CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Ce se poate manca in perioada de lauzie
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
vioricin
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 23/09/2005

MesajTrimis: Vin 23 09 2005, 2:05 pm    Titlul subiectului: Ce se poate manca in perioada de lauzie Raspunde cu citat (quote)

Buna fetelor
Am si eu o mare rugaminte la voi.
Am nascut acum 14 zile un baietel frumos foc si dupa cum stiti sunt in perioada de lauzie in care toata lumea spune sa nu mananci aia sa nu mananci cealalta. Nu mai stiu ce sa mai mananc. Cica toate trec in lapte si ii fac rau lui bebe.
Voi ce ati mancat in perioada aceasta? Crying or Very sad
Va raman indatorata daca imi dati ceva retete.
Smile
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 23 09 2005, 2:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Draga Vio, deoarece aici e rubrica pentru Aniversari, am sa mut subiectul la Experienetle Nasterii, unde e mai potrivit ca tematica.
Multumesc pentru intelegere!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
vioricin
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 23/09/2005

MesajTrimis: Vin 23 09 2005, 2:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Scuze
Multumesc mult
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 23 09 2005, 3:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu una in acea perioada am cam facut greva foamei, nu prea aveam pofta de mincare. Ce nu am mincat au fost minacrurile prea condimentate, grasimi, prajeli,ceapa, usturoi, oricum ceea ce evitam de fiecare data. La fel am ocolit sucurile, in special cele cu acid. Indicate erau lactatele, ceai sau compot, pireuri, carne usoara. Dar difera mult regimul in functie de tipul nasterii, sau de epiziotomie (nu stiu cum sa-ti explic, dar, de exemplu, dupa cusaturi multe la nasterea naturala stiu ca se recomanda evitarea alimentelor care constipa)

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Vin 23 09 2005, 4:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Draga Vio, ai o dulceata de baietel.
Sa fie sanatos si sa iti aduca cat mai multe bucurii!

la fel ca Ana si eu am facut greva foamei ca nu prea aveam pofta de mancare. Ma straduiam sa mananc ca sa nu pierd laptele.

Cam ce a zis Ana, asa mancam si eu.
Ideea e sa mananci "usor", nu mancaruri "grele". Ana le-a mentionat mai pe toate. Razz Nu cred ca e nevoie de retete speciale....

ana c a scris:
Ce nu am mincat au fost minacrurile prea condimentate, grasimi, prajeli,ceapa, usturoi, oricum ceea ce evitam de fiecare data. La fel am ocolit sucurile, in special cele cu acid. Indicate erau lactatele, ceai sau compot, pireuri, carne usoara.
Sus
Raluca_Z
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 24/01/2005

MesajTrimis: Vin 23 09 2005, 5:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am avut epiziotomie, asa ca, vorba anei, am evitat tot ce constipa. Am papat lactate, oua, supe, carne la gratar, multe fructe....beam zilnic cam 2 litri de ceai (un amestec de mai multe plante, pentru a stimula lactatia, dar am cam uitat ce plante, poate isi aminteste cineva.... Embarassed Mai tin minte feniculul si atat Embarassed ) si apa plata....Ce mai este bine sa eviti, din cate stiu eu, ar fi ciocolata si produsele cu multa cacao, pentru ca pot agita bebe-ul...Nici cafea nu am baut cat am alaptat, dar din nefericire lapte nu am avut decat o luna Mad .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Anka-Christine
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 12/10/2005

MesajTrimis: Mie 12 10 2005, 6:34 pm    Titlul subiectului: alimentatia lauzelor Raspunde cu citat (quote)

Am nascut acum aproape 7 saptamani.
Eu am avut un stres urias legat de mancare! In timpul sarcinii mancam sanatos, multe fructe si legume, si ceva mai putin carne, oua, lactate, pentru ca acum sa aud ca nu am voie aia, aia, aialalta... ca aia constipa, ca aia da gaze si cealalta are cofeina care il poate agita pe bebe. Aproape ca nu mai mancam nimic, era sa pierd si laptele de stres (si de depresie postnatala), asa ca pana la urma am avut puterea sa ma rup de aproape tot ce auzeam si am inceput sa mananc: supe, ciorbe, tocanite, fripturi, pizza, lactate... Acum mananc orice, fara mazare, fasole, varza, cafea, ciocolata si alcool. Dar chiar si astea, daca se strecoara infinitezimal nu le elimin. Oricum, cred ca important e sa nu faci excese cu nimic. Stresul si oboseala fac mult mai rau decat mancarea. Asa ca...
Sanatate!
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Mie 12 10 2005, 9:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa era si vecina mea , saracuta , de stresata ca ii spuneau toti ce sa faca si ce sa nu faca .Chiar si cu alaptarea bebelului , toata lumea o sfatuia sa tot insiste cu sanul insa copilul nu se satura deloc si urla saracutul cat era ziua de lunga .Cum a inceput sa-i dea Bebelac ca supliment cum s-a linistit bebelul si acum doarme si toata noaptea si are 2 luni .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Anka-Christine
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 12/10/2005

MesajTrimis: Joi 13 10 2005, 10:36 am    Titlul subiectului: supliment la alaptare Raspunde cu citat (quote)

Apropo de suplimentarea laptelui matern... Si eu ma incapatanam sa ii dau fetitei (care are 7 saptamani acum) doar laptele meu, ca este cel mai bun, ca are anticorpi... etc. Dar ea e o fomista, si cu toate eforturile mele de a manca cat sparta, ca sa fac lapte pt ea, uneori nu reusesc s-o satur. Mai ales la inceput, cand eram stresata, deprimata si nu stiam ce am totusi voie sa mananc, nu se satura deloc. Dar de cand m-am resemnat cu gandul ca suplimentul nu face rau, si ii dau Milumil 1 cand vad ca nu s-a saturat (dar destul de rar e cazul, cam o masa pe zi, o data la 2-3 zile), e in regula!
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Joi 21 09 2006, 5:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sa inteleg ca apa minerala nu e indicata cand alaptezi? Rolling Eyes Nu ma pricep,asta chiar nu o stiu,lamuriti-ma si pe mine desi mai am destul timp pana voi ajunge sa alaptez,dar vreau sa stiu.
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Joi 21 09 2006, 11:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu prea e indicata , Dany , pentru ca creeaza gaze si baloneaza bebelu si-i provoaca colici .De asemenea nu se recomanda nici bauturi carbogazoase ( cu acid ) ,cafea , cola , cacao , altele care contin cofeina ( inclusiv antinevralgicul ) , fasole boabe , mazare , varza , fructe care fermenteaza sau care constipa , usturoi , mancaruri prea condimentate . Nu se spala sanii cu sapun sau nu se ung cu chestii care contin alcool .

Pentru lapte sunt bune berea si ceapa .Pe bune .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 22 09 2006, 2:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc de sfaturi Nciky! Pot sa renunt la tot ce nu e indicat in timpul alaptarii,cu exceptia apei minerale.....cred ca ar trebui sa incep de pe acum sa ma obisnuiesc,pentru ca eu beau doar minerala,cea naturala imi sta in gat.O sa incep incet-incet sa ma obisnuiesc ca nu am ce face,nu vreau sa fac rau la bebe.
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Sam 23 09 2006, 10:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lol.. cate amintiri imi inviati voi... Wink Laughing Laughing Laughing

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
puiutu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 15/01/2006

MesajTrimis: Mar 26 09 2006, 11:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dany, eu am baut apa minerala dar lasam sticla deschisa sa iasa gazul din ea. Gustul era acelasi doar nu avea "bule" Wink
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 26 09 2006, 1:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna idee,multumesc!
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 25 03 2007, 11:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salata de vinete se poate manca? Dar portocale?
Sus
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Dum 25 03 2007, 11:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Portocale sigur. Eu as manca si salata de vinete dar cu masura.
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Lun 26 03 2007, 9:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu zic sa nu te retii din principiu.. sa mananci cate putin...si sa urmaresti reactia fete.. daca ti se pare agitata, eviti alimentul respectiv... Rolling Eyes

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 26 03 2007, 2:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc de raspunsuri si sfaturi. pupatura
Sus
puiutu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 15/01/2006

MesajTrimis: Lun 26 03 2007, 6:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Totusi ai putea evita fasolea, mazarea si varza.
Provoaca balonare si implicit colici la copil.
PS: mie in spital nu mi-a dat voie sa maninc nici portocale. Nu mai stiu care a fost motivul dar stiu sigur ca nu am mincat cit timp am alaptat.
Pupici.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum