CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Igiena orala
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul Stomatologic
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 05 08 2005, 4:24 pm    Titlul subiectului: Igiena orala Raspunde cu citat (quote)

Dr Dintisor, as vrea sa pun citeva intrebari, numai sa nu para a fi ciudate, sau eu putin retardata Laughing

Cum aleg periuta de dinti potrivita pentru copilul mic? Adica in afara de indicatia de pe ambalaj (cea referitoare la virsta) trebuie sa mai tin cont de alte aspecte? la cit timp se schimba periuta copilului mic? Se aplica aceeasi regula de 6 luni, sau mai putin?

Dar pasta de dinti? Daca nu ii dau fluor suplimentar, iau una cu fluor. Dara daca deja ii dau fluor, ce fac? Ce indicatii ar trebui sa urmaresc pe ambalaj?

Cum pot face un periaj corect copilului, avind in vedere faptul ca el nici gura nu prea stie sa o tina deschisa, sau mai nou, am vazut acuma ca scoate limba si eu nu mai reusesc sa-i perii dintii. Nu e problema ca nu ar stat la spalat, el sta, isi ia singur periuta si-mi da pasta, numai ca nu tinbe gura prea bine deschisa, iar eu nu reusesc sa-i perii toti dintii.

In perioada eruptiei dentare, trebuie sa administram vitamine suplimentare copilului? Daca da, ce administram?

Multumesc .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Dr. Dintisor
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 14/07/2005

MesajTrimis: Vin 05 08 2005, 8:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

1. Periuta pentru cel mic trebuie sa fie mica (partea cu peri, nu manerul), sa-i incapa in gurita si destul de soft. Se schimba la 3-4 luni (indicat si pentru adult).
2. Daca ia supliment de fluor, trebuie sa-i alegi o pasta fara fluor sau fluorura de... , monofluorfosfat, etc.(te uiti la ingrediente).
3. Cu rabdare si cu explicatii:(ex.) "Daca nu deschizi gura mare, nu pot spala dintisorul care s-a ascuns in spate ca e fricos, iar ceilalti dintisori or sa rada de el..."
4. In perioada eruptiei dentare e suficient fluorul, combinat cu lactate cat cuprinde si cu continuarea profilaxiei rahitismului (Vigantol).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 05 08 2005, 10:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Noua stomatologii ne-au recomandat sa nu dam fluor copilului. In afara de vigantol ii dam calciu.

Multumesc de raspuns, Dr Dintisor.

Sus
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 6:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E vreo problema daca inghite pasta de dinti? Eu ii pun un strop de pasta, habar n-am de care pasta trebuia sa-i cumpar, eu am luat Colgate petnru copii.

Si chiar, dr. Dintisor, poate scrii un articol despre fluor, ca eu sunt cam nedumerita. Ceva cu avantaje, dezavantaje, si ce crezi ca ar fi imprtant de stiut pentru parintii copiilor care vor sa aiba dinti frumosi si sanatosi. Nici eu nu ii dau fluor uriasului.
Sus
Dr. Dintisor
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 10:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In general, pastele de dinti pentru copii sunt facute special sa nu aiba probleme daca inghit o cantitate mica in timpul periajului. Cat despre fluor, este recomandat atat de Organizatia Mondiala a Sanatatii cat si de Asociatia Americana de Stomatologie Pediatrica pana la varsta de 14 ani (cand se termina mineralizarea ultimului dinte erupt pe arcada).
Voi scrie un articol despre fluor si-l voi trimite administratorului site-ului sa-l publice in biblioteca, cat de curand.
Sus
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 10:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

da ce ne facem daca in zona noastra apa este deja fluorurata, sau apa plata pe care o bea copilul contine deja fluor? Nu ar fi mai indicat sa mergem la pediatru stomatolog sa ne recomande folosirea sau nu a fluorului? E mai bine asa decit s-o facem dupa capul nostru.

Dr Dintisor, poti sa ne dai exemple, denumiri, de pasta de dinti fara fluor? Poate adminul nu va considera asta reclama, dar cred ca ne-ar fi de mare ajutor. Eu cind am cumparat pasta de dinti pentru Edy, avea pe atunci 1 an si vreo 3 luni, iar la toate farmaciile la care am fost, plus la citiva medici stomatologi, nu au putut sa-mi dea nici o marca de pasta fara fluor.

Sus
Dr. Dintisor
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 10:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In nici un caz sa nu le dati copiilor fluor fara indicatie precisa din partea unui pedodont, pentru ca la doza gresita, pot aparea complicatii.
Denumiri de paste fara fluor va voi da imediat dupa ce fac un research, ca nu le stiu pe de rost.
Sus
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 11:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu cind am auzit de avantajele fluorului, am mers repede la medicul de fam si i-am cerut parerea. El m-a trimis la pediatru, si la alti citiva stomatologi, unul dintre ei fiind chiar taticul unui copil de vreo 2 ani. le-am cerut sfatul, si toti mi-au raspuns nu categoric. Si m-am gindit eu, ca daca nici asta nu da fluor la propriul copil, sa nu fiu eu mai desteapta ca el si singura sa-i dau lui Edy fluor.

Sus
ana c
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 11:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Off topic!
Dr Dintisor, esti mamica sau tatic? Iar puiutl din avatar e fetita sau baiat?
Mi se pare ceam mai nimerita poza pt nikul tau.

Sus
Dr. Dintisor
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 11:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt mamica, iar poza e de baietel, dar nu e bebe al meu, ca nu are inca dintisori (are doar 2 luni jumatate).
Sus
Dr. Dintisor
Parinte incepator
Parinte incepator

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 11:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Parerile sunt impartite, dar medicii care se ocupa de copii recomanda calduros administrarea de fluor. Daca vrei iti recomand un pedodont bun (o ea!)
Sus
somnorici
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004

MesajTrimis: Sam 06 08 2005, 4:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu as vrea sa ajung la un pedodont cu Matei, dar in Piatra Neamt daca ai cunoaste pe cineva, ar fi minunat !
Sus
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Lun 08 08 2005, 10:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si in cazul nostru, ambii pediatri si medicul stomatolog al familiei ne-au spus ca e mai bine sa nu administram fluor copilei ...
Question
Sus
Kina Mari
Vizitator

MesajTrimis: Joi 19 10 2006, 2:26 pm    Titlul subiectului: o parere,plsss Raspunde cu citat (quote)

Credeti ca fluorul aplicat direct pe dinte(masea) e daunator?Am doua fetite,(3 ani si 7 ani).Locuiesc in Japonia si aici e ceva recomandat sa ii aplic copiilor fluor pe masele!Cica sant mai protejate....Oare?!
Sus
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Mie 06 06 2007, 10:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes nici un raspuns pt Kina mari?
eu nu mai stiu cum....sa il conving sa se spele.....pe dinti...a mers o perioada sa ma spal eu in fata lui si el sa vrea sa ma imite..dar...s-a terminat perioada respectiva... Rolling Eyes Rolling Eyes da-ti-mi idei...ca nu mai stiu.... Idea
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Mie 06 06 2007, 10:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ai putea sa-i zici ca daca nu se spala pe dinti o sa-i cada,o sa se faca negri si urati si nu o sa se mai uite fetele la el!
Sus
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Mie 06 06 2007, 10:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing inca..nu ne intelegm si alergam dupa fete asa constient mai Dany... Laughing Laughing Laughing
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 06 06 2007, 2:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laughing Laughing Laughing atunci zii ca nu o sa-l mai iubesti tu daca nu se spala pe dintisori,ca te superi pe el.....
Sus
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mie 06 06 2007, 4:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu merge....niciodata sa nu ii spui copilului ca nu il mai iubesti, orice vrei sa (nu) faca Exclamation

Eu ii spun sa se spele ca ii miroase gura si eu nu il mai pup. Very Happy
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
DANY2005
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 06 06 2007, 6:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da Laura,cred ca ai dreptate,mai bine cum zici tu,probabil ca va suferi daca-i zici ca nu-l mai iubesti.Mai bine cum zici tu.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Cabinetul Stomatologic Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum