| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Amedy Parinte efervescent

Data inscrierii: 27/01/2004 Mesaje: 551 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 22 05 2007, 11:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu cu cezariana alergam la alte mamici cu nastere normala pt ca abia se puteau duce la baie(numai gandul le infiora) ,mergeau de la cusatura de parca tineau un pepene de 10kg intre picioare.Am zis ca in ruptul capului nu-mi trebuie nastere normala la ce am vazut in spital, fata de cat de sprintena am fost eu.Insa gandind la rece apoi cred ca e vorba de organismul fiecareia si de rezistenta la durere, la infectii s.a.m.d. Eu am suportat excelent anestezia totala, nici macar senzatie de voma nu am avut apoi, ajutata de medicamente e adevarat, nu le-a cazut mana sa mi le faca, si nici durere nu am simtit apoi deloc. Refacerea mea dupa cezariana...care refacere? la cateva ore dupa cand s-a facut seara mi-am pus bigudiu ca nu-mi statea bretonul, am dormit bustean si a doua zi m-am spalat m-a ranajat ,m-am fardat putin, ca a ramas paf seful dimineata cand a venit si i-au spus ca nu am nici 24 de ore de la operatie.Nu ma durea absolut nimic, am mers la copil ,a mers pe hol la musafiri, desi eram la REANIMAREEE si nu era voie sa ma dau nici jos din pat! Au fost fericiti cand au scapat de mine si m-am mutat la salon.  _________________ Copiii,lumina vietii noastre!

