| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Chatonel Parinte efervescent

Data inscrierii: 17/05/2004 Mesaje: 373 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 17 07 2005, 9:24 am Titlul subiectului: Ce e de facut cu dintele meu?:((((( |
|
|
Sa ma ajute si pe mine doctor Dintisor..la mine nu mai e dintisor..e colt de-a binelea,ca am 29 de ani
sa incep cu inceputul:
incisivii mei centrali erau de felul lor mai in fata,ca nu am vrut sa port proteza cand am fost copil si asa au ramas,multa lumea zicea ca face parte din farmecul meu personal plus ca am si strungareata,da aia nu ma deranja.A trebuit sa astept sa se nasca puiu de un an si sapte luni,sa se urce pe topogan,sa vina cu capul in incisivul drept si sa il bage inauntru,asa de puternic a fost impactul!!!se clatina,a sangerat nitel,si a trecut sangerarea,nu doare ,a cazut un pic mai jos decat pozitia lui normala.Am facut radiografie si am mers la stomatolog,care a zis ca e fracturat si ca nu e de scos ca nu se clatina mai mult de 3mm.Mi-a spus ca se va incerca imobilizarea dintelui.Treaba dificila intervine cand eu am strungareata in fata si mi-a explicat ca o sa fie greu de montat atela..si nu stie sigur daca se ma mai clatina dupa cele 5 saptamani de purtat.
In cazul asta ce e de facut?implant? doare? in ce consta?ce sanse am totusi sa se imobilizeze? va mai fi dintele fix sa pot musca normal cu el?
in cazul unui tratament ortodontic,sa se duca incisivul mai sus si celalat un pic mai in spate,ce sanse am la 29 de ani sa se poata face asta?
sper ca am fost clara cu ce am scris...scuze pt atatea intrabari si multumesc de raspuns  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Dr. Dintisor Parinte incepator

Data inscrierii: 14/07/2005 Mesaje: 57
|
Trimis: Dum 17 07 2005, 10:57 am Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand, ar trebui sa se poata imobiliza, dar intr-adevar, fara garantii si va trebui sa ai mare grija la muscat, nu va mai reactiona ca un dinte sanatos. Daca nu se stabilizeaza, exista 2 variante:
1. Daca fractura e sub nivelul osului (se vede doar pe radiografie), se poate face extractie, urmata de:
=implant (implica si un pic de durere, dar nu foarte mare si avantajul este ca e mai estetic), sau
=punte pe cei doi dinti ce vor delimita edentatia.
2. Daca fractura nu e sub nivelul osului, se reteaza coroana dintelui, se pune un pivot in radacina si se acopera cu o coronita.
Cat despre tratamentul ortodontic, s-ar putea realiza si la 29 de ani (in principiu; sigur va poate spune un medic ortodont dupa un consult amanuntit), dar cu o durata de purtare a aparatului de 6 ani (3 ani reparatie, 3 ani fixarea rezultatului) si doar pentru incisivul sanatos.
Si eu sper ca am fost suficient de clara. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 17 07 2005, 10:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspuns.Maine merg pentru imobilizare.brrrr,macar sa iasa bine si....musc pe toata lumea! glumesc sa mai prind curaj  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 17 07 2005, 10:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
A.. cam cat costa o imobilizare de dinte la ce am patit eu?dr stomatolog va incerca sa puna atela pe cei 4 dinti din fata,sa o port 5 saptamani,poate si mai mult?dar aparatul ortodontic,la care ma tooot gandesc de atatia ani?ma gandesc sa dau cat o fi,numai sa se poata rezolva,chiar si in 6 ani...sa fiu frumoasa  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
nicky Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005 Mesaje: 3961 Locatie: Ploiesti acum
|
Trimis: Lun 18 07 2005, 9:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Bafta , Chatonelu si sa nu ne musti prea tare pe urma . Iti tinem pumnii sa nu te doara . _________________

|
|
| Sus |
|
 |
raluca badescu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 04/05/2004 Mesaje: 887
|
Trimis: Lun 18 07 2005, 9:46 am Titlul subiectului: |
|
|
succes! _________________ A gresi e omenesc, a ierta e divin! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 18 07 2005, 10:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| O imobilizare poate costa intre 1.000.000 si 50 euro! (depinde de cabinet), iar un aparat dentar intre 500 si 1000 euro. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 18 07 2005, 10:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Gata,am venit de la doctor..sunt frumoasa de pic mi-a imobilizat dintele bolnavior si o sa merg saptamanal la control timp de 5 saptamani,poate si mai mult.Mi-e ciudat asa..mananc greu,cu frica sa nu cada atela,ma spal pe dinti cu frica...oooof,sa se termine odata sa scap cu dintele bun;dr a zis ca imi va scoate nervul dupa ce se stabileste totul,in final;dar cum se scoate nervul la dinte fara polizor si alte alea dureroase?  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 19 07 2005, 1:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
bravo!
nu te speria eu am fost nevoita sa scot peste 8 nervi in timp.
prima data la 17 ani.
nu m-a durut chiar asa de tare deoarece dr te incearca f usor si daca tresari inseamna ca nervul mai este inca activ si uneori iti mai dubleaza anestezicul.
mie mi-a facut anestezie mereu inainte si in primul rand am facut radiografie, uneori in ziua sedintei, alteori cu o zi inainte.
ce e un pic aiurea este ca un dinte cu nervul scos in timp se inchide la culoare daca nu-i face o plombitza buna. _________________ A gresi e omenesc, a ierta e divin! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 19 07 2005, 2:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai nuuuuu,ca dintele asta de l-am imobilizat,e sanatos,saracu,doar ca a fost scos din ligamentele lui ;dupa ce il fixeaza,peste 5-6 sapt asa..dr zicea sa imi scoata nervu la el;bineinteles,dintele sa nu se extraga..asta nu stiu cum s-o mai face,el stie ;ideea e sa nu mi-l scoata;mai au e daca nu se reuseste imobilizarea asta..ca tre sa fac implant,si asta nu imi place deloc,eu sper din tot sufletul sa raman cu dintele meu intreg.  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 19 07 2005, 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dupa cum a spus si Raluca, nervul se scoate cu ajutorul chestiilor alea dureroase, dar iti va face anestezie. In plus, s-ar putea ca, din cauza ruperii ligamentelor sa fi murit si nervul si, in consecinta, fiind mort, sa nu simti nimic cand va fi scos. Asa ca stai linistita si bafta! sa reuseasca imobilizarea |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 20 07 2005, 9:33 am Titlul subiectului: |
|
|
mie mi-a scos dr nervii din dinti sau masele fara a face decat o incizie cu freza pana la nerv apoi o plomba buna de canal.
dupa 2 zile la urmatoare sedinta o plombitza de exterior deoarece dupa plomba de canal a pus un pansament.
cand canalele erau infectate plombele de canal nu le facea de prima data definitive si mergeam la tratament.
asta ca sa fie salvat acel dinte sau aceea masea.
era mai mult stresul ca nu stiam ce-mi face in ziua respectiva decat durerea in sine.
dar d-na dr ne cunostea si ma intreba de familie, mai imi povestea de cate ceva si dupa cate minute imi zicea ca e gata sedintza si ca ne vedem la data urmatoare. _________________ A gresi e omenesc, a ierta e divin! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 27 07 2005, 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am fost la control cu aparatul asta si zice dr ca merge bine,nu cade,o sa il tin cam pana la jumatatea lui august.Macar de ar iesi bine la final...  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
andy Vizitator
|
Trimis: Mie 27 07 2005, 7:21 pm Titlul subiectului: aparat dentar fix |
|
|
| am si eu o intrebare in legatura cu aparatul dentar fix. am fazut intr'o revista un articol despre el,am vazut cum arata shi shtiu ca nu are nimic pe cerul gurii. ma refer in comparatie cu cel mobil(am purtat si din acela doar ca f putin, era greu de suportat). vreau sa shtiu mai exact cum e prins de dinti. au si in spatele fiecarui dinte, la fel cum arata si in fata? multumesc mult.. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie 27 07 2005, 9:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Intr-adevar, nu are nimic pe cerul gurii si nici in spatele dintilor. Acele "sarmulite" se prind pe dinti cu putin compozit (material de culoarea dintilor, din care se pun in mod normal plombitele), sau cu un adeziv special. |
|
| Sus |
|
 |
andy Vizitator
|
Trimis: Joi 28 07 2005, 5:49 pm Titlul subiectului: multumesc |
|
|
| multumesc mult..m'am lamurit si eu si sunt mult mai calma..o zi buna |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 16 08 2005, 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am venit de la stomatolog.
Mi-a dat aparatul acela jos,atela,a scos ce era de scos de pe dinti,ca aveau materialul acela de care adera.Dintele se mai clatina,putin,nu cum se clatina inainte.Stomatologul a zis asa:mai fac o radiografie la el;in octombrie,mai ma vede,se uita la el,in timpul asta nu calc in el,am grija.Peste 6 luni imi va scoate nervul,mi-a explicat ca in timp se poate face cangrena asa ca e mai bine de scos nervul.
Intrebarea mea pt Dr.Dintisor este:ma paste vreun implant? stomatologul a zis ca la 50 de ani nu scap de implant..dintele este totusi bolnav,sunt constienta de asta;dar ..voi mai putea sa calc normal in el dupa scoaterea nervului?se poate fixa..fara acea atela,in timp? eu am de tratat si o gingivita,asa ca si gingia e un pic bolnavioara,asta stiu ca nu il ajuta cu nimic..
cam ce ar mai fi de facut? ce ma asteapta? _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 16 08 2005, 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din pacate, nu am cele mai bune vesti pentru tine. Dat fiind ca ai si gingivita, dintele va mai rezista dupa scoaterea nervului inca 3-4 ani, poate si mai multi (depinde de la o persoana la alta, dar si in functie de cum este ingrijita zona), dar nu nelimitat. Si nu va mai fi ca nou (apropos de muscat pe el!). Intr-un final vei ajunge la un implant sau la alte solutii similare.
Oricum, iti urez sa dureze cat mai mult! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 16 08 2005, 3:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma cam asteptam la raspunsul asta
ce sa fac ca sa il protejez mai mult timp?gingivita o voi trata inceand din toamna asta;altceva?paste speciale?
implantul doare?la buzunar stiu ca doare sigur dar asa,operatia in sine e dureroasa?dupa aceea,voi putea sa il folosesc ca pe un dinte normal sau o voi tine tot din implant in implant la 10 ani?se poate trata gingivita definitiv?daca se trateaza gingivita..dintele poate sa stea mai mult la locul lui si sa am parte de el vreo 10 ani?pun multe intrebari,scuze,dar sunt f f suparata..si speriata sa nu il pierd anii astia tineri  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 16 08 2005, 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand, ai nevoie de o igiena f.f. riguroasa: spalat pe dinti dupa fiecare masa, preferabil cu Parodontax sau Lacalut Activ.
Implantul doare mai mult la buzunar; nu spun ca nu e dureroasa si operatia in sine, dar nu foarte. Dupa implant, daca e bine facut, il vei putea folosi normal (bine, sa nu desfaci sticle de bere cu el ). Gingivita se trateaza definitiv in sensul in care stagneaza. Cu tratament periodic si igiena, nu va evolua prea rapid. Totusi, iti spun cu sinceritate ca nu cred ca o sa mai tina 10 ani... dar pot si sa ma insel, pentru ca nu vizualizez exact situatia ta, care ar putea sa nu fie f.f. grava.
Oricum, fereste-te sa musti din chestii dure cu el si trateaza gingivita periodic si s-ar putea sa si uiti de el! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|