CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Frica de a naste normal sau prin cezariana - partea a IV-a
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Forumista start
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003

MesajTrimis: Mar 19 07 2005, 1:16 pm    Titlul subiectului: Frica de a naste normal sau prin cezariana - partea a IV-a Raspunde cu citat (quote)

Haideti sa ne limitam la a discuta decent, despre Experientele nasterii naturale sau prin cezariana, sau chiar experientele nasterii acasa, pentru ca poate sunt persoane care chiar au nevoie de experientele traite de noi.
Va multumesc pentru intelegere si va doresc tuturor, tot binele din lume!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Mar 19 07 2005, 3:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Desi am nascut-o normal pe Alexa , durerile prin care trece o femeie in acel moment , abstigmatismul pe care-l am si eu si ea precum si bronsita astmatiforma nu ma dau in laturi de a alege cezariana data viitoare . Suntem intr-o era in care femeia poate alege cum si in ce fel doreste sa nasca sau nu .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mie 20 07 2005, 12:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hai sa revenim la subiectul initial ..... Eu cred ca frica de nastere e ceva normal. E intr-un fel frica de necunoscut si demonstrarea responsabilitatii pentru viata care creste in tine. Adica tind sa cred ca toate mamicile au fost (macar) usor panicate pana cand si-au tinut puiul in brate si au fost sigure ca e totul ok.
Eu am nascut natural. Nu cred ca va exista o data viitoare si nu cred ca as incerca cezariana (de frica pur si simplu, am facut destul de urat la un anestezic usor si dr. mi-a zis ca as putea avea mari probleme in cazul unei anestezii generale, iar cu anestezie partiala as muri de frica).

Sau sunt eu mai panicarda din fire? Sau a fost din cauza problemelor? Adica mi se rupsesera membranele (probabil s-a smucit bb aiurea, nu stiu) si nici vorba de contractii ... Am avut pana la urma nastere indusa, intr-un glorios final, dupa 10 ore de la ruperea membranelor au inceput contractiile. Si dupa vreo 12 ore am atins dilatatie 4 ... Si am fost tot timpul sub stress "Trebuie sa nasti repede. E periculos pentru bb. Maxim 24 de ore" Si apoi dr. intre ei "Au trecut deja 12 ore. Cezariana? Nu, nu vezi ca vomita tot timpul? Ce facem? Mai asteptam maxim 1 ora, daca n-are dilatatie, nu stiu ce facem ...."
Eu in alea 10 ore nu aveam fix nimic. Aia imi faceau injectii, perfuzii si eu pauza. Adica ma plimbam, pe acolo si nici urma de contractie.
Pana la urma am nascut dupa 14 ore de la ruperea membranelor (4 ore de contractii si vomitat continuu) si Monica, slava domnului, e sanatoasa.
In primele 3 zile de la nastere i-au dat antibiotic. Cica "Risc de infectii".

Principalul e ca am un copil sanatos, dar emotiile de atunci ....
In mod sigur mi-ar fi frica si a doua oara, indiferent daca ar fi nastere naturala sau cezariana ...
Si e intr-un fel dublul fricii - mi-a fost frica si pentru bb si pentru mine ....
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Mie 20 07 2005, 12:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nicky, sunt de acord.
Parerea mea e ca ar fi bine sa te sfatuiesti si cu un medic dar decizia finala iti apartine.
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Mie 20 07 2005, 12:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Exact .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Joi 21 07 2005, 11:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu sunt adepta cezarienei. Daca tot e vorba de taietura si cusatura, mai bine sa fie si fara durere. Si cit mai repede.
Eu am vrut initial nastere naturala cu epidurala, asta in primele luni, cind habar n-aveam ce-i aia nastere. Pe masura ce-a mai trecut timpul am ales cezariana. Nu am avut nici un fel de probleme dupa nastere. Iar refacerea nu a durat mai mult ca la nasterea naturala. Laptele a venit in cazul meu dupa 48 ore, dar erau mamici la care lactatia se instalase dupa 2-3 ore si au alaptat fara probleme.
Cind mi s-a rupt apa, aveam contractii din 3 in 3 minute si mi se pareau destul de dureroase, plus ca aveam si frisoane. Si cind am intrat in sala de nastere si am vazut mamici care plingeau de durere m-am panicat si am inceput si eu bocetul. Mi-am sunat doctorul si intr-o ora a venit la mine. Dupa ce am intrat in sala de operatie m-am linistit si m-am simtit in siguranta. Dupa ce mi-a facut anestezia (locala cu potentare intravenoasa) au durat maxim 5 minute pina l-au scos pe bebe, mi l-au aratat, dar eu am adormit. M-au mai trezit odata sa-l vad si iarasi am luat somn. M-am trezit cind ma duceau in salon. Totul a durat cam 30 min. Fara durere, fara teama, fara tipete, si fara bocet.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Joi 21 07 2005, 5:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ana c a scris:
Totul a durat cam 30 min. Fara durere, fara teama, fara tipete, si fara bocet.

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Sus
iulianaem
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 11/09/2005

MesajTrimis: Lun 12 09 2005, 3:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am nascut prin cezariana cu anestezie totala!!! Nu pot spune ca a fost mai bine decat nasterea normala pt nu stiu cu este aceasta din urma!!! Dar pot spune ca , singurul lucru de care imi pare rau este acela ca nu am vazut-o pe Sara imediat dupa nastere ci abia dupa aproape 12 ore!!!

poze cu noi: Smile http://pg.photos.yahoo.com/ph/iulianaem/
Sus
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Lun 12 09 2005, 6:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

A fost mai bine , hihihi , daca nu ai simtit nimic .Ce nume frumos are fetita ta !Si mie imi place mult .

Sus
andredana
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 30/09/2005

MesajTrimis: Vin 30 09 2005, 9:52 am    Titlul subiectului: nastere normala sau cezariana Raspunde cu citat (quote)

eu am vrut cezariana de cand am ramas insarcinata insa doctorita care mi-a urmarit sarcina mi-a zis ca totul e ok pentru o nastere normala(cu epidurala, bineinteles). Eu am insistat sa-mi faca cezariana mai ales in ultima luna, dar ea nu si nu ca pot naste normal; mi-a spus ca daca voi avea un travaliu prelungit nu ma va lasa sa ma chinui si imi va face cezariana. Am mers pe mana ei si am nascut normal, cu epidurala si totul a fost ok. A fost mai greu pana am ajuns la dilatatie 4 si mi-au facut epidurala, dupa aia nici nu am simtit travaliul ca o durere, ci doar ca o presiune; suportabil fara nici o problema. Am nascut dupa doua sfortari. Cu taietura de jos......trece; am crezut ca o sa fie mai rau, dar nu a fost asa.
Sfatul meu: vorbiti cu doctorul, vedeti ce va sfatuieste si apoi decideti. Asteptati-va la ce e mai rau, si s-ar putea sa aveti surpriza de a nu trece prin ce va asteptati.
Curaj!!!!!!!
Sus
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 30 09 2005, 9:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde si de organismul mamei si de cine e asistata .

Sus
ana c
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 17/02/2004

MesajTrimis: Vin 30 09 2005, 10:04 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu sunt de parere ca medicul trebuie sa-mi respecte decizia . Daca eu vreau cezariana el are datoria sa-mi explice riscurile la ambele tipuri de nasteri si sa ma ajute sa iau decizia potrivita, nicidecum sa ma convinga de un tip sau altul. Ce ma fac daca aleg nasterea vagina cu epidurala si anestezia nu se prinde??? Ca doar nu as fi prima la care anestezia nu-si mai face efectul. Eu de asta ma tem. Crying or Very sad
Si Nicki are dreptate. De regula stai cu moasa pina la un anumit moment si poi vine doctorul. Daca ar fi dr permanent cu tine ar fi ok.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Vin 30 09 2005, 10:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e .Nu mi-ar conveni sa ma sfatuiasca 9 luni sa nasc normal si cand vine vremea sa ma chinui prosteste ca ea n-a stiut ce trebuie .Eu ma hotarasc daca vreau normal sau cezariana .

Sus
papusa
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 01/10/2005

MesajTrimis: Dum 02 10 2005, 10:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu zic ca indiferent cum nasti-naturalsau prin cezariana,depinde de organismul fiecareia in parte cum suporta nasterea si refacerea de dupa nastere si la ambele cazuri conteaza ce doctor ai,la nasterea vaginala este importanta prezenta medicului tau din prima clipa cand ajungi la spital(parca altfel te simti)si ajutorul care ti-l va da ca sa nasti cat mai usor,iar la nasterea prin cezariana-la fel.Eu care am nascut natural si f.usor,am impresia ca toate nasterile sunt asa,dar din pacate mai sunt si nasteri cu complicatii. :sad:
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
nicky
Moderator
Moderator

MesajTrimis: Dum 02 10 2005, 9:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am avut o nastere normala , nici prea grea nici prea usoara .M-a durut groaznic dar dupa ce am nascut am uitat de toata durerea pe care o simtisem o zi intreaga .Asa ca .....

Sus
iulian
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 26/03/2007

MesajTrimis: Mie 28 03 2007, 3:42 pm    Titlul subiectului: nastere normala dupa cezariana Raspunde cu citat (quote)

a nascut cineva normal dupa cezariana?
Sus
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Mie 28 03 2007, 7:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate stiu eu dupa o cezariana nu mai poti naste normal.. pt ca muschiul uterului a fost taiat si nu se mai dilata si nu mai actioneaza cum trebuie... Nu bag mana in foc, dar eu asa stiam... Astept sa fiu contrazisa... Wink

Eu am avut o nastere normala de vis daca ma iau dupa ce citesc pe aici...

Practic am avut contractii incepand cu ora 9 dimineata... dar pe de alta parte nu stiu daca ale se puteau numi contractii... daca nu eram foarte atenta nici nu le simteam... Nu am spus la nimeni nimik si am petrecut o zi minunata la mama in vizita cu vreo 2 matusi, timp in care imi urmaream singura distanta dintre contractii... in timp deveneau din ce in ce mai dese, asa incat am devenit banuitoare si mam pregatit sufleteste pentru ce credeam ca avea sa urmeze... Seara la 9 (dupa 12 ore in care nimeni din jur nu a putut sasi inchipuie ca eu sunt deja in perioada pregatitoare a travaliului), am ajuns cu sotul acasa... Abia in parcarea de acas i-am spus ce banuiam, in ideea ca sa nu se panicheze... si adevarul e ca a cam belit ochii... cred ca si el se stepta la mai rau decat a fost...

Ajunsa in casa mi-am umplut cada cu apa calda, m-am cufundat in ea si, pe scandura de cada, mi-am pus teancurile de reviste "mami" colectate in cele 9 luni, si in care aveam semne de carte la articolele despre nasterea propriuzisa.Le citisem deja, dar in momentul respectiv parca nu mai eram sigura de informatiile care-mi ramasesera in minte. Tati statea pe capacul de la WC, eu citeam cu glas tare si el se uita la ceas cand eu ii spuneam ca am o "contractie"...

Si am luato prin eliminare...
- dopul de mucus (care imi cazuse in cursul zilei) scria in revista ca poate sa cada si cu cateva zile inainte, sau chiar poate cade si apoi sa se refaca - deci nu insemna neaparat ca voi naste.. il linisteam eu pe tati... Wink
- contractiile pot apare inca din luna a 7-a, putand fi contractii pregatitoare ale uterului pentru nastere, deci nu era nici asta un motiv sigur ca acele contractii slabe ale mele pot anunta de fapt nasterea... Wink
- momentul in care "se rupe apa" era singurul motiv care sa justifice "fuga la spital" conform articolelor... la care tati ma intreaba " pai si tu de ce mai stai in apa? Mad daca stai in apa, cum iti dai seama daca ti s-a rupt apa?" Laughing Laughing
Eu zic" pai apa respectiva nu e limpede siti dai seama cand in apa din cada incepe sa se amestece lichidul amniotic"

In final am iesit din apa, mam imbracat in pijamale, m-am suit in pat, mi-am facut manichiura si pedichiura, iar pe la 11 noaptea zic sa o sun totusi pe dr ca sa stie ca e posibil totusi peste noapte sa o scot din asternut... Wink Cand am sunat-o ea ma sfatuit sa merg la spital si dr de acolo, in urma controlului, va decide daca sunt de nascut sau nu, si daca ma vor interna sa o sun si pe ea sa o anunt. Zis si facut... ne-am suit in masina, am luat-o pe prietena mea cea mai buna de acas si am plecat spre spital.

Ajunsi acolo dr a zis clar ca sunt de internat, am sunato pe dr mea si au vorbit ele la telefon in termenii lor ca sa se faca intelese... la ora 12 si ceva eram deja la maternitate sus, la 12.30 sau prin jurul orei 12.30 asistenta mi-a facut o injectie de dilatare, la ora 1 si putin a ajuns si dr mea acolo, a cerut o injectie pentru contractii pt ca ale mele nu erau "normale"... am stat in pat bine mercic pana pe la ora 2 si ceva ascultand zgomotele specifice maternitatii... Rolling Eyes ... iar incepand cu ora 2 am inceput sa am contractii din ce in ce mai puternice, dar deloc dureroase - sau cel putin pe mine nu m-a "afectat" intensitatea lor... Rolling Eyes

In schimb pe la ora 2.30 am simtit ca nu pot sa respir normal si am strigat dupa dr si asistente... cand au venit dr sa speriat de cat de dilatata era si a zis ca daca nu o strigam nasteam singura in pat.... Laughing M-au suit pe masa si mi-a taiat dr membranele pt ca nu mi se rupsesera, apoi incercau sa ma invete sa ma "screm" Embarassed Ele imi spuneau sa... ca si cum as sta pe wc sa fac treaba mare, iar la mine ... se limita la zona gatului..

Tre sa subliniez faptul ca dr mea era practic intre picioarele mele, fara nici un ajutor de la moase, iar moasele si asistentele (5-6 la numar) stateau ca la spectacol gramada si "faceau galerie"... Razz Laughing Laughing La un moment dat una dintre ele zice " ia sa vedem daca a invatat mami sa se screama" Embarassed Embarassed Embarassed Mie parcami era rusine parcami venea sa rad cu lacrimi de haiul situatiei... Laughing Laughing

La ora 3 fara 3 minute Mony deja tipa din toti plamanii, dr a ridicat-o sa o vad, dar eu - preocupata fiind sa stiu exact ora la care s-a nascut - miam pus ceasul inaintea ochilor, am inregistrat ora nasterii in minte si cand sa ridic privirea sami vad si eu copilul nu mai era.. O curatau moasele de zor alaturi... Confused

Atunci am aflat ca de fapt dr m-a taiat ca nu-i incapea capul Razz Laughing , si deci imi facuse se injectie cu anestezie si ma si taiase, iar eu nu simtisem absolut nik... Wink In urmatoarele 10-15 minute a fost mai greu pentru ca m-a cusut si banuiesc ca dr baga acul mai adanc decat apucase anestezicul sa patrunda si simteam o durere... nu insuportabila, dar macar cat sa zic ca ma durut si pe mine la nastere... Rolling Eyes

Apoi m-am odihnit in patul din sala de nasteri 2 ore... parca cu ceva greu pe burta... ca sa opreasca hemoragia..., am fost dusa in salon pe la 5... iar pe la 8 faceam ca leul in cusca ca fata eu inca nu o vazusem...

Continui povestirea un picut mai tarziu ca amu am musafiri... Wink

http://www.putfile.com/georgi

Ultima modificare efectuata de catre Georgi la Mie 28 03 2007, 10:28 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Mie 28 03 2007, 10:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am revenit...

Nu va zic ca abia pe la ora 9 si ceva miau adus fata de la incubator... timp in care eu ma panicasem ca are fata ceva de nu mio aduce... dar odata ce a aduso mam linistit si am inceput sa ne acomodam impreuna...

Cu toata taietura mea am fost o saltareata si o vioaie si chiar radea fratimiu de mine ca semana cu turistii chinezoicare sunt disperati sa pozeze sa nu piarda nimik... ca de cate ori venea ma gaseau cocotata in pat sa fac poze la fata sau alergam pe la alte mamici (cu cezariana) care nu se puteau nici ridica sasi ia copilul din patut, nici sal tina in brate si nici sal alapteze... 2 copilasi din salon tot eu iam alaptat si sunt mandra ca am putut fi de ajutor... Wink

Pentru mine nasterea a fost asa un moment special si frumos, si nu vad nici un motiv pt care sa am amintiri neplacute, incat ma gandesc ca dupa ce se naste bebe-boy o sa regret ca nu mai pot trai momentele astea de sarcina si lauzie... Sper din suflet sa nu fac cate o criza de drag de bebei si sa mai fac cate unul pana ma trezesc cu 5-6... Shocked Doamne Fereste! Sper sa ma pot abtine... Embarassed Laughing Laughing Laughing Laughing

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
elenapeitro
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 27/07/2005

MesajTrimis: Joi 29 03 2007, 9:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

chai opreste-te la 4 ca mine asa.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Rolling Eyes Laughing Laughing
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Joi 29 03 2007, 11:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Georgi,ai fost norocoasa,la mine contractiile au fost insotite de dureri f puternice iar eu sunt una care suporta destul de bine durerea.Si pt mine nasterea fetitei mele va ramane ceva unic si o amintire placuta(inafara durerii!).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum