va avea 2 ani si 6 luni in septembrie).Va pup si oricum sunt binevenite sfaturile voastre. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Vin 26 06 2009, 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am scapat de pampers,de o saptamana cere olita ,nu mai face pipi nici in timpul somnicului de la pranz nici noaptea(noaptea ii mai pun ca daca o sa faca nu as vrea sa se trezeasca). Dar mai avem o problema cu cacuta,nu vrea pe olita,,nu stiu de ce,ii este frica sau de ce oare? In primele zile facea repede cand se trezea ca avea pampersul,apoi in chiloteii in timpul zilei.Vreau niste sfaturi cum sa o determin sa faca pe olita.Cineva mi-a zis sa o las sa se murdareasca pe chilotei si poate o sa vrea,de vreo 2 zile tot zice beehh ce urat cand se murdareste pe ea dar tot inca pe ea face.Cum sa procedez? Mersi de sfaturi. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 19/09/2003 Mesaje: 2491 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin 26 06 2009, 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se poate sa nu-i placa mirosul. In olita este destul de aproape de nasuc si se poate sa o deranjeze.
Ai putea sa incerci sa-i cumperi un colac-reductor pentru WC. Poate asa v-a fi mai incantata. Nu stiu daca e ok...dar poti incerca _________________ Din gura omului bun vorba rea nu iese niciodata |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

|
Trimis: Sam 27 06 2009, 9:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi de sfaturi.Aseara s-a intamplat insa minunea,a cerut olita sa faca treaba mare si a facut!!!!!!!!Era si ea bucuroasa cand a vazut ca si noi am laudat-o si i-am zis bravo ,uite vezi,asa esti curata,nu te mai murdaresti toata pe picioare si pe chiloteii cei frumosi.Sper sa continuie asa.Va pup. _________________ O mamica fericita! |
|
| Sus |
|
 |
|