CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Cum punem conserve pentru iarna...

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Retete culinare
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Joi 21 07 2005, 4:22 pm    Titlul subiectului: Cum punem conserve pentru iarna... Raspunde cu citat (quote)

Fetelor vreau si eu sa stiu cum puneti voi diverse preparate pentru iarna... In mod deosebit ma intereseaza la congelator, ce si cum puneti, ca am si eu mai nou combina si tin mortis sa umplu congelatorul. Embarassed

Voi puneti dovlecei pentru ciorba la congelator? Oparit sau nu? Altceva??

Abia va astept sfaturile! Wink i love you

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Joi 21 07 2005, 4:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu prea sunt eu gospodina, dar anul asta mi-am schimbat congelatorul si vreau sa pun cit mai multe. Am pus mazare, dar fara sa o spal, numai boabele. Dovlecelul nu e bun congelat ca se inmoaie. Mama mai bune fasole noua, boghi.In rest numai vinete, ardei, gogosari copti.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Joi 21 07 2005, 5:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si mama la fel .Eu am mai pus vinete ca suntem toti morti dupa ele .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
adita
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003

MesajTrimis: Joi 21 07 2005, 11:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

la congelator am pus mazare si capsuni. o sa mai pun vinete, fasole verde, ardei si verdeata
Sus
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 22 07 2005, 10:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

adita a scris:
la congelator am pus mazare si capsuni. o sa mai pun vinete, fasole verde, ardei si verdeata

Vinetele sunt cam scumpe, dar si noi suntem morti dupa ele, asa ca o sa fac un efort, verdeata am pus, mazare am pus dar nu indeajuns, fasolea verde inseamna pastai?

Dar ardeii de care si cum ii puneti???Ardei galbeni sau capia, copti sau cruzi?
Citat:

Sus
paula
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005

MesajTrimis: Vin 22 07 2005, 12:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu am pus in fiecare an gogosari - taiati cubulete ca sa-mi fie mai usor sa iau din ei si sa pun la mancare, ciorba. Am pus doar gogosari pentru ca sunt mai aromati, rosii ... Razz bun, bun
Vinetele si mie mi se par f. scumpe acum. Nici nu stiu daca se vor ieftini sau nu. Mai astept sa se ieftineasca. Vreau sa pun cat de multe este posibil. Anul trecut nu prea am pus. Dar anul asta am si eu un congelator mai adevarat Cool
Am si ceva verdeata la congelator. Dar iau cate putin, iar pun, iar iau cate putin si tot asa ...
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 04/03/2004

MesajTrimis: Vin 22 07 2005, 2:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fetelor, lasati vinetele pentru la toamna.... acum sunt mult prea scumpe!

Lachitza mea

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 22 07 2005, 2:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Georgi, ardei poti pune de orice fel si in orice varianta: copti (dar curatati de coaja), taiati cubulete pentru mincare, intregi pentru umplut. Eu asa ii pun, iar cei pentru umplut se pastreaza f bine, numai ca ocupa loc; iar cind ii scoti pt umplut, nu-i lasi sa se dezghete.

Am mai pus citeva capsuni si niste visine fara simburi pt tarta. Noi mai punem si cas la congelator, dar mai la inceputul toamnei, si sa fie f bine uscat (il taiem felii si-l saram intii, iar cind il dezghetam, dam deoparte gheata formata).

Sus
raluca badescu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 04/05/2004

MesajTrimis: Vin 22 07 2005, 5:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si noi punem la fel, vinete pe care le coacem pe aragaz afara, la fel si ardei, ii punem la pungi de aprox 1 kg fiecare si cand ii dezghetam iarna suntem f multumite deoarece au un gust bun.
si fasole pastai, mazare, dovlecei taiati cuburi.
toate acestea fiind productie proprie, la ele au contribuit pana si fetele noastre.
ele chiar replica plantele si le uda cu stropitoarea, asta a fost anul trecut cand era mult mai cald.
anul acesta s-a facut excelent morcovul, ceapa s-a stricat in pamant o parte, s-au facut ardeii, incep vinetele, s-au facut f bine fructele, pana acum toate la timpul lor, sa vedem rosiile si via.
eu si familia ne organizam cateva saptamani, in medie 2, cand ne strangem si punem peste iarna conserve.
facem si zacusca, compoturi, dulceta si gemuri.
facem si gem de rabarbar, unii ii zic rubarbar.
ca sa nu zic de salata ca s-a facut excelent, marar, loboda, stevie,telina, pastarnac, patrunjel.
patrunjel am conservat la borcan,toamna facem amestecuri de rosii cu verdeata si ardei pentru ciorbe.
ne organizam astfel incat in fiecare an facem conserve.

sincer e mult mai obositor decat sa le cumperi, singura satisfactie este ca-s din curte si e ceva natural de care chiar nu am nici un dubiu.
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 22 07 2005, 10:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stiti ce am pus azi? Caise si piersici taiate cubulete pentru salata de fructe de sarbatori... Embarassed Ei, ce ziceti? Or sa fie bune? Sunt inventiva, nu? Laughing Laughing Laughing Am pus cate 3 pungi de fiecare, dar destul de voluminoase ca sa ne saturam... Wink Laughing

De 2 zile m-am omorat in bucatarie... Am facut 13 borcane mari de compot de piersici, 16 borcanele de gem de piersici, 4 borcane de 2 kg de castraveti murati, 2 randuri de compot "de zi" cum zice tati, adica de consum pe moment si pungile cu fructe pt congelator, plus 1 litru nectar de consum maine la plaja Wink Razz ...

Rolling Eyes Mama cata munca si cat lesin de caldura, numa pentru atat...? Rolling Eyes Embarassed Laughing Laughing

Sus
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Sam 23 07 2005, 12:36 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Viu la tine sa te ajuti sa le mananci , hihihi . Laughing Laughing Laughing
Fasole pastai mai pun eu , mazare boabe .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
adita
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003

MesajTrimis: Mar 02 08 2005, 9:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

fetelor, dar stiti cumva cum as putea sa conserv porumb boabe pt salate?
Sus
cnicol
Parinte incepator
Parinte incepator

Data inscrierii: 12/05/2005

MesajTrimis: Mar 02 08 2005, 9:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am pus porumb intreg si nu prea mi-a lacut ca s-a schimbat gustul. Cineva mi-a zis sa incerc sa-l pun cu tot cu "invelis" (nu-mi vine acum cum ii zice) dar inca nu am incercat. Eu mai pun la congelator si dovlecel taiat cubulete pe care il folosesc la un sos cu usturoi sau la dovlecel cu branza si rosii pt pitic. Mai pun si morcovi taiati sau dati pe razatoare pt iarna, rosii din acelea mici ca sa nu ocupe tot spatiu pe care le folosesc la mancare ca se decojesc rapid sub apa calda si dau un gust tare bun.
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Mar 10 02 2009, 2:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu pun nimic in congelator,cumpar totul mereu proaspat pentru ca si vinete sunt mereu aici.Boabe de porumb pentru salate sunt in conserve chiar foarte bune,de alea folosesc.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Retete culinare Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum