| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Georgi Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005 Mesaje: 3906 Locatie: Constanta
|
Trimis: Mie 08 06 2005, 5:12 pm Titlul subiectului: Farmacia casei -pentru bebi si nu numai... |
|
|
Cred ca nu ar fi rau sa scriem aici toate medicamentoasele pe care le folosim pentru noi sau pentru copii, iar cine are nevoie sa caute, nu?
Un soi de agenda medicala... Revin mai tarziu cu completarile mele. _________________
http://www.putfile.com/georgi |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 09 06 2005, 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fetelor, am pierdut documentul.... Sper sa mai fac rost de el, ca altfel tre sa scriu iar. Nu va suparati ca mai intarzii!  _________________
|
| Sus |
|
 |
kasyro Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005 Mesaje: 109 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar 21 06 2005, 4:47 pm Titlul subiectului: farmacia casei |
|
|
Salut,
Am vazut ca e un topic nou si m-am gandit ca ar fi bine sa incep eu.
In primul rand mica mea farmacie am infiintat-o la 2 zile de cand am iesit din maternitate.
Cele mai importante medicamente sunt cele pentru febra si antibioticele, acestea nu imi lipsesc niciodata din dulap.
Iata lista lui Robertel:
Antibiotice - Augumentin - Pentru raceli si gripe
- Sumetrolim - Pentru raceli grave la aparatul respirator
- Bactrim - Pentru stomacel
Pentru temperatura:
- Nurofen
- Eferalgan
- Novocalmin, supozitoare pt copii (la frigider)
Pentru respiratie usoara si nasuc infundat:
- Karvol - vapori naturali pentru descongestionarea cailor nasale (se pune pe batistuta pe calorifer iarna sau langa pernuta vara)
- Pulmex unguent pentru piept si spate
- Baby balm unguent pentru piept si spate
Pentru nasuc:
- Marimer spray nasal cu apa de mare (se da maxim de 3 ori pe zi in fiecare nara)
- Vibrocil - Antibiotic- in caz de infectii (cand mucisorii sunt galbeni verzui sau chiar verzi)
- Ser fiziologic pentru toaleta nasucului la nevoie
- Pompita pentru nasuc + aspirator nasal, foarte importante pentru bebe cand nu poate respira si se ineaca cu mucisori.
- Servetele umede sa nui se irite nasucul cand il sterge mami de 50 de ori pe zi.
- Pivalone - Spray cu antibiotic
Pentru gatut:
- Ambroxol picaturi
- Sinupret - secretolitic
- Sinecod - antitusiv
- Prednison - pentru starile de sufocare din timpul noptii si nu numai, atunci cand copilul da din laringita in bronsitaasmatiforma
- Paxeladine pentru copii
Antialergic:
- Romergan - nu il folosesc niciodata, nu stiu de ce il mai tin
- Claretine Sirop
- Fenistil picaturi
- Ketof nu il folosesc pt ca lui bebe nu ii place si are reactii adverse (agitatie si tremur al manutelor)
Pentru iritatii ale pieli
- Bepanten in cazul loviturilor, oparelilor si nu numai (bepanten e bun la toate).
- Pudra Johnson cu efect calmant
Pentru lovituri, taieturi, zgarieturi, intepaturi etc:
- Oximed - spray cu antibiotic
- Lioton gel
- Fenistil gel - antialergic
Pentru burtica:
- Smecta
Pentru gurita:
- Nistatin cu glicerina
- Dentinox
Pentru ochisori:
- Metacin Picaturi
- Bivacin Unguent
Diverse:
- Alcol
- Rivanol
- Fasa si Pansamente sterile
Si un lacat mare la usa.
Astept si inventarele voastre sa le comparam sa vedem ce imi mai lipseste.
 _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 21 06 2005, 5:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Kasyro, m-ai salvat.
Eu nu mai gasesc ce adunasem si scrisesem cu greu, cu explicatii si dozaje, iar prospectele le-am dat unei prietene, studenta la medicina care le colectioneaza si nu m-am indurat sa i le cer inapoi...
O sa completez cu ce mai am pe aici...
Metoclopramid - picaturi pentru tratarea greturilor si starilor de voma
administrare - sugari si copii sub 3 ani - 0,5mg/kilocorp/zi in 3 prize a cate o picatura la minim 6 ore
- copii peste 3 ani - 3-5 mg in 3 prize de 3 ori/zi cate 10-15 picaturi la 6 ore
- adult - 5-10 mg de 3 ori/zi
Se evita administrarea la nou-nascutii sub 2 saptamani!
Nurofen - sirop care reduce senzatia de durere si scade inflamatia si febra
administrare - copii intre 3-12 luni - 2,5 ml de 3-4 ori in 24 ori
- copii intre 1-3 ani - 5 ml de 3 ori/zi
- copii intre 4-6 ani - 7,5 ml.......
- copii intre 7-9 ani - 10 ml....
- copii intre 10-12 ani - 15 ml... _________________
http://www.putfile.com/georgi
Ultima modificare efectuata de catre Georgi la Sam 20 08 2005, 11:16 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
somnorici Moderator

Data inscrierii: 22/10/2004 Mesaje: 1417
|
Trimis: Mar 21 06 2005, 5:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
WOWWWWWWWWWWWW ce multe medicamenteeeeee! Bravo!
Eu n-am decat niste nurofen, eferalgan, supozitoare cu glicerina, comprese sterile, fasa, romplast si spirt.
Din tot sufletul sper nici sa nu avem nevoie de medicamente!!!
Tu ii dai copilului prednison fara indicatia medicului?
PS: N-ai vrea sa schimbi bentita cu varsta lui la semnatura in loc de avatar? |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 21 06 2005, 6:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
HEXORAL, solu?ie pentru spray , spray. Antibacterian, antifungic cu utilizare local?, ac?ion?nd prin blocarea metabolismului germenilor ca antagonist al tiaminei. Spectrul de activitate este larg ?i cuprinde ?i germeni ca Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Candida. Produsul are o foarte bun? aderen?? la mucoase, iar resorb?ia este practic nul?.
Indica?ii: Infec?ii ale zonei oro-faringiene, inclusiv cele dentare cu germeni sensibili.
Mod de administrare: Solu?ia se folose?te ca atare pentru cl?tirea gurii sau gargar? 30 secunde sau tampon local. Solu?ia spray se pulverizeaz? timp de 1-2 secunde, f?r? a se inhala. Tratamentul se aplic? de 2 ori/zi de preferat diminea?a ?i seara, dup? mese ?i toaleta local?.
Cica nu e pentru copii sub 3 ani, dar noua dr ni l-a recomandat...
SUMAMED - pulbere suspensie - antibiotic pentru o gama foarte larga de bacterii si alte microorganisme
Produsul se administreaz? cu 1 or? ?nainte sau 2 ore dup? masa.
Doze:
- pt 5 kgcorp - 2,5 ml (50 mg) - Sumamed suspensie de 100 mg
- 6 kg - 3 ml (60 mg) -//-
- 7 kg -3,5 ml (70 mg) -//-
- 8 kg - 4 ml (80 mg) -//-
- 9 kg - 4,5 ml (90 mg) -//-
- 10-14 kg - 5 ml (100 mg) -//-
- 15-24 kg - 5 ml dar de Sumamed suspensie de 200 mg
- 25-34 kg - 7,5 ml (300 mg) -//-
- 35-44 kg - 10 ml (400 mg) -//-
- mai mult de 45 kilocorp - este doza de adulti _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar 21 06 2005, 6:54 pm Titlul subiectului: Re: farmacia casei |
|
|
Completez la Augmentin BIS - antibiotic cu spectru larg de activitate, indicat in tratamentele de scurta durata a infectiilor bacteriene cu urmatoarele localizari: tract respirator superior si inferior, tract genito-urinar, pielea si tesuturile moi, infectii osteo-articulare sau dentare, etc.
Administrare
- 2 luni-2 ani - 0,15 ml/kg de 2 ori/zi
- 2-6 ani (13-21 kg) - 2,5 ml de 2 ori/zi
- 7-12 ani (22-40 kg) - 5 ml de 2 ori/zi
Rinonef - T - solutie nazala cu actiune antimicrobiana si decongestionanta pe mucoasa nazala.
Administrare
- copii peste 2 ani - 1-2 picaturi, in fiecare nara, de 2-3 ori/zi, timp de 5 zile;
- adulti - 2-4 pic... timp de 5-7 zile _________________
Ultima modificare efectuata de catre Georgi la Sam 20 08 2005, 11:14 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Forumista start Moderator

Data inscrierii: 21/10/2003 Mesaje: 3071
|
Trimis: Mie 22 06 2005, 9:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu una as putea spune ca am o farmacie de prim-ajutor acasa:
1. Pansamente sterile
2. Band-aid (plasturi)
3. Alcool steril (de 70 grade)
4. Betadina
5. Neopreol
6. Nidoflor
7. Bepanthen
8. Eferalgan sirop si supozitoare de 8 mg (pentru copii)
9. Calpol
10. Panadol
11. Debridat
12. Baneocin
14. Peritol
15. Otocalm
16. Sificetina
17. Unguent oftalmic pe care am uitat cum il cheama
18. Betisoare de urechi
19. Novocalmin
20. Supozitoare cu glicerina
21. SRO (saruri pentru rehidratare orala)
22. Metroclopramid (de cand a avut diaree)
23. Triferment (tot de cand a avut diaree, ii dadeam cate un sfert de pastiluta)
24. Sterimar
25. Pivalone
si cred ca mai pot continua (cu medicamentele pentru noi, cei mari ca astea sunt, majoritatea, pentru trusa copilei), dar tre sa sap bine in memorie, ca asta-i ce mi-am adus aminte acum.
Oricum, in afara de cazurile de nevralgii/ dureri usoare, NU DAU NIMIC COPILULUI FARA RECOMANDAREA MEDICULUI, indiferent de ce scrie in prospect!!! |
|
| Sus |
|
 |
kasyro Parinte experimentat

Data inscrierii: 25/02/2005 Mesaje: 109 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie 22 06 2005, 2:23 pm Titlul subiectului: raspuns pentru somnorici |
|
|
Prednison nu i-am dat pentru ca am rezolvat problema cu suc de lamaie administrat cu pipeta.
Am sunat-o pe doctora la 2 dimineata si am intrebat-o de masca cu cortizon si mi-a recomandat pastilutele astea, insa pana sa ajung la farmacie am stors o lamaie am pus 3 lingurite rase de glucoza si 10 ml apa plata si i l-am dat cu seringa de nurofen 1 ml la 5 min. Pana dimineata nu a mai avut nimic.
Asi dori foarte mult sa scimb aceea bara la semnatura dar nu am timp si nici nu stiu cum. De abia am reusit sa o pun acolo si mi s-a inchis poza.
Astept sfaturi
 _________________ Silvia si Robert
 |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 20 08 2005, 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu dau nimik fara recomandare, dar ce te faci cu unii medici care recomanda cu atata usurinta niste medicamente atat de puternice?... Tot ce am adunat este deja administrat fetei, asa ca sa nu va minunati. In sfarsit mi-am gasit documentatia, asa ca revin cu detalii:
Baneocin - pudra pentru buricut. Se aplica in cazul in care buricutul se inflameaza, indiferent daca a cazut sau nu. Este de fapt o pudra cu antibiotic folosita de multe cunostinte de ale mele la orice rana si mai ales la bubitele aparute dupa epilat.
Bepanthen - crema indicata pentru ranile la san datorate suptului, la mama si pentru iritatie de scutec a bebelusului.
Calciu natural - sirop - recomandat in profilaxia rahitismului, pana la minim 3 ani.
DOZA: 1 lingurita/zi, 10-15 zile/luna.
Doza poate fi marita numai de catre medic la nevoie.
Calgel - gel pentru calmarea durerilor gingivale aparute la cresterea dintilor. Actioneaza rapid si are usoare proprietati antiseptice.
Aplicati o cantitate mica de Calgel, aprox. 7,5 ml (cat un bob mic de mazare), pe varful unui deget curat si masati usor zona afectata a gingiei. Acest lucru se poate repeta dupa un interval de 20 minute, daca este necesar, maxim de 6 ori/zi.
Recomandat copiilor mai mari de 3 luni.
Cefaklor 250 mg/5 ml - antibiotic eficient in tratamentul infectiilor produse de germenii sensibili la cefaklor: otita medie, infectiile tractului respirator, infectiile tractului urinar (inclusiv cistite si pielonefrite), infectii ale pielii si tesuturilor moi.
DOZA: 20 mg/kg/zi, divizata in 3 reprize. _________________
Ultima modificare efectuata de catre Georgi la Joi 25 08 2005, 3:07 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Sam 20 08 2005, 11:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Crema de galbenele - cea mai naturala si utila crema (dupa parerea mea) indicata pentru iritatia de scutec si orice alta rana la mama sau copil... Daca contine si PROPOLIS cu atat mai bine!
Epitrim - chimioterapic bactericid cu spectru larg: infectiile tractului respirator superior si inferior, bronsite, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite; infectii ale rinichilor si ale tractului urinar, infectii genitale ale ambelor sexe, inclusiv uretrita gonococica, infectii ale tractului digestiv, infectii cutanate, septicemia si alte infectii produse de organisme sensibile.
DOZA:
- copii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori/zi;
- copii intre 2-6 ani: 1/2-1 lingurita de 2 ori/zi.
Doza se repeta la intervale de 4 ore daca este necesar, dar nu mai mult de 4 doze in 24 ore, si nu mai mult de 3 zile, decat cu recomandarea medicului.
Eurespal - sirop pentru uz sistemic in cazul afectiunilor obstructive ale cailor respiratorii, avand drept simptome tusea si expectoratiil aparute in cursul bronhopneumopatiilor. Acest tratament nu trebuie sa intarzie decizia de instituire a tratamentului cu antibiotic.
DOZA:
- sugari si copii doza uzuala e de 4 mg/kg/zi:
- sub 10 kg: 2-4 lingurite (10-20 ml sirop)/zi;
- peste 10 kg: 2-4 linguri (30-60 ml sirop)/zi.
Ferrum Hausmann - sirop supliment de Fe2.
DOZA:
- copii mici: 2,5- 5 ml/zi;
- copii de varsta prescolara sau scolara:5-10 ml/zi.
Glicerina boraxata - solutie cu care se ung ranile de pe sanii mamei si cu care se curata, cu ajutorul unui tifon, ciuperca formata din cauza laptelui, in gurita sugarului.
Unii o considera apa de ploaie..  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 21 08 2005, 12:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Nafazin - picaturi nazale cu efect vasoconstrictor si decongestiv asupra mucoasei nazale. Efectul incepe in cateva minute si continua 6-8 ore.
DOZA: 2 picaturi in fiecare nara/12 ore.
Novocalmin - supozitor indicat pentru durerile acute severe, colici, etc. Combate febra.
DOZA: un supozitor de maxim 2-3 ori/zi numai in caz de febra.
Ophtasone colir - utilizat pentru tratarea infectiilor bacteriene si a fenomenelor inflamatorii ale ochiului si anexelor sale.
DOZA: 2 pic la 4 ore.
Ospexin 125/5ml - antibiotice betalactamice, cefalosporine si alte antibiotice inrudite. Recomandat in infectii usoare-moderate ale: tractului uro-genital, infectii cutanate si ale tesuturilor moi, infectii osteo-articulare, infectii respiratorii produse de pneumococi si streptococi betahemolitici A, infectii ORL, infectii stomatologice.
DOZA:
- copii sub 1 an: 1 lingurita dozatoare de suspensie 125mg/5ml la 6-8 ore;
- copii intre 1-3 ani: 1 ld de suspensie 250mg/5ml la 8 ore;
- copii intre 3-6 ani: 1 si 1/2 ld .........bis........
- copii intre 6-10 ani: 1 si 1/2 ld suspensie de 250mg/5ml la 6-8 ore.
Panadol - suspensie orala recomandata pentru tratamentul simptomatic al durerilor din perioada eruptiei dentare si a altor dureri dentare, ale durerilor de gat. Combate si febra asociata racelii si starilor gripale, bolilor infectioase ale copilariei (pojar, tuse convulsiva, oreionul si varsatul de vant).
DOZA:
- 3 luni- 1 an: 1/2-1 lingurita o data;
- 1 an-6 ani: 1-2 lingurite o data;
- 6 ani-12 ani: 2-4 lingurite o data.
Sab simplex - sirop pentru colici. _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum 21 08 2005, 2:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sumetrolim - sirop a caror substante active inhiba sinergic enzimele biosintezei de acid folic, impiedicand multiplicarea a numeroase bacterii. poate fi folosit pentru tratamentul infectiilor tractului respirator, urinar si gastro-intestinal, ale pielii si partilor moi, ale organelor genitale si al altor infectii bacteriene.
DOZA:
- 1 an: 4 ml de 2 ori/zi;
- 2-6 ani: 6-8 ml de 2 ori/zi;
- 6-12 ani: 8-16 ml de 2 ori/zi.
Copii pana la varsta de 6 luni nu vor fi tratati cu Sumetrolim sirop.
Supozitorul cu glicerina: utilizat in cazul constipatiilor acute.
Vigantol - supliment de vitamina D3, important in profilaxia rahitismului. Se recomanda pana la minim 2-3 ani.
DOZA:
- 1-12 luni: 2 picaturi/zi;
- peste 1 an: 4 picaturi/zi.
Zinnat - suspensie indicata in tratamentul: infectiilor tractului respirator superior si inferior, infectii ale tractului genito-urinar, infectii ale pielii si tesuturilor moi, gonorea, uretrita gonococica acut necomplicata si cervicita.
DOZA:
- 3-12 luni: 1/2 lingurita de 2 ori/zi;
- 1-12 ani: 1 lingurita de 2 ori/zi.
Fara a depasii 250 mg/zi.
Marcofen - inlocuitor al Nurofenului zice farmacista... - agent antiinflamator, analgezic si antipiretic. Indeparteaza durerile usoare pana la moderate din cefalee, dismenoree si dureri dentare, postoperatorii si musculare, scade febra, trateaza artrita reumatoida si alte afectiuni inrudite, trateaza leziunile partilor moi.
DOZA:
Copii: doza zilnica recomandata este de 10-40 mg/kg corp divizata in 3 doze.
- intre 6 luni - 6 ani: 1 lingurita de 5 ml sau 1 supozitor de 100 mg de 3 ori/zi;
- peste 6 ani: 1 lingura de 15 ml sau 1 supozitor de 300 mg de 3 ori/zi.
Doza la copii nu se modifica fara prescriptie medicala. A se utiliza NUMAI sub supraveghere medicala.
Adulti: doza zilnica recomandata este de 1200 mg divizata in 3 doze.
doza poate fi dublata in cazuri de durere severa si atunci cand este folosit ca si antiinflamator.
Paracetamol 125 mg - supozitor indicat in tratamentul simptomatic la copii al starilor febrile si al durerilor usoare si moderate. _________________
|
| Sus |
|
 |
sorana Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004 Mesaje: 1512 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 21 08 2005, 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mamaaaa, da' voi aveti o gramada de medicamente in casa.
Georgi intr-adevar cred ca unii dr. recomanda cam usor antibiotice si inca unele foarte puternice.
Monica face 3 ani si nu a luat niciodata antibiotic. Sper sa nici nu ia ....
Am in casa Nurofen, Bepanthene, Paracetamol (Eferalgan), Mucosolvan jr., Paxeladin si claritin (antihistaminic), plasturi.
Peste iarna i-am dat Vigantol dar nu tin in casa.
Si pentru noi tot cam asa arata "farmacia": asipirina, paracetamol, algocalmin, colebil si malox (pansament stomacal).
Daca patim ceva - mergem (sau macar dam telefon) la dr. Cumparam ce zice ea, doar cat ne trebuie. Daca patim iar sunam iar, nu luam de capul nostru. Om fi astenizat-o? Da' nu se plange  _________________ Sorana si Monica (8 ani) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun 22 08 2005, 10:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ferice de voi! Aveti parte de o dr cu capul pe umeri si multa rabdare... Sa ii fiti recunoscatori, si daca nu sunt indiscreta unde o gasesc si eu??? Ma primeste si pe mine la controlul telefonic?
Si in completare... nu am toate astea in casa, ci au trecut prin casa noastra si invariabil prin stomacelul lu Mony de 1 an si 8 luni... Sa zic in procent de 99% au fost pt ea aceste medicamente - acum intelegi disperarea mea?  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 25 08 2005, 3:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ercefuryl - prea multe detalii nu stiu pentru ca am citit o singura data prospectul si nu-l mai am, dar promit sa revin cu completarea... Este vorba de capsule utile in tratarea diareei acute chiar si la copii sub 1 an. Lu Mony i-am administrat de la 6-7 luni, odata cu aparitia primilor dintisori.
Doza: la copii mici era praful dintr-o capsula impartit in 3 doze - dimineata la prinz si seara in prima zi, apoi numai dimineata si seara pana la ameliorarea simptomelor.
La Mony dupa prima zi de administrare se rezolva problema si nu-i mai dadeam. Dar sa speram ca nu veti avea nevoie!  _________________
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Joi 13 10 2005, 11:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acestea sunt ultimele noastre achizitii...
Eritro 200 – pulbere pentru suspensie orala 200mg/5ml continand eritromicina, indicata in infectiile bacteriene cu germeni sensibili la eritromicina, cu diverse localizari (ORL, respiratorii, ale pielii si tesuturilor moi, infectii genitor-urinare, digestive…
DOZA: este recomandata o doza de 30-50 mg eritromicina/kg/zi, impartita la 4-6 ore.
In flaconul ce contine pulbere pentru suspensie orala se adauga apa fiarta si racita pana la semnul de pe flacon si se agita energic pana la omogenizare completa. Se agita bine flaconul inainte de fiecare utilizare.
O lingurita (5 ml suspensie orala) contine 200 mg eritromicina.
Mucosolvan Junior – sirop 15 mg/5 ml. Este indicat ca terapie secretolitica in afectiuni bromhopulmonare cornice associate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului; tratamentul afectiunilor bronsice acute si episoadelor acute de bronhopneumopatiei cornice. Este indicat pre- si postoperator.
Este destinat pentru tratamentul copiilor sub 12 ani si trebuie administrat la mese.
DOZA:
- copii intre 6 -12 ani – 5 ml sirop de 2-3 ori/zi;
- copii intre 2 - 6 ani – 2,5 ml de 3 ori/zi;
- copii sub 2 ani – 2,5 ml de 2 ori/zi.
Tonotil – N – Tonifica organismul, stimuleaza apetitul, inlatura oboseala fizica si psihica, combate surmenajul, elimina stresul si ajuta la recuperarea dupa interventii chirurgicale si in convalescenta. Are si o actiune detoxifianta si regenerative. Este o o combinatie de aminoacizi esentiali cu hidroxocobalamina.
Se indeparteaza sigiliul de metal al fiolei, prin extragere, apoi se impinge dopul rosu in asa fel incat sa se goleasca continutul acestuia in partea lichida din fiola. Se agita bine fiola. Se inlatura dopul si se goleste continutul fiolei intr-un pahar.
DOZA:
- adulti – 1-2 fiole dimineata, inainte de micul dejun;
- copii – 1 fiola dimineata, inainte de micul dejun.
Viusid – supliment alimentar (nutritional) ortomolecular destinat dietei persoanelor care, si datorita unui regim alimentar dezechilibrat, sunt predispuse la scaderea puterii imune. Este demonstrat stiintific rolul unei diete bogate in astfel de compusi la completarea tratamentului medical specific din HIV/SIDA, hepatite cornice si ciroze hepatice cu virus B, C, D, cancere, herpes, surmenaj fizic, tratamente de fortifiere.
Contine: arginina, glicina, glucozamina, acid malic, vitamine C, B6 si B12, pantotenat de calciu, acid folic, sulfat de zinc, saruri de potasiu si sodium, acid glicirhizinic, extract de lamiae, ulei de menta, miere.
DOZA:
- copii sub 6 ani – 5 -10ml/zi, fractionat in 1-2 reprize;
- copii 7-15 ani – 10 - 50ml/zi, fractionat in 1-2 reprize;
- copii peste 16 ani si adulti – 10 -100ml/zi fractionat in 1-3 reprize. _________________
|
| Sus |
|
 |
raluca badescu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 04/05/2004 Mesaje: 887
|
Trimis: Sam 15 10 2005, 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
as pune langa listele acestea si ceaiurile, sunt si ele adjuvante.
ce folositi cel mai des?
eu cand sunt fetele deranjate la burtica fac ceai de menta si frunze de zmeura, pentru gat, musetel.
astept si alte mamici care folosesc ceaiuri sa spuna ce folosesc. _________________ A gresi e omenesc, a ierta e divin! |
|
| Sus |
|
 |
Raluca_Z Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 24/01/2005 Mesaje: 1017 Locatie: Botosani
|
Trimis: Dum 16 10 2005, 10:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Uau, cate medicamente aveti in casa!! Eu antibiotice nu tin in casa, ca sper sa nu fie nevoie de antibiotic, si daca pana la urma e cazul, oricum trebuie vazut de medic si tot atunci cumpar si antibioticul, daca e nevoie, dar in rest.....am nurofen, supozitoare cu paracetamol si cu glicerina, smecta (antidiareic), peritol (ca am fost nevoita sa il cumpar, cand a avut mari probleme cu somnul), crema cu vitamina A pentru piele uscata, mai am Wick Vaporub pentru piept si spate...si nu mai stiu ce mai am .
Oricum la noi sunt si farmacii non-stop, daca doamne fereste e nevoie de ceva urgent, fugim la farmacie si rezolvam!
Ralu, si eu sunt adepta ceaiurilor, dar din pacate Dudu al meu de cand era nou-nascut a refuzat orice fel de ceai...
Am sa fac dupa-masa o lista cu ceaiurile pe care le-am mai folosit noi, care si pentru ce e. _________________ Ralu si bebe Tudor-Andrei
http://community.webshots.com/user/ralutzu
http://chicbebe.ro/album/RalucaZ
 |
|
| Sus |
|
 |
raluca badescu Parinte "cu greutate"

Data inscrierii: 04/05/2004 Mesaje: 887
|
Trimis: Lun 17 10 2005, 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
cand s-a nascut alexutza prima masa primita a fost un pic de ceai de fincen,fenicul cum ii zic altii.
ale mele au baut tot timpul ceiutz,chiar mai marisoare prefera sa-l bea dupa o masa buna.
asta acasa, la gradi e vorba de apa simpla sau ceaiul de la masa de dimineata.
nu-s pretentioase deloc beau orice fel de ceai. _________________ A gresi e omenesc, a ierta e divin! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|