CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Poezie...
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Raluca_Z
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 24/01/2005

MesajTrimis: Sam 28 05 2005, 10:25 pm    Titlul subiectului: Poezie... Raspunde cu citat (quote)

Am primit candva de la sora mea o poezie care m-a impresionat foarte mult si deja o cam stiu pe de rost...de cate ori ma mai enervez, sau imi pierd rabdarea, sau mi se pare greu de crescut un copil, o mai citesc...Problema e ca sora mea a gasit-o pe net in germana si mi-a tradus-o, dar nu i-a mai iesit rima, asa ca e ca o poveste....Astept sa-mi spuneti daca va place!

"In dimineatza asta voi surade cand voi vedea fetzisoara ta si voi rade cu tine, chiar daca mie imi va veni sa plang...
In dimineatza asta te voi lasa sa itzi alegi singur hainutzele si itzi voi spune cu drag cat de bine aratzi in ele...
In dimineatza asta voi lasa deoparte lucrurile de spalat si voi merge cu tine la terenul de joaca.
In dimineatza asta voi lasa vasele murdare in chiuveta si voi face cu tine toate jocurile de puzzle...
In dupa-amiaza asta voi scoate din priza telefonul, voi inchide computerul si televizorul si voi sta cu tine in gradina si vom sufla baloane de sapun...
In dupa-amiaza asta nu voi tzipa la tine si nu ma voi enerva pentru ca vrei iar o inghetzata, ci tzi-o voi cumpara pur si simplu.
In dupa-amiaza asta nu imi voi face ganduri despre ce vei deveni cand vei fi mare...
In dupa-amiaza asta vom face impreuna prajiturele si eu te voi lasa sa le faci cum vrei tu, fara a incerca de fiecare data sa perfectzionez formele tale...
In seara asta te voi strange in bratze si itzi voi povesti cum te-ai nascut si cat de mult te iubesc...
In seara asta te voi lasa sa te balacesti in cada fara sa te cert pentru stropii care uda baia...
In seara asta potzi ramane treaz atata timp cat vrei tu si vom sta pe balcon si vom numara impreuna stelele...
In seara asta voi sta foarte mult timp foarte aproape de tine si nu ma voi uita la serialul meu preferat...
In seara asta, cand imi voi trece mana prin perisorul tau, voi fi numai fericita pentru cel mai mare cadou pe care mi l-a facut D-zeu...
Ma voi gandi atunci la celelalte mame si tatzi care isi cauta copiii disparutzi...
La mamele si tatzii care se duc la morminte deoarece camerele copiilor lor au ramas goale...
La mamele si tatzii care asteapta in spitale si trebuie sa vada cu ochii lor cum sufera copiii si nu pot striga cat de mare le e suferintza...
Si cand te voi saruta de "noapte buna", te voi strange in bratze poate ceva mai puternic si mai mult decat de obicei...
Apoi voi multzumi lui D-zeu pentru tine si nu ii voi cere nimic...
Nimic, in afara de alta zi cu tine....NU POTZI STI NICIODATA DACA VA MAI FI O ALTA ZI!!"

Iar plang, dar sper ca nu v-am intristat prea tare...Este trista, dar ne deschide ochii pentru a ne bucura de orice moment alaturi de puiutzii nostri, pentru a-i iubi asa cum sunt ei, mai ales acum, ca se si apropie ziua lor...Eu am plans mult, citind-o, dupa tragedia din Indonezia, cand am vazut imaginile cu bebelusii morti....
Scuze daca v-am intristat.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
raluca badescu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 04/05/2004

MesajTrimis: Dum 29 05 2005, 1:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si eu plang.........
e frumoasa ca ne invatat sa pretuim minunile pe care le avem langa noi si care ne iubesc neconditionat,eu demult am pus casa pe locul 2, sufletele lor sunt cele mai importante si daca ei sunt fericiti suntem si noi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicky
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 19/06/2005

MesajTrimis: Lun 08 08 2005, 7:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am citit poezia abia acum .Nu stiu de ce nu am dat de ea pana acum dar e superba .Superba si dureros de adevarata . Acum plang si eu .

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Lun 16 01 2006, 2:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

SUPERBA!!! Shocked Nici eu nu dadusem de ea pana acum... Te atinge unde te doare... Rolling Eyes

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Bibicutza
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 29/09/2005

MesajTrimis: Lun 16 01 2006, 3:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

reactzia mea a fost ceva de genul...de-a-lungul poeziei... Smile Smile Very Happy Very Happy Shocked Shocked Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...minunata poezie...chiar daca n-am puiutz,ma gandesc ca se aplica in general...oricum este minunata...m-ai lasat fara cuvinte Ralu... Crying or Very sad
Sus
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Lun 16 01 2006, 3:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Crying or Very sad
Sus
puiutu
Parinte "cu greutate"
Parinte

Data inscrierii: 15/01/2006

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 12:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

-este sensibila mai ales daca ai copil simti acest lucru
-este educativa fiindca ne arata cum copilul este si ramine vesnic pe locul 1 in viata noastra
-este extrem de realista, extrem de trista trebuie sa fii de piatra sa nu lacrimezi macar
Felicitari Raluca,ne-ai atins la punctul sensibil.
crisulina
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 04/01/2006

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 3:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Of, tocmai acum cand sunt asa de ravasita la gandul ca nu am alta solutie decat cresa ptr. Dany, am gasit poezia asta care m-a facut sa plang Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

F. frumoasa poezie........multumim Raluca te iubesc

Sus
Raluca_Z
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 4:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma bucur, fetele, ca v-a placut, chiar atunci cand am pus-o pe site am avut un gol in suflet cand am vazut ca numai raluca badescu a citit-o, ma bucur ca ati vazut-o si voi, in sfarsit.....e trista, dar e atat de adevarata!! De multe ori ii neglijam pentru ca gasim altele de facut, iar timpul trece atat de repede si deodata sunt mari......si momentele astea nu se mai intorc niciodata....fiecare clipa langa pui e unica.....

Cris, dar de ce nu ai alta solutie? Eu i-am gasit o bona, bine, eu am programul destul de scurt, in invatamant fiind, lipsesc 3 ore pe zi de acasa, deci bona nu sta mult cu el, asa incat imi permit sa o platesc. Plus ca in Botosani, tarifele nu sunt asa mari ca la voi.

Sus
crisulina
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 04/01/2006

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 5:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ralu, din pacate nu am ala solutie Sad Noi ar trebui sa gasim bona cam ptr. 8-9 ore si nu ne permitem Crying or Very sad ....asta este, sper sa fie bine.

Sus
Raluca_Z
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 5:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e, pt 8-9 ore pe zi te ajunge ffff mult. Mie imi convine, eu dau 1,7 mil pe luna si stau si cu el acasa, dupa ce fac cele 3 ore de munca la scoala. Wink

Sus
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 7:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ralu, vreau si eu o munca ca a ta... Rolling Eyes , chiar si dubla... numa sa fie... Embarassed Crying or Very sad

Sus
Raluca_Z
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 10:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Georgi a scris:
Ralu, vreau si eu o munca ca a ta... Rolling Eyes , chiar si dubla... numa sa fie... Embarassed Crying or Very sad

Da, are si avantaje, gen program fff scurt, dar si dezavantaje : bani putini si lucru in conditii de stres maxim (cu acei copii de cele mai multe ori nu te poti intelege, cel putin cu unii dintre ei).....Dar nu ma lasa inima sa plec de aici, tocmai datorita programului care imi permite sa stau cat mai mult acasa cu piticul.

Sus
roxid
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 03/11/2005

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 10:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In ce priveste poezia... Raluca eu nu ma gindesc la parintii care au durere in suflet, pentru ca ar trebui sa pling in fiecare minut. sint convinsa ca sint statistici cu citi copii mor zilnic de foame in africa sau in alte parti din lume, ca sa nu mentionam copii bolnavi in spitale, handicapati, abuzati sexual. nu sintem egali unii cu altii, nu avem acelasi punct de plecare de la nastere. unii sint iubiti de parinti, altii au parinti inconstienti, unii se nasc bogati, altii saraci, unii destepti, pe altii nu ii duce mintea, unii se nasc in congo altii se nasc in anglia, si nu e vina lor!!!!! life is not fair! dupa ce am avut primul copil ma durea sufletul cind ma uitam la un film in care un copil patea ceva rau, imi venea sa pling. Nu ma mai uit la astfel de filme. Atitudinea asta e in genul strutului care isi vira capul in nisip, dar asa e mai usor pentru mine. da, as putea spune ca sint egoista.
Sus
Raluca_Z
Parinte "cu greutate"
Parinte

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 10:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, mai roxi, asa cred ca am sa fac si eu de acum.......pt ca si eu ma implic prea tare si sufar ffff mult, mai ales de cand am copil, cum spui tu, cand vad un film, citesc o carte, aud de vreun accident sau tragedie.....Nu mai sunt om mult timp dupa aceea...Dar cu atat mai mult cred ca trebuie sa apreciem norocul pe care il avem noi, ca putem trai cu familiile noastre in liniste si relativa siguranta.....si sa ne bucuram de fiecare zi....

Sus
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

MesajTrimis: Vin 20 01 2006, 11:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rox, eu zic ca nu esti egoista, pentru simplul fapt ca oricum nu poti rezolva situatia si decat sa te darame si pe tine moral, mai bine te faci ca nu auzi ... de statistici vorbesc si nu de cazurile particulare din jur la care poti face totusi ceva... nu?

Sus
Amedy
Parinte efervescent
Parinte efervescent

Data inscrierii: 27/01/2004

MesajTrimis: Sam 21 01 2006, 12:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ar trebui sa invatam din necazul altuia si niciodata sa nu zicem..."mie nu mi se poate intampla asta". Superba poezia,Ralu, m-a rascolit asa tare...mi-am adus aminte de prietena mea care avea un baietel si acum nu-l mai are, isi aminteste si isi reproseaza numai ce nu a facut cu el,am invatat din nenorocirea ei sa fac ....mereu,exact ceea ce scrie in poezia ta,sa ma bucur la maxim de copiii mei. Eu nu vreau sa ma ascund,nu vreau sa ma prefac ca nu se intampla lucruri rele,vreau sa invat din ele cum sa-mi apar puii si sa-i feresc la maxim posibil de tot ce e periculos .Si mai vreau sa ma bucur in fiecare clipa de ei ,ceea ce si fac,nu-mi doresc sa fac nimic altceva,nu-mi doresc sa fiu in alta parte .Si nu cer nimic Domnului decat sa fim sanatosi.ATAT. Restul,vine de la sine.Cel putin la mine asa a fost.

Sus
Bibicutza
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 29/09/2005

MesajTrimis: Sam 21 01 2006, 1:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Doamne fetelor ma ia plansul cand citesc randurile voastre Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...si eu sunt genul de persoana care nu e buna de nimic cand aude de o persoana suferinda Crying or Very sad de multe ori mi s-a spus sa nu mai pun atatea la suflet,dar nu pot asa sunt...apai daca oi deveni si mai sensibila cand voi fi mamica Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ...
Sus
roxid
Parinte experimentat
Parinte experimentat

Data inscrierii: 03/11/2005

MesajTrimis: Mie 24 05 2006, 8:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mda... apropos de poezia asta. mai fetelor am lasat-o pe fii-mea (de 5 ani) sa stea cu noi seara tirziu la tv. ce sa va spun ca nu ne-am mai inteles cu ea de atunci seara la culcare. in fiecare seara vroia sa stea pe canapea cu noi. ea la 11 noaptea era treaza. intr-o noapte m-am trezit de plinsul ei, era 1:30 am, ea nu dormea. a intrat in regim de pedeapsa daca plinge noaptea si nu vrea sa mearga la culcare. poate la voi tine poezia, la mine nu tine. lui fii-mea trebuie sa ii tin friiele, ca daca ii dau drumul, ea o ia in balarii.
Sus
danielac
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 07/01/2004

MesajTrimis: Vin 26 05 2006, 1:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Roxid, poezia asta nu trebuie interpretata cuvant cu cuvant... adica poti face cateva inlocuiri de cuvinte, gen uitat la TV noaptea cat vrei tu sau cumpararea de inghetata daca bebe e mic si nu ii dai... ideea in sine ramane insa ... poezia este foarte sensibila si tandra dupa parerea mea si ne readuce aminte ca trebuie sa avem mai multa radbare, mai mult calm si tact cu bebicii nostrii si sa nu ii lasam pe planuri secundare, sa stam mai aproape de ei si sa fim mai toleranti!
poezia imi place tare mult!

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Copiii nostri Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum