CautareCautareLista membrilorLista membrilor Pagina de start a forumului Chicbebe Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori
InregistrareInregistrare
ProfilProfil
Mesaje privateMesaje private
AutentificareAutentificare
Cat costa o nastere in Bucuresti?
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorana
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 01/07/2004

MesajTrimis: Lun 15 08 2005, 11:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Problema mea sunt asistentele. Adica doctorii nu mi-au cerut nimic, s-au comportat foarte frumos, am dat eu la sfarsit cat am vrut. Dar asistentele cereau pur si simplu. Sau zice una, la 4 dimineata: "da' ce ma scoli din somn! Nu vreau sa-ti dau lapte". Pai bb-ul meu urla de foame, mie inca nu-mi venise laptele, ce d-zeu era sa fac? Nici mie nu mi se pare normal dar ... i-am dat 50.000 si mi-a dat lapte. Cate dintre voi si-ar fi lasat copilul sa urle de foame? La ora aia nu gaseai pe nimeni s-o reclami si ce faceai? Stateai cu copilul urland de foame pana la 9 cand vine directorul spitalului?
Deci parerea mea, Carmen, este ca iti baga pur si simplu mana in buzunar. Te prind intr-o situatie in care nu ai de ales si tot cotizezi. Daca tie nu ti-a intamplat nu pot decat sa ma bucur ca exista si un astfel de loc in Romania.
paula
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06/01/2005

MesajTrimis: Mar 16 08 2005, 12:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ma inscriu si eu printre norocoasele care nu au dat bani la nastere, decat f.f.f.f putini. Cu doctorul am tot vorbit si inainte despre ce si cum si cat etc.... NIMIC!!! a zis sa mai astept, la sfarsit poate etc. bla bla ...
Vazand ca nu ia nimic, la sfarsit i-am dat vreo 5-6 litri de PALINCA de Satu Mare, ca de ... se apropiau sarbautorile de iarna (eu am nascut in noiembrie). La femeia care facea curat in salon i-am dat de vreo 2 ori cate 20.000 ca sa-mi schimbe asternutul. Am mai dat la asistentele care imi faceau toaleta zilnic de vreo 2-3 ori, cate 10-20.000 de fiecare data. Si cam atat!!!!
In salon eram 4 fete (femei de fapt Laughing Laughing ). Toate am nascut normal, dar cu medici diferiti. Au dat fiecare intre 150 si 300 EURO. Vreau sa va spun ca medicii lor veneau zilnic la vizita, daca se poate spune asa. Adica deschideau usa, intrebau cum se simt si le spunea cand le scot firele. ATAT Shocked Shocked
Al meu venea, ma conducea in sala de tratament, sus pe masa, consult, jos de pe masa .... asta zilnic. A fost toata perioada sarcinii si la nastere un dragutz, un om extraordinar. Din pacate insa la scurt timp dupa ce am nascut a plecat in alta parte .... in afara Bucurestiului.
Am uitat sa va spun ca am nascut in 2000 la spitalul Filantropia. Salonul nu era cine stie ce. Ba chiar pot sa spun ca aveam un pat ingrozitor de incomod, ca o barca. Noroc macar ca era curat. In schimb la bebelusi parca era o alta lume. Super frumos, modern, asistentele f. dragutze, majoritatea... In perioada aceea inca se lucra la modernizarea spitalului.
Chiar ne distram uneori cand povestim, eu si sotul meu, despre momentele respective. Copilul nostru s-a nascut in sunete de pickhammer!!!! n-avea nici o treaba, dormea linistit. La fel erau si ceilalti bebei. In schimb, cand a scapat cineva o legatura de chei pe masa de sticla toti au tresarit Laughing Laughing Laughing
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 25/08/2005

MesajTrimis: Dum 11 09 2005, 6:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu tocmai am trecut de o asemenea experienta la maternitatea Elias. Concluzia? Daca vrei sa fi tratata bine si cu grija, e clar, trebuie sa cotizezi. Cat? Mult! Eu am facut cezariana, pentru ca bebele meu s-a dovedit a fi prea mare pentru o nastere naturala (l-am nascut la 4340g ). Asadar : doctorului meu 300E, mana a II-a, medic rezident 500 000 lei, medicului neonatolog 2 000 000 lei, anestezistului 2 000 000 lei , asistentei sefe, pentru ocuparea unei rezerve 500 000 lei! In rest 50 000 si 100 000 la care nu am mai tinut evidenta. Acum uitandu-ma in urma spun ca pentru ingerasul ce tocmai s-a nascut a meritat orice sacrificiu! Este foarte adevarat ca am avut parte de asistenta medicala permanenta, de conditii decente si de o atentie speciala. Si nu numai eu. Bebelusul meu a fost tratat la fel de bine si asta a contat foarte mult. Am intalnit in maternitate mamici care nu aveau prea mult de dat la medici. Am aflat ulterior povestile lor. Nu vreau sa vorbesc despre ele pentru ca nu sunt deloc incurajatoare! Oricum ar fi, viitoarelor mamici le doresc o nastere usoara si un tratament omenesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AdrianaC
Vizitator

MesajTrimis: Mar 11 10 2005, 8:53 am    Titlul subiectului: Cezariana - costuri spital Raspunde cu citat (quote)

In 2001, la Spitalul Pantelimon, pentru cezariana, am dat :

- 300$ doctor
- 50$ anestezist
- 50$ neonatolog
- 50$ asistentele de la reanimare
- 50$ asistentele de copii
- 50$ asistente - pentru spalat, etc, dupa operatie

TOTAL: cca 550$
Sus
pouppy
Membru nou
Membru nou

Data inscrierii: 03/11/2006

MesajTrimis: Sam 04 11 2006, 10:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am nascut in iulie anul curent prin cezariana.Am dat la doctorita-mana I-a:7.000.000, la mana a doua:2.000.000.anestezista:15000000,neonatolog:1000000 si restul -1350000.In pofida a ceea ce se spune ca doctorul dispare dupa operatie primul om pe care am pus ochii dupa ce m-am trezit din anestezie a fost doctora.Seara a venit din nou,mi-a luat perna cu nisip de pe burta si mi-a schimbat pansamentul.A doua seara a venit din nou si a schimbat iar pansamentul desi il schimbase si dimineata.A venit a stat de vorba cu mine multicel,zilnic.Cand m-au mutat din reanimare in salon a fost acolo si a vorbit sa imi repartizeze un pat la un salon mai bun.Asistentele au fost si ele dragute dar pe doctora am vazut-o cel mai des.Privind in urma spun cu mana pe inima ca am fost foarte multumita.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Georgi
Cel mai tare parinte
Cel mai tare parinte

Data inscrierii: 23/02/2005

MesajTrimis: Lun 06 11 2006, 12:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai fetelor voi ma speriati cu scorurile astea Shocked Mad ... oare la Constanta cum or fi scorurile? Stie cineva???

http://www.putfile.com/georgi
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

Data inscrierii: 01/06/2006

MesajTrimis: Mar 03 07 2007, 5:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu am intrat niciodata sa citesc aceasta tema, dar e de jale daca asa trebuie sa faci in spital ca sa poti naste ca un om normal. Fetelor, ducet-va sa nasteti in Italia, Franta, Anglia, Spania, ca nu va costa nimic si va trateaza f bine. Pai daca eu eram in tara, trebuia sa fi facut imprumut la banca pe 10 ani ca sa platesc pe toti care au stat cu mine. Va spun ca numai in sala de operatie au fost: 2 medici chirurgi, anestezistul, moasa, asistenta de ginecologie, un tip care te lega si iti punea perfuziile si citea toate ecranele aparatelor, medicul pediatrul, asistenta lui si tipul care te plimba cu patul. Si in sectie ma spalau in fiecare zi incepind cu fata si terminind cu picioarele 2 fete, care imi schimbau lenjeria tot in fiecare zi, ca e obligatoriu si camasa de noapte, pe copil il spala o fata dimineata si seara, alta, ii curata buricul, plus ca alta imi curata taietura, una se ocupa cu datul sinului ca era specialitatea ei, plus asistentii si asistentele care veneau sa imi schimbe perfuziile, sonda cu urina ca am stat asa 2 zile jumate, veneau sa te intrebe daca ai nevoie de ceva si cum te simti, plus ca veneau cind ii chemai, de fapt cind apasai soneria, fara sa te ridici din pat, aveam baie cu dus, tv si telefon in camera si a stat si sotul meu cu mine tot timpul, 24 de ore din 24, si totul GRATIS. si sa va mai spun ca in fiecare seara veneau cu meniul pentru a doua zi (prinzul si cina) ca sa iti alegi tu ce vrei sa maninci si toate astea intr-un orasel de 20.000 locuitori, asa ca imaginati-va in spitalele de specialitae ce bine sint tratate femeile care nasc. Un 10 pentru toti care m-au asistat timp de 6 zile.
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Mar 03 07 2007, 10:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ancuza a scris:
Eu nu am intrat niciodata sa citesc aceasta tema, dar e de jale daca asa trebuie sa faci in spital ca sa poti naste ca un om normal. Fetelor, ducet-va sa nasteti in Italia, Franta, Anglia, Spania, ca nu va costa nimic si va trateaza f bine.

De la 6-7 luni in sus nu mai esti primita in alta tara, sa nu nasti pe acolo sa ceri nationalitatea copilului cea a tarii unde ai nascut. Cel putin asa era inainte de intrarea in UE. Rolling Eyes
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Mie 04 07 2007, 10:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In Iatalia,femeile insarcinate si fara acte sunt tratate foarte bine si chiar li se face un act de sedere pe perioada graviditatii si pentru 6 luni dupa aia si asta era si inainte de intrarea in UE.
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

MesajTrimis: Vin 06 07 2007, 12:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Chestia asta cu 6 luni nu o stiam, dar Dany are dreptate, daca ramii insarcinata si nasti in afara tarii te trateaza f bine, chiar daca nu ai asigurare, dar ti-o face obligatoriu, doar tre sa te duci cu pasaportul si cu foaia de la primarie, cum ca esti inscisa in registru ca traiesti in localitatea respectiva si ca esti inscrisa si la medicul de familie si iti da un card care are aceeasi valoare ca si livreta asta albastra din romania si beneficiezi de toata asistenta medicala gratis.
Laura
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 23/07/2004

MesajTrimis: Vin 06 07 2007, 2:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai da, dar nu se poate cum ai zis tu: doar sa te duci acolo sa nasti....
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
ancuza
Parinte efervescent
Parinte efervescent

MesajTrimis: Vin 06 07 2007, 3:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

A, nu, dar nu stiam de chestia asta, ma refeream la cazul meu si al lui Dany, daca ai bafat sa pleci din tara.
DANY2005
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 16/11/2005

MesajTrimis: Sam 07 07 2007, 9:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce sa va zic,stiu doar ca nu conteaza daca ai acte sau nu,nasti fara nici o problema,nu se plateste nimic si beneficiezi si pe perioada sarcinii de controale si analize gratis(nu e cazul meu ca am acte dar stiu sigur de la o mamica care nu avea ).
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Chicbebe -> Experientele nasterii Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum