CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
bebe de 16 luni ,cerem un sfat

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Psihologul raspunde
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
flavia cazan
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 09/09/2005

MesajTrimis: Vin 09 09 2005, 12:49 pm    Titlul subiectului: bebe de 16 luni ,cerem un sfat Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua. sunt nou venita pe forum, am citit si mi-a placut f mult .mai ales ca am gasit si un cabinet psihologic.
pe scurt, am o mica (mare?) problema cu bebelina mea de 1 an si 4 luni.
de mica a fost foarte energica, insa pana in un an se mai putea "negocia " cu ea. e intr0-o continua miscare, nu se mai poate concentra, nu sta locului o secunda. am avut si perioade bune, si rele.
problemele astea hai ca le-as mai depasi, insa ma igrijoreaza lipsa de atentie.
daca pana la un an incepuse sa invete cateva cuvinte, acum nici nu se mai uita la mine cand vorbesc.
si este ceva ciudat care ma pune pe ganduri. cand e odihnita, adica dimineata vreo ora doua, te trezesti cu ea ca leaga cuvinte. maxim 4 pe fraza . la un an si patru luni e chiar prea mult. problema e ca dupa ce intra in agitatia ei, nu mai poate sa lege nici un cuvant, vorbeste intr-o pasareasca indescifrabila si culmea, tot ea se supara ca nu o intelegem, se tranteste, se tavaleste. etc.
vreau sa stiu daca ati mai intalnit ceva asemanator.
si as mai dori sa stiu unde m-as putea adresa pentru o evaluare ceva.
ea pare destul de "dezghetatA" , in sensul ca, desi nu asculta nimic, nu face nici macar "pa" daca ii ceri, stie destule chestii, cum ar fi sa-si puna dvd in aparat, sa dea drumul la tv, sa ajunga la cleanta folosind scaunul, stie sa numere (pe castane, bomboane etc) pana la 5, recunoate 10 litere .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Vin 09 09 2005, 4:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Copilul tau este extrem de inteligent dar si foarte incapatanata . Nu suporta sa fie restransa sau obligata sa faca ceva anume .Cand va mai creste va fi ceva mai linistita dar sa fii pregatita sa te lovesti de anumite refuzuri din partea ei .
Nepotica mea , Ada , are coeficientul de inteligenta 280% si la o varsta destul de frageda vorbea deja clar .La un an si jumatate lega cuvinte bine de tot .Cand avea 3 ani , mama mea era ingrijorata ca in loc de tramvai zicea babai , la cartof zicea totosi , la prosop zicea sosop .Intr-o zi ,cand avea musafiri , mama se plangea prietenelor sale de acest lucru cand Ada a intrat brusc in camera , foarte suparata , cu mainile in sold ( semn si acum caracteristic furiei sale ) si spuse :"Ce ma , voi credeti ca eu sunt proasta?Nu sunt ma .Stiu sa zic si tramvai si cartof si prosop .Da' nu-mi place ma si de ce sa zic ca voi?"

Asa si fetita ta , nu-i place sa faca ceva fortata .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
flavia cazan
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Sam 10 09 2005, 11:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