|
|
| Sus |
|
 |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mar 22 05 2007, 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca este foarte importanta starea ta psihica pe de o parte si organismul tau sau ideea daca esti sau nu "buna de carnita" cum mi s-a spus mie , adica daca te vindeci usor... Eu ori sunt "buna de carnita" ori nu-mi place sa ma plang prea mult, nu am avut treaba la nici una din nasteri... si am ajutat cat am putut colegele de salon...
Cunosc insa si cazuri care mai mult faceau caz, decat sufereau de fapt... si consider ca cu cat esti mai tematoare cu atat resimti durerile mai puternic... si te stresezi din ce in ce mai rau singura...nu?
Hai sa va zic cum am nascut de data asta....
La ora 10 si ceva eram la cabinetul dr-ei si cum nu dadeam nici un semn sa nasc m-a pus sa decid eu cu sotul daca mai asteptam sau luam masuri... Pe de o parte imi era si mie mai usor sa stiu ca scap ai repede decat sa ma apuce cine stie cand, pe nepusa masa.. si cum stiam ca daca se intarzie prea mult se cam strica lichidul amniotic si nu e bine sa prea stea bebe in el.. am decis sa-i dam un sut afara... Atunci dr. a introdus jos o pastiluta si mi-a explicat ca odata ce se dizolva imi va provoca contractii la inceput de genul ca mi se strange burtica, apoi contractii in adevaratul sens al cuvantului... Ideea era ca ea la ora 13 intra de garda si numai bine o gasesc in spital... Ajunsa acasa dupa bocceluta si alte pregatiri... am mancat cu sotul, i-am facut ceva instruire apropode ce si unde gaseste, de ce mai tre facut in casa inainte sa ma externeze si etc... Pe la 1 cand trebuia sa fiu deja la spital, vazand ca ma simt superok... ma gandeam ca ce rost are sa ma internez de acum si sa ma tina travaliul pana la noapte ... gandeam eu... ca as fi tras un pui de somn in patul meu la racoare, cu sotul alaturi... Pe de alta parte am zis ca daca stau acas si ma apuca deodata si nasc pe drum? Mai bine sa fiu acolo... In fine ne-am deplasat noi far de graba, la 14.30 am ajuns la spital, pana ne-au facut internarea dr mea sunase deja de 4 ori disperata ca nu mai vin odata si sa nu nasc taurul pe drum... pe la 15 fara putin am ajuns sus... dr a ras de mine ca topaiam de ziceai ca n-am treaba... m-a intrebat ce simt... i-am spus ca ceva contractii dese (erau cam la 3 minute) dar nu dureroase ... imi face ea controlul si eram dilatata binisor dar nu destul... Mi-au pus perfusia si mi-au facut o jumatate de doza pt dilatare... si m-au lasat sa astept...
10 minute mai tarziu deja aveam contractii puternice, dar nu fff dureroase, in schimb simteam ca nu am aer... Una din asistente a venit la mine cu un formular sa-mi dau acordul pt un test rapid HIV si un carton pe care sa tin formularul cand il completez... cand sa-mi ia formularul nu vroiam sa-i dau cartonul ca eu imi faceam vant pe la nas cu el... ea fata mi l-a lasat, dar ajunsa in cabinetul dr-ei o auzeam cum ii dadea raportul ca simt ca nu am aer... un picut mai tarziu vine iar la mine si ma plangeam ca nu pot respira... mi-a pus un furtunel cu oxigen la nas si s-a dus iar la dr sa-i spuna ca n-am aer...
Nu trec inca 5 minute si am simtit ca nu mai pot.. ca trebuie sa imping... si cum stiam ca nu trebe sa imping pana nu-mi zice dr am inceput sa le strig... Era 15.25, deci nici 1 ora de cand ajunsesem jos la urgente...
Dr vine fuguta cu asistentele dupa ea, face controlul... dilatatie aproape maxima... Le zice fetelor sa pregateasca repede masa de nasteri ca eu nasc in pat... Si sa vedeti agitatie si disperare pe ele... forfoteau ca furnicile... cand sa ma ia de pe pat eu nu vroiam sa cobor.. simteam ca-l pierd pe drum... ajunsa pe masa la prima contractie am strigat ca nu mai pot... ca vreau sa imping.. ele inca mai forfoteau pe acolo, dr o vedeam prinsa cu alte pregatiri... cand am strigat ea zice... hai impinge si vine repede langa mine... Am impins cat a tinut contractia... o asistenta cu mana pe burtica mea a simtit inaintea mea cand mi s-a relaxat burtica si mi-a atras atentia sa nu mai imping in afara contractiei... La care dr zice " Georgi, la urmatoarea contractie sa impingi tare ca sigur iese"... Eu socata ca cum sa iasa asa repede, dar nu am comentat... nici timp nu am mai avut ca deja venea urmatoarea contractie si.. am impins... In timpul asta dr imi tot apasa-masa in jos muschiul perineal-parca ii spune... si banuiesc ca vazand ca nu se relaxeaxa si caposul nu iese m-a taiat, dar eu nu am simtit nimik... Pana sa se termine contractia l-am auzit tipand si m-am relaxat... Era ora 15.45... deci la o ora de la internare si numai dupa maxim jumatate de ora de contractii si impins...
Moasele l-au luat, mi l-au aratat si au fugit cu el sa-l curete... dr s-a asezat pe patul de alaturi cu mainile cu manusile chirurgicale suspendare in aer sa nu atinca nimik si radea cu asistentele ca ce repede s-a terminat... asistentele tare mirate iar dr le-a spus ca nascusem usor de prima data si acum era de asteptat sa fie si mai usor... Preafericita eu, nu? Eu zic " V-ati dori mai multe paciente asa ca mine, nu? Pacat ca sunt hotarata sa ma opresc la doi..." Dr zice... ei lasa ca ai toata viata inainte, poti oricand sa te razgandesti..."
Mai trec 5 minute si eu nu pricepeam de ce ma tineau pe masa si ele stateau la taclale cu mine... Cand intreb imi spune ca placenta nu vrea sa iasa si e de preferat sa iasa singura nu sa traga ele de ea... In fine, a iesit placenta si eu rugat-o pe dr sa-mi arate si mie cum este... mi-a aratat-o mirata ca mie imi arde de documentare, mi-a explicat care e corpul placentei, care e cordonul ombilical si inca o formatiune ce semana cu niste cheaguri de sange pe care ea le-a numit intr-un fel... dar am uitat... . Apoi m-a cust si aici mi s-a parut partea cea mai grea... Cand a ajuns la cusaturile din exterior... a spus dr ca vroia sa-mi puna numai 3 ate, dar acum vede ca socoteala de acas nu se potriveste cu cea din targ si o sa-mi mai puna o ata " sa nu se supere sotul meu ca raman prea larga, si mai bine mai stransa decat galeata" , m-a dezinfectat bine, m-au instalat inapoi in pat si amu maseaza-te pe burtica... vreo 2-3 ore pana ma instalau in salon...
Si uite asa se nascu baietelul meu de 52 cm si 3.700 Kg in timp record...
Mult succes si viitoarelor mamici! Eu va tin pumnii! _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |
elenapeitro Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 27/07/2005 Mesaje: 971
|
Trimis: Mar 22 05 2007, 2:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
mda...pai ...clar trebe sa ma ajuti sa fac cei 4 pici ai mei....unu il facui eu si statui la nasterea lui aprox 48 de ore....acu....ma ajuti vrei nu vrei...doar sa nasti tu pt mine...ce zici...ca cu asa poveste.....
bine ca scapasi repede...si bebe e sanatos...
io uite la ea...vroia sa doarma cu sotzu acasa la racoare...  |
|
| Sus |
|
 |
DANY2005 Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005 Mesaje: 3354 Locatie: Italia
|
Trimis: Mar 22 05 2007, 2:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ce bine ar fi sa nastem toate asa usor! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 22 05 2007, 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu ma ofer... ca mamica purtatoare... Ajut cu mare drag...  _________________
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Mie 23 05 2007, 11:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| Brava, Georgi! Sa fiti sanatosi! |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 18 06 2007, 12:55 am Titlul subiectului: |
|
|
La categoria "refacere dupa" am stat foarte bine (si sincer nu cred ca e posibil dupa cezariana). Adica am nascut la 1.30 am si la 7.30 am deschideam barul din fata spitalului ca eu vroiam o cafea
Adica deja urcam si coboram scari fara probleme, ma linistisem ca bb e ok, deci vroiam o cafea,.
Asta apropos de ce zice Amedy ca nu puteau merge mamicile care nascusera normal - e cam ciudat, eu n-am avut problema asta E drept ca pana la scoaterea firelor (parca 2-3 in exterior, nu mai tin minte) aveam o usoara jena (adica nu puteam face spagatul) dar ... cam atat. _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
ginalacramioara Parinte experimentat

Data inscrierii: 30/04/2007 Mesaje: 130
|
Trimis: Lun 18 06 2007, 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce dura esti  |
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 24 06 2007, 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu sunt dura ginuto doar beau multa cafea Si nu mai bausem de vreo 2 zile. Plus ca pe perioada sarcinii mi-am limitat-o cat am putut (ca n-am renuntat de tot).
Daca vrei sa stii cand am terminat de alaptat mi-am trimis sotul dupa ceva de baut Nu beau in mod normal, beau foarte rar, dar dupa 1 an si ceva de pauza mi-era pofta de cave alcoolic  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |
adita Moderator

Data inscrierii: 24/09/2003 Mesaje: 1302 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 25 06 2007, 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
wow, Giorgi, asa nasteri usoare ca ale tale doresc la toata lumea
nici eu nu pot sa ma vait, mi-am revenit foarte repede dupa toate cezarienele, n-am avut deloc probleme, dar tot fetele care nascusera normal erau mai vioaie ca mine
eu de fapt intrasem sa-i raspund lui iulian, ca n-am nascut normal dupa cezariana fiindca doctorilor din Romania le-a fost frica sa ma lase sa incerc, dar se poate, e chiar mai putin riscant ca o noua cezariana. cunosc o fata care a nascut normal la 1 an dupa cezariana ( e drept, nu in Romania) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 25 06 2007, 6:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cunosc si eu pe cineva care a nascut normal dupa cezariana, in romania, dar nu stiu exact distanta dintre nasteri...  _________________
|
| Sus |
|
 |
ancuza Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006 Mesaje: 350
|
Trimis: Vin 29 06 2007, 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu la fel, m-am simtit f bine dupa operatie si in prima zi nu m-au lasat sa maninc nimik, in a doua zi mi-au adus o supa de avea gust de zeama unui prosop de bucatarie fiert, asa ca nu am baut-o, in schimb am mincat Kinder Bueno, m-am dat direct pe ciocolata. Eu sint pentru cezariana, ca stiu cum e a naste normal ca m-au lasat pina in ultimul moment. (vezi povestea mea). _________________ sint un copil fericit |
|
| Sus |
|
 |
claudiabesnea Parinte experimentat

Data inscrierii: 05/04/2006 Mesaje: 226 Locatie: toronto
|
Trimis: Mie 04 07 2007, 6:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Datorita problemelor de sanatate aparute pe parcursul primei sarcini a trebuit sa nasc prin cezariana, cu toate ca imi doream sa nasc natural.Perioada post operatoriu a fost de durata la prima sarcina, cam 1 luna, pe cand la cea de a 2 cezariana doar dupa 3 zile eram intr-o mare forma.  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|