NU stiu cat o fi de inteligenta cert e ca nervii mei sunt la pamant. e genul ala de copil pe care nu il poti stapani. plange non stop, desi nu o doare nik. plange ca nu inteleg ce spune, plange ca nu o las sa deschida usa si sa iasa afara. stie sa descuie cu cheia usa de la intrare. afara gaseste toate treptele si scarile si urca si coboara la ele evident cu mine de mana. si tot evident plange ca o iau de acolo. nu merge cu nimik, pt ca oricum nu uita. daca de ex i-am interzis ceva, plange si 2 ore. nu uita si nu iarta pt ca ulterior ma pedepseste prin refuzul mancarii. chem vecine la mine sa mi-o hranesca. daca ati mai auzit asa ceva.
mai nou fura jucarii din alte carucioare si le pune la ea. i-am explicat de ma doare gura. degeaba.
mi-e sa nu fie hiperactiva. pt ca e non stop in miscare, desi pare mai mult dorinta de explorare pt ca nu mereg asa fara sens, ci cauta sa puna mana pe tot ce vede, de la chistocuri de tigari la melci si furnici.
sa nu mai spun ca mi-a facut o criza ca ea vrea un iepure al unui baietel. viu, nu de plus. i-am luat matza. mi-a dat cu ea in cap "nuuuuuu, epuleeeee". acum avem un iepure pe balcon, si numai Dumnezeu stie cata mita am dat lu' tanti aia stapana iepurelui.
cum pot eu sa stapanesc un copil care la cea mai mica frustrare e lat pe jos, dand din maini si din picioare , dar in stilul ala de tragedie , ca se aduna vecinii..." DOAMNA ARE EPILEPSIE?" nu, are nervi.
am fost la doctor cu ea. aici in tg jiu, unde doamna neurolog ma intreba daca eu is ok, ca ce caut cu un asa copil acolo.m-am dus la psiholog , care a ajuns la cl cum ca ar fi precoce. , desi "vecinele mamici tind sa creada ca un pic...in urma ca sa nu zic mai rau. asta pt ca gaza mea nu face pa, nu spune mare lucru pe-afara si nici atat in prezenta altora
culmea e ca are o donsoara de 12 ani, careia ii spune cum o cheama cati ani are si altele .
ma apuca nebuniile cand vad prichindei de varsta ei cuminti la nisiparnita sau impleticindu-se prin picioarele mamei, in timp ce eu fac turul parcului in pas alert auzindu-se in urma mea "Alexia nu alexia vino aici alexia nuda foc cu bricheta lu nenea < sau daca-I dai da-i din fata nu miseleste pe la spate !
Sus
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 12 09 2005, 1:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tu esti sigura ca fetita ta are abia un an jumate?Al;ea care ti-au spus ca ai un copil inapoiat sunt niste idioate .
Draga Flavia , copilasul tau ese extrem de inteligent .Poater ca tocmai asta e cauza hiperactivitatii sale .Eu ti-as recomanda sa nu te mai stresezi si sa nu mai asculti tot ce zic alte persoane "binevoitoare" .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
flavia cazan
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Lun 19 09 2005, 12:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salve la toata lumea. uite ca mai intru si eu , am o ora dadaca la fata si imi fac de cap.
am dat-o la cresa. asta ca sa respir si eu cateva ore ca altfel inebuneam. am fost cu ea la un centru pt copii cu dificultati, pt ca numai acolo se gaseste un neuropsihiatru sau ce-o fi el capabil sa "citeasca" pe gaza mea. nu e hiperkinetika, doamne ajuta. de asta ma temeam. mi-a urmarit-o vreo 2 ore, trei sedinte. cica hiperkineticii nu pot sa stea atenti sa se joace de ex cu o jucarie mai mult de cateva minute.fi-mea cand s-a vazut in fata unei carti frumos colorate a invatat sa spuna si sa arate 3 animale. dar indrumata de "nenea", ca io daca incerc ceva cu ea nici nu ma ia in calcul. a observat si "nenea" ca are o "repulsie" fata de ma-sa. cica i-am facut eu ceva de ma pedepseste asa. efectiv si-a facut o pasiune din a nu ma asculta . uneori ma si doare. daca e in brate la tati, nu am voie sa-l ating ca-mi lipeste una peste ochi de vad verde.
de cateva zile o duc la cresa cate 3 ore/zi, 3 zile pe saptamana o iau la pranz. ieri nu voia sa iasa de sub masa sa vina la mine. se juca cu o zornaitoare. "ce faci acolo alexia?" o intreaba educatoarea. la care raspunsul vine promt si corect " mit suete" i se spune 5 minute inainte ca jucaria aia emite sunete.
in schimb, cand e cu mine sunt inexistenta. nu ma vede, nu ma aude, o strig pe nume , zice da si pleaca. incerc sa ma joc cu ea, sa-i arat cum functioneaza jucarii, rar coopereaza. cu altii, e alta treaba.
Sus
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 19 09 2005, 12:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hihihi .Ce gaza ! Ma bucur ca nu are alte probleme .

Sus
Geanina-Luminita
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Lun 19 09 2005, 4:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Flavia, tu ti-ai dorit copilasul de la bun-inceput? A fost o fetita dorita si asteptata?

Sus
flavia cazan
Membru nou
Membru nou

MesajTrimis: Mar 20 09 2005, 11:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Geanina sa sti ca ai dreptate. nu a fost un copil dorit, ma rog, sarcina nu a fost dorita.aveam numai 21 ani, eram studenti si necasatoriti.Smile insa a fost iubita neconditionat din prima clipa, creste intr-o familie tanara, fericita, tati o divinizeaza efectiv, noi doi ne iubim. cert e ca eu ii mai interzic unele lucruri, normal, doar n-o s-o las sa scrie cu cariocile pe pereti sau altele, in schimb tati nu-i interzice nimic. cred ca si de aici vine problema. ca sa fiu mai explicita, daca fata pune mana pe o jucarie in magazin, i-o ia pe loc si neconditionat, pe cand eu nu.daca fata vrea afara la ora 10 seara, tatai se imbraca si se executa.:)
Sus
Geanina-Luminita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 20 09 2005, 12:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am tot auzit, dar nu prea puteam crede, despre studii care atesta ca acesti copilasi care au fost nedoriti (la sarcina ma refer), e posibil ca atunci cand se nasc... sa se razbune! Am cautat si am gasit o carte interesanta care trateaza acest subiect. Tot acolo se dau si solutii... Sper sa te ajute!

Se numeste "Ce sa spunem copiilor - cand sunt foarte mici, cand sunt bolnavi, cand se bucura, cand sunt tristi". O poti comanda on-line la Librariile Humanitas (trebuie sa iti faci un cont acolo).
Uite un link unde poti vedea cartea:

http://www.librariilehumanitas.ro/product.php/Ce_sa_spunem_copiilor_-_cand_sunt_foarte_mici%2C_cand_sunt_bolnavi%2C_cand_se_bucura%2C_cand_sunt_tristi/3803/
iti doresc numai bine!

Sus
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Mar 20 09 2005, 3:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu am auzit despre rezultatele acestui studiu. Si e adevarata acea razbunare.
PS. Geanina iti multumesc pentru cartea recomandata.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Geanina-Luminita
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mar 20 09 2005, 4:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ana, iti mai pot recomanda cateva, la fel de bune! Cu mare placere!

Sus
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Mar 20 09 2005, 4:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc Geanina. Abia astept sa le citesc. Vezi ca la diverse am creat un sb nou, intitulat iti recomand... special pt asa ceva.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005

MesajTrimis: Mie 21 06 2006, 10:01 pm    Titlul subiectului: Atentia Raspunde cu citat (quote)

Buna seara,
Nu am mai fost pe aici de ceva vreme (din cauza serviciului).
Puiutul meu are 3 anisori si nu avem probleme, e foarte cuminte, vorbeste bine, papa singur, se imbraca singur, se incalta singur si nu mai folosim papmers de la 2 anisori.
Si acum ca ne-am prezentat sa ne intoarcem la printesa noastra.
Fetita voastra este foarte inteligenta si va speculeaza la maxim, deoarece i se acorda tot ce isi doreste (inclusiv plimbarile la ora 10 seara cand cere ea).
Rezolvarea nu o vei gasi la cresa sau la doctor (asta duce doar la dureri de cap pentru tine). Rezolvarea ei esti tu, MAMICA EI....
Alexuta trebuie sa inteleaga ca tu esti ingerul ei pazitor, si ca ce spui tu asa se intampla...
Pentru asta ai nevoie de ajutorul lui tati si cine mai sta cu ea (ex: bona, buni etc)
~ Daca esti in magazin si se lungeste pe jos si tipa trebuie sa ii vorbesti calm si sa ii spui ca daca continua merge ti acasa. Bineinteles ca nu o sa te creada...in momentul urmator o iei pe sus si mergeti acasa....(astfel va intelege - poate nu din prima zi - ca ce spui tu se intampla cu adevarat)
~ Daca esti acasa cu ea si tipa o lasi in pace - ii spui ca nu mai vorbesti cu ea (te asiguri ca a auzit) - si nu o mai bagi in seama. O lasi singura in camera pana se linisteste si vine la tine singurica.

~ Daca nu vrea sa manance ii spui ca pana la masa urmatoare nu papa nimic. Dar nici nu ii dai nimic pana la urmatoarea masa. Pana la urma va intelege ca daca nu papa nu e bine si nu e confortabil pentru burtica ei.
Acum e mai tot timpul satula si nu a simtit foamea ca sa isi dea seama ce inseamna imi e foame.

~ In parc daca nu face ce ii spui tu sau daca nu sta unde ii spui, o iei de manuta sau pe sus si mergeti direct acasa.

~ Invat-o sa zica iarta-ma cand greseste. Si tu trebuie sa zici iarta-ma cand gresesti.
Daca face prostiute si vine la tine plangand sa o ierti ii spui ca nu ai auzit cand a spus iarta-ma. Si dupa ce zice o iei in brate si ii spui Mami te iubeste (de fiecare data trebuie sa ii spui)

~ incearca sa folosesti aceleasi cuvinte cu ea atunci cand o certi ("nu mai vorbesc cu tine!" trebuie sa fie faza terminala cand o lasi singura in camera sa se linisteasca singura. NU trebuie sa ii spui "sa sti ca plec si te las cu nu stiu cine" TREBUIE sa inteleaga ca nu pleci nicaieri sau mai departe de camera de alaturi.

~ Cel mai important aspect este SOCIALIZAREA IN FAMILIE.
Seara inainte de culcare TU (MAMICA EI) trebuie sa iei o jucarie, care vezi ca ii da cea mai mare atentie, deci iei jucaria langa tine ii spui pe nume (ex: ursuletul tedy, ratusca maca, prietenul tomy etc) si ii citesti o poveste frumoasa. Daca vine Alexutza la tine sa vada ce faci o inviti la poveste fara sa pui mana pe ea (adica sa o nu iei in brate sa o pui langa tine) Daca vrea sa asculte povestea se va aseza ea singura langa tine. Daca pui mana pe ea sigur va tipa si se va lungi pe jos.
E posibil de asemenea ca in primele 2 seri sa citesti poveste la papusi fara sa te bage in seama (riscul meseriei) dar cand o sa vada ca radeti si ce bine va simtiti tu si papusica cand cititi o poveste amuzanta si cu imagini colorate, sigur o sa vina sa vada ce se intampla (e varsta curiozitatii cand vrea sa descopere tot felul de lucruri si nu se poate abtine sa nu fie curioasa).

IN FINAL, cand vezi ca ii se indreapta comportamentul si face lucruri bune nu uita sa o recompensezi zicand "MAMI TE IUBESTE!" si eventual sa ii dai ceva dulce sa pape (produsele dulci de obicei ajuta la acceptarea lucrurilor asa cum sant, (la fel ca si cafeaua care atenueaza informatiile socante si te face sa le acepti mai usor. NU RECOMAND CAFEA LA COPII!!!!!!)

Cei din familie trebuie sa inteleaga comportamentul tau fata de copil si sa te sprijine (IN SPECIAL TATI!)

Daca nu incepeti sa ii puneti ordine in activitati acum mai tarziu vava fi mai greu deoarece copilul se formeaza cu o atitudine gresita si se va distanta de amandoi parinti foarte usor. Atunci veti avea probleme deoarece e posibil sa se inchida in ea sau sa isi creeze prieteni imaginari sau sa devina violenta cu alti copiii.

Deoarece sunt foarte multe de spus am sa te rog sa ma intrebi orice ai nevoie sa stii si sa ma tii la curent cu mica printesa.

Nu te ingrijora, toti copii trec prin aceleasi stadii si depasesc aceleasi pietre de hotar. A voastra e un pic mai rapida deoarece e foarte inteligenta. Te rog sa ramai calma si indiferenta la plansetele si tipetele ei.
Te va copia imediat. Vei vedea...
SA VA TRAIASCA!!!

Va pupicim
Silvia si Robertel
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Vin 25 07 2008, 2:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Recunoaste 10 litere si numara pana la 5 la numai 1 an si 4 luni?! 1 an si 4 luni are si fata mea dar ,hm...numara doar pana la 3,deschide usile,recunoaste cateva animale si stie cum fac,se recunoaste pe ea in poze si pe noi,papa singura tot ce e bucatele...ma rog,fac eea mai multe chestii .Dar zic ca nu trebuie sa te ingrijorezi.Sfaturi foarte bune ti-a dat kasyro.
kasyro
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005

MesajTrimis: Mie 24 09 2008, 11:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Buna Flavia,
Sper ca mai esti membru, si sper desemeni sa ne povestesti ce a mai facut Alexia.
copil
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Psihologul raspunde Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum